nastavenie satelitnej paraboly

Jediné omezení: pouze vše kolem satelitní techniky, příjmu apod.
Pokud se chcete bavit o něčem jiném, tak to patří jinam!
Pravidla fóra
Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Pre vkladanie logov a podobných súborov treba využiť možnosť vloženia ako prílohy a nie ich vkladať do príspevkov ako XX riadkové texty.
5. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
6. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .
Odpovědět
gegoo

nastavenie satelitnej paraboly

Příspěvek od gegoo »

zdravim , od vcera bojujem z nastavenim anteny na astru 3b , v podstate som urobil vsetko ale kvalita signalu neustale nula a to som tou antenou uz skusal vsetko , od natacania lnb , elevacia , azimut , sila signalu 89-90 % ale kvalita neustale 0 mam cryptobox hd 650 , aj satelite finder ale asi to neviem nastavit
vili1
Odborník
Odborník

Re: nastavenie satelitnej paraboly

Příspěvek od vili1 »

no tak zavolaj niekoho kto vie...
Dobracisko
satelitni prijimac: VU+ , OCTAGON

Příspěvek od Dobracisko »

Nemám tento receiver, ale zkus toto. Pokud máš jen jedno LNB, vidíš na telku a nemáš v receiveru naladěné žádné programy, najeď do ladění, nastav satelit 23.5E, vyber frekvenci třeba 12,344 H 29900 2/3 DVB-S2 8PSK, a pokud tam máš info o signálu, nastav podle tohoto odkazu https://www.dishpointer.com/ přibližnou elevaci + směr a pak už si musíš jenom hrát. V případě, že máš monoblock a je správně uchycený, je zapotřebí nastavit v receiveru DiSEqC. Pokud ale nevidiš na telku, nebo nemáš měřák a nebo tomu vůbec nerozumiš, je lepší zavolat technika.
gegoo

Příspěvek od gegoo »

s tou astrou som to nakoniec vzdal , idem na thor 7 a uz to funguje
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

gegoo píše:s tou astrou som to nakoniec vzdal , idem na thor 7 a uz to funguje
Pokial nemas na poziciu 23.5E ziadnu prekazku, tak by nemal byt ziadny problem.
Zatial co na 0.8W musis trochu viac pootocit LNB co je z pohladu laika o nieco komplikovanejsie nastavovanie. Ale uz tu bolo spomenute pozri na https://www.dishpointer.com/ kde dostanes presne parametre pre nastavenie paraboly
gegoo

Příspěvek od gegoo »

ok idem to skusat , chytil som astru 1 , a ta astra 3b by mala byt viac vlavo
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05.září 2022 - 16:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
grund
Odborník
Odborník

Příspěvek od grund »

chce to trpělivost a hlavně jemně pohybovat
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

Vľavo ako vľavo, záleží z ktorej strany pozeráš
zbyneksk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zbyneksk »

tomko píše: záleží z ktorej strany pozeráš
:ROFL:

Ještě, že jih je pouze jeden :D
Na to ti stačí spustit kompas v mobilu, a až to budeš mít za 30let trochu v oku, tak stačí sledovat slunce v poledne.
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

až na to, že si to vytrhol s kontextu a napísal len druhú časť vety. Ja mám už 30rokov praxe ale keď niekto povie vľavo, neznamená to vľavo (či sa pozerá za alebo pred parabolou)
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

uplne stacilo napisat, ze ked stoji za parabolou, tak posunut kusok do lava (nejake 4°)
zbyneksk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zbyneksk »

Když on s tím strašně rychle natáčí, tak pak je těžko napsat přesné číslo, a neznáme jeho pozici.
Ještě v 9:59 to bylo na Astře a ve 21:21 už na Thoru 7
horatko

Příspěvek od horatko »

Ahoj nedaří se mi nastavit parabelu na 0.8w. Nedavno jsem pořídil novou parabolu 100cm na 23.5 mám srn okolo 95℅ takže super. Snažím se zachytit frekvence z thoru ale nedostanu se přes 50℅. Nemáte někdo nějaký poznatek pri přechodu z 23.5e na 0.8w jak nejlepe postupovat?

Diky
grund
Odborník
Odborník

Příspěvek od grund »

nejlepší je nevěřit těm teploměrům a posoudit podle nejslabších transpondérů jestli to hraje při dešti atd.screw
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

horatko píše:Ahoj nedaří se mi nastavit parabelu na 0.8w. Nedavno jsem pořídil novou parabolu 100cm na 23.5 mám srn okolo 95℅ takže super. Snažím se zachytit frekvence z thoru ale nedostanu se přes 50℅. Nemáte někdo nějaký poznatek pri přechodu z 23.5e na 0.8w jak nejlepe postupovat?

Diky
Ak nemas motor ani polarny zaves, tak okrem tocenia paraboly do stran pri zmene druzice, musis aj parabolu naklanat (hore/dole) a zaroven musis pootocit aj LNB. Druzice su priblizne v rovnakej vyske nad rovnikom a zem je gulata.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

horatko píše:Ahoj nedaří se mi nastavit parabelu na 0.8w. Nedavno jsem pořídil novou parabolu 100cm na 23.5 mám srn okolo 95℅ takže super. Snažím se zachytit frekvence z thoru ale nedostanu se přes 50℅. Nemáte někdo nějaký poznatek pri přechodu z 23.5e na 0.8w jak nejlepe postupovat?

Diky
Až dosáhneš maxima signálu zaměřením vlastní paraboly, tak je potřeba ještě doladit skew a ohnisko na LNB (konvertoru). Jde o to, že rovina příjmu družice není rovnoběžná/kolmá na horizont. Takže je nutné LNB mírně natočit v držáku kolem osy hrdla. Natočení je závislé na družici a místě jejího příjmu. Správným natočením doladíš příjmovou rovinu a tím dosáhneš maximálního oddělení horizontálu od vertikálu, což je to, co ti způsobuje při nepsrávném nastavení zhoršení kvality signálu. Ohnisko doladíš posouváním konvertoru od/k parabole v úchytu. Všechny úkony je potřeba dělat pečlivě a nespěchat, odezva na přijímači (teploměrech) je obvykle trochu zpožděná.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
horatko

Příspěvek od horatko »

Tak úspěch Thor jsem naladil na cca 80% Ale nechápu proč mi fungují jen některé programy jako třeba Eurosport ale ct niva Prima vůbec nic karta je ok testovano jinde. Přijímač vu+ uno
Možná je třeba nějak prenastavit oscam?? Prosím o radu
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

zbyneksk píše:Když on s tím strašně rychle natáčí, tak pak je těžko napsat přesné číslo, a neznáme jeho pozici.
To si ešte nevidel moju extra super speed z 68,5°E na 30°W cca za 5sekund
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

dolad to poriadne na 100 percent aj s konvertorom potoč.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
HRCIAK
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: LINUX-y

Příspěvek od HRCIAK »

jano73 píše:
zbyneksk píše:Když on s tím strašně rychle natáčí, tak pak je těžko napsat přesné číslo, a neznáme jeho pozici.
To si ešte nevidel moju extra super speed z 68,5°E na 30°W cca za 5sekund
... to ako naozaj...?... vieš sem pignúť videjko ...?
fšelijaké LINUX-y
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“