Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od dipol100 »

Zítra to zkusím bez TV. HDMI, HDD, Image a CAMs už jsem testoval.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

S TV i bez TV to funguje stejně špatně, ten výpadek před nahráváním tam je. Měl jsem podezření na napětí LNB, nebo ovlivňování výstupů LNB mezi sebou, ale pokud koukám na TV na ČT HD z jejího vlastního tuneru, problém při začátku nahrávání na Nova HD se neobjeví, jen pokud sleduju ČT HD ze Solo2. Teď jsem proměřil napětí pro LNB a na tuneru A - ČT HD to poklesne o 0.06V při spuštění nahrávání Nova HD na tuneru B. Je zajímavé, že pokud přijímač probudím z hlubokého spánku , tak se při aktivaci tuneru B přesně v době vzniku poruchy objeví ta hláška pod logem ČT HD (VTi 7) a pokud ho probudím z mělkého standby, tak nejenže porucha nevznikne, ale neobjeví se ani ta hláška pod logem.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

tak ho nechaj v standby a máš po probléme . :Yahoo!:
Všetko 4K
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Kdyby to ve standby žralo míň než 15W, tak možná, ale nebudu zbytečně dotovat ČEZ. Spíš mě zajímá, jestli to dělají všechny Solo2, nebo je to jen můj kus. Mám na něj roky záruku, tak ho můžu vyměnit za nový, ale potřebuju mít jistotu, že to není vlastnost, ale vada.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

a co se stane když v napájeni diseqc zadáš zvýšit napětí?
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

dipol100 píše:Kdyby to ve standby žralo míň než 15W, tak možná, ale nebudu zbytečně dotovat ČEZ. Spíš mě zajímá, jestli to dělají všechny Solo2, nebo je to jen můj kus. Mám na něj roky záruku, tak ho můžu vyměnit za nový, ale potřebuju mít jistotu, že to není vlastnost, ale vada.
tyhle otázky by měl primárně odpovědět ten komu jsi dal vydělat. On by měl vědět především jak se má přístroj chovat. Já mám box ve standy stále a takové věci neřeším. Za to mám přes ulici jednoho šetřílka co na noc vytahuje všechny možné zásuvky, párkrát už na to doplatil odešel mu zdroj sice ne u solo2 ale u nějakého čínského alá dreambox.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Napětí pro vertikální polarizaci má být v rozsahu 12,5 V – 14,5 V, já ho mám 13,66, při zvýšení bych se dostal k hranici horizontální polarizace. Ty jsi na svém Solo2 zkoušel můj postup, podle kterého mi to blbne? Jak máš nastavené tunery A a B(Jednoduché, Equal to, Advanced, DiSqC, Set voltage and KHz, Poslat DiSqC pouze při změně satelitu....)
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

w.o.l.f. píše:
dipol100 píše:Kdyby to ve standby žralo míň než 15W, tak možná, ale nebudu zbytečně dotovat ČEZ. Spíš mě zajímá, jestli to dělají všechny Solo2, nebo je to jen můj kus. Mám na něj roky záruku, tak ho můžu vyměnit za nový, ale potřebuju mít jistotu, že to není vlastnost, ale vada.
tyhle otázky by měl primárně odpovědět ten komu jsi dal vydělat. On by měl vědět především jak se má přístroj chovat. Já mám box ve standy stále a takové věci neřeším. Za to mám přes ulici jednoho šetřílka co na noc vytahuje všechny možné zásuvky, párkrát už na to doplatil odešel mu zdroj sice ne u solo2 ale u nějakého čínského alá dreambox.
Jelikož mám bohužel bohaté zkušenosti s reklamacemi, tak už předem vím, že se mi budou snažit vysvětlit, že je to vlastnost přijímače a že je v pořádku, proto se usilovně snažím předem zjistit pravdu, abych nereklamoval něco, co je opravdu vlastností přístroje.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Ne, nezkoušel a ani nebudu nemám důvod se vrtat v nastaveném přijímač, který mi vyhovuje tak jak je. Mi nikde nic nezamrzá a ani nehapruje, ani při nahrávání, přehrávání atd. Mám vti 6.0.8. Nebudu dávat verzi 7.0.0, ale až vyšší.
Na tuneru A mám přes diseqc 1.1 nastaveno 10lnb viz obrázek a na tuneru B buď 2 lnb a někdy si tam přepíchnu motor. Nastavení diseqc jsem zkoušel více variant, toto mi vyhovuje nejlépe.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Nepotřebuju, aby ses v něčem vrtal, spíš, jestli si zkoušel to nahrávání z hlubokého spánku tak jak jsem psal.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Včera se mi při testování různých image stalo, že při instalaci VTi 6.0.8 mi to hodilo "HW ERROR", což prý dělají klony u image BlackHole-2.0.8, jenže tu já tam ten den měl bez problémů nainstalovanou a mnoho dalších. Po této hlášce jsem pro jistotu přehrál na USB Flash image znovu a pak už to prošlo, nicméně i předtím byla image na USB Flashce určitě nahraná dobře. Pro jistotu jsem okoukl znovu krabici, case i plošný spoj (nemám bezpečnostní čip) u Solo2 a dle všeho mám originál, tak jak je možné, že mi ta hláška vyskočila. Salo se někomu něco podobného? Netuší někdo, čím to mohlo být?
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Takže u mě se takovéto problémy nevyskytují ať už jde o nahrání nebo flash, mám vti 6.0.8, image asi 7.0.0 úplně vynechám.
To jsi kupoval kde ten box? Těch klonů je v Číně mraky, některé povedené více a jiné méně. Osobně vím o dvou fabrikách kde je dělají. Jeden je známý výrobce Sunray a druhý Lonrisun.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

V CZC za těžký prachy.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Kontroloval jsem, všechno mám stejné jako originál, a to včetně plošného spoje, který jsem dohledal jinde. BH 2.0.8 jsem tam měl bez problémů nainstalovaný, ale pak při instalaci VTi 6.0.8 mi to hodilo HW ERROR, napodruhé už prošla.
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Tak si tam daj čistú VTI 7.0.0- tá ide po aktualizácii OK.
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Tu jsem tam měl a při začátku nahrávání na Nova HD se mi rozpadalo před začátkem nahrávání živé vysílání ČT HD. VTi 6.0.8 to nedělá.
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Nechápem to jak sa ti rozpadalo. To akože súčasne idú dva programy?
Máš potom zapojený tuner 2x na pozícii 23.5, lebo súčasne z jedného tunera nepôjdu.
Vlastne z čoho ťaháš signál?
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Pokud je přijímač zapnut z hlubokého spánku a mám přijímač přepnut na ČT HD, spustím EPG a v něm si vyberu Nova HD a naprogramuji na ní nahrávání třeba jen na 1 minutu a pak dál sleduji ČT HD, tak asi 20 sekund před zahájením nahrávání a před vyskočením hlášky o zahájení nahráván se obraz a zvuk na cca 2-3 sekundy rozhodí (ve VTi se v době rozhození obrazu a zvuku objeví vlevo nahoře pod logem ČT HD hláška tuším "LOADING"). Pokud naprogramuji další nahrávání, aniž bych přijímač přepnul do hlubokého spánku, tak se problém už neobjeví.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

dipol100 píše:Tu jsem tam měl a při začátku nahrávání na Nova HD se mi rozpadalo před začátkem nahrávání živé vysílání ČT HD. VTi 6.0.8 to nedělá.
nechaj tam teda VTI-6.0.8 a hotovo . :good: mne tiež v najnovšom vti blbne pip pri prvom prepnutí a na 6.0.8 to nemá probléma . ](*,) možno to nejako spolu súvisí môj a tvoj problém . #-o a v najnovšom image openatv mi pri prvom prepnutí v pip zmizne zvuk na hlavnom obraze pokial sa prepína na jednom tp PIP a hlavný obraz a to som ho aspon 5 x feshol na novo a furt to blbne a za boha som na to neprišiel . dal som tam VTI 6.0.8 a nemá to probléma . :Yahoo!: :poklona:
Všetko 4K
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“