Spadol sneh a lad na parabolu

henry33
Odborník
Odborník

Spadol sneh a lad na parabolu

Příspěvek od henry33 »

Pozdravujem.Stala sa mi taka vec,ze zo strechy mi spadol sneh priamo na parabolu konkretne na LNB,signal nemam a skusal som asi vsetko.Neviem ci vodiaca lista na ktorej su LNB je poskodena alebo parabola je zohnuta,skratka neviem co mam robit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Re: Spadol sneh a lad na parabolu

Příspěvek od slax78 »

Ak ti ten sneh padol na rahno , tak na 99% máš posunutú len elevaciu . Ak si nerozhasil ten multifeed , tak len “zdvihni “ parabolu cez sroby na elevaciu .
A cez leto okamžite zmeň umiestnenie tej paraboly , lebo tam budes behať každú zimu a až raz ti to rahno utrhne.
vlasto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vlasto »

to bude zabava drazkovat tu hrcu koaxialov :D
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

slax78 píše:Ak ti ten sneh padol na rahno , tak na 99% máš posunutú len elevaciu . Ak si nerozhasil ten multifeed , tak len “zdvihni “ parabolu cez sroby na elevaciu .
A cez leto okamžite zmeň umiestnenie tej paraboly , lebo tam budes behať každú zimu a až raz ti to rahno utrhne.
Prave,ze nie je nic videit ,ze by bolo posunute.LNB su na pevno zasrubovane a ta vodiaca lista ktora drzi LNB nie je vidno ze ci je ohnuta
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

vlasto píše:to bude zabava drazkovat tu hrcu koaxialov :D
Mozno,ze mas pravdu ale mam to uz roky a zatial som nemal problem.
mfpman
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreamplex 8000

Příspěvek od mfpman »

Podla mna tiez ohlo, zober si mobil tam sa napoj na nejaky box daj si signal finder a pozeraj ako ti bude lietat signal ked to rameno zatlacis hore.
Kazdopadne ked uz mas ten dom tak utopeny z okolim tak bud parabola vytiahni dalej od fasady nech neni pod strechou alebo to daj na stoziar.

Ps: myslim ze ked parabolu vytiahnes kus viac tak to moc na krase neublizi lebo uz teraz s tou gucou kablov to nevyzera boh vie ako ved zena ti asi povedala svoje
Dreamplex 8000
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

mfpman píše:Podla mna tiez ohlo, zober si mobil tam sa napoj na nejaky box daj si signal finder a pozeraj ako ti bude lietat signal ked to rameno zatlacis hore.
Kazdopadne ked uz mas ten dom tak utopeny z okolim tak bud parabola vytiahni dalej od fasady nech neni pod strechou alebo to daj na stoziar.

Ps: myslim ze ked parabolu vytiahnes kus viac tak to moc na krase neublizi lebo uz teraz s tou gucou kablov to nevyzera boh vie ako ved zena ti asi povedala svoje Obrázek
Doteraz to slapalo nebol ziaden problem asi budem musiet objednat novu parabolu a nove LNB
mfpman
Odborník
Odborník

Příspěvek od mfpman »

Lnb budu v poriadku ved tam sa ti nema co ked na to spadne mokry sneh.
Ked mas tolko kablov tak snad mas aj E2 box kde sa vies jednoducho pripojit cez wifi na mobile a pozriet signal a podla mna staci ked kusok zatlacis rahno co ti drzi LNB to by malo ist vpohode posuvat pripadne odsrobuj a posun elevaciu ako ti tu pisali.
Dreamplex 8000
Ostrovid
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ostrovid »

Ja se len spytam, ze kto ti to montoval uz nezije ? :wink:
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

mfpman píše:Podla mna tiez ohlo, zober si mobil tam sa napoj na nejaky box daj si signal finder a pozeraj ako ti bude lietat signal ked to rameno zatlacis hore.

Ps: myslim ze ked parabolu vytiahnes kus viac tak to moc na krase neublizi lebo uz teraz s tou gucou kablov to nevyzera boh vie ako ved zena ti asi povedala svoje Obrázek
Mam merak a nic nepomohlo,signal 90 a obraz 0 kvalita.Drzal som parabou hore rahno to iste vsetko som skusal a nic a ni stuk.
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Ostrovid píše:Ja se len spytam, ze kto ti to montoval uz nezije ? :wink:
Ale zije a bolo to montovanie este v KK na byovke a prenesol som to na dom nic som nemusel robit,natocil som parabolu na konzolu a signal ako vino.
mfpman
Odborník
Odborník

Příspěvek od mfpman »

Tak ked mas signal ale nie kvalitu tak si mimo poziciu, cize lnb su Ok a parabola je mimo osu mozno aj cela je ohnuta to uz asi len nejaky technik nech sa ti na to pozre ked si nevies rady
Dreamplex 8000
Ostrovid
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ostrovid »

henry33 píše:Ale zije a bolo to montovanie este v KK na byovke a prenesol som to na dom nic som nemusel robit,natocil som parabolu na konzolu a signal ako vino.
Tak miesto odrbavania to mozes teda skusit len tak "preniest naspet na tu bytovku" a mozno ti to zas pojde ! :ROFL:

Ale skor ti odporucam miesto kvakania sprostosti o prenasani zavolat nejakeho schopneho technika co ti to pomera a znovu nastavi.
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

Pokial ti nepohlo toto dole
capture_017_31122023_154404.png
tak ti mozno ohlo rameno drziaka LNB
capture_016_31122023_154255.png
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

asi to nechame tak a kupim novu parabol a nove LNB a potrebujem zohnat odbornika na naladenie.
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

capture_018_31122023_155721.png
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od slax78 »

Moment chlapy , mna teraz napadlo ze Disecq prepinac mohol mu tiež odísť .
Ak to neni ta elevacia , tak pozri ešte prepinac .
Inak neviem čo máš za merak , ale na tej foto máš High frekvenciu navolenu a 22Khz máš OFF ….
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Chcel som este vediet ci mate zakupene a nainstalovane na parabole nie co take??
https://satelity.ellano.sk/sada-slim-dr ... 40490.html
xdukef
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Marusys VU+uno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xdukef »

Ten sneh padol z malej výšky, podľa mňa nijak nemohol tomu tanieru ublížiť, ani s ním pohnúť. Eleváciu mám na podobnej hodnote nastavenú aj ja, podľa tej priloženej fotky. Držiak je inak robustný a kľudne by si sa naň mohol aj zavesiť a neohol by sa (pokiaľ by neurvalo hmoždeny zo steny :roll: ).

Podľa priložených obrázkov signál máš, ale s nulovou kvalitou, avšak 22kHz je off. Tento obdĺžnikový signál prepína spodné/horné pásmo LNB, v menu to musí byť zapnuté. Keďže tam máš 4 LNB, merák Ti ukazuje signál z nesprávnej pozície, kde daný transpondér zhodou okolnosti vysiela, avšak s inými poarametrami, ako rx očakáva, preto tá nulová kvalita. Nastav 22kHz na hodnotu "pásmo", resp. "on".

Inak, tento tanier mám a som sklamaný. Výrobca udáva možný rozsah azimutu 45°, lenže ak idem viac nez 10°na obe strany od osi, signál rýchlo klesá. Uspokojivo ním beriem pozície 19,2°V, 23,5°V, 28,2°V a 39°V, os taniera je niekde medzi tým. Ak LNB z 19,2°V posuniem na 16°V, signál ide citeľne dole. Bolo k nemu pribalených 5 kusov držiakov z toho linku, čo si sem dal.

Pozerám, že tiež tým tanierom neprijímaš veľký roszah azimutov, držíš sa viacmenej okolo stredu. Nový tanier by som určite nekupoval, prestav ten parameter, určite to pôjde.
Naposledy upravil(a) xdukef dne 28.březen 2024 - 10:35, celkem upraveno 1 x.
Marusys VU+uno, parabola Maximum E-85 - 0,8°Z/13°V/19,2°V/23,5°V/28,2°V/39°V
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

xdukef píše: 27.březen 2024 - 10:42 Ten sneh padol z malej výšky, podľa mňa nijak nemohol tomu tanieru ublížiť, ani s ním pohnúť. Eleváciu mám na podobnej hodnote nastavenú aj ja, podľa tej priloženej fotky. Držiak je inak robustný a kľudne by si sa naň mohol aj zavesiť a neohol by sa (pokiaľ by neurvalo hmoždeky zo steny :roll: ).

Podľa priložených obrázkov signál máš, ale s nulovou kvalitou, avšak 22kHz je off. Tento obdĺžnikový signál prepína spodné/horné pásmo LNB, v menu to musí byť zapnuté. Keďže tam máš 4 LNB, merák Ti ukazuje signál z nesprávnej pozície, kde daný transpondér zhodou okolnosti vysiela, avšak s inými poarametrami, ako rx očakáva, preto tá nulová kvalita. Nastav 22kHz na hodnotu "pásmo", resp. "on".

Inak, tento tanier mám a som sklamaný. Výrobca udáva možný rozsah azimutu 45°, lenže ak idem viac nez 10°na obe strany od osi, signál rýchlo klesá. Uspokojivo ním beriem pozície 19,2°V, 23,5°V, 28,2°V a 39°V, os taniera je niekde medzi tým. Ak LNB z 19,2°V posuniem na 16°V, signál ide citeľne dole. Bolo k nemu pribalených 5 kusov držiakov z toho linku, čo si sem dal.

Pozerám, že tiež tým tanierom neprijímaš veľký roszah azimutov, držíš sa viacmenej okolo stredu. Nový tanier by som určite nekupoval, prestav ten parameter, určite to pôjde.
Ta parabola ma 12 rokov a pad bol minimalne 4x aj viac.Vodiaca lista na LNB mozno je ohnuta.Aku parabolu by si preferoval?
Odpovědět

Zpět na „LNB konvertory“