Tuner sa nechyti - Q 10%

Odpovědět
HansJakob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Tuner sa nechyti - Q 10%

Příspěvek od HansJakob »

No na margo veci len tolko ,že od istej doby to robim aj ja a i tak to nic nevyriesilo. :o
Octagon SF918 HD, Stab HH-90, Parabola Ø 80 Fe, Phoenix Server Newcs 1.65, ASRock Nettop 330 ION-BD
jandourkova

Příspěvek od jandourkova »

Zkuste dát do Polar editoru otevřete vybraný program přes proprietes a podívejte se v kterých FAV skupinách je uložen. U mne se všechny kódovgané objevují v poslední FAV skupině a některé nekódované též, ikdyž tam nepatří. U mne nejvíce problémů s volným DSF na 19,2 stupně.
Q 10 vychazí ze špatného settingu, zatím jsem nezkoušel obnovu paměti, ale pouze tovární nastavení, nový FW, tovární nastavení a zhotovení nového settingu a chyba zůstane. Takže chyba v Polar editoru by to neřešila, že by FW nedokázalo mazat vše? Ale sázím na setting a jeho ukládání.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

vycistil jsem masinu podle navodu od Fuzaka, nenahral jsem zadny setting, ale vsechno jsem zadal manualne znovu a problem presto zustal. Jdu hledat papiry od Octagonu a jdu ho reklamovat.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Příjemnou reklamaci a od koho jsi jej koupil,že jsem tak smělí se zeptat?? :lol: :ROFL:
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

bohuzel prez internet...a diky za tu ironii...
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
HansJakob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HansJakob »

To nie je ironia to je realita. Q 10 nie je taky zavažný problém aby som ho reklamoval ale to je moj pohlad na vec
Octagon SF918 HD, Stab HH-90, Parabola Ø 80 Fe, Phoenix Server Newcs 1.65, ASRock Nettop 330 ION-BD
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

sporty píše:vycistil jsem masinu podle navodu od Fuzaka, nenahral jsem zadny setting, ale vsechno jsem zadal manualne znovu a problem presto zustal. Jdu hledat papiry od Octagonu a jdu ho reklamovat.
Jen pro zajímavost,zkoušel jsi jiné LNB? Podle toho co máš napsané pod čarou by to neměl být problém.Každá reklamace je nepříjemná,ale nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci.Tím myslím cenu kolem 5.000kč za Octagon kterou na internrtu nabízela jedna Fi.

:book:
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

zizi píše:
sporty píše:vycistil jsem masinu podle navodu od Fuzaka, nenahral jsem zadny setting, ale vsechno jsem zadal manualne znovu a problem presto zustal. Jdu hledat papiry od Octagonu a jdu ho reklamovat.
Jen pro zajímavost,zkoušel jsi jiné LNB? Podle toho co máš napsané pod čarou by to neměl být problém.Každá reklamace je nepříjemná,ale nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci.Tím myslím cenu kolem 5.000kč za Octagon kterou na internrtu nabízela jedna Fi.

konecne konstruktivni odpoved a ne nejaky blabol (nechci jmenovat).

Mam LNB Chess, asi 2 roky stary, ale mohu to s tim LNB zkusit.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Když jsme u toho,co tak vadný --nedotahnutý konektor,závada na kabelu.To LNB se mně nezdá,jen 2 roky staré,ale je to možné,jsou to všecno šunty.Já měl na analogu dokonce z USA a také odešlo.Teď tam mám slušné no name a šlape.To chce vybrat z více kusů.
HansJakob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HansJakob »

no podla tejto teorie by muselo byt minimalne 50% LNB suntami.
Preco sa nezmierit s tym ,že v skutočnosti a bez urážky je ten šunt úplne iné zariadenie a to Octagon ale podotýkam ,že len v pripade Q. O ostatnom sa to tvrdiť samozrejme neda, i keď dačo by sa možno našlo napr. nedotiahnutý fw v určitych veciach. Alebo tu stale budeme pokrytecky tvrdit "to je super" alebo si už konečne nalejeme čistého vína.
V podstate su tu dve skupiny a to tych čo mali štastie na bezporuchove kusy a tych co tie horsie kusy "vyhrali".
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

zzaner píše:Když jsme u toho,co tak vadný --nedotahnutý konektor,závada na kabelu.To LNB se mně nezdá,jen 2 roky staré,ale je to možné,jsou to všecno šunty.Já měl na analogu dokonce z USA a také odešlo.Teď tam mám slušné no name a šlape.To chce vybrat z více kusů.
Konektory jsem taky kontroloval a jako naschval mi to dneska ani jednou nevypadlo (po 5 restartech).
HansJakob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HansJakob »

no stači ak si uz budes mysliet ze je vsetko v cajku a potom ta to tak sokne ako aj mna. Ak raz padne tak potom pada-pada-pada a pada.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

ja myslim, ze je to chyba v hardware, neco postupne odchazi. Treba tou vysokou teplotou?
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Hans Jakob,ak sa môžem opítať,kde si ho kupoval,ak to nie je obchodné tajomstvo?Lebo ak v Nitre,tak máš smolu,tak ďaleko chodiť ten šunt,(ako si Octagon pomenoval), reklamovať.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
HansJakob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HansJakob »

A prečo by som ho mal reklamovat. Je to vada a ja ju ako taku beriem a neverim ze sa dakym pochybným servisom čosi vyrieši.
To ,že tu o teme diskutujem ešte neznamena že sa kvoli nemu (octagon) chystam vesat. To na čo som ho kupil mi postacuje a raz za cas padnute Q ma nenaserie. :D
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Je možné,že můj přijmač byl vyrobený ve středu a ty vaše pondělí+ pátek,nebo vám tam frkli horší součástky při výrobě.Těch možností je hodně.Stačí,aby to odflákli při kompletaci.Je to jako se vším.I zde se .10 výrobků a každý jiné parametry.Stejné je to i s LNB.I kabel může mít kiks.To je hledat jehlu v kupce.Soft máme stejný.Je to těžké.
HansJakob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HansJakob »

Ja osobne ine ako HW v STB do uvahy neberiem. Pretože sa tu už o tom tolko popisalo a tolko potestovalo ,že ine skutočne neberiem do uvahy.
Ale je to jedno pretoze inak je to stb ktory ma okrem tohoto len malokedy sklamal.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

takze LNB to neni, ted jsem ho vymenil a "neni signal!"hlaska zustava...
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Konektory nebo kabel(někdy stačí odříznout konce(5-10CM).
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

sporty píše:takze LNB to neni, ted jsem ho vymenil a "neni signal!"hlaska zustava...
Tak, všechny možné fyzické a mechanické postupy jsou vyzkoušeny,reklamace Tě asi nemine.Nejhorší je 30 dní,prodávající má na tuto dobu nárok,jestli je trochu seriozní,tak snad vymění? K té úvaze že jeden je vyroben v úterý a druhý ve středu A NEJSOU IDENTICKÉ je možné,příklad: OPENBOX 8xx vynikající rec. který kdyby pokračoval ve vývoji ve své třídě nepřekonatelný.Proč přestal? Klony a klony made in CH..A.Zde se otevírá prostor pro HW klony OCTAGONU.Potom by bylo možné zaměnit elektroniku(na př.procesor,atd) která má za následek toto nestandartní chování tohoto rec.Je to spíš otázka pro moderátora fuzaka.
FW se většinou zlepšovaly v share atd.
Pak je zde otázka z jiného soudku? Marketing výrobce zda má ošetřenou značku OCTAGON.Že je možné tolik klonů.

Já osobně patřím k těm š´tastlivům které Octagon tyto neduhy nemá a jsem s ním v zásadě spokojen.
Co se týká internetových obchodů,dost tuto službu používám,zatím vše OK.Pouzejednou F8900HD zamrzl vyměna bez problémů.

Ať se reklamace zdaří !!! \:D/

Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“