Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od mzahalka »

Díval jsem se na Markízu od 19 do 19.45. Žádný výpadek.
Dám vědět.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

mzahalka píše: Pro ilustraci a hlavně Zapovi posílám obrázek z routeru. IP adresa se nemění, tu přiděluje router!!!
Asi jsem to špatně napsal.Tak to upřesním.Samozřejmě pokud je v boxu v nastavení sítě DHCP a v routeru LAN DHCP enabled přidělí router IP adresu k Mac adrese.( vidím v prohlížeči na http:/. routeru.
Problém však na SW 21.39 je, že pokud je v nastavení sítě DHCP,tak také po restartu boxu síť neběží.Musí se jít do nastavení sítě a dát znovu uložit. Pak síť běží až do příštího restartu,nebo vypnutí boxu zadním vypínačem.V routeru je sice zapsaná IP adresa s Mac adresou,ale po znovu uložení sítě v boxu router přidělí boxu další novou IP adresu se stejnou Mac adresou.(viz příhoha) Dělá mě to pouze na na SW 21.39. Zkoušel jsem SW 21.33_x a 21,28_x a na těchto SW po restartu síť běží.Ani když jsem testoval SW řady 20.04_x až po20.99 tak se mi ještě nestalo,že by po restartu boxu byla nefunkční síť.Proto by mě zajímalo jestli na SW 21.39 někomu po restartu boxu jede síť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Teď už to chápu, tak ten FW 21.39 nebudu ani zkoušet.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Zapa píše:
mzahalka píše: Pro ilustraci a hlavně Zapovi posílám obrázek z routeru. IP adresa se nemění, tu přiděluje router!!!
Asi jsem to špatně napsal.Tak to upřesním.Samozřejmě pokud je v boxu v nastavení sítě DHCP a v routeru LAN DHCP enabled přidělí router IP adresu k Mac adrese.( vidím v prohlížeči na http:/. routeru.
Problém však na SW 21.39 je, že pokud je v nastavení sítě DHCP,tak také po restartu boxu síť neběží.Musí se jít do nastavení sítě a dát znovu uložit. Pak síť běží až do příštího restartu,nebo vypnutí boxu zadním vypínačem.V routeru je sice zapsaná IP adresa s Mac adresou,ale po znovu uložení sítě v boxu router přidělí boxu další novou IP adresu se stejnou Mac adresou.(viz příhoha) Dělá mě to pouze na na SW 21.39. Zkoušel jsem SW 21.33_x a 21,28_x a na těchto SW po restartu síť běží.Ani když jsem testoval SW řady 20.04_x až po20.99 tak se mi ještě nestalo,že by po restartu boxu byla nefunkční síť.Proto by mě zajímalo jestli na SW 21.39 někomu po restartu boxu jede síť.
No skusal som sice len cez wifi ,nie kablom LAN ,urobil som restart boxu a siet fungovala.Ci to nie je naviazane len na kabel alebo otazka routra ?Teraz kabel neodskusam,ale cez wifinu som nemal popisovany problem.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

V roureru to určitě není.Je to 100% chyba softu 21.39..Kromě této chyby je SW 21.39 a SW 21.33_x úplně stejné stejné,pouze do SW 21.39 jsou přidány kodeky pro přehrávání MKV,MP4 a AVI .
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Tak to si ty kodeky můžeme sami přidat do FW 21.33. Kde jsou uložené? Jinak musím konstatovat , že s tím FW 31.33x, co mi nahráli v servisu zatím nemám výpadky zvuku.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Mam 21.39 SAB a vsera na markize nebol vypadok ale bol jeden na stv1.
Tieto dva su u mna nachylne najviac,neviem aku logiku to ma ale je to fakt.A co ten loader uz si vylucil ze by mohol mat vplyv na to?Myslim ten stary co ti tam dali v servise co si pisal.
Ten FW 21.33 sme skusali vsetci a vypadok obcas bol preto sa mi to nezda,predpokladam ze ti mohli dat aj oni len tu istu 21.33- ku.Aj u teba nastal ten problem pri DVB-T te sa vynulovali frekvencie pri ladeni?
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Ty frekvence na dvbt jsem musel zadat znovu, ale to není problém. Ty výpadky zvuku nechci přeceňovat. Nechal jsem tam vše tak, jak to přišlo ze servisu, přečetl jsem si FW a zapsal všechny údaje z informace o systému. Ten loader 4.19 jsem tam nahrál sám, když jsem to posílal do servisu. Já jsem akorát zaktivoval CAS, abych mohl sdílet kartu. Proto se také domnívám, že to je FW 2133X a nikoliv oficiální, u kterého CAS aktivovat nelze. Co a jak tam nahráli nevím. Napadá mě otázka, zda po celou dobu nějak špatně neflešujeme FW. Já jsem to vždy dělal přes flešku a nedával jsem tovární nastavení. Možná, že to tam nahráli přes RS 233. Pokud nebudou výpadky zvuku, tak už na všechnmy nové FW rezignuju. EMU nepotřebuju a nové TP si zadám sám.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Nové zkušenosti s irdeto 1r cslink+smit ci+,po nahrání 21.33+4.42 -nový seting na 23.5,nechtěl bych to uspěchat,ale výpadky žádné-markízu sleduje hojně manželka/má hlásit výpadky-nic/,ani v dvb-t-byly výpadky na polákách teď-nic,v čtečce mám ještě gital-už se nebijou-budu ještě sledovat!
K rs232-dlouho jsem to nedělal/3r.u mascomu/,ale za pokus by to stálo/,který loader je nejvhodnější k 20.04/,pak 21.33+4.42/samostatně s gitalkou,a pak se smitem/-bude to na dlouho neb pokusy mohu dělat jen pozdě v noci !!! 8)
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Uz som moc zlenivel a aj z casovych dovodov uz ani flasku nepouzivam mam vsetky FW aj loader nadisk v zadnom usb a odtial to menim podla potreby.Ale ak nahodou sa postite do toho RS 232 dajte vediet uz si aj tak nepamata postup.Aj to bol dovod ze som kupoval masinu kde to ide cez usb urobit,tiez som predtym mal stroj kde to islo len cez seriovy port. :)
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Takze mam chvilu cas prva skusenost je ze ak tam mate loader optibox nepresiel firmware z ineho klona vypisal chybu 0041.Teraz taham fw optibox zatial ide v pohode (cez rs 232).Ak sa na to date vyskusat to dajte vediet ci sa to chovalo podobne aj u vas.......teda ak to plati aj inde potom by cez rs232 mal ist nahrat len taky fw aky je v stroji loader,asi musia byt z rovnakeho boxu?!?! 8)

Takze doplnim,vsetko v pohode preslo.Pri usb stacilo mat v boxe soft klonu a dalo sa preflesovat na novsiu verziu toho isteho klona.
Rozdiel pri rs232 je asi v tom,ze kazdy nahravany soft musi byt modifikovany pokial pouzivate soft klonu.
Mal som tam SAB fw a nezobralo to tak isto SAB fw co pri usb islo.Po uprave natahuje uz SAB fw bez problemov.Dufam ze to potvrdite a ze mi nieco nezblbo len jednorazovo.....
Naposledy upravil(a) liquere dne 04.listopad 2011 - 14:10, celkem upraveno 1 x.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Tak tam zkus nahrát nejprve loader 4.19 a poté fw 21.33X, dej tovární nastavení a potom přehraj zazálohovaný setting a uvidíš, jestli budou výpadky.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Pravdu povediac ani neviem ci mam na disku tak stary loader,teraz nahram cez seriovy port sab-a a budem testovat (vecer).Trva to asi 20 min. ale funguje to v pohode.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Posledny soft s tym prehravacom medii cez rs 232 1x vypadok na markize,vraciam sa na 21.33,uvidim.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Já mám loader 4.42 a na SW 21.39 ani na SW 21.33_x jsem nezaznamenal výpadek zvuku Mezi těmito SW se dá přecházet bez továrního nastavení tam i pět je to vždy to OK.( nutno však před přechodem s SW 21.28_x nebo jako já s SW 20.04_x. dát tovární nastavení a vše znovu v boxu nastavit a udělat nový sken družic) Kompletní záloha udělaná přes telnet je také použitelná na oba tyto softy. Zálohu UserDataBase .UDB již dlouho vůbec nepoužívám,když jsem zjistil,že po přechodu na SW 20.67_x po továrním nastavení a natažením UserDataBase .UDB mám výpadky zvuku.Pomohlo mi tenkrát návrat na SW 20.04_ X a nahrání kompletní zálohy udělané na SW 20.04 přes Telnet,kde jsem výpadky zvuku neměl.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Když mi přišel alligator z opravy, byl tam SW 21.33x. Nahrál jsem tam setting (user database. udb), kteroý jsem měl dříve zálohovaný na FW 21.28 a vše fuguje. Tovární nastavení jsem nedával
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Určitě ti nemohl fungovat DVB-T tuner. a i v softu 21.33 jsou i přejmenovány satelity a opraveny TP.(po nahrání UDB ze staršího SW nemůže být vše správně identifikováno ) Já jsem nejprve přešel s SW 20.04_x bez továrního nastavení a také mě to fungovalo,když jsem přidal nové frkvence DVB-T, tak sice fungovaly, ale nebyly přiřazeny k Terrestrial.Po továrním nastavení a novém nastavení a skenu jsou i přejmenovány satelity podle nových názvů a DVB-T je tak jak má být.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Je pravda, že frekvence u DVBt jsem musel znovu zadat a znovu naladit, ale TP, které má skylink mi fungují dobře a ostatní mě moc nezajímá, možná že tam budou chyby. Jsem rád, že jsem zatím nezjistil výpadky zvuku
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

mzahalka píše:Je pravda, že frekvence u DVBt jsem musel znovu zadat a znovu naladit, ale TP, které má skylink mi fungují dobře a ostatní mě moc nezajímá, možná že tam budou chyby. Jsem rád, že jsem zatím nezjistil výpadky zvuku
Už ako dlho to testuješ :?: a zdielaš alebo ideš na kartu....
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

21.33 zatial bez vypadku loader 4.42.Co mate vy nove?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“