__Pavel píše:"Legenda fóra" a ptá se na takové ptákoviny. Jedinečné formátování a kodovaní![]()
![]()

Příspěvek od kratke_pole »
Už jsem to také jednou dělal, přehození HDD z jednoho VU do novějšího. Naprosto bez problému. Samozřejmě nesmíš si případně ručně odmáčknout inicializaci, pokud na ni budeš tázán. Ale pokud bude disk správně rozpoznán, což je velmi velmi pravděpodobné, tak se normálně objeví připojený jako HDD.havana píše:Budu měnit přijímač Vu+ za jiný Vu+ (oba 4K). Předpokládám, že HDD stačí jen přehodit a připojit a nový přijímač ho přečte, že to bude stejné (formát ext4). Ale je tu stále možnost, že to formátování a kodovaní je nějak jedinečné a nový přijímač ho nenačte a bude chtít disk nejdřive naformátovat. Nerad bych přišel o záznamy. Máte někdo ověřeno, že prostě vytáhnu šuplík s HDD z jednoho přijímače Vu+ a strčím ho do jiného Vu+ , a HDD bude v pořádku načteno?
![]()

__Pavel píše:@ Havana
Pár let se už známe i když jen po Skypu a proto je v mé odpovědi "mezi řádky" napsáno", že tvé obavy o ztrátu nahrávek jsou zbytečné, samozřejmě pokud ho nevrazíš do nového Duo4kSE a nespustíš formátování (myslím, že dnes tomu říkají inicializace). Tím nekonečným zálohováním jenom ztrácíš čas.
Ano, to je pravda a není to jediný ovladač do Widlí na ext formát. Ale havana výše psal, že se mu to nedařilo zprovoznit. Navíc připojení přímo na Linuxový systém poskytuje lepší možnosti práce s diskem.magavie píše:Čítanie aj zápis na "linuxový" HDD vo windows je možný napríklad pomocou programu Ext2Fsd.

Úplně nejjednodušší je (pokud je notebook i STB ve stejné síti) použít průzkumník souborů, normálně vidí HDD jako externí disk a je možné kopírovat / přesouvat soubory (*.ts) na notebook (či na NAS ve stejné síti).mmiriboy píše: Samozrejme aj na Windowse sa dajú čítať/zapisovať dáta z/na HDD z formátom ext4 atp. Stačí mať vo Wine adekvátne podporujuci softvér a no problém.

Mila_s píše:Ještě poznámka z mé zkušenosti: jednoho dne ti HDD 2 TB odejde. Většinou bez varování, a pár dnů po záruce (ta se stejně na data nevztahuje). Hodláš ho zálohovat? Hodláš v úvahách jít tak daleko, že bys pořídil NAS (pro zálohování filmů i notebooku)?
Já jsem k tomu před časem přistoupil (samozřejmě až poté, co mi disk s filmy klekl).

mmiriboy píše: Tak na toto už dlhé roky používam v PC pod Windowsom Total Commander a no problém. Dokonca nie iba v PC, ale aj na mobiloch s androidom atď...
Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Prosilver Dark Edition by Premium phpBB Styles
Český překlad – phpBB.cz