OSCAM Dve karty a zapisy

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
makatch
Pokročilý
Pokročilý

Re: OSCAM Dve karty a zapisy

Příspěvek od makatch »

miked píše:
Jedine co ma v tejto suvislosti napada, ze problem bude asi v postupnom zahlcovani emmcache - v nespravnej synchronizacii pocas komunikacie. Obzvlast vtedy vznika tento konkretny problem, ak vyuzivas externu USB citacku kariet. Odporucam teda to, co sa tu uz par krat spominalo, a sice vypnut celkom emmcache, ze ci to pomoze. Takze v oscam.server subore nastav u citaciek:
emmcache = 0,0,15,0
Zahltenie emmcache sa ti prejavi ako nárast timeoutov u kazdeho usera čo sa pripaja na server,nie tým že ti prestanú chodiť zápisy.

miked píše:....Dalej sa v tejto suvislosti spominalo, ze po vypnuti emmcache sa zobrazuju pod Webif-Oscam nespravne datumy expiracie sluzieb - to by malo vyriesit manualne kliknutie na "Refresh Entitlement" tlacidlo pod Webif-OSCam, aby sa datumy nacitali znova a zobrazili sa zase spravne (Entitlements info).
Refresh pre zobrazenie entitlements musis kliknuť či máš alebo nemáš zapnutú emmcache.Len tak na okraj.
Gigablue HD QUAD PLUS oATV 5.1
FormulerF4 oATV 5.3
HD-BOX FS-9105+ oATV5.1

PANASONIC TX-42AS600E
miked

Příspěvek od miked »

V prvom pripade som si nie celkom isty... mozno mas pravdu, kazdopadne ja som pisal o pomoci v nudzi a sice o vypinani emmcache, ktora sa "zahlcuje" - len do urcitej pevne definovanej velkosti cache, pretoze kazda cache musi mat zadefinovanu aj svoju velkost a teda nieje nekonecnou - to by potom znamenalo pad kazdeho systemu, v ktorom by fungovala "nekonecna cache" a vypoved zo zamestnania takemuto programatorovi :). A ked uz dojde k jej zahlteniu, nastava problem... on ten Softcam potom nevie co s tym ma robit a vyprazdnit ju nemoze. Preto sa odporuca a ja tiez v takom pripade skusit uplne vypnut emmcache a nepouzivat ju. Instrukcie EMM budu odosielane priamo do citacky, do chipsetu karty a ta uz si s tym nejako musi vediet poradit... ziadne zdrziavanie sa v Softcame (aj to este cez cache pamat), ziadne filtrovanie zapisov ci nejake ich kontrolovanie... jednoducho sa to odosle rovno na kartu a ta uz si s tymi zapismi poradi sama.

V tom druhom pripade tiez nemozem povedat, ze aka je naozaj pravda (z pohladu systemaka alebo programatora systemov). Ja som v satelitenej technike zial stale len novacik, ale v OpenATV, ktory pouzivam v spojeni s oscam_atv 1.20, som niekedy nemusel klikat na "Refresh Entitlements". Tieto sa vo Webif-Oscam obcerstvovali vtedy aj automaticky, takze kedykolvek po pripojeni na Oscam-Webif bolo vidiet vzdy aktualne datumy (+1 mesiac a este u jedneho na +10 dni). Mozno to bolo tym, ze kedysi som pouzival 0d96 (cryptoworks) a nie ako dnes 0624 (irdeto)... ale to je potom priamo zavisle od pouzitia irdeto rezimu a nie od nutnosti klikat vzdy na tlacidlo "Refresh Entitlements". Predtym som klikat nemusel, no odkedy laborujem s OSCamom, tak uz musim :). Zmenim napriklad "binarku" a musim klikat :).
Naposledy upravil(a) miked dne 05.květen 2017 - 20:02, celkem upraveno 1 x.
miked

Příspěvek od miked »

sprava nejde vymazat... zabudol som na svoje predsavzatie :) a sice uz nic na toto forum nikdy nenapisat :)
Naposledy upravil(a) miked dne 05.květen 2017 - 20:35, celkem upraveno 2 x.
dano01
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dano01 »

miked píše:sprava nejde vymazat... zabudol som na svoje predsavzatie :) a sice uz nic na toto forum nikdy nenapisat :)

..... tak si daj: správu upraviť - a tam si to zmaž.... :D :poklona:
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

S emmcache je problem lebo tych globalnych posiela glisnik nejako velmi vela. Ak su karty dve, tak je toho na oscama evidentne privela.
Po pridani karty som musel zrusit emmcache. Uzivatela co posiela zapisy mam jednoho na obe karty a zapisy no problem. Servisy niesu nutné ale dal som pre dobru mieru !sk a !cz
Odkedy mam dve karty ide mi ecm z markizy asi o 100ms dlhsie. Nechapem, lebo vsetko ostatne bez problemov.

Vypadok karty po dvoch tyzdnoch moze byt nahoda, mozno vykyv v napajani.

Rady od mikeda vyssie uvedené sú síce dlhé ale vela nových informácií nepriniesli, myslim že ziadne.
brancocool
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: SOLO2, VTi, FHD Glass, Skylink

Příspěvek od brancocool »

to all:
toto su moje readre
reader]
label = ICE
description = SK_SKYLINK
protocol = internal
device = /dev/sci0
services = !cz_digital
autospeed = 0
caid = 0D96
detect = cd
mhz = 600
cardmhz = 2700
group = 1

[reader]
label = USB_IRDETO
description = CZ spodna citacka
protocol = mouse
device = /dev/ttyUSB0
pincode = 0000
services = !sk_digital
caid = 0624
boxkey = 4FD3B1C6E406AA69
rsakey = 2598FE21A1CEF05BBC459F495FCE8F1E811B126FA8933D8DDB6480A93D43CFA7255F009E875814BECF53DA7610D675D20EEBA8A212F9079CBD1D2FAD65362B42
force_irdeto = 1
detect = cd
mhz = 600
group = 1
emmcache = 1,1,2,0

aj mna napadlo ci to nebola len nahoda zbvbnuria USB citacky.
VU + SOLO2, VTi, FHD Glass
VU+ SOLO SE v2, open ATV
miked

Příspěvek od miked »

Pouzivas aj nejake sharovanie pre inych "satelitnych klientov" (aktivny OSCam server) ?

Skus teda vypnut uplne emmcache pre USB citacku a testuj zas... staci zakomentovat/zmazat riadok s konfiguraciou emmcache (defaultne je tato softwarova emmcache stejnak zakazana). Vidim, ze emmcache nepouzivas ani pri internej citacke (na karte ICE).

Je to len moj napad tak ma hlavne zas niekto nekamenujte... poslednou dobou sa to tu casto spominalo a udajne to vypnutie emmcache aj pomaha.
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

Ano pouzivam... Ked som mal emmcache aj na ICE, odozvy po 24h vyletely do nebies. vyhodim aj z 0624 ky a uvidim
VU+ SOLO SE v2, open ATV
miked

Příspěvek od miked »

Na ktorej dekodovaciej karte ti vlastne vyprsala doba expiracie Entitlements ? Na oboch kartach sucasne alebo len na jednej z nich ? Jak si na to prisiel, ze ti vyprsala doba expiracie ? Tak ze ti prestali jednoducho fungovat platene stanice po 2 tyzdnoch ? Alebo vidis iba nespravnu dobu expiracie - ale aj po kliknuti na "Refresh Entitlements" ?! (tlacidlo so symbolom dvoch protichodnych sipiek pod Readers, v Webif-Oscam).

Ako vyzeraju dalsie tvoje oscam "configy" ? Mas v oscam.dvbapi doplnene obidva CAID, ktore pouzivas tj. 0624 aj 0D96 ? Dalej je celkom dolezite vidiet ovsah oscam.user a oscam.conf (pokojne vypln znakom "X" svoje hesla, ktore tam mas ci pripadne aj svoje IP adresy a ine sukromne data).

To updatovanie entitlements ak pouzivas az dve citacky, sa tu riesi dost casto na foru. Na webe www.streamboard.tv sa tiez spomina mensi zadrhel v tomto smere konkretne s G-EMM. Pri pouziti v domacnostiach (pri cardsharing v domacnosti) a zaroven s vyuzitim AU (AutoUpdate kariet) je dobre pre kazdy account v osam.user nechat updatovat vzdy len jednu citacku. Alebo sa pozri o 1 stranu z5 na konfig uzivatela mjozef. Akurat ze jemu tam "makatch" zmenil pri USB citacke detect=cd na detect=none.
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

[global]
serverip = xxx
logfile = /tmp/oscam.log
logduplicatelines = 1
usrfileflag = 1
clienttimeout = 3000
netprio = 1
nice = -1
maxlogsize = 1000
waitforcards = 0
preferlocalcards = 2
dropdups = 1
block_same_ip = 0
usrfile = /media/usb/userfile.log
lb_min_ecmcount = 3

[cache]

[cccam]
port = xxx
serverip = xxx
nodeid = 25A2C52710DF14D6
version = 2.3.0
reshare = 0
stealth = 1

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 0
ecminfo_type = 1
user = dvbapi
read_sdt = 2
write_sdt_prov = 1
boxtype = dreambox

[webif]
httpport = xxx
serverip = xxx
httpuser = xxx
httppwd = xxx
httprefresh = 15
httppollrefresh = 30
httphideidleclients = 0
httpallowed = 0.0.0.0-255.255.255.255
hideclient_to = 0
http_status_log = 1

user = xxx
pwd = xxx
description = xxx
uniq = 1
keepalive = 1
group = 1

dvbapi
P: 0D96
P: 0624
I: 0
VU+ SOLO SE v2, open ATV
miked

Příspěvek od miked »

Ved si pisal, ze pouzivas aj zdielanie (share) svojich kariet, tak kde mas zadefinovanych dalsich pouzivatelov ? Vidim iba jedneho - alebo mas vsetky narovnako predpokladam zadefinovanych ? A v tom co si uviedol tiez chybuje lokalny pouzivatel Oscam-u dvbapi (cize pripojujuci sa sam na seba).

No ja neviem, ja sa bojim cokolvek napisat, lebo sa ozve 5 ludi co bez jedineho udania dovodu spusta svoj "hate" a poradia nieco celkom ineho :). Ale tak ja osobne aspon by som zacal tym, ze skusim dopisat medzi vsetky accounty riadok:
au = 1
Ale s tymto AU=1 zvykne byt vraj problem, ze on AutoUpdate potom uplne zbytocne posiela na vsetky karty obcerstvovacie instrukcie ktorep proste neprechadzaju (napr. ak je to odlisny provider a pritom ten isty CAID) a preto sa to riesi manualnym urcenim citacky pod konkretneho usera pre AutoUpdate. Kazdy user potom aktualizuje len jednu jedinu konktretnu kartu (zapis je potom v tvare: au = nazov_citacky). Uz sa to tu niekde na foru zopar krat riesilo.
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

kienti su identicky. Dvbapi nepouzivam ako klienta
VU+ SOLO SE v2, open ATV
makatch
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od makatch »

brancocool píše:kienti su identicky. Dvbapi nepouzivam ako klienta
Akože nie,keď ho máš zapnuté v configu .Tvojim serverom je nejaký linux.Nepozeráš naňho?

Kód: Vybrat vše

[dvbapi]
enabled = 1
au = 1
pmt_mode = 0
ecminfo_type = 1
user = dvbapi
read_sdt = 2
write_sdt_prov = 1
boxtype = dreambox
Gigablue HD QUAD PLUS oATV 5.1
FormulerF4 oATV 5.3
HD-BOX FS-9105+ oATV5.1

PANASONIC TX-42AS600E
miked

Příspěvek od miked »

Tak potom kde mas spusteny OSCAM server, ak nie na satelitnom boxe, na ktorom by si zaroven sledoval televizne vysielanie cez lokalne pripojenie akoze Oscam na sameho seba ? Ja som si doteraz myslel, ze to mas na satelitnom boxe, ktory zaroven funguje aj ako klient teda na sledovanie televiznych stanic. Ak bezi OSCAM na samostatnom servery, kde mas len dve citacky a ziadnu TV tam nemas, tak to sa potom musi nastavovat inac. A ako pisal makatch, tak dvbapi mas stejne zapnute v oscam.conf neviem naco, ked ako tvrdis ho nepouzivas hm. Sorry no som z toho uz jelen.

Malo by sa to dat nastavit aj tak, ze sa bude pripojovat Oscam sam na seba normalka ako client/server sluzba a nie s pomocou dvbapi rozhrania. Zadefinujes si vlastne dalsi "virtualny" [reader] v subore oscam.server a ako jeho IP adresu uvedies localhost (127.0.0.1) a tak sa budes pripojovat sam na seba. Ale ak by to fungovalo, tak to zasa meni situaciu. Zas by sme sa na problem mali pozerat uplne z ineho uhlad, ak po 2 tyzdnoch prestanu tiect zapisy.
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

furko píše:miked : 7 dní

dôvod: Opakovaný off topic
No tentokrát by to mohlo být 14 dní ? Ono to nakonec akorát vyjde a za dva týdny mu to zase klekne, tak mu budeš moct zase poradit.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

miked: teoreticky si to zadefinoval pekne.
Lenže príkaz au má opodstatnenosť len v tom prípade, ak oscam server s kartami beží na boxe, ktorý nie je pripojený k satelitu. Vtedy sa zadefinuje pri useroch /to už podľa potreby/, že ktorý majú posielať zápisy na karty, dá sa aj osobitne na každú čítačku. Avšak ak server je pripojený k satu a karty sú fyzicky v čítačkách tak tento príkaz má opodstatnenie len pri useri dvbapi, lebo provider posiela zápisy sám.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

asi som sa blbo vyjadril: Na servery TV nepozeram dvbapi mam zapnute len koli servisu, ci koli fastscanu, sem tam ho prebehnem koli srvid. Inak TV pozeram na klientskom boxe.
VU+ SOLO SE v2, open ATV
miked

Příspěvek od miked »

petersk píše:miked: teoreticky si to zadefinoval pekne.
Lenže príkaz au má opodstatnenosť len v tom prípade, ak oscam server s kartami beží na boxe, ktorý nie je pripojený k satelitu. Vtedy sa zadefinuje pri useroch /to už podľa potreby/, že ktorý majú posielať zápisy na karty, dá sa aj osobitne na každú čítačku. Avšak ak server je pripojený k satu a karty sú fyzicky v čítačkách tak tento príkaz má opodstatnenie len pri useri dvbapi, lebo provider posiela zápisy sám.
Neplet uzivatelov prosim ta ked sa do toho az tak dobre nevyznas.
"AU" a "dvbapi" su dve celkom rozdielne funkcie co sa tyka OSCAMu.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Dvbapi je aká funkcia? Nevymýšľaj svoje definície. Je to klient pre oscam /ak je povolený, tak oscam je sám sebe klientom/.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

miked píše: Malo by sa to dat nastavit aj tak, ze sa bude pripojovat Oscam sam na seba normalka ako client/server sluzba a nie s pomocou dvbapi rozhrania. Zadefinujes si vlastne dalsi "virtualny" [reader] v subore oscam.server a ako jeho IP adresu uvedies localhost (127.0.0.1) a tak sa budes pripojovat sam na seba. Ale ak by to fungovalo, tak to zasa meni situaciu. Zas by sme sa na problem mali pozerat uplne z ineho uhlad, ak po 2 tyzdnoch prestanu tiect zapisy.
Tak toto je na mna nejake huste. Taketo genialne koncepty presahujú moje iq odborne odhadnute Mikedom na 90. Az si toto nastavím v mojom zere, to bude rachot.

Kód: Vybrat vše

[reader]
label     = rekurzia
protocol  = cs378x
device    = 127.0.0.1,12005
user      = user1,
password  = password1
group     = 1

Zapisy potecu jedna radosť.
Jj, had sa kusol do chvosta, zjedol sa a teraz je z toho taky tlsty, ze sa ani pohnut nevladze.
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“