oscam skylink M7

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: oscam skylink M7

Příspěvek od peter54 »

Treba sa pohrať s emm. Každej karte treba spraviť užívateľa a zápisy prejdú aj na rpi3.
Bazito
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bazito »

Vypadá že tvoje rada zabrala, na každou kartu jsem udělal zvlášť uživatele, AU jsem místo 1 zadal přímo reader a funguje to. Děkuji mockrát :)
Vu+ Uno4K SE | VTI 15.0.0
elektroslaby
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Zero 4k

Příspěvek od elektroslaby »

Ktery oscam s L2B je stabilni a funguje skvěle. používám openatv 7.3
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

11715
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
feri
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od feri »

elektroslaby k tomu ze "stabilny a funguje skvele" sa da napisat asi len tolko ze vsetky volne stiahnutelne oscamy s L2B maju rovnake chyby a nie su uplne dotiahnute, zalezi teda aj od toho aky ma ten tvoj oscam splnat ucel, ako casto ho potrebujes restartovat, ma byt len pre caid 0624, 0653 alebo aj pre 0648, 0639, kolko userov ma obsluzit atd
honzá
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od honzá »

zabudol si este caid 650 a tiez ako ma porieseny 64b dcw, pretoze tie arabske to maju odflaknute a preto vyplakavaju na inom fore ze im nejde c+ sport 2 test
feri
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od feri »

64 bit dcw nechodi ani v nasom slovenskom stable oscame 11391, davalo sa to dokopy pred 6 rokmi a 64 bit dcw nam vtedy nebolo treba. V suvislosti s tymto oscamom je ale vyplakavanie na inych forach uplne zbytocne a urcite by bolo rozumnejsie pred nejakym tym vyplakavanim pisat tam kde im s tym vedia pomoct :)
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od gchevalier »

no, ale keď sa zapne skip cw checksum test, tak ide ...(C+S2 test)

Kód: Vybrat vše

https://www.parabola.cz/forum/topic-105432/1/
feri
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od feri »

vsak jasne, niekde ide, inde nie.. skusal si to aj vo vyssie spominanom L2B oscame 11391 ? :)
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od 9000peter »

Však daj sem bin. oscamu skúsime.
TV Panasonic TX-58GX810E

KukajseM
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

odpoviem trochu nepriamo..., je to tá jediná public , ktorá podporuje aj smargo, stiahnutá z tohto fóra ...:-), ale samozrejme celý reťazec oscamov v sérii musí byť nastavený na skip cw,
feri
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od feri »

gchevalier ano okrem servra musi byt kontrola checksum cw vypnuta aj na klientskych boxoch, co je pochopitelne, inak by 64 bit cw v boxoch so zapnutou kontrolou checksum nechodilo, my sme sa ale trochu nepochopili :)
vyssie sa nebavime o tom ci to chodi, alebo nie, to je predsa jasne od prveho dna, ale o tom ze su niektore oscamy kde to nechodi aj napriek tomu ze je kontrola checksum cw vypnuta. vid spominany oscam 11391 ktory ludia v mojom okoli pouzivaju dodnes, kedze bol bezudrzbovy, pri 100 useroch dal uptime aj 480 dni a nikdy nepotreboval necakany restart ked sa z nicoho nic dodrbal vypocet IV pre cbc des
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

no, asi nie som odborne až taký zdatný, ale sedliackym rozumom - nejaké nápady
- asi nikto neopraví starý 11391 (či už vo forme klienta alebo servera)
- vymeniť ho na stroji ktorý slúži ako server, asi nie je problém
- dá sa aj skúsiť zaradiť "funkčný" medzi medzi "nefunkčný" a klienta do série ... len pre tento kanál (alebo aj pre všetky), a nastaviť 2 readre na klientovi ... (a teoreticky ten prostredník možno ani nemusí byť l2b, a teoreticky klientov možno nasmerovať len na prostredníka ..)
a tak ďalej .... :-)
feri
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od feri »

gchevalier moc to zbytocne komplikujes, update oscamu 11391 je davno hotovy, staci teda vymenit staru bin za novu a je hotovo :)
suchor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od suchor »

feri a preco chodis okolo horucej kase?!ved povedz hned ze ti treba zaplatit za novy oscam len pri tychto lakomcov moc nezarobis a kto ma business server uz sa zariadil.
feri
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od feri »

suchor to bude skor asi tym, ze ja nikomu nic verejne neponukam ani nepredavam :)
Jantars
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jantars »

O pár stránek zpět http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... &start=820 jsem s vaší velkou pomocí rozeběhal L2B na svém VU SOLO4K (tj. ARM), OpenPLI 8.3, Skylink ICE.
Od začátku co ten box mám tj hodně let bojuju s tím, že se občas v boxu zakousne dekódování karty, párkrát do měsíce. Bylo to mrzuté protože jsem si nenahrané pořady musel sehnat jinak. Časem jsem vypozoroval, že se hryzne buď při spuštění nahrávání nebo naopak při ukončení, ale nejspíš to nebylo pravidlem.
Jako laik netuším, jestli na to může mít vliv konfigurace OSCAMu, vadný HW nebo obecně konfigurace OpenPLI. S překonfigurací na L2B jsem doufal, že se to změní k lepšímu, ale řekl bych, že to zůstalo stejné.
Překonfigurace na L2B proběhla na jaře ale teď mi začalo dekódování kolabovat masivně. Velmi pravděpodobně to souvisí jak s nahráváním samotným, tak i s počtem paralelních nahrávek (čím víc jich je tím víc bych si tipnul že je větší problém). Dříve jsem neměl problém se třemi čtyřmi souběžnými nahrávkami, dnes asi ano - dochází k rozsýpání a poskakování obrazu jako by jel procesor na 100% a nestíhal. Ale ani max 2 souběžná nahrávání nebo jen jedno není zárukou že se dekódování nehryzne. Navíc najednou už často nestačí restartovat OSCAM protože velmi rychle se to opakovaně hryzá znovu nebo to vůbec nenaběhne a nepománá ani restartovat enigmu - pomůže až restart celého boxu.
V tomto stavu nejsem schopný nahrávat. Co by mohla být příčina?
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od slax78 »

Ale veď keď máš problémy , tak v tom momente sa pozri na miesto v RÁM alebo vyťaženie CPU . A uvidis či problém začína na HW strane, alebo to je stále len problém SW.
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od 9000peter »

Jantars
Tak daj len čisté image plus oscam a uvidíš ako to pôjde.
Ani Boh nevie čo všetko máš inštalované v boxe.
Ale najprv si sprav zálohu image lebo keď to roztoto tak aby si to dal aspoň do pôvodného stavu.
TV Panasonic TX-58GX810E

KukajseM
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2, 2x VU+ Zero

Příspěvek od marecek666 »

a ešte taký malý detail, aký disk máte v tom boxe nainštalovaný? aký starý? nemá náhodou vadné sektory? robí to aj na úplne prázdnom disku? ak nie, nanovo by som ho skúsil inicializovať s komplet výmazom. Alebo je to len o tom že OSCAM prestane dekódovať? Ide v momente keď takto zlyhá nahrávanie bežné sledovanie TV - tj dekóduje oscam v tom momente? Ak nie akú chybu ukazuje v logu?
Podobný problém som mal na SOLO2 s nahrávaním na HDD, ale mne sa sekala celá enigma a nie iba oscam a musel som vypínačom vypnúť a zapnúť celý box. Robilo mi to s OpenPLI, OpenATV a aj VTI a len keď mal prístup na Internet. Akonáhle som boxu zakázal v nastaveniach routera prístup na internet a nechal otvorený len konkrétny port pre fungovanie toho čo potrebujem tak problém zmizol.
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“