Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od wasrman »

wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wasrman »

Tady to jde asi ještě koupit stejně jako ten z předchozího odkazu http://www.elektrosat.cz/dalkove-ovlada ... 7300-3.htm
jaoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jaoco »

Páni len to nie je o ovládačoch, ale o hardvéri v nich. Soft sa vždy vydával old remote, new remote.
Kašlite na to zabijem to do smetí a kúpim mu Amiko za 30€.
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wasrman »

jaoco píše:Páni len to nie je o ovládačoch, ale o hardvéri v nich. Soft sa vždy vydával old remote, new remote.
Kašlite na to zabijem to do smetí a kúpim mu Amiko za 30€.
Samozřejmě že do dálkových ovladačů se dají nahrát různé náplně,ale ten starý ovladač co Ti nabízí peter54 je OK ,mám ho od přijímače Opticum 7300 a jde bez problémů na Opticum HD X403p,X402,Amiko SHD 7900,Amiko shd 8000,Amiko 8800 ...Rozhodnutí je na tobě.
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

testovnik píše:lukaspre: Na vyndavací destičce s tunerem - vyměnit kondenzátor CS48 (hned nalevo vedle tranzistoru QL9 u tuneru) z 220u/16V na 1000u/16V, případně CL10 (velký průměr) z 220u/25V za 470u/25V. Též dpopručuji osadit malý hliník na chip ALI (mnohonožičkový SMD čtvereček). Samozřejmě zkontrolovat i ve zdroji !

Nazdar !!!

aj ja som teraz riešil problém s Opticum HD X403p prejavovalo sa to tak, že ak išiel LNB priamo do prijimača išlo to OK možno skákal signál ale išlo

ale po pripojení tak že v ceste bol motor USALS bol signál v čudu !!!

na hornej doske som otestoval všetky kondíky (tak že som ich vyletoval ,vyskratoval ,odmeral kapacitu aj ESR v podstate žiaden nebol nijak extra podla parametrov zlý ale vymenil som aspoň dva CS48 z 220u/16V na 1000u/16V a CL10 z 220u/25V za 470u/25V.

A POMOHLO TO !!!! no ale moja otázka je :
nakoľko nepoužívam tento prijímač že či je kvalita signálu po akože oprave je OK alebo ešte treba niečo pomerať

úroveň signálu stále drží na 86% ale kvalita dokáže behať 37-63% ( a je jedno aká stanica) samozrejme ide to cez motor USALS čo pred tým by nebol žiaden signál !!!!
testovnik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od testovnik »

jano101: důvod přesně nevím, u většiny STB mi to pomohlo, u jednoho mi to taky takhle lítalo - nevyřešil jsem úplně, asi nějaká další chyba uvnitř tuneru, po přehození do jiného boxu furt zlobil. Motor asi tvoří nějaký útlum, proto problém. Zkusil bych i jinde bez motoru, případně u někoho jiného.
testovnik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od testovnik »

K softwéru (FW) s podporou "FastScan" pro 23.5E: Ta verze 1.6.17 je stejně k ničemu, FS umí jen holandské a belgické stanice, ladí 23.5E/19.2E/13E, pravda něco i z CZ avšak uspořádáno dle jejich řazení. Podpora od společnosti SAB. Určitě jde "jen" o načtení správné FS tabulky z příslušného TP, tudíž se to musí do FW zadat, zkoušel jsem psát i na gisclub.tv kde to mají upravené pro ruské a polské programy - bohužel bez odezvy.
testovnik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od testovnik »

Tak dnes u mě nastal "zase čas". Jedna z mých X403 si dala truc. Signál normální, kvalita 0-30 (dle stanic) Nutná výměna 4 elektrolytů na tunerové desce (vč. upgrade na zmíněný kus) a 2 na LAN desce. Ostatní, hlavně zdroj, proměřen - OK, mainboard taky. Ještě jsem upravil napájecí vstup na MGF koncovku aby se lépe odpojoval, né pevný kabel. Jinak tento kus ještě nebyl opravován, měl i netknutou plombu.
kupony

Příspěvek od kupony »

Ak este niekto pouziva x403p - bol nejaky sposob ako editovat kanaly cez pocitac? Ci vsetko sa muselo rucne v boxe posuvat a editovat?

Dostal sa mi stroj od rodicov, sedel nepouzivany asi 5 rokov. Zapol som ho dnes, CT24 HD, RTVS24 HD ide, otazne je ci ma zmysel sa s tym hrat a spojazdnit to alebo to uz v dnesnej dobe skutocne nema zmysel sediet pri tom a stracat cas.

Za tu hodinku co som sa snazil narychlo nahodit nejake firmwary co som nasiel som pochopil, ze skylink fastscan na tom nikdy nefungoval (ani nebude) takze vsetko treba manualne ladit a prehadzovat.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“