Enigma2 Platino pre HDBOX 9105plus

Odpovědět
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Re: Enigma2 Platino pre HDBOX 9105plus

Příspěvek od chalan »

takye nedalo mi to... pustil som nejaky browser plugin... cierna obrazovka na displayi rest a vytuh... ked som vypol/zapol box spinacom vzadu nastastie nabehol spat... co s tym?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

pastni aspon chybove hlasenie - malo by byt ulozene na disku.
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

spravil som to znova, je to QT Webbrowser, opat vytuh, na /media/hdd sa crashlog nevygeneroval, kde mam este hladat?

ps: Vam to nerobi?

ps1: na box sa da aj napriek vytuhu prihlasit cez telnet a restartnut enigmu ktora potom bezproblemov nabehne avsak ani v dmesg ziadna pouzitalna hlaska nieje...
mkris

Příspěvek od mkris »

VŠETKÝM TO ROBÍ....

To preto, že QT Brovser je internetový prehliadač a ten potrebuje iné vstupné zariadenie ako je DO.

1. Vypni pijímač
2. pripoj si USB myš
3. Zapni prijímač
4. Po nabehnutí si spusti QT Brovser a načíta ti stránku google, za predpokladu, že máš pripojenú sieť

Keď sa chceš vrátiť do sledovania TV, myšou zavri okno, počkaj a môžeš pozerať TV

Klávesnica sa mi nepodarila rozchodiť i keď ju systém zachytil ale nedalo sa nič písať ( na stránke google je
našťastie virtuálna klávesnica a tak sa dá hľadaný výraz napísať myšou).

Celkovo však použitie browsera nie je ešte odladené (sem-tam po ukončení je potrebný reštart prijímača).
masal

Příspěvek od masal »

Zdar, díky všem, za info. Byl to Webbrowser- domovská stránka Google. Zkoušel jsem jen jestli jsem dobře nainstaloval NET. Aktualizace pluginů přes NET v té době nefunkční. Google najel ihned, DO ale nefunkční (klávesnici přes USB nemám), zatuhnutý box, samočinný restart a chybové hlášení Error 75. Zkoušel jsem potom i bez připojeného internetu přijímač vypnout vzadu vypínačem. Stejná situace. Načetl se loader a poté ihned error 75. Někde je chyba. Rád bych Enigmu využíval. Zajímá mne jen jestli jsem něco nezkonil při instalaci, či jak se s tím dá poprat. No právě, jak píše kolega mkris výše: ,,...sem tam je potřeba restart přijímače". S tím Error 75 na displayi a černou obrazovkou to asi nebude to pravé ořechové.
mkris

Příspěvek od mkris »

Stabilita E2 je výborná (ten reštart som spomínal len v súvislosti s použitím QT Browsera).
Myslím, že ti pomôže reinštalácia enigmy.

Ja som narazil len na problém s prehrávaním filmov (mkv) - trhanie obrazu.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

na display sa nezmesti error75 - ma len 4 segmenty.
inak , ak ches vidiet to chybove hlasenie, staci za chodu odstranit HDMI kabel . Dnes som chcel spravit taku fintu . Zapol som si sat - radio . HDMI som odpojil a pripojil ho do notebooku (s vadnym displayom, potreboval som spravit upgrade) . Monitor po odpojeni zo satu stmavol - to je normalne . Na dispalyi prijimaca sa objavila chyba a zmlkol mi aj digitalny opticky vystup - takze som mal ticho . Po opatovnom pripojeni hdmi kabla mi sat pisal,ze nieje signal (z paraboly). Ked som prepol na iny TP , naskocil aj zvuk cez optiku.
Nebol by som to zistil,keby som to nevyskusal. Bezny sposob prace to ale nieje, normalne sa hdmi neodpaja za chodu . Chcel som mat len nejaku hudbu cez optiku, kym budem cosi ine robit. :)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

mkris píše: Ja som narazil len na problém s prehrávaním filmov (mkv) - trhanie obrazu.
Vytvor si swap
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

ja by som chcel pouzit moj sietovy disk (samba) ako hdd v hdboxe... mountol som ho ako cifs tiez som dal ze ho chcem pouzit ako hdd, ale neviem ako dalej, poradi mi niekto? proste chcem aby sa mi tam ukladali nahravky, timeshift, backupy atd...

ps: ten swap sa potom ako robi?
zanjende

Příspěvek od zanjende »

hi
please make internal flash enigma2 for 7.36
tnx :thankyou:
pep666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pep666 »

chalan píše:ja by som chcel pouzit moj sietovy disk (samba) ako hdd v hdboxe... mountol som ho ako cifs tiez som dal ze ho chcem pouzit ako hdd, ale neviem ako dalej, poradi mi niekto? proste chcem aby sa mi tam ukladali nahravky, timeshift, backupy atd...

ps: ten swap sa potom ako robi?
Ahoj, je to jednoduché.Mám takhle připojený DM800(tam myslím taky jede Samba). Musíš udělat 2 kroky: disk připojit a nastavit naň cestu nahrávání. Postupuj:
menu/nastavení/system/síť/procházet síť. Zde ti to najde tvůj disk,tak tu všechno potvrď a ulož.
2.menu/nastavení/system/umístění nahrávání . Zde musíš mít v 1. a ve 4. řádku(standardní umístění souborů a timeshift) neco také: /media/net/harddiskDM800/Movie
- pro změnu cesty použij modré tl. a tl. Menu, bylo to tu už popisované. Nezapomeň vše uložit. Chodí to nádherně. Jedním, nebo druhým strojem nahraješ a kterýmkoliv přehraješ.
8)
hubabuba
satelitni prijimac: sarajevo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hubabuba »

asi mi už nikdo neporadí co stím HD boxem, když zustal zaseklý a píše jen load, není nějaký způsob jak ho rozchodit? :thankyou:
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

jasne ze je sposob, ako to rozchodit. Potrebuejs mat na PC nainstalovany Teamviewer , Putty a PSpad editor.
Ked to vsetko budes mat , vecer po 18:00 hodine sa mi ozvi cez sz, dame to do poriadku.
Musis vediet presne postup, co vsetko si instaloval , aby si vedel relevantne odpovedat . USB kluc si priprav a kabel RS232 , moze byt aj ako redukcia USB/RS232 .
hubabuba
satelitni prijimac: sarajevo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hubabuba »

díky moc po 18.00 se ozvu :thankyou:
mkris

Příspěvek od mkris »

JirkaS píše:
mkris píše: Ja som narazil len na problém s prehrávaním filmov (mkv) - trhanie obrazu.
Vytvor si swap
Urobil som si swap na USB kľúči a zdá sa, že sa to prehrávanie trochu zlepšilo, ale stále to nie je 100%.
Po posuve (3,6,9/1,4,7) sa to roztancuje a po chvíli sa to ukľudní, ale pri väčšom datovom toku (avatar.mkv 34GB) obraz stále trhá (menej ako bez swap-u).

V súvislosti so swap sa chcem spýtať, či sa nedá inštalácia urobiť tak (pri ďalšom release), aby rovno pri inštalácii vytvoril swap partition (napr. 64MB). Skúšal som napriklad i variantu urobiť swap ako súbor, ale príkaz "swapon" nedokáže pripojiť swap-súbor, len partition.
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

34GB? moj ma 8GB a je 1080p
jerry39
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jerry39 »

mám to na 16,2Gb(3D)
Nakonec jsem koupil přehrávač Egreat a šoupnul to na USB 3.0 , jinak se to trhalo i na TV LCD LG.
mkris

Příspěvek od mkris »

chalan píše:34GB? moj ma 8GB a je 1080p
Má dokonca 37GB, ale pozrel som sa lepšie na to a je to formát M2TS (dal mi to známi, je to grabnuté z BR disku v nejakom prehrávači) a používam to hlavne na test media-prehrávača v sat, ale skúsim to skonvertovať a testnem to aj v TS.

JirkaS:
Už som to písal vyššie - zaujímali by ma, ak sú známe a definované - ID tlačítiek DO kôli premapovaniu v keymap.xml - napr. tlačítka "<<p" a "p>>", ale i ostatné...
kubiki

Příspěvek od kubiki »

Dnes som si dal do boxu platino.Instalacia ok,nekodovane programy idu.Stiahol som si z pluginov oscam ymodv18 t37 a neviem ho nikde v boxe nájst.V zozname modulov nie je.Poradí niekto??
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

nie je v zozname modulov!
pocas sledovania progrmau stlac modre tlacitko - prejdi na softcam panle a v polozke cardserver si ho sipkou vpravo nalistuj a spusti.
Odpovědět

Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“