zakladam tuto temu pre tych co si kupili tento prijimac aj cez varovania dostupnych na nete, alebo len skratka z vlastneho uvazenia. Pre spisanie vsetkych bugov a ako sa daju uplne alebo ciastocne obist/rozbehat.
Moj pribeh zacal ked som chcel vynovit moje sat.prijimace, a to prejst z 2x ArivaCombo 250 1x 252 na Arivu 4K. Ako Ste si iste domysleli, jeden je ako server a dva su ako klienti. Najprv som chcel zamenit iba server na Arivu 4k, zial nepodarilo sa mi rozbehat zdielanie. Tak som dokupil dalsie dve 4K-cka.
Nainstaloval som najnovsi firmware Ariva 4K-20171115-v05.01.2750 a doinstaloval upravenu aplikaciu MCAS mcas-20170303-v2.1.1.33.29584_darksidedvb.
Bol som v novom svete, kedze OSCAM vobec nepoznam, spojazdnil som zdielanie iba cez prijimac samotny. Kedze je prednastaveny ucet hello/android (ucet/heslo) nastavil som ich na klientskych arivach a cuduj sa svete fungovalo.
Po par dnoch to vsak zacalo ..
Zdielanie:
1. Zhruba po troch dnoch vypadlo zdielanie na klientoch.. To sa da vyriesit iba tvrdym vypnutim a zapnutim server arivy. Restart OSCAMU cez web rozhranie neriesi nic (alebo som aspon nezistil ako na to. Docital som sa tu dobru myslienku a to nastavit skript na restart oscamu raz za cas, neskusal som neviem..).
2. Studia OScamu tu i inde mi len viac zamotalo hlavu. Ak by bol niekto ochotny so skusenych a zaroven pouzivajuci ariva 4k/4k combo bol by som mu ja i mozno ini menej zdatny uzivatelia vdacny za presnejsi navod ako ho nastavit.
Navody tu na fore sice existuju, ale su ocividne na starsiu verziu/inu verziu oscamu (predpokladam) pretoze nie su rovnake ako ked si otvorim web rozhranie a pozeram si napr. global a pod.
3. Ak sa server ariva nikdy neprepne do standby, kanaly sa prepinaju na klientoch a serveri samotnom okamzite. Po prvom vypnuti server arivy do standby a naslednom zapnuti zacne prepinanie na serveri blbnut. Po prepnuti tv kanalu vam obraz naskoci na 1s nasledne zmizne na 2s a znova naskoci. Toto robi iba na serveri, na klientoch nie. Tento problem som nevyriesil. Jedine znova natvrdo vypnut a zapnut (odpojit arivu od el. energie a znova zapojit).
4. Nepochopil som nastavenia Oscamu cez web rozhranie. Je nutne mat na klientoch spustene v Readers "Card", "Emulator", "Constant.cw" ? Na klientoch je predsa dolezite iba Host-1 (co je vlastne user vytvoreni pre zdielanie).
5. Naco sluzi user dvbapiau, ved na serveri nepotrebujem aby zdielal sam na seba ak tam mam kartu. Alebo ano ? Je nutne aby bol tento user aj na klientoch ?
Nastavenia :
1. Kedze mam server arivu v spalni, nepacilo sa mi ze mi tam stale svieti modry kruzok a displej, ale pri vypnuti som samozrejme vypol zdielanie co doprevadzalo krik rodicov "vyhodim to von oknom.. atd". Hladal som funkciu ako bolo pri starsich arivach "Clock in StandBy". Nasiel som v nastaveniach androidu "Datum a Cas" v arive. Po aktivacii sa na vyzazi moc nezmeni, iba modry kruzok svieti cerveno a ukazuje hodiny. A pride dalsi problem so zdielanim.
2. Som Slovak, nastavenie jazyku na SK znamena, ze DTV aplikacia bude vypisovat hlasky v anglictine. Ak si nastavim rec na CZ, v DTV mam v SK
3. Ak si chcem prepnut rec kanalu cez ovladac na CZ, neda sa to, resp. nereaguje na moju volbu. Musim najprv zvolit napr. anglictinu a potom sa vratit a dat cestinu. Vtedy to zrazu ide.