Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
peterv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: dreambox 500 HD

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od peterv »

liquere píše:Ahojte nejak je klud v tomto vlakne,davnejsie som tu nebol,takze vsetko uz je v poriadku?Alebo vela ludi preslo na ine stroje?Ja sa teraz venujem VU+ a alligatora mam zatial v skrini.Mzahalka ma novy stroj to viem,co ten zvuk je klud alebo blbne to obcas?Zapa u teba viem ze si spokojny.Co dydaj?Pochvalte sa ..........:)

No posudte sami: O com je tento prispevok?
Podla mna nic ine sa k tomu neda dodat,iba ...... Ze tento prispevok je
O NICOM.
rost

Příspěvek od rost »

Dobrý den, známý má kartu TT a příjimač Optibox Aligator ji nenačte.(verzi fw přijímače zatím nevím)
Jiné CW karty Skylink, cslink jsou OK.
Karta TT v jiných přijímačích je také OK.
Nevíte, zda se dá tento problém vyřešit jinou verzí firmwaru nebo spíše hledat problém ve čtečce (třeba špatný kontakt?)
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

kontakt.spy píše:Dle mě je těch chyb určitě více,ale nepřipisuji je jen tomu stroji,Smith ci + blbnul ze začátku hodně,teď je klid-bez změny sw-tzn.že něco upravili ve vysilání,na gitalce v uni mi zvuk občas vypadne,ale už se s irdetem nehádají ,zkoušel jsem 21.39-nevezme modul/hryzne se/,21.33 je zatím k oběma kartám v pohodě,v unoru padne záruka-nechám aligátora žít i kvuli dvb-t /poláci v mpeg4/,ale už mnoho nezcházelo k jeho výměně !!! 8)
spy:Takze bojujes dalej.Ale zase tak zle to nebolo ako pises nieco sa zlepsilo aj bez noveho fw.
rost:musis pockat kym ti poradi ten virus co sa tu ozyva obcas ale jeho rady su neviditelne.. :ROFL:
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

rost píše:Dobrý den, známý má kartu TT a příjimač Optibox Aligator ji nenačte.(verzi fw přijímače zatím nevím)
Jiné CW karty Skylink, cslink jsou OK.
Karta TT v jiných přijímačích je také OK.
Nevíte, zda se dá tento problém vyřešit jinou verzí firmwaru nebo spíše hledat problém ve čtečce (třeba špatný kontakt?)
Stáhni a instaluj FW 21.39 tady:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=20
potom jdi do menu-moduly-červené tlačítko-2320-v CAS aktivuj čtečku. Ta se potom změní z conax na univerzální.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
janisko1983
satelitni prijimac: Amiko sthd8820

Příspěvek od janisko1983 »

V predchadzajucich clankoch som pisal ake mam problemy s alligatorom modul , vypadky atd. po roku som ho odniesol na reklamaciu uz som nemal nervy po 30 dnoch poslal vyrobca dobropis vymena za amiko 8820 combo uplne novy. Zatial bez najmensich problemov takze s tym alligatorom asi nebude vsetko s kostolnym poriadkom.
radek.plzen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od radek.plzen »

Zdravím,

dnes se me stala taková nepříjemnost. Po přeflashovaní panthery na fw: 21.33
pak tovarní nastavení a celkovem ručním naladění, došlo k zaseknutí při vstupu
do menu nastvení sítě a nastavení serveru.Server nalezne,prihlásí a odhlásí se,
žádné ECM nejdou a tak i nehraje žádný TV program.Do nastvení sítě, serveru atd se nedá dostat. Po znovunahraní fw pres menu se pak po dokonceni nerestartovala.
Na parabole je dual LNB pro 23.5 a 19.3 Astra /disec A a B.

Vyčistí se flash STB pokud nahraju fw pres RS232 ? Přímo v systému tohoto STB
je tuším utilita eraseflash ale mam trochu strach aby sem to nepo...

Díky R.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

To vypadá na chybu na flešce,máš tam správný loader/?/,zkusil bych vymazat fleš fat32-loader +21.33,znovu nahrát,továrko,vyp -zap na kolíbce,mi to pomohlo !
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Oscam pre alligatora/pantheru neskusal som z ineho fora stiahnute,vraj ide.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Lamper

Příspěvek od Lamper »

kontakt.spy píše:Se sw.21.33-modul smit ci+ irdeto a kartou cslink 1r.total už mi nic nevypadává,po přeladění je vpořádku už i NG,NGW !!! 8)
Uvažujem nad kartou cslink a tak ma toto zaujalo. Urobil si po inštalovaní 21.33 nejaké zvláštne úpravy v nastaveniach? Mne sa pri 21.39 zasekol.
Modul som mal požičaný, tak možno to bolo aj tým, že modul nemal správny/najnovší HW a SW.
helix26
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Lamper píše:
kontakt.spy píše:Se sw.21.33-modul smit ci+ irdeto a kartou cslink 1r.total už mi nic nevypadává,po přeladění je vpořádku už i NG,NGW !!! 8)
Uvažujem nad kartou cslink a tak ma toto zaujalo. Urobil si po inštalovaní 21.33 nejaké zvláštne úpravy v nastaveniach? Mne sa pri 21.39 zasekol.
Modul som mal požičaný, tak možno to bolo aj tým, že modul nemal správny/najnovší HW a SW.
uvazujes o karte Cslink ? aj po precitani tohoto clanku ?
http://www.parabola.cz/clanky/4550/cs-l ... y-skylink/
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

21.39 mi nepřijal smith ci+,matrix reborn a x-cam,vždy se hryznul,21.33-vše jede bez problémů i po přeladění,ikdyž-zapomněl jsem na cs film,necertifikovaný smith ci+ bez vypadků zvuku/nejde změnit sw-zatím/ !!! 8)
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
peterba

Příspěvek od peterba »

janisko1983 píše:V predchadzajucich clankoch som pisal ake mam problemy s alligatorom modul , vypadky atd. po roku som ho odniesol na reklamaciu uz som nemal nervy po 30 dnoch poslal vyrobca dobropis vymena za amiko 8820 combo uplne novy. Zatial bez najmensich problemov takze s tym alligatorom asi nebude vsetko s kostolnym poriadkom.
Tak to Ti gratulujem, je to pre nás ostatných dobrá správa, píšeš - dobropis - takže Ti vrátili aj prachy? Lebo cena AMIKO 8820 je polovičná v porovnaní s Alligatorom....
Amiko 8820, Opensat 3500HDMI, DG 240, Al 80, Samsung LE40A656, Skylink ICE HD, CS link CW, Hello HD
peterba

Příspěvek od peterba »

liquere píše:Ahojte nejak je klud v tomto vlakne,davnejsie som tu nebol,takze vsetko uz je v poriadku?Alebo vela ludi preslo na ine stroje?Ja sa teraz venujem VU+ a alligatora mam zatial v skrini.Mzahalka ma novy stroj to viem,co ten zvuk je klud alebo blbne to obcas?Zapa u teba viem ze si spokojny.Co dydaj?Pochvalte sa ..........:)
Som stále znechutený, stroj stále blbne, je to na ho.... Dobrá správa, že jedna reklamácia bola aspoň čiastočne vybavená - Alligator - AMIKO
Amiko 8820, Opensat 3500HDMI, DG 240, Al 80, Samsung LE40A656, Skylink ICE HD, CS link CW, Hello HD
Lamper

Příspěvek od Lamper »

helix26 píše:
Lamper píše:
uvazujes o karte Cslink ? aj po precitani tohoto clanku ?
http://www.parabola.cz/clanky/4550/cs-l ... y-skylink/
O tomto viem. Ale ?!
V poslednej dobe sa hodne popísalo o skončení vysielania Nova a Prima na SK. Uvidím ako sa to vyvrbí a ku Skylinku na ne by som v najhoršom kúpil cslink pre cz region. Alebo najde sa iné - lacnejšie a jednoduchšie riešenie?
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

peterba píše:Tak to Ti gratulujem, je to pre nás ostatných dobrá správa, píšeš - dobropis - takže Ti vrátili aj prachy? Lebo cena AMIKO 8820 je polovičná v porovnaní s Alligatorom....
To je sice možné, ale určitě lepší bezchybný a nový Amico za poloviční cenu než poruchový a drahý Alligator. Pokud máte Alligatora v záruce tak neváhejte a dobropisy neřešte. Já jsem s Amikem Alien spokojen, funguje oscam, testuju Enigmu 2 (ta ještě není na Aliena doladěná), ale v režimu spark je vše funkční, STB může fungovat i jako vzdálený server, v domácí síti běží perfektně.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Skusal niekto ten oscam?Ci nahodou napomohlo s tym zvukom......
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

liquere píše:Skusal niekto ten oscam?Ci nahodou napomohlo s tym zvukom......
Se zvukem to nepomůže. Oscam slouží ke změně conax čtečky na univerzální a navíc umí sdílet kartu v domácí i vzdálené síti. Oscam v Alligatoru je jen pro jedno, může se stát i vzdáleným serverem.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ak vypnes citacky v softe a pouzijes na karty oascam potom vylucis chybu softu alligatora/panthery a chyba bude hw.Tak som to myslel.Aspon tak o tom pisali niekde kde som to cital davnejsie.Moze to byt blbost ale komu to pije nervy tomu to za pokus stoji....
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Znovu uvádím, že zvuk mi vypadával i když byl Alligator klient v home share a Optibox 8750 byl server. Tak co to má za logiku. Oscam ti nepomůže s vypadáváním zvuku, je to HW závada.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

No logiku by to malo v tom ze ten zvuk vypadol len na nasich kartach aspon u mna nikde inde.Zdielanie ako si mal ty som nepouzival.Moze to byt hw chyba ale potom suvisi len s kartami.Tebe vypadaval zvuk aj inde,mne nie.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“