Nedaří se dostat do 9105HD enigmu

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
Odpovědět
sonicyouth

Nedaří se dostat do 9105HD enigmu

Příspěvek od sonicyouth »

Zdravím, potřeboval bych radu mám HD Box 9105hd bez pluska. Verze zavaděče je L 6.27, firmware HS v. 2.12.15. (nahraný přes reviservis.sk přímo z menu příjmače). Zkoušel jsem rozjet enigmu z flash, ale vždy to zkončí na er.93, zkoušel jsem různé flash disky asi 6ks od velikosti 2gb až do 16gb, formátované jak FAT tak FAT32. Flash disky v příjmači normálně fungují pro nahrávání. Chci se zeptat je 9105 totožný s 9105+ a může se do něj dát enigma pro 9105+. Stejně tak jak je to se zavaděčem? Jsou rozdíly ve verzích? Jde dostat 7.26 - 7.27 i do 9105? Můžete mi prosím doporučit verzi enigmy pro 9105. Příjmač je ted ve funkčním stavu.

Děkuji za případné nápady a rady.
helix26
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedaří se dostat do 9105HD enigmu

Příspěvek od helix26 »

HD Box 9105 plus ma vacsiu vnutornu pamet (256 MB) takze je potrebne nahrat enigmu 2 pre HD Box 9105
mozes ju stiahnut z tohoto odkazu - Optibox anaconda je klon HD box 9105 je plne kombatibilna
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=528513#p528513
USB kluc naformatuj na FAT32 a pri bootovani stlac channel down
pripadne si prestuduj vlakno Optibox Anaconda je najdlshie na AB fore su tam prispevky ohladom enigmy 2
sonicyouth

Díky moc za radu. Už to jede.
sonicyouth

Ještě malej dotaz jak dostanu do Hyperionu V3 pluginy stažený do pc. Enigma běží z flash disku. A když jsem dal druhou flash z pluginama ze zadu tak je to nevidělo. Je třeba taky podržet - chan. při startu? Anebo nejde to přes ftp? Nějak nad tim tápu.Potřebuji hlavně xcam. Anebo jestli nejde zadat někde jiná adresa odkad se budou stahovat. Předtím jsem měl jen Arivy. Snažím se co nejvíc toho dohledat na netu, ale ne vše se dá najít.
k.o.h.u.t.
Odborník
Odborník

Příspěvek od k.o.h.u.t. »

Plugin?
Nakopiruj do slozky TMP a pak pokracuj bud ovladacem pres MENU pristroje a nebo prikazem pres PUTTY.
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
Gigablue Trio UHD, openATV
VU+ ZERO 4K, openATV
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

sonicyouth píše:Ještě malej dotaz jak dostanu do Hyperionu V3 pluginy stažený do pc. Enigma běží z flash disku. A když jsem dal druhou flash z pluginama ze zadu tak je to nevidělo. Je třeba taky podržet - chan. při startu? Anebo nejde to přes ftp? Nějak nad tim tápu.Potřebuji hlavně xcam. Anebo jestli nejde zadat někde jiná adresa odkad se budou stahovat. Předtím jsem měl jen Arivy. Snažím se co nejvíc toho dohledat na netu, ale ne vše se dá najít.
stiahni plugin cez ponuku enigmy a potom po nainstalovani sa pripoj cez FTP a premaz konfiguracne subory pripadne aj binarku

napis konkretne ake pluginy potrebujes dostat do prijimaca
sonicyouth

Potřeboval bych tam dostat xcam ten v nabídce právě není. Myslel jsem že bych ho stáhnul na pc a pak ho tam nák dostal, ale nevím jak. Pod originálním firmwarem mi chodí. Nebo jestli je něco podobnýho na nastavení cline cccam. Zkoušel jsem rozběhat oscam, ale nák se mi nedařilo. Zkusil jsem včera i Hyperion V 4,5 ale v pluginech ke stažení je to samý jako ve V3.
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Xcam je iba pre originalny firmware pod enigmou 2 treba stiahnut Oscam on podporuje cccam a dalsie emulatori
potom iba upravis konfiguraciu oscamu ale robi sa to inym sposobom ako v orignalom firmwari
sonicyouth

Zkoušel jsem editovat soubor oscam.server přes prográmek ccam to oscam converter. Výsledný řádky jsem pak přidal do souboru oscam.server, oscam jsem měl nainstalovanej z pluginů. Pak jsem zmačkul 2x modrý tlačítko a v emu jsem to nastavil, ale pořád to nejde. Nevím zda se musí udělat i něco se souborem oscam.user. Pro jistotu jsem tam vložil ještě soubor CCam.cfg kde je řádek k příhlášení na server. Není nějaký plugin, kterýmu by stačil jen CCam.cfg?
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

pozri sa do vlakna OSCAM tam je kompletny navod ako nastavit cccam v ramci oscamu
sonicyouth

Už to funguje, děkuji moc za rady. Nakonec to nebylo ani tak složitý jak se zdálo. Včera jsem v tý verzi V3 dělal asi psí kusy. Ta verze Hyperionu 4,5 byla čistá. Takže se zadařilo.
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

to som rad ze si to zvladol vo vlakne OSCAM to bolo rozpisane uplne detailne takze chvilka citania a zvladol si to :)
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“