Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od havana »

:) To je věčná otázka, která nemá jednoznačnou odpověď :!: Léta jsem používal Black hole, ale nyní upřednostňuju Vti . Nevím , jestli má image vliv na obraz - spíše mám dojem, že ne. Vti má trochu jiné ovládání, ale má pár vychytávek (hloupostiček) co BH nemá:
např.: fungují minipicons v seznamu kanálů (ale to už teď jde ošetřit i v BH)
při přepínání se objeví picona programu,
Mnohem přehlednější časovač,
při zpožděném nahrávání se přijímač zeptá při ukončení, zda soubor ponechat atd...
Pro majitele Duo2 - Black hole je asi jediná image , kde zatím tvůrci nezapracovaly nápovědu pro nový typ DO, a ani se nehodlají napravit...
Black Hole má teď vylepšený Meoboot (ve Vti je sice nově něco podobného, ale ještě to není ta pravá kávička). Black Hole má Autocam - ale ten už delší dobu nepotřebuju...
Já mám, a můžu doporučit, nechat si Black Hole a jet v Meoboot s Vti - amůžeš zkoušet i další image...
:poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Huskyjbc

Příspěvek od Huskyjbc »

Děkuji za odpovědi, Meoboot jsem zkoušel, ale VTI jako druhý image se mi nepodařilo rozjet, přijímač ho prostě nanačetl, nevím, jestli jsou rozdílné kernely, možná jsem udělal chybu, že jsem do Meoboot neudělal čistou instalaci, ale zálohu. Ale furt se učím... Takže si furt hraju, pár dní BH a pak zase VTI, pořád mě udivuje jednoduchost a rychlost, jakou to lze flašnout a obnovit nastavení. AZ Box při nějakém upgrade nebo instalaci pluginu bylo dobrobružství jak to vlastně dopadne, o nahrávkách ani nemluvě.
Vu + Solo 2 - 1TB HDD, AZ Box HD premium, Panasonic Viera G 30, parabola 80 + motor SG 2100, parabola 60
tommix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tommix »

AZBOX je dobrá škola a ten kto ju zvládol a mal na to nervy, tak potom s VU+ je to ako prechádzka rajskou záhradou.
VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T, BH-aktuálny, inter. HDD1TB+DVD mechanika, LCD SPF-107H
VU+ Ultimo 2x DVB-S2, 1x DVB-T, BH-aktuálny, inter. HDD1TB
HD-box FS-9200 PVR+exter.HDD 500GB
Samsung UE40ES6300
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
Huskyjbc

Příspěvek od Huskyjbc »

No to mi povídej... ale odborník určitě nejsem, spíš jen natvrdlej uživatel.... :wink:
Vu + Solo 2 - 1TB HDD, AZ Box HD premium, Panasonic Viera G 30, parabola 80 + motor SG 2100, parabola 60
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

měl jsem ve VU+solo2 snad všechny image co existují,včetně BH, které je také dobré,ale vždy jsem se vrátil k VTI. Každému vyhovuje jiný image a nikomu neberu kterému dá přednost, ale když si zvykneš na VTI, vždy se k němu budeš vracet. Nové verze různých image zkouším tak,že zazálohuji poslední image VTI a pak laboruji. Když se mě to omrzí, zazálohuji příslušné image a potom jen znovu dám zálohu imege VTI a jedu dál. Já osobně ti doporučuji VTI, ale jak se rozhodneš je tvoje věc, mě osobně vyhovuje nejvíc.
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/VTI 14.0.6,Neoboot + 8 image,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 14.0.5,Noboot-PurE2,Open Pli,openEsi. VU+ solo2 (PuE2 6.3),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,
Huskyjbc

Příspěvek od Huskyjbc »

akva: děkuji za odpověď, tak nějak to zkouším, ted právě VTI, jak říkám, zatím si hraju a hledám...
stimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stimo »

efendy55 píše:nič v zlom ,ale s tými piconami na HDD to nie je šťastné riešenie . [-X radšej by som to dal v sole2 kludne do usr/share/enigma2/picon alebo ked už tak na externé usb. niekde v menu by sa to malo dať nastaviť v chanel liste zobrazenie picon a zadať mu adresu kde ich máš . niekedy na to treba reštart E2 alebo komplet reštart . viac ti poradia borci čo frčia na tomto image kde presne to nájdeš .
Rad si dam poradit. Preco si myslis ze to nie je stastne riesenie?
Mas pravdu, cesta k piconam pre chanell list sa nastavuje tiez v tom menu VTI, polozka zoznam kanalov, len som si to nevsimol. Takze tam uz po zadani cesty picony su, ale stale nie su v Cool TV Guide. Poradte, prosim, ako mu povedat kde su picony ulozene.
VU+ SOLO2 VTI 8.2.3 interny HDD WD 500 GB
VU+ SOLO SE VTI 11.0.1 ext. SATA HDD WD 500 GB
OPTIBOX Anaconda HD (E2 PKT Hyperion4.5) ext. HDD Toshiba 80 GB
OPENBOX S2 mini HD ext. HDD Toshiba 60 GB

Quad LNB TMQ 43 TITANUM
Panasonic TX-L47ET60E
Samsung SyncMaster FX2490HD
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

Pokud snad používáš plugín permanent Timeshift (neustále nahrávání v čase), tak je to vcelku jedno - HDD se ti točí stále. Ale pokud svůj HDD šetříš, a snažíš se ho netrápit, tak dáš picon na USB. Jinak se ti při každém přepnutí programu bude muset HDD roztočit a načíst picon - lze to, ale raději nějaké US a je klid...
:poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

preto že pri každom prepnutí sa ti zapne HDD a pokial viem tak sa tým znižuje životnosť a je to úplne zbytočné . cool tv si to tiež skontroluj či tam máš nastavené piconi aby sa ti zobrazovali v tomto plugine . niektoré image majú nastavené piconi zapnuté a niektoré treba zapnúť a potom to už pôjde . takže sa to nastavuje v pluginoch pre cool tv je to 4-tý riadok od vrchu . :ROFL:
Všetko 4K
pcword
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcword »

Mám dotaz nevím proč, ale na VU+solo2 + VTI 8.0 nejde zobrazení EPG !!!
Nevíte kde je problém?
VU+UNO 4K SE+Vu+ Solo 2+VTI + VU+USB Turbo Tuner DVB-T2 / 500GB HDD+ 2TB USB HDD Motor AMIKO +120 parabola +multibeam MAXIMUM +7 LNB 28.2+23.5+19+13+0.8W+4.8E+4W
USB sat.tuner TS5922SE
Stanoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ DUO; ULTIMO 4K

Příspěvek od Stanoo »

Taky bych dal picony na USB, ele už nemám volný slot(LCD, HDD, DVB-T). Je možné použít HUB bez problémů?
NEW: Vu+ ULTIMO 4K, VTi 14.0.6 + oscam
Vu+ DUO, VTI 11.0.1 + ccam2.3, CSFD, camoFS, PictureCenterFS, LCD4linux, EMC, MediaPortal
Yumatu MX800, ARIVA202, SkyStar1
3D LED TV SAMSUNG UE32D6510
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

A co mate v tych masinach, ked este aj solo2 zaplnite, cibulkove zoznamy? :D
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

Stanoo píše:Taky bych dal picony na USB, ele už nemám volný slot(LCD, HDD, DVB-T). Je možné použít HUB bez problémů?
je tá možnosť ,ale odporučil by som určite na tie srandy čo používaš aktívny usb-hub . :ROFL:
Všetko 4K
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

pcword - na VTI 8 mě funguje EPG dobře, jaký používáš skin?Já tam mám HDGlas a vše mě ukazuje jak potřebuji. K EPG jsem něco nastavoval přímo ve VTI a něco v HDGlas. Mám nastavený jednoduchý panel programu, který mě ukazuje EPG na 14 dni u právě zvoleného programu, když zmačknu tlačítko EPG, když tlačítko zmačknu podruhé naskočí podrobné EPG právě vysílaného programu. Když zmačknu tlačítko EPG déle, naskočí mě volby a tam mám Cool TV Guide.
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/VTI 14.0.6,Neoboot + 8 image,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 14.0.5,Noboot-PurE2,Open Pli,openEsi. VU+ solo2 (PuE2 6.3),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,
pcword
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcword »

Nevím čím to mohlo být, dával jsem restart celkově to také nepomohlo, VTI 8.0 +HD class 16
Pořád to samé nikde se EPG nezobrazovalo pořád jen prázdná obrazovka!
Už jsem myslel, že budu dělat obnovu systému!! Pak mě napadlo ! odpojil jsem Vu+solo2 od zásuvky na 2min pak znovu zapnul a EPG již naskočilo!!! Nikdy jsem tuto věc nepozoroval...
Hlavně že ´již chodí
VU+UNO 4K SE+Vu+ Solo 2+VTI + VU+USB Turbo Tuner DVB-T2 / 500GB HDD+ 2TB USB HDD Motor AMIKO +120 parabola +multibeam MAXIMUM +7 LNB 28.2+23.5+19+13+0.8W+4.8E+4W
USB sat.tuner TS5922SE
79kiko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od 79kiko »

Čítam,čítam že je možnosť pripojiť fotorámik k prijímaču. Pozrel som nejake samsungy,ale ani jeden sa už nepredáva. Máte nejaký overený ktorý funguje bez problemov a nie je problém ho kúpiť?
VU+ Solo2 OpenATV vždy aktuálny, Emme Esse 28,2-23,5E-19E-13E, LG 50" plazma
milakl
satelitni prijimac: VU Solo2,IPBox 9900HD,AB Cr550

Příspěvek od milakl »

Měl bych dotaz, mám Solo2 s VTI 7.0 a snažím se dostat hodiny na displej (na přijímači) místo názvu programu. Prolezl jsem celý nastavení, koukal jsem na netu a nic jsem nevypátral. Jde to vůbec?? Díky za info.
pcword
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcword »

pokud používáš VTI +hd class tak není problém to nastavit
USB sat.tuner TS5922SE
kura1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Solo 4K

Příspěvek od kura1 »

Zdravim,nemate nahodou niekto nahodene na svojom solo2 image HDMU ? Po dlhej dobe som sa rozhodol vyskusat ako pokrocili ale vzdy po naflashovani mi pri boote nahodi biele pozadie a cervenym niejake chyby a tak dokola.Nikdy som taku chybu nemal tak si neviem rady.Dakujem za pomoc.
Vogast

Příspěvek od Vogast »

Vracim se opet k problemu, co se mi nepodarilo vyresit. Kdyz nahravam program, tak mam moznost nahravat jeste dalsi stanice, ktere jsou aktivni (tzn. neni seda - napr. Nova HD a Prima HD). Pokud to chapu spravne, tak vsechny aktivni stanice jdou nahravat. Jak je mozne, ze nektere stanice nahravat nejdou? V uvedenem prikladu je to napr. Prima Cool, Prima Love, Prima Cool.
Solo2 ma uplne cerstvou instalaci image VTI 8.0.0 z 28. 11. 2014, pouze jsem stahnul kanaly ze satelitu a stahnul par CAMu. Zkousel jsem menit CAMy i nastaveni tuneru, vic neumim. Nebo to takhle mate vsichni?

Please help. ](*,)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vu+ Solo 2, VTI, Skylink, 2 tunery - obsazen 1
VU+ Uno 4k, VTI, Skylink, 1 tuner
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“