Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
plesi
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: nic staleho...
Kontaktovat uživatele:

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od plesi »

Jen kdyz nastanou komplikace jsem myslel ...
Ted uz jdu chrnet. Dobrou noc.
out of order...
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

aj ja idem zdar a dik
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

mám problém
stalo sa nasledovné:
ak som dal do prijimača SW: ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_mcs_amstar_1.2.84.abs
HDMI išlo OK

potom som dal do prijimača
ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_mcs_lemontree_1.4.34.abs
išlo to až na to že som prepol výstup na HDMI a konec už na analogovom výstupe MENU zmizlo a HDMI nejde
nuté bolo dať SW cez RS2323
otvoril som GLOBO ALI 3602 1.1.07 a v nom ten firmwer na ktorom išlo HDMI a napísalo mi že idem dávať starší SW ako mám a konec
čo stým ?
skúšal som ten posledný a seklo sa to na 18%
plesi
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plesi »

no nic...nech ho chvilku odfrknout a nahrej znova ten 1.4.34 ... (pokud se ti jeste spoji s programem).
out of order...
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

Takže :!!!!
všetko Ok chvalabohu !!!!

rada pre ostatných!!!! žiaden USB to RSRS232 ale klasika starý comp čiže nie prevodník !!!
a kábel nie 4m ale 0,5 :D :D
plesi
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plesi »

I redukce USB/COM muze byt,mam jich nekolik a nikdy jsem nemel problem.
Nejake to PC s integrovanym CPU a COM za par kacek a mate vystarano.
out of order...
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

inak len-tak medzi nami to že niekto prepne výstup na satelite napr.HDMI a ten nefunguje a nie je možnosť to vrátiť späť bez použita PC je fatal programátorský prúser ten človek čo to programoval - odchod!!!!

takáto vec musí byť SW predsa ošetrená !!! na toto nie je výhovorka
taká Ariva to ošetrené napríklad má !!!!!

Je to moc fatálna a neospravidelná chyba !!!!
plesi
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plesi »

To bys musel pouzivat original FW.Ten je OK ,ale k nicemu.
Bohuzel tento prijimac je omezen a kazde vylepseni jde na ukor neceho jineho.
Proste vic do nej nenacpes.Budme radi ze je i neoficialni podpora.
out of order...
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

ani ja som nemal nikdy problém s RS 232 roky 4m no problem ale teraz na opticume problém nastal (pri fleshovaní sa to seklo a stálo)

a musel som ist na XP a 0,5m cabel
to je život
hlavné je že je to!!!!
rastafa

Příspěvek od rastafa »

nazdar, mám otázočky: Black synaps 1.4.80 - je to určené aj pre O 403? Funguje to s novým DO?
Volverine

Příspěvek od Volverine »

Ahoj

Taky teď řeším podobný problém.Flashnul sem kámošovi Opticum 403p pres USB a naběhlo mi uvodní logo a nejaká tapeta bez niceho.Takže se nedostanu do menu a do ničeho.Tak že se také pokouším to flashnout pres RS 232.Bohužel nemám komp se com portem,takže to zkouším přes převodník USB.Zatím neúspěšně.Chtěl jsem se optat při tom zmáčknuti "NEXT" a zapnutí příjímače se musí na přijímači ještě neco zmacknout? Třeba na dálce nebo na pred. panelu,a nebo stačí strčit jenom vidlici do sítě?Kdysi sem tak Flashoval Fegusona a tam se neco mačkalo ,tusim snad tlačítko "Stand-by".

Díky za váš čas.
Jo zapomnel jsem dodat OS mám XP.
Xtrend ET 7000, Igon Force 2 OpenPli 4.0,Xpeed Lx 3 OpenAtv 6.0,Emme Esse 85,Gibertini 105, 2/SG 2100A,
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Nie,nemusíš nič mačkať,stačí ak máš správny loader na flashovanie po RS-232, správny FW a dodržať správny postup.Over si cez redukciu USB-RS-232, na ktorom comporte sa ti hlási STB a potom flashuj.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
plesi
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plesi »

Krizeny kabel 2-3,3-2,5-5.
Obrázek
FW:
http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/
Upgrade_RS232_Opticum_X4_X7.zip
http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali36 ... _X4_X7.zip

Oznac: All SW+Bootloader
stiskni "NEXT" a cca do 10s zapni prijimac do zasuvky 220V.Zacne upgrade.Po upgrade se prijimac restartuje .Hotovo.Neprerusovat spojeni dokud neprobehne upgrade do konce!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
out of order...
Volverine

Příspěvek od Volverine »

Čau

Tak pánové, já vám moc děkuju,poskytli jste mi cenné informace.Flash se povedla.Ale trápil sem se s tím snad hodinu.Pořád mi to nešlo ,myslel jsem si že je to délkou kabelu protoze to jsou vlastne spojene 2 do sebe a dohromady mají tak 4 metry.Pořád mi to vypisovalo "Transfer Data Failed",tak sem zkusil zmenit cestu z toho editoru k tomu souboru a ejhle najednou to slo.Předtím sem to měl v C:\document and settings\documenty\Ali.... atd a když jsem to dal přímo C:\Ali.... tak se to rozjelo. Možná je to blbost ale pomohlo to.Třeba se bude tahle informace bude někomu hodit.
TO: Plesi
Díky za obrázkový návod, velmi pomohl.

Tak ted jeste proscanovat transpordéry a udělat setting :)

Zdravím

Volverine
Xtrend ET 7000, Igon Force 2 OpenPli 4.0,Xpeed Lx 3 OpenAtv 6.0,Emme Esse 85,Gibertini 105, 2/SG 2100A,
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

Ahojte tak zas som tu :) tentokrát riešim inú vec resp. dve veci:

1. kolega rieši takúto vec: na Opricum 403p behá normálne skylink karta irdeto a sem tam vyskočí nejaká hláška v obraze ohladne irdeta emailu ako sa to dá zakázať to vyskakovanie presnú citáciu neviem povedal že to odfotí

2. čo riešim je iný opticum 403p ktorý má kartu Gital všetko behá ako má nič nevyskakuje ale satelit má jednu chybu a to
ak satelit behá a nevypne sa do standby tak je všetko ok
ale ak sa satelit večer vypne do standby tak normálne naštartuje čiže logo tabuľka menu je tam i signálové bargrafy ale nejde žiaden obraz čiže tma!!!

je to náhodné !!!

ak už satelit beží tak nič nevypadne

neveri som tomu lebo u mňa žiaden problém nebol a to som testoval týždeň
tak som poprosil dotyčného aby mi dal i jeho konvertor teraz to testujem s ním
všetko bez problémov ale podarilo sa mi vyvolať chybu tak že som vytavoval kábel z LNB na Fku
v tedy sa to správalo presne tak ako mi to popisoval čiže všetko je tam len nejde obraz

no a načo som ešte prišiel a to už fakt si neviem vysvetliť dokonca som to skúšal i na inom satelite
ak odpojíte tienenie signál stále ide :D proste máte v Fku len medennú žilu a normálne ide i H/V proste LNB nedostáva štavu 14/18V a ide to kade ide ten druhý potenciál cez zem či kade ?

PS je tam motor

EDIT: 12.9.2012. o19:04

to že to ide na jednu žilu bolo tým že je tam motor ak som to dal directne na LNB už to bez tienenia nejde
ale aj tak je to záhada :D
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Ak máš pripojený k tomu TV s trojžilovou šnúrou a sat motor spojený so zemou, tak cez zem.
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

áno to jediné napadá aj mňa TV je samsung kde je 3žila čiže i vodič "Pe" satelit má flexo - spínaný zdroj jak jedine žeby to išlo cez tú zem

ale toto ma netrápi !!!
skôr ma zaujímaju tie dve veci o tej hláške na OSD a to štartovanie kde iide menu je signál ale nejde obraz
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Tú hlásku vypneš v CA nastavení. Tam je nejaká kolonka niečo email správa. Tú ďalšiu vec pozri či má dobre nastavenú parabolu, či nie je niekde prelomený koax a hlavne či má dobre pritiahnuté F konektory. S tými konektormi som hľadal chybu celý večer. Myslel som si, že už vymením celý kabel, lebo zákazník sa dušoval, že ho má celý v kuse žiadne spojky a nakoniec mal zásuvku na stene za skriňou. Tam bolo zle dotiahnuté F-ko a to robilo celú srandu.
jano101
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jano101 »

dakujem za rady za to info o email mnesage čo sa týka toho problému je to asi najpravdepodobnejšia vec lebo u mna ide všetko OK už skoro týždeň a on ten chalan má starý koax použitý a je možné že je teda ide cez 3 zásuvku radio/ tv /sat

čiže preverím to ked tam budem

EDIT: utorok 18.9.2012

takže zmena situace::)

sú to skoro dva týždne čo testujem 403p standby /power a dokola tak ako som popisoval problém
a môžem potvrdiť že to robí presne tak ako mi to bolo opísané

čiže po zapnutí satelitu /prebudení/ zo standby je tma je menu je signál bargraf ale nejde obraz dokonca už ani nemusím čakať znova vypnem zapnem tma

no ale moje zistenie je že to robí zásadne ak sa to vypne na programe čo má horizontálnu polarizáciu
ak je to program vertikálny satelit naštartuje normálne
zajtra dám náhradný LNB ak nempomôže ide sa reklamovať satelit
Naposledy upravil(a) jano101 dne 18.září 2012 - 20:52, celkem upraveno 2 x.
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+

Příspěvek od antoni_sk »

Ahojte.
Má niekto rozbehaný Homeshare (Sky ICE) X403-ky s Optiboxom, octagonom alebo HDboxom cez LAN kábel ?
X403 ako client, Anaconda ako server, prepojenie medzi sebou obyčajným sieť. káblom.
Trápim sa s nastavovaním X403, ale nejako sa mi nedarí... V anaconde beži Oscam pre Skylink ICE...
Za užitočné rady, linky, návody dopredu ďakujem.
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“