AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
pokosoft

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od pokosoft »

Zdravím vespolek,

jsem čerstvým vlastníkem alien2 twin (po 5 letech odešel ethernet v ipbox 250s :D ) a měl bych dva dotazy:

1] lze u alien2 nějak kontrolovat intenzitu VFD display? Při standby narozdíl od jiných boxů neklesá intenzita světla, takže je to při spaní celkem nepříjemný. Jinak budu muset asi použít kousek nějaký autofolie...

2] povedlo se mi do sparku nahrát pluginy, teď pomalu přenáším konfiguráky oscam home serveru z 250s (s enigmou si budu hrát později), ale nikde na netu jsem nenašel polopatě vysvětlení, co znamená ta aktivace a aktivační hesla u jednotlivých oscam komponent. Je to nějaký veřejný sh4ring, kterej nepoužívam a tím pádem nepotřebuju?

Díky za info.
=sp=
IPBox200,IPBox250,Cryptobox450,ArgusMiniIP,Alien2
generator
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008 4K

Příspěvek od generator »

Co myslíš tím "oscam komponenty"? Pokud nepoužíváš OSCam jako klienta, tak žádné "aktivace" nepotřebuješ.
Jenom si budeš asi muset uravit READES. Nevím jak má IPbox zařazené čtečky karet, ale hdbox, z kterého jsem přecházel já, má trochu jiné cesty k devices.
Dedukuji, že OSCAM máš pro čtení z karty, když nepoužíváš "veřejný" sharing server.
BOX: Octagon SF8008 4K OpenPLi
TV: LG 50PA6500 / LG OLED65C5
krizo

Příspěvek od krizo »

Som čerstvým majiteľom Amika Alien 2 twin. Hneď po zakúpení som si natiahol nový spark 1.2.68. Po naladení som bol trocha sklamaný / pred tým som mal Optibox Anaconda /, pretože bol prijímač citeľne pomalší, reakcie na DO boli pomalšie ako na predošlom, listovanie v zozname kanálov pomalé, keď som prepol na HD tak o bolo ešte horšie. Nahrávky neobsahujú podrobný opis uloženého programu, dáta EPG nie je možné uložiť a po zapnutí sa nanovo načítavajú. Obraz sa mi zdá možno trochu horší, ale to iba možno. Skúsil som aj enigmu, najviac mi sedela OpenAR-P OE2.0 211, pripojil som hdd, funguje wifi, práca svižná. Len na skúšku som skúsil prejsť na nižšiu verziu sparku 1.2.65 a čuduj sa svete prijímač ožil. Zrýchlili sa reakcie na DO, celkovo oveľa lepšie a rýchlejšie. Chcem sa opýtať, či nie je možné nejako rieši to EPG. U freesat sa dáta EPG vysielajú na transp. kde vysiela Markiza, pretože ak nechám prepnuté tam, za krátko sa načíta EPG u všetkých kanálov. Zaujíma ma tiež či má niekto podobné skúsenosti zo sparkom 1.2.68 a 1.2.65. Dík. :?:
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

aliena 2 síce nemám ale mám 8900-ku a tiež som si to všimol . trocha blblo d.o. a s tým epg ako píšeš , ale tam som to nastavil na dlhšiu dobu zobraziť info tuším že 10-sec , ale dalej som to neriešil a prepol som ho na enigmu2 . spark používam len v prípade núdze , ale to sa mi ešte nestalo ja totiš to preferujem vo všetkých satelitoch enigmu2 a org. softy síce aktualizujem ale takmer vôbec nepoužívam . tiež som skúšal aj nové baterky , ale nepomáhalo to tak som sa na to sral ........... :cry:
Všetko 4K
viliamko

Příspěvek od viliamko »

ja som tiez jeho novy uzivatel a priklanam sa tiez k nazoru, ze alien2 ide na sw 1.2.65 sviznejsie. ja som zatial len laboroval co sa tyka citacky a spojazdnenia irdeta vdaka pluginom tuna stiahnutych. ja idem na sparku, lebo o enigme nemam ani paru.
ja by som mal prosbu, ci tu niekto laboroval so streamovanim tv kanalov von do siete, mimo domacej . co sa tyka nastavenia routru, to by som zvladol, streamujem aj ip kamery, takze toto by som vedel. ip mam staticku pevnu.

len neviem na akom porte to ide a ako sa naportuju jednotlive kanaly.
co sa tyka streamingu v domcej sieti, tak pokial zadam ip lokalnu aliena a nalogujem sa cez prehliadac a spustim stream, stb sa sekne a komiec.

ale cez android to ide. na markete je aplikacia spark , do nej ked sa zada ip a zvoli sa stream ide krasne. na sa cez tu appku sa da aj pozriet epg, spustit nahravanie a podobne. ale ja by som chcel pustit stream mimo domacu siet ale hovorim, neviem ako to naportovat a na akych portoch to vlastne ide. ma stym niekto skusenost?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

na aliene som to v sparku neskúšal ,ale ak ti to pomôže tak v routri mám na stream nastavené porty: 80,8001,8002 samozrejme + vnútorná ipčka satelitu ale používam solo-2 ten port 8002 je pre druhý tuner tebe by mal stačiť port 8001 tuším a tam to funguje perfektne . :good:
Všetko 4K
viliamko

Příspěvek od viliamko »

prosim ta a napises mi v akom tvare mas cely stream ? ide o to ze ako rozlisil aby mi naskocil markiza a inokedy napr prima... ked dam do routru port 8001. nema kazdy kanal svoj port ? dakujem za odpoved
viliamko

Příspěvek od viliamko »

v routri mam moznost udp alebo tcp. myslim ze tam mat udp , nie ? lebo ked to streamujem cez ten android vo vlc prehravaci, tam mam stream len v tvare udp://@5000 ale to je v domacej sieti a neviem ci z tohto infa mam nejak cerpat co sa tyka portov.

aby mi ostatni rozumeli, mne nejde o webove rozhranie ze zadam do prehliadaca ip adresu a vidim prostredie alienu kde si mozem preklikat aj programovy raster a zvolit si konkretnu tv a ta sa mi v ramci tohoto weboveho prostredia spusti... ja hladam sposob, ako zadat do vlc prehliadaca ip alienu plus konkretny port konkretneho kanalu . ako v domacej sieti tak aj von z mojej siete. nastavenia rutra a naportovanie zvladnem. ale neviem prist na to AKO a KDE urcit kazdemu kanalu nejaky port. ci sa to vobec da a ak ako.

op mam spark, ip verejnu mam , router nastavit viem( dmz, porty)
H8me

Příspěvek od H8me »

Čauvec kluci,
mám dotaz, když nahrávám program na síťový disk (NAS ZyXEL NSA310), tak se mi vytvoří složka s @ na začátku a v ní je pouze 2GB soubor (cca půl hodiny nahrávky) a víc ani ránu :( přitom nahrávám třeba 3 hodiny. Nevíte někdo co s tím? disk je naformátován na EXT3 a 100% podporuje větší soubor, než 2GB, mám na něm 15GB sobory a bez problémů. Nevíte někdo, kde je zakopaný pes? Jedu na Alienu 2, nejnovější ofiko Spark.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

viliamko píše:v routri mam moznost udp alebo tcp. myslim ze tam mat udp , nie ? lebo ked to streamujem cez ten android vo vlc prehravaci, tam mam stream len v tvare udp://@5000 ale to je v domacej sieti a neviem ci z tohto infa mam nejak cerpat co sa tyka portov.

aby mi ostatni rozumeli, mne nejde o webove rozhranie ze zadam do prehliadaca ip adresu a vidim prostredie alienu kde si mozem preklikat aj programovy raster a zvolit si konkretnu tv a ta sa mi v ramci tohoto weboveho prostredia spusti... ja hladam sposob, ako zadat do vlc prehliadaca ip alienu plus konkretny port konkretneho kanalu . ako v domacej sieti tak aj von z mojej siete. nastavenia rutra a naportovanie zvladnem. ale neviem prist na to AKO a KDE urcit kazdemu kanalu nejaky port. ci sa to vobec da a ak ako.

op mam spark, ip verejnu mam , router nastavit viem( dmz, porty)
no tak to už chceš asi extrem . máš vôbec tolko portov pre každý program v routri ? asi ťažko . a pokial viem tak to asi nie je ani možné . ale nehádam sa . [-o< bežne je ten port 8001 , ale dá sa to aj zmeniť v satelite , ale či je taká možnosť aj v sparku netuším . v enigme2 sa to dá zmeniť bez problémov .
Všetko 4K
viliamko

Příspěvek od viliamko »

Tak to bude tym sparkom. Tam nic take nieje.

ale aj tak mi neda sa opytat, urcite tu mnohi z vas poznaju urcite iptv sluzby ci uz kosher alebo nie, to riesit nejdem , a,e ako to riesa oni ? streamy su v tvare ip adresa:port. ked niekto takto streamuje do siete 30 tv kanalov, ma ich naportovane napr od 8001 konciac 8030. ako to robia ?
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

zdravím všetkých. Som novým majiteľom tohto prijímača. predtým som mal Opticum 9500HD a bol som doteraz spokojný. Mám taký problém, týka sa to zvukového výstupu satelitu, na opticume som mal digitálny optický výstup napojený na vstup AV receivera a krásne mi to pri staniciach rozfázovalo zvuk hlavne HD kde bolo vidno inú kvalitu oproti našim HD /MarkízaHD/
na tomto som to takto rovnako zapojil a zvuk mi hraje rovnako pri všetkých staniciah rovnako, už som ppozrel audio nastavenia na satelite je tam TV_scart RGB a HDMI mám 1080i 60hz a zapnuté, vzadu na satelite je optický výstup
S/PDIF: Optical & Coaxial, Digital Audio / Dolby Digital / DTS Bit Stream Output
píše sa ,že to má podporu Dolby Digital,DTS a PCM ale mne to ani na Skylinku ani na UPC direct hraje všade rovnako, nemôže to byť nejakým softvérom, že to nerobí automaticky nerozfázuje mi zvuk?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

nastav si to v menu tuším že audio na DD ,alebo AC-3 . aký tam máš soft ?
Všetko 4K
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

soft mám tento 1.2.68 a v nastaveniach A/V mám len SPDiF automatikcy alebo PCM keĎ dám automatick tak mi vypne dolby digital hdmi a keď PCM tak zapnutémám len
glajdo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od glajdo »

funguje v Enigme PKT teletext?
ako spojazdnit Oscam,picony?
Lotus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 , Xtrend ET4000

Příspěvek od Lotus »

Prosim vas kde najde plugin cccam 2.3.0 pre Spark - Amiko Alien?

Dakujem za pomoc

Lotus
Amiko Alien 2, Xtrend ET4000
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

Lotus píše:Prosim vas kde najde plugin cccam 2.3.0 pre Spark - Amiko Alien?

Dakujem za pomoc

Lotus

Nenajdeš .
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
Lotus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Lotus »

Mira.cz píše:
Lotus píše:Prosim vas kde najde plugin cccam 2.3.0 pre Spark - Amiko Alien?

Dakujem za pomoc

Lotus

Nenajdeš .
Super , tak mi prosim poradte aky image Enigma2 a odkial tam mam nahrat?

Dakujem
Lotus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Lotus »

Prosim Vas mozte mi niekto poradit , chcem do amika alien2 nahrat enigmu . Nasiel som si tuto:
HDMU_11183_E2_spark_211_git_5513_nodebug_gst_Flash.zip nakoprioval som ju do enigma2 na flash disku ktory som predtym sformatoval FAT32 proste vsetko robim podla pokynov vyskusal som 5 klucov vratane kingstonov proces sa rozbehne nabehne na VFD UL... a konec skonci T TO
ide ma porazit
mazmart

Příspěvek od mazmart »

Ahoj, viete mi poradit? nahral som na box PKT Hyperion V2 ale cas na front panel mi zostava furt zly aj pri reboote. Neviete ako ho rucne nastavit pripadne ako vynutit resync?

Dakujem
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“