OSCAM Dve karty a zapisy

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
brancocool
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: SOLO2, VTi, FHD Glass, Skylink

Re: OSCAM Dve karty a zapisy

Příspěvek od brancocool »

sem tam sa mi pri klientovi objavi takata hlaska:
rejected group (0 ms) - STV1 HD (no matching reader)
Co znamena v preklade to viem, ale preco ked STV ide bez problemu
VU + SOLO2, VTi, FHD Glass
VU+ SOLO SE v2, open ATV
miked

Příspěvek od miked »

petersk píše:Dvbapi je aká funkcia? Nevymýšľaj svoje definície. Je to klient pre oscam /ak je povolený, tak oscam je sám sebe klientom/.
Zakladny princip na baze klient/server architektury si chod niekde nastudovat. Budto je "host" v postaveni klienta alebo budto je v postaveni servera. Serverova sluzba (v Unix/Linux brandzi tzv. daemon) nemoze byt zaroven klient. Budto poskytuje nejake sluzby alebo budto vyuziva nejake sluzby. Nie naraz. To ty si tu vymyslas pojmy a dojmy. Slovne spojenie "Oscam client" totiz neexistuje... oficialne nie... jedine z ust ludi ako si ty.

OSCAM je predovsetkym server, aj ked sa da pouzit ako klient (z pohladu sietovej politiky). Ak by niekto potreboval Softcam klienta, moze si nainstalovat napr. klienta CCCam, Doscam alebo ine. Bohuzial na ilegalne zdielanie satelitnych kariet sa pouziva najcastejsie OSCam, lebo sa s nim mozes pripojit ako klient na ine piratske servery a zaroven dalej zdielat piratske zapisy po celom svete ! Preto je tak popularny a preto ho ma dnes kazdy pouzivatel v boxe (OpenATV ho uz oficialne napriklad ani nepodporuje - jedine klientov Softcam tam najdes oficialne). To, ze dokaze fungovat OSCam aj so zabudovanou vlastnou internou funkciou klienta este neznamena, ze je tento dvbapi klient na slovo vzaty ! Z pohladu sietovej politiky to ma od klienta pekne daleko :). Je to proste len funkcia "dvb-api", ktora prave zabezpeci to, ze sa pripojuje OSCam sam na seba ako na vlastne localhost sietove rozhranie - nie vsak s vyuzitim sietoveho rozhrania!. Aby zbytocne netiekli data na komunikacnom ethernet-sietovom lokalnom rozhrani, je prave na toto v OSCam tato funkcia. Ziaden klient to vyslovene nieje. Je to akasi funkcia! DVB-API (DVB - Application Programming Interface). Ach jo. Si to najdi v Google. Ty si vlastne nazval linuxovy satelitny box klientom :) a on je to pritom set top box, a ziaden klient ci server. O samotnom STB (na urovni DVB) sa neda povedat,ze je to klient alebo server.
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

miked píše:Je to proste len funkcia "dvb-api", ktora prave zabezpeci to, ze sa pripojuje OSCam sam na seba ako na vlastne localhost sietove rozhranie - nie vsak s vyuzitim sietoveho rozhrania!. Aby zbytocne netiekli data na komunikacnom ethernet-sietovom lokalnom rozhrani, je prave na toto v OSCam tato funkcia.
Husty.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
matov
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+UNO4K

Příspěvek od matov »

miked píše:
petersk píše:Dvbapi je aká funkcia? Nevymýšľaj svoje definície. Je to klient pre oscam /ak je povolený, tak oscam je sám sebe klientom/.
Zakladny princip na baze klient/server architektury si chod niekde nastudovat. Budto je "host" v postaveni klienta alebo budto je v postaveni servera. Serverova sluzba (v Unix/Linux brandzi tzv. daemon) nemoze byt zaroven klient. Budto poskytuje nejake sluzby alebo budto vyuziva nejake sluzby. Nie naraz. To ty si tu vymyslas pojmy a dojmy. Slovne spojenie "Oscam client" totiz neexistuje... oficialne nie... jedine z ust ludi ako si ty.

OSCAM je predovsetkym server, aj ked sa da pouzit ako klient (z pohladu sietovej politiky). Ak by niekto potreboval Softcam klienta, moze si nainstalovat napr. klienta CCCam, Doscam alebo ine. Bohuzial na ilegalne zdielanie satelitnych kariet sa pouziva najcastejsie OSCam, lebo sa s nim mozes pripojit ako klient na ine piratske servery a zaroven dalej zdielat piratske zapisy po celom svete ! Preto je tak popularny a preto ho ma dnes kazdy pouzivatel v boxe (OpenATV ho uz oficialne napriklad ani nepodporuje - jedine klientov Softcam tam najdes oficialne). To, ze dokaze fungovat OSCam aj so zabudovanou vlastnou internou funkciou klienta este neznamena, ze je tento dvbapi klient na slovo vzaty ! Z pohladu sietovej politiky to ma od klienta pekne daleko :). Je to proste len funkcia "dvb-api", ktora prave zabezpeci to, ze sa pripojuje OSCam sam na seba ako na vlastne localhost sietove rozhranie - nie vsak s vyuzitim sietoveho rozhrania!. Aby zbytocne netiekli data na komunikacnom ethernet-sietovom lokalnom rozhrani, je prave na toto v OSCam tato funkcia. Ziaden klient to vyslovene nieje. Je to akasi funkcia! DVB-API (DVB - Application Programming Interface). Ach jo. Si to najdi v Google. Ty si vlastne nazval linuxovy satelitny box klientom :) a on je to pritom set top box, a ziaden klient ci server. O samotnom STB (na urovni DVB) sa neda povedat,ze je to klient alebo server.
Super!!!. Konečne to tu niekto "jasne" a "stručne "napísal ako funguje ten pankhart oscam.
VU+UNO 4K
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

Chlapi nebudte zli nanho (ved sa snazi pomoct aj ked formou eseje).
Radsej mi toto objasnite:
rejected group (0 ms) - STV1 HD (no matching reader)
VU+ SOLO SE v2, open ATV
nevinny
satelitni prijimac: Vu+ zero

Příspěvek od nevinny »

Zdravím vás vo spolok , v pripojenom subore vam posielam komplet konfigurak na oscam pre dve karty .
1. karata Skylink SK Full
2. karta Skylink CZ - len programy co chybaju na slovenskej karte oddelene cez services.

Je to na externej USB dvojcitacke .
Nainstalovany oscam r9842 , chodi to stabilne , odozvy na klientoch 60ms-120ms , + aktivna cashe od 1ms , zalezi od rychlosti internetu . Obe karty nastavene na caid:0624 , funkcne s kartami sn:420******* az 427******
Karty zacinajuce 428***** a 10****** funguju len v licencovanych citackach (zatial). :D

česť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Mikedove vyplody o demonoch serveroch a klientoch a piratoch a
sa pripojuje OSCam sam na seba ako na vlastne localhost sietove rozhranie - nie vsak s vyuzitim sietoveho rozhrania
Lysohlávka kopinatá – Wikipedie
... su zabavnejsie nez tvoj trivialny problemik.
To nema chybu!!!

@brancocool K tvojmu problemu - jednoducho si checkni groups, checkni caidy a niekde chybu najdes. Ked nevieme aku mas konstelaciu hviezd, nevieme ti velmi poradit.
Sprava znamena to co znamena - klient nieco chce a oscam to nema skade zobrat. Cize ziadna citacka s danou group a danym caid a danou sluzbou nieje ready.
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

peter54 píše:Mikedove vyplody o demonoch serveroch a klientoch a piratoch a
sa pripojuje OSCam sam na seba ako na vlastne localhost sietove rozhranie - nie vsak s vyuzitim sietoveho rozhrania
Lysohlávka kopinatá – Wikipedie
... su zabavnejsie nez tvoj trivialny problemik.
To nema chybu!!!

@brancocool K tvojmu problemu - jednoducho si checkni groups, checkni caidy a niekde chybu najdes. Ked nevieme aku mas konstelaciu hviezd, nevieme ti velmi poradit.
Sprava znamena to co znamena - klient nieco chce a oscam to nema skade zobrat. Cize ziadna citacka s danou group a danym caid a danou sluzbou nieje ready.
Grupu mam len jednu nastavenu na oboch redroch. Moje configy su vyssie. Je to zvlastne, bo nic som nemenil ani u klienta a sup hlaska. Doteraz som sa s takou hlaskou nestretol.
VU+ SOLO SE v2, open ATV
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

brancocool:

proc pouzivas force_irdeto?

mas 4k box pro uhd program?

pokud ne, je ti to k nicemu, pouzij standartne 0D96 :idea:

navic, mas zadefinovan cccam, ten ti zapisy korektne snad ani neposle, navic, kdyz je klientskym boxem neco s ali procesorem

:arrow: :idea: nevim proc se nekteri nedrzi osvedcenych praktik a vymysli nejake svoje usudky, kterym ani poradne z principu nerozumi.....
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

proc pouzivas force_irdeto? lebo druha karta v ext USB citacke je ciste IRDETO 0624
mas 4k box pro uhd program? tejto otazke vobec nerozumiem co to ma spolocne? mam VU SOLO2
cccam pouzivam napr u otca ci brata na ABCB 650HD
VU+ SOLO SE v2, open ATV
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

ciste irdeto???

tak proc mas force_irdeto

box key mi pripada taky nejaky zvlastni...

cim vlastne zapisujes? kdyz jsem na predchozich strankach cetl, ze server na divani ani nepouzivas....
brancocool píše:to all:
toto su moje readre
reader]
label = ICE
description = SK_SKYLINK
protocol = internal
device = /dev/sci0
services = !cz_digital
autospeed = 0
caid = 0D96
detect = cd
mhz = 600
cardmhz = 2700
group = 1

[reader]
label = USB_IRDETO
description = CZ spodna citacka
protocol = mouse
device = /dev/ttyUSB0
pincode = 0000
services = !sk_digital
caid = 0624
boxkey = 4FD3B1C6E406AA69
rsakey = 2598FE21A1CEF05BBC459F495FCE8F1E811B126FA8933D8DDB6480A93D43CFA7255F009E875814BECF53DA7610D675D20EEBA8A212F9079CBD1D2FAD65362B42
force_irdeto = 1
detect = cd
mhz = 600
group = 1
emmcache = 1,1,2,0

aj mna napadlo ci to nebola len nahoda zbvbnuria USB citacky.
brancocool píše:proc pouzivas force_irdeto? lebo druha karta v ext USB citacke je ciste IRDETO 0624
mas 4k box pro uhd program?
tejto otazke vobec nerozumiem co to ma spolocne? mam VU SOLO2
skype = davidas-cz
hop - 0653
makatch
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od makatch »

brancocool píše:proc pouzivas force_irdeto? lebo druha karta v ext USB citacke je ciste IRDETO 0624
mas 4k box pro uhd program? tejto otazke vobec nerozumiem co to ma spolocne? mam VU SOLO2
force irdeto sa používa len u ICE karty na prepnutie do režimu irdeto.
Gigablue HD QUAD PLUS oATV 5.1
FormulerF4 oATV 5.3
HD-BOX FS-9105+ oATV5.1

PANASONIC TX-42AS600E
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

Irdeto karta zacina cislom 42.....(cize by to malo byt ciste irdeto nie ICE/IRD)
Vtedy netreba mat force irdeto=1 ???
Server nemam permanentne napojeny na TV aj ked dvbapi mam zapnute (obcas dam fastscan, koli srvid2). Parabola je nan pripojena a zapisy tecu z nej.
Ja pozeram na druhom VeUcku v nom uz karty vlozene nemam
Ten boxkey a rsakey mi poslal borec od ktoreho som kupil ext USB citacku (tu na fore)
pokial je nejaky zly, prosim posli mi tvoj odskusany. Aky je rozdiel medzy nimi???
Dik za info
VU+ SOLO SE v2, open ATV
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Nemám to teraz ako odskúšať, ale ja tak viem, že ak je boxkey a RSA zadaný tak force_irdeto=1 musí byť. Odskúšaj a daj vedieť.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Boxkey a rsa existuje viac kombinacii. Ja mam odskusane 2, toto je dalsia, zrejme ak to ide tak je to dobre. Pred par dnami mi nesla prima max. Zacalo to tak ze ona isla pri vypnutych zapisoch. Povolil som zapisy a prestala ist. Za par hodin nabehla sama a odvtady ide.
Este ma napada ci tu nerobi problem kombinacia 2 caid na jednoho providera.
Ked som prepinal ice karty medzi irdeto a cw, amiko a optikumovia sa z toho isli zblázniť.
Opticum si pytal irdeto a nechcel pochopiť ze oscam ma len cw.
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

proboha, at karta zacina 42xx, nebo 10xx nepoznate, ze se jedna o ice01 nebo irdeto01, je to napsane pod chipem karty, ice01, nebo irdeto01, to jen na okraj...

na otazku kolem box key by napsal, pokud by chtel dlhe_pole, ale ten je temito dotazami uz unaveny...

ano, je mozne, ze jsou dva typy box key a rsa key
ja pouzivam tyto cam data

Kód: Vybrat vše

boxkey                        = B1B2B3B4B5B6B7B8
rsakey                        = AB722A8CAA9F58DE0D1CBB6FF329C961ED9DD759B
103082D1BAE64C27A861D42E7F631891C2660EFA57484F80BBB4E0E8249A836
8E31BD3FFC369FBE95160528
pokud je karta typu irdeto 01, force_ideto se nazatrhava=nepouziva se, ja to urcite nepouzivam, ani jsem nezkusil jak se karta chova pri zatrhnuti, kdyz je irdeto01

ozivit kartu na vzdalenem serveru samozrejme jde, od klienta nejlip s oscamem, nebo mgcamdem a to tak, ze si vytvoris patricna pravidla

podstatou veci je pochopit ideu toho vseho a vyzkouset
skype = davidas-cz
hop - 0653
jajo4546
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: DM7080HD

Příspěvek od jajo4546 »

ano, ak mas ciste irdeto tak nepouzivaj force_ideto
mam skusenost pri RTVkarte, ze som zapol force a po restarte mi prepisalo boxkey aj rsakey
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

je to IRDETO 01
takze treba vypnut force iredeto
VU+ SOLO SE v2, open ATV
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

skusil som vyp force irdeto a vsetko funfuje.
tak isto som skusil prepisat boxkey a rsakey podla infa vyssie a karta sa vobec nerozbehla
VU+ SOLO SE v2, open ATV
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Ked zmenis boxkey tak musis trocha vydrzat nez pridu vsetky emm nanovo.
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“