DVB-T/T2 Maďarsko

Diskuse kolem DVB-T/T2, DVB-C/C2 (pozemní a kabelové digitální vysílání)

Moderátor: EnoSat

Odpovědět
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Re: MADARSKE DVB-T-VYSIELACE KANALI

Příspěvek od jopo33 »

mislim že potlačenie uplne niektore anteny vtom uhle maju šak vatel meral anteny tak treba kuknuť no ale pri širokopasmovych sa lalok meni pri nižšich kanaloch a tamto neviem na akom kanali boly merane
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
Peter Tesar

Příspěvek od Peter Tesar »

jopo33 píše:pri 42 až 48 percent už može byť uroven signalu na hrane spracovatelnosti boxom a začina padať aj kvalita signalu ja vtom nijaku vedu nevidim percenta ukazuju jak sa im chce
Tieto percenta sa medzi prijimacmi zrovnavat nedaju, dokonca nemozem povedat, pri akom percente signalu klesa uz kvalita ani pri konkretnom mojom prijimaci.
Teraz ako boli tie zmeny v DVBT u nas, par dni som mal na 21. kanali signal tak za 30-32, ale ziadne stvorcekovanie, kvalita 100%. Pritom bezne napr. na Gerecse, ked je signal 42-45, uz mam len kvalitu 95-98% a obcas to stvorcekuje.

Ked je signal cisty, nezaruseny, aj pri jeho relativne malej urovni je perfekny obraz, naopak, aj silnejsi signal ked je nejakym sposobom zaruseny, kvalita ide dolu. Samozrejme ziadna veda, zname veci.
LaaLaa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od LaaLaa »

Peter Tesar píše:
LaaLaa píše:nevím co tu řešíte pořád, jednoznačně důsledek nedodržení vzdálenosti podle ochranného intervalu v SFN. Se změnou ročního období a také se změnou denní doby se líp šíří signál z Kábhegy a ten prostě rozbije Gerecse.
Ono to mozne je, ale u mna je vyhlad na Gerecse aj Kabhegy zhruba rovnaky (oba tienene 1 kusom panelaku) a azimut medzi nimi je 96 stupnov. Signal z Kabhegyu teda dopada na antenu smerovanu na Gerecse takmer presne zboku, kde maju tieto anteny zvycajne hlboke minimum v charakteristike.
Tak sa mi nezda, ze by to musel byt tento efekt, aj ked to samozrejme nemozno vylucit.
PT.
dělá to na obou kanálech nebo jen 64?
Peter Tesar

Příspěvek od Peter Tesar »

LaaLaa píše:
Peter Tesar píše:
LaaLaa píše:nevím co tu řešíte pořád, jednoznačně důsledek nedodržení vzdálenosti podle ochranného intervalu v SFN. Se změnou ročního období a také se změnou denní doby se líp šíří signál z Kábhegy a ten prostě rozbije Gerecse.
Ono to mozne je, ale u mna je vyhlad na Gerecse aj Kabhegy zhruba rovnaky (oba tienene 1 kusom panelaku) a azimut medzi nimi je 96 stupnov. Signal z Kabhegyu teda dopada na antenu smerovanu na Gerecse takmer presne zboku, kde maju tieto anteny zvycajne hlboke minimum v charakteristike.
Tak sa mi nezda, ze by to musel byt tento efekt, aj ked to samozrejme nemozno vylucit.
PT.
dělá to na obou kanálech nebo jen 64?
Len 64. Nie vzdy, len niekedy, zrejme to zavisi od momentalnych podmienok sirenia. Blbe je, ze to je z hladiska kanalov ten zaujimavejsi MUX.
LaaLaa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od LaaLaa »

pak je to jasné mlácení se navzájem dvou vysílačů.
foker

Příspěvek od foker »

Tak ja som z toho jelen.Dnes som sa cestou z prace zastavil u nasich ze teda skusim trocha vychylit tu antenu.Okrem 2. SK MUX nic neslo.Antena bola smerovana na Gerecse.Aj ked som ju natocil na Gyor,to iste.Skusal som ju natocit aj trocha viac na vychod.
Je mozne aby mi to rusil Kabhegy?Ved je odo mna 133km a ma iba 20kW.Gyor je 65km/33kW a Gerecse je 82km ale az 100kW

Obrázek
Naposledy upravil(a) foker dne 15.červen 2011 - 23:45, celkem upraveno 1 x.
peter 7
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter 7 »

Tieti problemy začali presne od 26. apríla, ked robili údržbu na Gerecse. Darmo som písal na madarské fóra, všade tvrdili, že nič s tým nerobili. Nemóžem súhlasit s tým, že to ruší Kabhegy, lebo moj LCD TV LG to zvláda. Pritom pred spustením Gerecse v decembri, som mal velké problémy s vysielačom Györ versus Kabhegy. Vtedy robil problám 61. kanál a vtedy STB tlefunken to dost dobre zvládol, ale LCD LG nie. A teraz je to opačne. Tak ja už neviem, synovi asi poradím, nech si vymení štvorročný LCD Samsung bez tunera , za nový LG TV s Dvb-t tunerom.
vyspe
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vyspe »

Jednoducho silný DVB-T vysielač ruší slabší vysielač pri príjme anténami zo slovenského územia.
Settopbox,ktorý nie je citlivý na zarušený signál nemá až také problémy aj to však len do určitej hranici rušenia.,ak je hranica rušenia prekročená tak si s tým už neporadí akokoľvek odolný settopbox.
Pri meraní kanálu 64 v niektorých okamihoch merač síce správne sformoval obálku avšak signál bol nemerateľný,naopak v inom čase bol signál kvalitný.

Dnes bol príjem bezproblémový na anténu LP2845+zosilnovač osadený dvoma tranzistormi BFR 96S
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

Programi ktore vysielaju digitalne cez dvb-t Maďarsko codovanie je conax: Typ kódovania DVB-T MPEG-4 | Krajina počíta s vypnutím analógu v roku 2012

MUX A: RTL KLUB, TV 2, M1 HD, M2 HD, Euronews EN, Info csatorna,MR 1 – Kossuth, MR 2 Petofi, MR 3 – Bartók, NEO FM;
Kódované kanály dostupné iba s kartou MinDig TV: ATV, Hír TV, Sport Klub
MUX C: Duna HD, Duna II Autonómia;
Kódované kanály dostupné iba s kartou MinDig TV: National Geograpfic Channel, Disney Channel, Private Spice, Film +, AXN, FEM 3, TV Cool, HBO
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

mna by zaujimalo ake prijimače dvb-t použivate na prijem madarskych programou ktore maju uš tu čitačku CONAX?ohladne toho madarskeho vysielača asi nastava pre -echo prinom ved prečo neskusite použiť smerovu dlhu jagi antenu na ten madarsky vysielač pripadne 2 smerove anteny vedla seba najlepšie je to opravovať tedy ked ten madarsky vysielač vypadnuty
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

mynuly tYžden som skušal v obci Oreske prijem logaritmickou antenou malou zisk 5db+1 stupnovy predzosilovač zisk 20db vyslielač TOKAJ 63k urovem 36 kvalita 40 z lepšou antenou by som to vytiahol vyšie a 68k som absolutne nezachytil vzdialenosť je len 90km Tokaj K63 46,8kW 46.7000dBW H
Tokaj K68 55,5kW 47.4400dBW Dnes som ten prijem opeť skušal vytrepal som sa na nasi vrchol strechy a zachytil samozrejme aj kanal 68 sila 38 a kvalita40 na vrchole strechy bol sa zlepšil aj kanal 63 sila 46 kvalita 50 stoho usuzujem že na najvyššom mieste v obci by ten vysielač išiel celkom slušne bez predzosilovača ani tuk dalej som zachytil bardejou maguru signal slabši ako tokaj obe kanaly sila 38 kvalita 40 velmy slabo s dobrou antenou by sa to dalo zlepšiť
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

a ten fehergiarmat nepojde dvb-t či ako??
diszcos

Příspěvek od diszcos »

ahoj´Zoro, podla diskusie je mozne prijimat terestrialne madarske programy aj v Kosiciach. Vies mi prosim pomoct s prijmom madarskych programov. Prijimac mam Lifeview HD box a antenu ISKRA 43 prkovu. Lokalita Furca. Dakujem za pomoc, Peter
diszcos

Příspěvek od diszcos »

zoro2910 píše:S tým výkonom už máš pravdu.Vysielač Tokaj(H)na kanáli 63 a 68 je u mňa doma v Košiciach silnejší ako vysielač Makovica(SK).Avšak ti maďari vysielajú v MPEG-4 niečo v HD a niečo kodujú v conaxe a niečo ide volne.
Ahoj Zoro, tu Peter, Vies mi prosim pomoct s terestrialnym prijmom madarskych programov v Kosiciach-Furca? Vdaka Peter, pribula.peter@azet.sk
tomsky

Příspěvek od tomsky »

Na Furči v Košiciach mám príjem maďarského dvb t z vysielaca Kékes na kanali 44,vysielač Tokaj mám slabý signál a prijimač mi ho ani nenaladil.Prijímač Maximun FTA HD,anténa polské sito +zosilovač.
diszcos

Příspěvek od diszcos »

tomsky píše:Na Furči v Košiciach mám príjem maďarského dvb t z vysielaca Kékes na kanali 44,vysielač Tokaj mám slabý signál a prijimač mi ho ani nenaladil.Prijímač Maximun FTA HD,anténa polské sito +zosilovač.
Ahoj Tomsky,
dakujem za radu, v nedelu vyskusam. Poprosim Ta este o radu, myslis ze aj s Iskrou bude mozny prijem madarskych programov? dakujem, Peter
tomsky

Příspěvek od tomsky »

Ahoj Peter,s touto anténou nemám skusenosti,treba vyskúšať.Pripájam aj mapku pokrytia tv signálom: http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html.Ak by boli niejaké problémy som ochotný Ti pomôcť. Ak máš skype môžeme to aj podrobnejšie prebrať.

tomsky
diszcos

Příspěvek od diszcos »

tomsky píše:Ahoj Peter,s touto anténou nemám skusenosti,treba vyskúšať.Pripájam aj mapku pokrytia tv signálom: http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html.Ak by boli niejaké problémy som ochotný Ti pomôcť. Ak máš skype môžeme to aj podrobnejšie prebrať.

tomsky
Ahoj Tomsky,
dnesny pokus s antenou Iskra nevysiel, najsilnejsi bol 25.kanal, z 59.kanalu sa nedalo nic naladit, madarske 44., 63, 68. kanal som vobec nenaladil. Najlepsie by bolo popracovat na tom osobne, ak byvas v Kosiciach, daj mi prosim vediet ci dalsi tyzden alebo vikend je mozne mrknut sa na to. Predpokladam ze 44.kanal chytas digitalne, a nie analogovo. Mam aj polske sito, na tom neslo chytit nic. Poprosim o prakticku pomoc v Kosiciach, dakujem Peter /0902 138942, pribula.peter@azet.sk/
mota

Příspěvek od mota »

mohol by mi niekto poradit že ci by mi išlo naladit maďarské programy v dedinke Macov neďaleko Dunajskej Stredy (asi 15KM smerom na západ) cez túto anténu

Kód: Vybrat vše

http://www.mall.sk/dvb-t-anteny/evolve-shark-35db?v=432333
cez staru antenu mi islo naladit iba slovenske a rakuske programy
heropepi

Příspěvek od heropepi »

aka je to antena ?
Odpovědět

Zpět na „DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-C2“