Amiko 8250+ zdielanie

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vili1
Odborník
Odborník

Re: Amiko 8250+ zdielanie

Příspěvek od vili1 »

nikdy sa nezdiela cez wifi aj ked budes 1 meter od routra druha vec stabilita servera ak nahras do primaca mcas spravis novy seting nie zalohu tak ti vsetko pojde
Alf626

Příspěvek od Alf626 »

Ahojte. Chcem sa opýtať či amiko 8250+ ako server dokáže zdieľať openbox s1 cez lanku a router.
speedman13

Příspěvek od speedman13 »

VILI1- Preco sa nezdiela cez Wifi USB? Potom aka je jeho funkcia? Akoze mne to doteraz islo, sem tam to sekalo ba az zamrazlo a to moze byt vplyvom stability servera ako pises. Tiez som to chcel zistit preco to seka, no nie som do toho znaly a da sa povedat ze som trochu viac ako laik. Skusal som to taktiez zdielat cez LAN odozva rovnaka ako pri Wifi USB.
Druha vec je ta ze akonahle som skusil tam dat iny soft stalo sa mi co som pisal... Skusal som aj Mcas aj Emu. Nechapem tejto vete - "nahras do primaca mcas spravis novy seting nie zalohu tak ti vsetko pojde" . Co znamena novy seting? Ved ja som nahral novy soft - dal som upgrade softwer+ bootlaoder a ponastavoval som vsetko tak ako predtym. Pise, ze server pracuje OK (zelena ikonka), len ako som pisal nejdu mi dane programy. IP, port , heslo,...vsetko je nastavene ako predtym. Nerobil som ziadnu zalohu.
Nemoze to byt aj tym ze mam klientov 2x AMIKo 8250+ , pretoze som pocul ze aj v tom moze byt problem. AK su obaja klienti rovnaky, tak je v tom tiez problem.
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

nebudem sa hadat ci je lepsia wifi alebo kabel precitaj si co otporucaju aj ostatny k tej vete novy seting znamena preskenovat dane frekvencie zoradit programi a nedavat tam zalohovane z usb amika cez lanku mam odskusane najroznejsie kombinacie vzdy bez problemov ak sa aj vyskytol problem stacilo reset serveru lenze uteba to vidim na lacny rusky server a este otazka mas do kazdeho primaca iny pristup alebo este s toho robis domace resare
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

speedman13: ak si myslíš, že Wifi je stabilnejšie ako LAN, tak si laik. Odozvy s tým veľmi nemajú nič spoločné. Pri LAN a dobrom nastavení môže sa sekať len kvôli vonkajšieho serveru. Amiko 8250+ je veľmi dobrý stroj ako klient, server v žiadnom prípade.. Ale cez Wifi sa bude sekať aj tak. Darmo budeš soft meniť.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Chlapci už som to tu stokrát písal,WIFI je na zdielanie na hovno,na pi..ču,ak chceš robiť zdielanie či už len v domácej sieti,alebo z vonkajšej je najstabilnejšie pripojenie po LAN-RJ-45.No ako vidím z diskusie laikov sami prichádzajú na to čo je stabilnejšie.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
speedman13

Moja otazka znela, ze potom na co sa pouziva wifi usb (naco to sa to vyraba apod. podla mna ucel je rovnaky ako pri LAN)? Chapem a viem ze cez Lan je to stabilensie (o tom nemusime diskutovat). Lenze ja som to nechcel riesit cez LAN, kedze mam dve TV rozmiestene po ceom dome, kde by kable nevyzerali dobre. Pristup mam ku kazdemu Amiku zvlast zo servera - ziadne zdielanie medzi sebou. Co pises ohladom sekania a zamrzania - beriem, ze to moze byt slabym serverom. Dalej, co pises ohladom setingu, nie som az taky laik - jasne ze ked som daval soft nebola to ziadna zaloha ale stiahnute a taktiez som aj ponastavoval komplet vsetko ako pises - ako za nova.
Cize momentalne ma trapi len to ze preco nejdu vsetky programy...(zmenil som len soft) ??? Nemozem nahodit ani ten rezim, aky som mal predtym pred uprade softom. Aj ked sem-tam to sekalo, ale islo vsetko. Este mam dotaz - aky soft odorucate nahrat do prijimacov? Vdaka
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

neviem ako nahravas novy soft robis tovarenske nastavenie pred a po nahrati noveho softu? pripadne vymaz problemove frekvencie soft na zdielanie jedine mcas
speedman13

Nahravam to z USB, kedze mam len notebook (moze byt s tym probem? Radsej RS232 ?) klasicky zacne flahovat...napise tu hlasku ze neyvpinat (davl som moznot update softweru a skusal som aj softver+bootlader). Po restarte je to v tovarenskych nastaveniach - zmenim jazyk, dam fast scan programov a ponastavujem udaje o sieti,... a NIC. Stale rovako.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Samozrejme že flashovať z USB je rýchlejšie,pohodlnejšie,ale zase len na úkor kvality.Žiadny soft nech je akokoľvek dokonale prepracovaný,nevymaže z pamäte všetky bugy,ktoré zostanú po predchádzajúcom.Vždy treba dávať pred samotným flashovaním či cez USB,alebo RS-232 továrenské nastavenie a aj po FW.tam zostane nové,len sa preventívne zmažú pozostatky predchádzajúceho,prípadne nedávať zálohu settingu z predchádzajúcich verzií FW.Je to náročné na čas ja viem,ale ak sa to všetko kvalitne urobí,nahratie FW.cez RS-232,naskenovanie nového settingu a potom dôsledné nastavenie všetkého čo stým súvisí,tak by STB mal šlapať ako hodinky.Kurňa čo sa všetci spoliehate na Fastscan?Neviete že je lepšie dať tzv.NIT/sieťové vyhľadávanie?Ja si dám tú námahu a programy si usporiadam ako ja chcem a nie ako mi ich naukladá Fastscan,zase len pohodlnosť a žiadna kvalita,tak im treba.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Na flashovanie z notebooku potrebuješ redukciu z USB na RS-232 nulmodem kábel.Taktiež potrebuješ mať kvalitný loader pre danú verziu STB.K tomu WIFI,nikto nechce mať ťahané po celom dome hahuľu káblov a spolieha sa na WIFI pripojenie,aj keď máloktoré routre majú pokrytie vo väčšom rozsahu než 10 m v domácnosti,nedajbože ak je to v baráku,činžiaku,kde sa to mieša z inými užívateľmi aj keď majú iného providera NETU.Ja ak nahodím WIFI,tak sa mi hneď zobrazia aj 20 účasníci a vidím ich aj na ktorom kanály fungujú a ktorý je na to voľný a ten použijem,ale nikdy nie na share,to je blbosť,kábel je kábel.
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

moj nazor je ze problem bude v tom fastkane jednoducho rucna robota je ina kvalita
Dodo1

Příspěvek od Dodo1 »

Chlapi,mal niekdo problém s pripojenim USB u Amiko 8250+ , ktoré nepozná pripojenie USB -čka. Skúšal som 2 kusy úplne nové a nepozná ak pripojim flashku. SW je 2.3.30. Na staršiom amiku (SW 2.2.06) to ide v pohode.
RAMSES
Odborník
Odborník

Příspěvek od RAMSES »

Vôbec Ti nenačíta USB kľuč, alebo nechce natiahnuť nový FW z nej ?
satmont.online
Home site * s u p p o r t s a t *
VU+
vamo6929
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vamo6929 »

Možno sú posledné softy nevhodné na staršie prevedenie s cinchom vzadu(len moja teória,myslím že po prepálení jedného 8250 pre oživenie Youtube bolo USB nedostupné,zaťiaľ som to nechal tak,shara,tube ide,USB nepoužíva.Poníženie softu možné len s pc-RS232,neskúšal som.
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=64125
RAMSES
Odborník
Odborník

Příspěvek od RAMSES »

A platí to aj opačne. Novšie modely sa nemajú radi so staršími FW.. Je to zaujímavé, ale žiaľ je to tak.. Niekedy nepomôže ani prehratie cez RS232..
satmont.online
Home site * s u p p o r t s a t *
VU+
japop
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: HD-BOX 7119

Příspěvek od japop »

Studuji zde a nejsem z toho moc moudrý (jsem zvyklý spíš na linux) - porřeboval bych vědět, jestli je možné reshare externí linky cccam či newcamd z amika 8260+ na 8250+ ? ideálně v kombinaci se sdílením jedné ice localcard (i když zatím jsou k dispozici 2 zaplacené) .... Event. umí tyto přijímače sdílet jednu kartu - přes lan - router a současně se každý připojit na svoji externí lajnu ? Díky.
HD-BOX 7119
marcel110
satelitni prijimac: Strong 4155

Příspěvek od marcel110 »

Dobry den.
Prave testujem Amiko 8260+ (soft 2.3.32 mcas), ako server (karta IRDETO + sharing) a 3 prijimace Amiko 8260+.
Serovanie karty ide vpohode stale.
Resaring ide, ale po case zablokuje klienta z vonku a resaring zmrzne. Zatial som na nic neprisiel.

Skusal som aj soft 2.3.40 emu ale sprava sa rovnako.

Ma niekto lepsie skusenosti s resaringom v tomto prijimaci Amiko 8260+?
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

A si si istý že to bude tým FW.?Ja sa skôr domnievam že asi nemáš od serveru povolené reshare a preto ti klient zamrzne,alebo server nezvláda viacerých klientov naraz.Na to je ideálny Linux,ako server.Ale najprv si over či ťa neblokuje server.Nech sa darí.
japop
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: HD-BOX 7119

Příspěvek od japop »

To Marcel110: jsem zvědavý jak dopadneš, zda se Ti povede to zamrzání vyřešit. Zkus jestli můžeš, zda to bude dělat i v případě jednoho přijímače, popř. napiš, zda máš povolen reshare. Díky.

To all: nevíte jestli 8250+ má "prioritu karty, nebo zda se to dá nastavit .. tj., že nejdříve hledá na kartě a poté až na share ? dík ..
HD-BOX 7119
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“