Kúpa nového satelitu 4K

Priestor na dotazy a diskusiu, prosby o rady a skúsenosti pri kúpe novej satelitnej a podobnej techniky
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Re: Kúpa nového satelitu 4K

Příspěvek od Wozi »

Třeba jen prostě smůla na vadný kus, kupuju znova stejnou. Porucha mě neodradila.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
testament
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od testament »

Tak super. Inak aky konkretny typ bol ten Samsung 77 oled ? Co si mal alebo teda este budes mat.
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Samsung OLED QE77S90D
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
testament
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od testament »

No tak mne dnes chlapici doviezli Samsung oled 77 S95D vyniesli do bytu namontovali to tazke hebedo zlozili na Tv skrinku vsetko pozapajali predviedli ze vsetko slape a dovi.Tak a mozem testovat a modlit sa ze kolko to vydrzi.Presiel som z 55 samsung led kupovana v 2014 doteraz slape bez poruchy. :roll:
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Rad by som videl tych manikov ako sa z tym dvoj metrovym a 60 kilovym hebedom k tebe terigaju. :D

Nech ti sluzi roky len k spokojnosti.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
Ali4e
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ali4e »

77" a 48 kg (nie 60) je úplne v pohode. Pomáhal som známemu v bytovke, úplne bez problémov.

Synovi z Planea vynášali na druhé poschodie 98" TCL, ktoré má 80 kg. To si zamakali. O 2 cm užšie schodisko a do bytu sa nevytočia. Potom jedine rozbaliť na chodbe a vyniesť bez krabice.
VU+ Ultimo 4K, OpenPli 8.1, Sony Android TV 65X93J
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Teraz som si kvoli tebe vyhladal informacie a ta skatula (obal) ma velkost 1 893 × 1 153 × 185 mm a cele to ma vahu 54 kg, takze som moc nekecal. A aby si ma nemohol oznacit ze si vymyslam, tak presne tieto parametre su dole na stranke https://www.samsung.com/sk/tvs/oled-tv/ ... s95datxxh/ :D
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
mfpman
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreamplex 8000

Příspěvek od mfpman »

98' TV do bytovky??? Wtf to ma mezonet? Lebo si neviem predstavit v miestonosti 3.5x4.5 mat telku na celu stenu. Ved tam musi vidiet uplne zrno.
Dreamplex 8000
testament
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od testament »

Warder píše: 17.leden 2025 - 11:57 Rad by som videl tych manikov ako sa z tym dvoj metrovym a 60 kilovym hebedom k tebe terigaju. :D

Nech ti sluzi roky len k spokojnosti.
Dakujem , No ti poviem veru si aj pofucali ale dali to aj skrabicou ,skoda ze ma nepadlo to natocit, :D Inak ked to s tej krabice vybalovali a montovali tak veru sa clovek aj co to pri uci ze aky je vlastne postup napr.toho podstavca .Telka este bola v krabici na polovicu a montovali podstavec a az potom ista telka cela von na Tv skrinku. Este mi to kapanek potrva kym vsetko prebadam kde co treba ponastavovat.
Ali4e
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ali4e »

Warder píše: 17.leden 2025 - 17:42 Teraz som si kvoli tebe vyhladal informacie a ta skatula (obal) ma velkost 1 893 × 1 153 × 185 mm a cele to ma vahu 54 kg, takze som moc nekecal. A aby si ma nemohol oznacit ze si vymyslam, tak presne tieto parametre su dole na stranke https://www.samsung.com/sk/tvs/oled-tv/ ... s95datxxh/ :D
Nehovorím, že si vymýšľaš.
Na https://www.displayspecifications.com/en/model/766938c4 je uvedených 46,8 kg (tak aj ja som si zle pamätal...). Odtiaľ som bral údaj, keď sme tento TV nosili presne pred týždňom. Povedal som si, že do 50 kg to zvládnem, lebo mám problém s chrbtom.
Ak to má 54 kg, tak už som to nemal nosiť :)
Ali4e
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ali4e »

mfpman píše: 17.leden 2025 - 18:24 98' TV do bytovky??? Wtf to ma mezonet? Lebo si neviem predstavit v miestonosti 3.5x4.5 mat telku na celu stenu. Ved tam musi vidiet uplne zrno.
Zo 6 metrov je 4K krásny obraz, FHD podľa bitrate - niečo je blízko 4K, niečo sú mazanice.
mfpman
Odborník
Odborník

Příspěvek od mfpman »

A v bytovke mas 6m od gauca k TV, ak ano to mas potom super velku obyvacku . My sme to v bytovke teda nemali nadtastie uz sme v baraku kde mi na 5m staci 55'-ka
Dreamplex 8000
deadbiker

Příspěvek od deadbiker »

hrotik píše: 13.leden 2025 - 19:15 V poměru výkon-cena SF 8008 (dva tunery, Gigabit LAN, Bluetooth, WiFi,) Ale VU+ ovladač o třídu lepší než octagon ! Jestli něco bootuje o 3-4s méně nebo více bych neřešil. Podpora boxů VU+ např. od opATV pořád probíhá. VU+ používám jako hlavní boxy, octagon pak na takové to satelitní hraní. :)
Zdravim tak som za tu dobu okúsil oba Vu+ zero 4k a Octagon sf8008 supreme combo. Ale uprimne čakal som od toho viac.

Vu+ Zero 4k v podstate bol v pohode a myslim, že mi ani raz nezamrzol. Skúsal som openPli a openATV. Skusil som Kodi a bez šance ta krabička je na to slabá obraz bud preblikával na červeno, sekal, zvuk sekal tiez(internetom to fakt nebolo) to dvojadro pri Kodi ide na plne gule CPU nestiha.

Octagon sf8008 mi zamrzol snad 20x pri beznom prepinani aj pri prezerani. Predinstalovane OpenAtv od ell..o rovnako mi tuhne aj OpenPli a aj ciste OpenATV v multiboote.Kodi sa spustilo, išlo.. CPU Kodi chrumkalo. Ale v openPli ho aktualne nespusti(dva dni išlo a už nejde) a v OpenATV sice ide ale mrzne(cely prijmač). Tak sa ukázalo, že ta sat technika je stále v stave ako keď sa dávali 200MHz mips CPU pred 15 rokmi?

To som nečakal. Stravil som pár dní testovaním, ladením. Inštaláciami a mám smútok v očiach. Čo dalej? Neviem vrátim oba. Možno si to Vu necham len ako prijmač žiadne pluginy nič..
r3ady
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od r3ady »

nevím co s tím děláš za psí kusy, mám octagon 8008 v něm kvanta pluginů a jede naprosto stabilně, neexistuje aby spadl při přepnutí nebo u sledování programu, aby ho něco shodilo tak musím už hóodně blbnout s pluginama, na komplet restart je zralý tak jednou za měsíc, a to většinou preventivně když zaktualizuju systémové pluginy. Kodi v něm nepoužívám, to mám v android telce která podporuje dolby vision a 10bit videa, což satelit neumí. V satelitu používám hodně archiv cz, zastane to co kodi (až na ty "lepší" videa) a zátěž procesoru minimální.
Proč vůbec potřebuješ kodi ? vše umí ten archiv cz, případně další pluginy jako xstreamity, multistalker atd. Pokud je pro tebe kodi životně důležité tak si kup android krabičku s dostatečným výkonem a certifikací na 4k ( ne čína za 20usd). Kodi v satelitu určitě ne.

v rodině a u známých jede taky pár octagonů, a taky no problem, základem jsou všude ellano image doplněné dalšími pluginy podle potřeb uživatele, kdyby zamrzali jak tobě tak jsou dávno vyhozené .

takže bud je něco s HW (nepřehřívá se ? ) , nebo se jedná o klasický problém mezi židlí a ovladačem ...
deadbiker

Příspěvek od deadbiker »

Uh a čo sa stym da robit ake psie kusy? No cross-kompilujem si na tom kernel a moduly pre x64 predsa.😆

Používam to čo tam je flash/multiboot menu.. a jedine čo som doinštalovával bolo to kodi a nejaky emulator a všetko cez prostredie. Cez SSH som maximalne editol dva súbory, posledoval pamat, cpu. Takže by som rád chybu medzi stoličku a ovládačom vylúčil🤭.
Či sa prehrieva? Som fakticky nezistoval má to snád nejaké chladenie(pasivne) to by malo stačit. Pár krát sa aj resetol hodil niečo podobné ako BSOD(blue screen of dead).

No ano myslel som že v 2024/2025 to kodi v satelitnom prijmači funguje resp som myslel, že dnešný HW tieto veci zvláda. A ako vravíš neostáva nič iné než mat krabičku zvlášt na to.
mfpman
Odborník
Odborník

Příspěvek od mfpman »

Tak asi je lepsie mat e2 box ako android krabicku za predpokladu ze niesi jelito a kusok linuxu aj rozumies. Co ty asi nie si aspon budis ten dojem. Vies si tam kopec veci prisposobit podla potrieb (zaberie cas).
Ako ti tu uz niekto napisla na kodi zabudni v E2 - preskenuj si internety, je kopec pluginov (neplatenych aj platenych) co ti kodi si myslim plne nahradia len si zvyknut co je najvacsi problem.
To spravanie co si popisal sa zda byt divocina - zvacsa ked to robi psie kusy tak treba preinstalovat cisty image bez pluginov a blbosti a naucit sa to nastavit.
Dreamplex 8000
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

je doležite zareagovat na tvoj výrok "SSH som maximalne editol dva súbory", aj tam može byť pes zakopaný. Keďže nevieme o aké súbory sa jedná. Tak aj tomôže byť dôvod prečo ti to robí psie kusy
Kenaj
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Kenaj »

pred vianocami som kupoval Octagon sf8008 supreme twin do rodiny a ano vytuhol, ale bavil som sa snim a vzdy som nieco domrvil.
jedine co my narobilo problem bol vstavany hdd. pokial som stiahol nahrany program a zostrihal vo videoredo a upraveny stiahol spat na hdd, tak takmer vzdy vytuhol cely prijimac. neviem co sa stalo, ale vzdy som to tak robil a slapalo to. podarilo sa mi iba jednu rozpravku dostat na hdd.
starsie modely ma moj sused , kamosi- jediny zasah do boxu bol natiahnutie noveho settingu . ani jeden netrebalo preinstalovat.
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-16°E-13°E-9°E-4.8°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

r3ady píše: 23.leden 2025 - 21:57 nevím co s tím děláš za psí kusy, mám octagon 8008 v něm kvanta pluginů a jede naprosto stabilně, neexistuje aby spadl při přepnutí nebo u sledování programu, aby ho něco shodilo tak musím už hóodně blbnout s pluginama, na komplet restart je zralý tak jednou za měsíc, a to většinou preventivně když zaktualizuju systémové pluginy. Kodi v něm nepoužívám, to mám v android telce která podporuje dolby vision a 10bit videa, což satelit neumí. V satelitu používám hodně archiv cz, zastane to co kodi (až na ty "lepší" videa) a zátěž procesoru minimální.
Proč vůbec potřebuješ kodi ? vše umí ten archiv cz, případně další pluginy jako xstreamity, multistalker atd. Pokud je pro tebe kodi životně důležité tak si kup android krabičku s dostatečným výkonem a certifikací na 4k ( ne čína za 20usd). Kodi v satelitu určitě ne.

v rodině a u známých jede taky pár octagonů, a taky no problem, základem jsou všude ellano image doplněné dalšími pluginy podle potřeb uživatele, kdyby zamrzali jak tobě tak jsou dávno vyhozené .

takže bud je něco s HW (nepřehřívá se ? ) , nebo se jedná o klasický problém mezi židlí a ovladačem ...
Naprostý souhlas s tvým příspěvkem. Nikdy bych nedoporučil box, který se chová jak popisuje deadbiker. Mám SF8008 V1- ten s horším chlazením a asi dvakrát jsem měl modrou obrazovku, ale vždy byla chyba na mé straně při nějakém laborování. A Kodi v satelitu je samostatná kapitolka. Asi hodně z nás se tím zabývalo, aby pak zjistilo že jsou i jiná rešení. SF 8008 V1 a V2 jsou dobré boxi, s novým Supreme zkušenost nemám.
VU+UNO 4K SE, VU+UNO 4K - ATV7.5.1, FHDG 17, SF8008 - ATV 7.5.1 P1- 95cm: 13-16-19,2-23,5 P2- 95cm: 13-19,2-23,5-28,2
skateraining
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od skateraining »

Golden interstar Alpha x 4K
Odpovědět

Zpět na „Poradna pri nákupe“