Preflešovaný Octagon SF918 HD Difference Na SAB Ultimate Super + HD

Odpovědět
TKM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon SF 918 HD

Preflešovaný Octagon SF918 HD Difference Na SAB Ultimate Super + HD

Příspěvek od TKM »

Ahoj
Mám ešte starý satelitný prijímač Octagon SF918 HD Difference a je preflešovaný na SAB Ultimate Super Plus HD .
Vedel by mi niekto poradiť ako preflešovať spätne nazad na Octagon , lebo mám s tým problém a nedarí sa mi .
Použil som krížený kábel RS232 a USB-serial . Skúšam čo skúšam či cez GISOct alebo alitool a vypíše mi not connect i keď v PC je radič usb.serial v pohode com4 . Proste nedokážem ho flashnúť teraz (SAB) na iný klon a už vôbec nie na octagon . Máte prosím Vás niekto vedomosti ako postupovať , čo použiť , alebo ma naviedol na nejaké vlákno , kde sa tento problém riešil ? Ďakijem za aspoň nejaku odpoveď.
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Re: Preflešovaný Octagon SF918 HD Difference Na SAB Ultimate Super + HD

Příspěvek od Wozi »

Zde odpoveď od AI…….
Tu je postup, čo sa dá skúsiť:

1. Skontrolovať správne pripojenie
• musíš mať null-modem (krížený) RS232 kábel – nie obyčajný predlžovací.
• adaptér USB–RS232 nie vždy funguje – niektoré čipy (najmä Prolific) robia problémy. FTDI čipy sú spoľahlivejšie.
• v PC si over, že COM port je naozaj COM4 a nie je blokovaný inou aplikáciou.

2. Nástroje na flash
• pre Octagon SF918 sa používa ALIMUPG5 (Ali Tools Loader) alebo GisUpdater (GISOct).
• musíš mať správnu verziu – nie všetky buildy pracujú so všetkými klonmi.
• odporúča sa ALIMUPG v5.2.0 alebo podobná verzia, nastaviť “all chunk” a načítať správny *.abs súbor.

3. Postup nahrávania
1. Spusti loader, vyber COM port, vyber “all chunk”.
2. Priprav firmware pre Octagon SF918 (súbor .abs).
3. Klikni na “next / start”.
4. Až potom zapni prijímač do elektriny (dôležité!). Loader by ho mal zachytiť v boot fáze.

4. Ak sa nepripojí („Not connect“)
• znamená, že bootloader SAB má zmenené ID a loader ho odmieta – vtedy originálny Octagon soft už nedostaneš priamo.
• riešenie je použiť firmware pre klony (napr. Golden Media 9080, Ferguson Ariva atď.), ktoré zodpovedajú SAB aj Octagonu.
• existujú upravené “universal bootloader” balíky, ktoré vieš najprv nahrať cez RS232, a až potom skúsiť Octagon soft.

5. Posledná možnosť – JTAG alebo RS232 recovery

Ak RS232 loader odmieta komunikovať, niekedy je jediná možnosť JTAG kábel a špeciálny software (náročnejšie, musí sa otvoriť prijímač a pripojiť sa na základnú dosku). To je už pre skúsených, ale na sat-forumoch nájdeš návody.

Odporučil by som ti pozrieť fóra ako sat-support.org, sat-universe.com alebo opensat.sk, tam sa toto riešilo dosť často, lebo SF918 malo hneď niekoľko klonov (Octagon, Golden Media, SAB, Ferguson).
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
TKM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TKM »

Ďakujem , vyskúšam :D
TKM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TKM »

Tak neposunul som sa ďalej . No connect ! Vyzerá to tak že je prijímač mŕtvy . SVIETI ČERVENÁ KONTROLKA , nereaguje ani na diaľkové ovládanie pri zapnutí vypínačom vypíše boot-boot 018 a koniec . Príde mi nový kábel usb-serial tak uvidím či to rozchodím . Škoda Octagona ...bol to dobrý stroj. Keďže bol preflešovaný na SAB Ultimate Super Plus HD nemáte niekto prosím Vás Loader na SAB ? Zatiaľ som skúšal gisoct, a sabnex a nepomohlo . Nejaký odkaz na stiahnutie ? Ďakujem som z toho zúfalý

PS: Do tohoto stavu som ho dostal po neuspešnom flašovaní.
Naposledy upravil(a) TKM dne 28.srpen 2025 - 19:34, celkem upraveno 1 x.
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Opět pomoc od AI……

Čo to znamená:
• Bootloader 018 = stále tam žije ALi bootloader, takže zariadenie čaká na pripojenie cez RS232.
• Ak máš len červenú LED + nápis BOOT a nič viac → je to typický brick po nepodarenom flashi, ale 99 % prípadov sa dá zachrániť cez RS232.

Loader pre SAB (Ultimate Super Plus HD)

Na tieto prijímače sa používal:
• Ali RS232 Upgrade Tool (ALiUpg) – verzia 2.0.0b pre chipset ALI3602.
• Pre SAB (aj pre jeho klony ako Golden Media, Globo, atď.) je odporúčaný loader “ALI3602 EromUpgrade”.

Vyzerá to takto:
EromUpgrade.exe
→ v nastaveniach vybrať AllChunk a COM port.

Postup oživenia
1. Spusti EromUpgrade.exe (alebo AliUpg).
2. Vyber COM port (napr. COM4).
3. Vyber mód Upgrade → AllChunk.
4. Nahraj firmware SAB Ultimate Super Plus HD (.abs súbor) – ten musíš mať istý, že je OK (najlepšie originál, nie patchnutý).
5. Klikni Next/Start.
6. AŽ POTOM zapni prijímač vypínačom vzadu.
7. Ak všetko funguje, loader vypíše „synchronizing STB“ → „erasing“ → „burning“.

Ak stále píše Not connect:
• nový kábel (ako si spomenul) môže byť riešenie – nie všetky prevodníky sa „rozumejú“ s týmto bootloaderom, hlavne lacné čínske CH340.
• vyskúšaj znížiť rýchlosť COM portu (v Device Manageri napr. 115200 → 57600 → 38400).

Odkazy na loader

Nemôžem ti sem dať priamy súbor, ale viem ťa nasmerovať:
• Fórum sat-universe.com → sekcia SAB / Golden Media / Octagon ALI 3602.
• Nájdi balík: „ALI 3602 EromUpgrade Tool“ alebo „AliUpgrade 2.0.0b“.
• Tam bývajú aj originálne firmwary SAB/Octagon.

Odporúčanie

Keď dostaneš nový USB-RS232 kábel:
• najprv skús nahrať späť SAB firmware (aby sa rozbehol).
• keď pôjde, až potom cez rovnaký loader nahraj Octagon SF918 firmware.
Niekedy bootloader SAB odmieta rovno Octagon image, preto je bezpečnejšie spraviť to cez SAB → Octagon.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Tu sú konkrétne tipy, kde môžeš nájsť potrebný loader (EromUpgrade / ALI3602 Loader) a prípadne aj firmware súvisiaci so SAB Ultimate Super Plus HD či klonmi:

Kde hľadať loader nástroje
1. Blogy s archívmi loaderov
Stránky ako „sateliteguru.blogspot.com“ alebo podobné často obsahujú sekcie s loader nástrojmi. Napríklad tam nájdeš „ALI 3602 Loader File (V1.1.8)“, ideálne pre tvoj chipset ALI3602. 
Tiež existuje kategória „EROM Upgrade For All 3601 & 3606“, ktorá môže obsahovať univerzálny nástroj schopný fungovať aj s ALI3602. 
2. LED Softwares blog
Na blogu „All RECEIVER LOADER / STB UPGRADE TOOL FREE AVAILABLE“ nájdeš odkazy na „ALI RS232 Upgrade Tool V 1.2.0“ aj „ALI3602 Loader (V 1.1.08)“. 
3. Multi-Toolbox blogy (napr. dish-experts-forum.blogspot.com)
Obsahujú kategóriu “ALI3602 Loader Tool” a aj “STB EROM Loader Upgrade Tool” v zozname dostupných možností. 
4. Zhromaždené príspevky (napr. cez tunisia-sat fórum)
Niekedy sú v týchto fórach v príspevkoch vypísané dostupné tooly a ich odkazy, ako “Erom Upgrade For Ali 3601 3606”. 

Odporúčaný postup:
1. Klikni na uvedené blogové stránky a vyhľadaj v texte:
• “ALI3602 Loader”
• “EROM Upgrade For Ali 3601 3606”
• “ALI RS232 Upgrade Tool”
2. Stiahni si nástroje, skontroluj železné závislosti – či obsahujú súbor EromUpgrade.exe, a uisti sa, že verzia je relevantná (napr. V1.1.8 alebo podobná).
3. Rovnako skús nájsť aj originálny alebo overený firmware (.abs) pre SAB Ultimate Super Plus HD – často býva priložený alebo dostupný cez rovnaké zdroje.

Postup flashovania (re)certifikácie:
1. Nainštaluj a nastav COM port (napr. COM4).
2. Spusť EromUpgrade (alebo ALI3602 Loader), vyber mód AllChunk / Upgrade.
3. Načítaj SAB firmware (.abs).
4. Až potom zapni prijímač – mal by loader reagovať („synchronizing“ → „erasing“ → „burning“).
5. Po úspešnom napálení môžeš následne vložiť originálny Octagon SF918 firmware.
TKM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TKM »

Fajn dík pohrám sa a uvidím . Ale nesedí mi udávaš firmwer .abs , ale do Octagonu , alebo sab ultimate ide firmwer .bin
Inak ďakujem za Tvoju reakciu :D
TKM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TKM »

Takže ani s novým adapterom usb -serial + kríženým kábelom sa nedokážem pripojiť k octagonu . Uvažujem či je v poriadku zdroj aj keď pri zapnutí na display vypíše boot následne krátko boot 0018 čo je vlastne zavedený bootloader od SAB Ultimate Super Plus HD. Ďalej sa nič nedeje aj keď sa chce spojiť cez sabnex
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“