steram VU+ UNO 4K SE do VU+ Zero alebo VU+ Solo SE

Odpovědět
stevo_r

steram VU+ UNO 4K SE do VU+ Zero alebo VU+ Solo SE

Příspěvek od stevo_r »

Dobry den, chcel by som sa spytat ci niekto nemal problem zo stramom medzi primacmi VU+ (image VTI 15.0.0) na vsetkych.

Vsade na videach ukazuju ako to jednoducho ide, ale neako sa mi to nepodarilo rozbehat na x pokusov a roznych nastaveni.

Ako server streamu je VU+ UNO 4K SE, pripojene oba nezavisle kable na parabolu - priamo na prijmaci vsetko ide ako ma.

Stream na aplikaciu VU+ ide tiez bez problemov, aj na KODI tiez stream aj EPG ide (az na to cudne ovladanie a prepinanie v androide)

Mam dva primace VU+ Zero a VU+ Solo SE ktore som chcel pouzit ako klientov, jednoduchsie ovladanie.

V oboch prijmacoch je nainstalovane "Remote channel stream converter" aj v sulade s navodom:
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/r ... tem/stream

V klientovi ked dam nacitat v konfiguracii tuneru -> Kanaly - prenos z jineho prijimace
tak v oboch vytvori zlozku remote_UPC ale vsetky polozky su sede <n/a>

v orginalnom primaci (serevy) je program zapisany takto:
#SERVICE 1:0:19:7AA9:2CA:600:E080000:0:0:0

cez pc stream m3u (funkcny):
#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1,Jednotka HD
#EXTVLCOPT:program=31401
http://192.168.56.202:8001/1:0:19:7AA9: ... 0000:0:0:0:

Na klientovy
#SERVICE 1:0:19:7AA9:2CA:600:E080000:0:0::http%3A//192.168.56.202%3A8001/1%3A0%3A19%3A7AA9%3A2CA%3A600%3AE080000%3A0%3A0%3A:Jednotka HD

cez pc stream m3u (nefunkcny):
#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1,<n/a>
#EXTVLCOPT:program=31401
http://192.168.56.203:8001/1:0:19:7AA9: ... 0000:0:0:1:

Na servery je nastavene priradenia kanalov pre zdielanie:
127.0.0.1
-aktivovat priradenie kanalu pri zdielani ano
IP pre vzdialene Vu+ 127.0.0.1
port pre zdielanie vzdialeneho vu+ 8001
uzivatel pre zdielanie root
heslo pre zdielanie nic

Dakujem za napady ako by sa to dalo spojazdnit

Na VTI sme zvyknuty to by som nerad menil

Dakujem
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: steram VU+ UNO 4K SE do VU+ Zero alebo VU+ Solo SE

Příspěvek od VTronik »

Máš podle mne nějaký problém s adresami ve vnitřní síti. Máš různé adresy serveru, které jsou uvedené u podle tebe funkčního streamu do PC a nefunkčního streamu na klienta VU (koncové trojčíslí 202 a 203). Dále adresa 127.0.0.1 není vzdálená, ale lokální (sám přístroj odkazuje na sebe). Podle mne až vyřešíš adresy, bude to fungovat.
Určitě bych v síti vyhradil pevnou adresu pro server (ideálně na routeru v DHCP službě), ze kterého chceš streamovat a až poté nastavoval klienty. Pokud bude mít server stále stejnou IP, nebudou klienti v síti hledat, co tam aktuálně není dostupné, protože to má již jinou adresu (například po restartu přístroje).
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
stevo_r

Příspěvek od stevo_r »

Nastavenie adresy 127.0.0.1 som predpokladal ze je sam na seba, kedze je server. Aj po zmene na jeho adresu sa nic nezmenilo.

Co sa tyka zmien adries, adresy su pevne mimo rozsahu DHCP - takze sa nic nemeni a nic sa nehlada inde. Vsetky pristupi satelitov, ako aj aktualizacie na vsetkych satelitoch funguju, nemaju ziadny problem zo sietov.

Ako som pisal vyzsie android nema s tymi strimami problem ani PC, Iba VU+ voci VU+.

Dalsia vec co som si vsimol je, ze ked sa programi nainportuju tak pribudnu aj do poskytovatelov a vsetkych satelitnych programov (neviem ci je to standardne), pritom by to mali byt streami (v userbouquet aj tak su zapisane) a nemali by ist cez tuner klienta - satelitu.

po prepnuti na program pise: Kanal neni dostupny! Overte nastaveni tuneru! (ten ale v klientovi nieje zapojeny, a ani v nom nieje karta)
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Že všechny přístroje vidí do netu a fungují aktualizace není podstatné pro to, aby to fungovalo správně mezi přístroji ve vnitřní síti. Pokud máš pevnou adresu serveru, jak píšeš, proč je rozdíl v jeho adresaci mezi PC a nefunkčním klientem VU (koncové 202 a 203)??? Jestliže máš na VU adresu s koncem 203 a server jede na adrese s koncem 202, tak to zcela logicky musí skončit hláškou o nedostupnosti tuneru... Pokud se ta adresa serveru změnila, tak není ani statická, ani vyhrazená.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
stevo_r

Příspěvek od stevo_r »

Subory boli nespravne pochopene.

Rozdieli v adresach su preto ze jedno je server a druhe klient
Server je 192.168.56.202
Klient je 192.168.56.203

aby som vylucil pochybnosti tak som im pridelil rovnake adresy na rutry aby im ich prideloval a zapol DHCP ale nepomohlo.

Nasledne som skusil nacitat streami zo serveru DM800SE odlial isli, a tiez tieto programy pridalo do buketov vsetkych satelitov a poskytovatelov, takze je to normalne aj pre streami.

Medzitym som na serveri VU uno4kSE dal nanovo prehladat druzicu. Nasledne po znovuzvoleni na klientovi programi pridal aj s epg a funguju.

Teraz neviem z urcitostov co vyriesilo problem ci to ze klient ked zacal fungovat zo serveru DM800sk ktory ale je iba jednotunerovy a ako server som ho nechcel, alebo znovunaladenie programov na Uno4kSE. Skor predpokladam ze chyba bola na servery a pomohlo znovuvyhladanie programov i ked toto sa odohralo aj predtym ked som ho daval do vyrobnych nastaveni aby som vylucil chybu neakeho zleho nastavenia.
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Uno 4K SE“