AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
rongar8

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od rongar8 »

Ahojte...
Amiko Alien 2 ( Bez DVB-T) mam asi 3 mesiace. Som s nim max. spokojny az nato, ze cez SPARK nefunguje streaming, ktory vyslovene potrebujem. Mam poslednu verziu firmweru 68 a jednoducho ho neviem rozchodit. Cize zacal som sa pustat do Enigmy. Tu my stream funguje, ale neviem rozchodit SKYLINK kartu. Som v tom uplne novy. Preto som sa tu zaregistroval a skusal stahovat rozne image, ktore podla uzivatelov boli upravene a hotove pre SKYLINK kartu. Karta je Irdeto a mam ju skoro 2 roky. Ako som pisal skusal som rozne image, ale bohuzial nic nejde. Asi je chyba medzi stolickou a klavesnicou :) a preto prosim o radu... Vopred dakujem...

Image Enigmy som vzdy instaloval normalne cez SPARK. Cez bootloader zmenil na enigmu... Nastartovalo sa to vzdy v poriadku ... Mam monoblock, tak som musel zmenit nastavenia LNB, cize prepinac... aj to funguje vzdy normalne, kedze uz ukazuje normalne silu signalu aj epg pri vsetkych staniciach... ale obraz mam len TA3, CT24 a kodovane skylink tma... Verim, ze nejaka dobra dusa pomoze... Kludne moze byt aj typ na nejaku konkretnu verziu image... Samozrejme viem, ze to musi bezat cez napr. oscam, ktory som si stiahol od uzivatela efendy55, ale aj od inych a samozrejme aktivoval aj restartoval prijimac a nic...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ale k tomu oscamu potrebuješ aj config v adresári var/keys . tu ho máš uprav si to podla seba . je tam upc a skylink ice karty je rozdelený na full a základ . skopíruj to cez ftp a cez d.o naštartuj oscam . meno : root a heslo: oscam 8888 je to k binrárke 7188 . samozrejme zmeniť atributi na 755/ pre neznalých ,oscam potom nenaštartujete :good:
ešte som zabudol dodať . ak chcete zrýchliť prepínanie a používate ho aj ako server s kartou tak v HD-glase mu to trochu trvá / predsa je to slabší procesor na týchto lacákoch / preto odporúčam tam dať skin jednoduchý uvidíte ako sa to krásne zrýchli ,ale ak ide bez karty len ako klient tak kludne nechajte si aj hd-glass , ide tiež ako s praku .port ako server je nastavený na 21000
takže pozor pre alien2 je tu len jedna čítačka druhú si musíte už vytvoriť sami .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) efendy55 dne 28.říjen 2013 - 19:21, celkem upraveno 2 x.
Všetko 4K
rongar8

Příspěvek od rongar8 »

efendy55 diik za rychlu odpoved... ako mam zmenit atributi? mam apple a s nim aj mac os .... a kde presne ma byt umiestneny tvoj oscam v aliene? som lama viem... diiik za odpoved...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

neviem ako u teba ja to mám v openpli v aliene-8900 a tam je binrarka v usr/bin /cam a config je vo var/keys .ale niekde sa dava binrarka do var/emu podla image . naj jednoduchšie to zistíš kde čo má byť ked si to všetko stiahneš online a cez ftp to nájdeš a potom si to uprav ako chceš . ja používam total comander a tam je to v lavo hore súbor a pod ním prvý riadok zmeniť atributy a prepíš to na 755 .
Všetko 4K
rongar8

Příspěvek od rongar8 »

takze u mna je ta binarka: var/emu podarilo sa mi zmenit tie atributy na 755, cez emu to nastartujem i pise, ze je aktivny (nepotreboval som zadat ziadne meno a heslo) ... tie config oscam som skopiroval ako si pisal... restartoval som prijimac a stale tma :( skusam kartu aj v hornej citacke aj dolnej... dokonca mam moznost pri emu manageri moznost mapping CA1 to CA0 enabled alebo disabled... nepomaha ani jedno ani druhe....
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

a oscam ti kartu vidí ? máš kartu ice ? lebo toto je na ice , nie 0624 . potom si vytvor ešte jednu internú readers a samozrejme všetko správne nastaviť . lebo 8900-ka má len jednu čítačku .
Všetko 4K
rongar8

Příspěvek od rongar8 »

no to neviem aku mam kartu... teda uz viem podla obrazkov co som vygoogloval tak mam irdeto... nie ice... na karte je napisane irdeto 01 a nie ice 01.... cize asi mam toto vsetko od teba zle... a co teraz musim urobit... este raz vdaka za ochotu tu so mnou travit cas....

a ako zistim, ci ju vidi oscam?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

tak na irdeto potrebuješ tuším že iný oscam a správne všetko nastaviť , ale s tým ti už ja neporadím lebo nemám žiadnu kartu irdeto . ale tu na fore to určite najdeš . pozor to čo som sem dal je na ice karty a tuším že som to hore aj písal , ak nie tak sa ospravedlnujem . už som to hore opravil . :good:
Všetko 4K
rongar8

Příspěvek od rongar8 »

Dik efendy55 .... tak skusim nieco opat hladat aj ked uz neviem, kde... ak by sa niekto nasiel a vedel poradit, tak budem vdacny....
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Môžeš skúsiť dať komplet E2+ setting z Aliena, inštaluješ ako E2, ak by si nezohnal s oscamom pre irdeto tak ešte ide aj emu.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
rongar8

Příspěvek od rongar8 »

"tras" to patri mne?
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

rongar8 píše:"tras" to patri mne?
Ano, dá sa to aj takto, to v niektorej teme o Alienovy je zopár takýchto záloh alebo odkazy kde sú uložené, treba hľadať a popri tom sa aj niečo podučíš.
Bežný užívateľ
MagnaWoX

Příspěvek od MagnaWoX »

Ahoj,

jakou používáte verzi COOLTVGUIDE? Zkoušel jsem v. 6.4.0 ale nějak se mi to nedaří nainstalovat :/.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

v aliene -8900 -ke mám najnovšiu a ide bez problémov v jednej image openpli , ale v druhej openpli s toho alien grcal / hehe, nejako mu nasadla / . už som to tu niekde písal že v týchto ,,lacakoch " nie v každej image vám tie plugini ktorými ich krmíte pôjdu . v jednej ti to ide bez problémov a v druhej ti to proste nepôjde ani ked sa pri tom poserieš . treba hladať a skúšať rôzne image kde čo potrebuješ či ti to vôbec pôjde . to isté platí pre archív czsk , foreca , alebo skin hd-glass . chce to len skúšať a skúšať a skúšať a :book: :book: :book: a hladať čo potrebuješ .
Všetko 4K
josfiala

Příspěvek od josfiala »

Effendy ,co by jsi poradil za dvoutunerový HD přijímač.
Koukal jsem,že máš v podpisu jich docela dost.Potřebuji to na bezproblémové nahrávání dvou HD programů.Naní mám Alien 2 triple + a s nahráváním to je docela problém.Něco se nahraje,něco ne,občas to zamrzne.Půjdu ho vrátit a koupit něco jiného,tak jestli můžeš poradit.
Díky
Josef.
VU+ Duo2 - VTi 14.0.3. ,VU+ Solo2 - VTi 6.0.8. , VU+ Duo - VTi 6.0.5.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

no , dvoj tuner mám len jeden , aj to solo2 asi 1/2 roka a do neho som strčil usb-dvbt tuner takže je to už troj tuner . :good: dlho som čakal na niečo také ako momentálne má v ponuke VU+ /solo2 , duo2 / osobne nenahrávam takmer nič ani na sole2 kúpil som ho hlavne kvôli nezavislému PIP a dokonca aj hd-programy . ide to naozaj špičkovo :Yahoo!: tiež som niekedy uvažoval nad alienom2 ,alebo goldenom triplex , ale ani jeden nemá pip .takže som sa na ne jednoducho vysr...... a nelutujem . potom prišli nové vu+ a moja volba bola jasná ............. . ak chceš naozaj kvalitu tak si proste musíš poriadne priplatiť , alebo si pozri ešte nové GOLDEN XPEED , ale tiež nemá pip , ale ty to možno nepotrebuješ . odporúčam ti satelit ak chceš linux tak jedine kde ide len org.enigma2 , žiadne pkteam, hyperion ,HDMU a podobné píč...... nikdy nie sú dotiahnuté do konca ,ale ,,sadarmo " môžu byť ,ale žiadnu slávu od toho nečakaj . ak máš na to tak nové vu+ , alebo xtrend , dreambox a podobne poriadne stroje kde je tá podpora /ale aj cena / už v inej lige a tieto kok...... / alien,golden triplex atd. / ich samozrejme nikdy nedobehnú ani keby im išli dreamboxi ,vu+ xtrend atd. oproti . [-X týmto nechcem kritizovať tieto srandovné stroje /za tie peniaze viac proste nečakajte / je to každého osobná vec čo chce a na čo má . ja s držím radšej kvality a ked nemám na to tak radšej si do sporím a kúpim proste kvalitu . už aj doma má takmer všetky satelity len s enigmou2 len org. jedine v kuchyni mám hdbox-7100 kvôli rozmerom za telkou aj to len ako štvrtý satelit v domácnosti . detom som už dal do izieb dreamboxa 800 hd se a uno v obývačke mám solo2 a alien 8900 ide zajtra k rodičom namiesto satelity-2000 . prečítaj si niečo o tých satelitoch čo tu píšem ak som na niektoré zabudol tak ma kludne doplnte . ale drž sa toho že ,, enigma2 org. je len jedna " kto má doma aspon takú ,,flotilu" ako ja tak vie porovnať ten rozdiel v podpore .
Všetko 4K
josfiala

Příspěvek od josfiala »

Díky Efendy.Asi zkusím toho Goldena a pokud nebude vyhovovat tak VU+.
Škoda,že nenahráváš,tvoje informace by byly pak pro mne dost směrodatné.Přesto moc dík.
VU+ Duo2 - VTi 14.0.3. ,VU+ Solo2 - VTi 6.0.8. , VU+ Duo - VTi 6.0.5.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

ked som ho kúpil tak som to samozrejme skúšal nahrávať na interný hdd a nebol problém s ničím bez problémov to všetko nahralo a prehralo aj hd programy od v tedy som nič nenahrával , jedine timeshift používam dosť často a tiež to šlape ako hodinky . :good: ak máš na to kludne si kúp rovno to solo2 / nebudeš lutovať / všetko v nom šlape ako hodinky a podpora pluginov neskutočná . kludne ho môžeš krmiť takmer všetkým čo ide / archív,hd-glass,foreca, iptv , tsmedia a podobné srandy pokial im idú servre tak to nemá chybu , zvládne to lavou zadnou za ten čas čo ho mám tak ani neviem či mi vôbec zamrzol /asi nie / :good: a to mu dávam poriadne zabrať . :smoke:
Všetko 4K
santa777

Příspěvek od santa777 »

dipol100 píše: Dělalo mi to samé, a to hlavně v Enigmě, trápil jsem se s tím asi 14 dní a pak jsem Amiko Alien vrátil, nikdo mi tu totiž nechtěl poradit, ani odpovědět, zda má podobné problémy, nebo ne! Zkoušel jsem různé verze Enigma PKT i HDMU, ale dělalo to všude. Myslel jsem si, že je to vadou mého kusu, tak jsem objednal jiný od jiného prodejce, ale teď se bojím, aby to nebyla vada celé série, když máš stejné problémy. Kdy a od koho jsi ho kupoval?
nie som veľmi pokročilý, aby som sa púšťal do enigmy a skúšania rôznych pluginov. Potom daj vedieť, či ti to robí aj ten nový. Neviem, či sem môžem napísať, kde som ho kupoval, aby to nebola reklama, bolo to tu:

Kód: Vybrat vše

http://bit.ly/19WQXVj
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

PKT_GM7162_E2_HYPERION_v3_NAND.zip
http://www.sendspace.com/file/iw3t7g
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------mne to nenabootuje, ide to niekomu?-------------------------------------------------------------
Bežný užívateľ
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“