Jake soubory prehraje Octagon SF 918 z ext. HDD

palco

Re: Jake soubory prehraje Octagon SF 918 z ext. HDD

Příspěvek od palco »

Aldo píše:
palco píše:Nic proti Octagonu nemam...jak jsem psal-jako sat.prijimac neni spatnej....i ta podpora docela jde...problem je jen v tom,ze neumi plno dalsich veci....ani blbej obrazek v jpeg z fleshky neprehraje....a o editaci nahranych programu nemluve....
a docela by me zajimalo, jak pise zzaner jak to ma propojeny s pc...nechce mi snad tvrdit,ze se pres LAN dostane s Octagonem do pc??? a pousti si pres Octagon filmy a muziku z pc???a pres com port to jaksi nejde.
Obrázek z flešky umí každá slušnější TV a editaci si udělám v PC . Co byś chtěl za ty peníze? Umí totéž co OCTAGON některý jiný přijímač za levnější peníz. Pokud ano, tak napiš. Budu kupovat ještě jeden, tak se mi to hodí.
:D :D :D mrkni na inzerci...jeden Octagon prodavam
Piller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Koala

Příspěvek od Piller »

Aldo píše:Vyčisti OCTAGON tak, že dáš tovární nastavení a některý originální FW s PVR funkcí a nažeň to tam přes RS232 (Fuzak to tady někde popsal podrobně). Překontroluj kabeláž, všechny konektory i LNB a pokud to nepomůže reklamuj přijímač tam kde si jej koupil. Já mám OCTAGON od října 2008 a jsem s ním maximálně spokojen. OCTAGON šlape, HDD taktéž.
Aldo,To dělám skoro každý den.Tovární nastavení ale nic neřeší,řešení by bylo reset,což ale pokud vím,nejde.Originální FW žádný nemám, vždy mám FW stažený odsud....kabeláž a LNB,vše kontrolováno několikrát ,vždy bez chyby.Ted jsem právě kouknul na ukazatel- a víš co tam bylo? 35/100 kv/síla signálu.Po přehození z ČT 1 na Novu opět KO. 0/0.Restar přes vypínač= 10/10.Ted chci nahrávat Chalupáře a sem v pr....
palco

Příspěvek od palco »

Piller píše:
Aldo píše:Vyčisti OCTAGON tak, že dáš tovární nastavení a některý originální FW s PVR funkcí a nažeň to tam přes RS232 (Fuzak to tady někde popsal podrobně). Překontroluj kabeláž, všechny konektory i LNB a pokud to nepomůže reklamuj přijímač tam kde si jej koupil. Já mám OCTAGON od října 2008 a jsem s ním maximálně spokojen. OCTAGON šlape, HDD taktéž.
Aldo,To dělám skoro každý den.Tovární nastavení ale nic neřeší,řešení by bylo reset,což ale pokud vím,nejde.Originální FW žádný nemám, vždy mám FW stažený odsud....kabeláž a LNB,vše kontrolováno několikrát ,vždy bez chyby.Ted jsem právě kouknul na ukazatel- a víš co tam bylo? 35/100 kv/síla signálu.Po přehození z ČT 1 na Novu opět KO. 0/0.Restar přes vypínač= 10/10.Ted chci nahrávat Chalupáře a sem v pr....
a proc si nestahnes originalni firmware???
posledni je tady - http://www.octagon-germany.de/SF918.html

a nahraj ho tam pres pc-pres com port a pres tvrdy restart - predni panel-drz tlacitko sipka dolu a zaroven vzadu zapni hlavni vypinac....natahne se ti firmware...a odpoj pritom hdd
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Pánové,teď jsem přijel,tak že,"Octagon jsem si koupil hlavně abych se mohl koukat na Německé kabelovky"!!!Je to legrační,ale je to tak!Vše ostatní vyplinulo z toho.Postupně jsem se začal učit,co s tím!Jelikož jsem měl 2 disky v compu,řekl jsem si co to využit.Postupně jsem se učil to dávat dokupy,učit se,učit se,zbírat a používat informace.Každá informace je cenná,ne pro každého,něco se zasune,ale časem to takzvaně nakopne a už to jde.Co tak používat ,to co chcete naopak a tlačit to z Octagonu přes comp.Ono to jde líp,než dělat z Octagonu Comp. :book: :book: :book: :poklona:
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

zzaner píše:Pánové,teď jsem přijel,tak že,"Octagon jsem si koupil hlavně abych se mohl koukat na Německé kabelovky"!!!Je to legrační,ale je to tak!Vše ostatní vyplinulo z toho.Postupně jsem se začal učit,co s tím!Jelikož jsem měl 2 disky v compu,řekl jsem si co to využit.Postupně jsem se učil to dávat dokupy,učit se,učit se,zbírat a používat informace.Každá informace je cenná,ne pro každého,něco se zasune,ale časem to takzvaně nakopne a už to jde.Co tak používat ,to co chcete naopak a tlačit to z Octagonu přes comp.Ono to jde líp,než dělat z Octagonu Comp. :book: :book: :book: :poklona:

Zapoměl jsi vysvětlit to dobré připojení k PC aby jsme se něco přiučili.
palco

Příspěvek od palco »

zzaner píše:Pánové,teď jsem přijel,tak že,"Octagon jsem si koupil hlavně abych se mohl koukat na Německé kabelovky"!!!Je to legrační,ale je to tak!Vše ostatní vyplinulo z toho.Postupně jsem se začal učit,co s tím!Jelikož jsem měl 2 disky v compu,řekl jsem si co to využit.Postupně jsem se učil to dávat dokupy,učit se,učit se,zbírat a používat informace.Každá informace je cenná,ne pro každého,něco se zasune,ale časem to takzvaně nakopne a už to jde.Co tak používat ,to co chcete naopak a tlačit to z Octagonu přes comp.Ono to jde líp,než dělat z Octagonu Comp. :book: :book: :book: :poklona:
:D :D :D
tvoje odpoved nema hlavu ani patu...ale je dobre,ze se porad ucis....
vzpominam si,kdyz jsi kupoval Octagon,jak jsme spolu resili plno veci pres skype,s kteryma sis nevedel rady....(jen mam jiny nick)
ale fakt je,ze Octagona nejakym kouskum nenaucis... :D
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Octagon-----Comp mám propojené 4 způsoby. :wink:
palco

Příspěvek od palco »

zzaner píše:Octagon-----Comp mám propojené 4 způsoby. :wink:
to jsi teda kouzelnik...tak nam popis jak....jsme zvedavi....
a jeste nam rekni,ze si poustis normalne soubory z pc.....
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Já na Vás vzpomínám v dobrým,to víš ,žádný učený s nebe nespadl,každý nějak začít musí,nějak mě chybí tvoje konzultace.Když člověk začíná v nějakém oboru ve vysokém věku,je to dobré proti skleróze,protože oto více musí namáhat mozek.(měl jsem padlí comp,vše jsem musel dávat znovu do kůpy.)Pokud máš zájem ozvy se,já jsem na tebe stratil kontakt. :poklona: a ještě jednou :thankyou: :thankyou:
palco

Příspěvek od palco »

zzaner píše:Já na Vás vzpomínám v dobrým,to víš ,žádný učený s nebe nespadl,každý nějak začít musí,nějak mě chybí tvoje konzultace.Když člověk začíná v nějakém oboru ve vysokém věku,je to dobré proti skleróze,protože oto více musí namáhat mozek.(měl jsem padlí comp,vše jsem musel dávat znovu do kůpy.)Pokud máš zájem ozvy se,já jsem na tebe stratil kontakt. :poklona: a ještě jednou :thankyou: :thankyou:
jasny....v pohode....
jen to sem klidne napis...to tvoje propojeni - pres lan...
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

USB,LAN,RS-232,E-Sata možné je všechno škoda,že mě to také tak nechodí. :cry:
palco

Příspěvek od palco »

MarekO píše:

USB,LAN,RS-232,E-Sata možné je všechno škoda,že mě to také tak nechodí. :cry:
takze:

RS 232 - propojeni ok - slouzi k nahrani firmwaru,settingu.....atd
LAN - nefunguje
USB - nezkousel jsem
E-sata - je mozny,pokud by byl propojeny HDD v pc (druhy disk) s Octagonem, ale pochybuji o tom, pokud je propojeny s Octagonem,ze jde zaroven propojit se zdrojem a zakl.deskou v pc - a pokud ano,stejne to je k nicemu, kdyz Octagon neprehraje vsechny soubory
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Nic asi než blekoty, protože autoři firmware snad před celým světem utajili (proč ?) existenci Samby nebo jakéhokoliv jiného protokolu v Octagonu pro sdílení souborů, dali to do tajného menu a....diletant jim to louskne v této snad předtestovací fázi. :shock:

Pomocí NewCAMD či CCCAM fakt soubory sdílet nelze. :D a vzhledem k tomu, že neexistuje (doufejme, že jen dočasně) utilitka "rozumějící" indexovacím souborům (File.str atd.), managing prostřednictvím PC se jaksi nekoná. :D
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

Foolproof píše:Nic asi než blekoty, protože autoři firmware snad před celým světem utajili (proč ?) existenci Samby nebo jakéhokoliv jiného protokolu v Octagonu pro sdílení souborů, dali to do tajného menu a....diletant jim to louskne v této snad předtestovací fázi. :shock:

Pomocí NewCAMD či CCCAM fakt soubory sdílet nelze. :D a vzhledem k tomu, že neexistuje (doufejme, že jen dočasně) utilitka "rozumějící" indexovacím souborům (File.str atd.), managing prostřednictvím PC se jaksi nekoná. :D
Ja myslel, ze Samba je pro Unix?
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

Nefungoval by na Octagonu "NDAS"?
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Jsem rád,že jste to oba uvedli na správnou kolej já jsem ale čekal
/nic ve zlým/,že se k tomu vyjádří i zzaner.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

doposud povazuji funkci LAN u Octagonu k nicemu, pokud prez ni nebude moznost pripojeni k PC. Jen muj nazor.
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

:D

Samba je free implementace SMB (NETBios), původně vyvinuté pro Unix. ale jede to i pod Windows, osobně používám.
Dal jsem to jako příklad share protokolu, dnes je modernější vestavovat do stolních zařízení podpory pro různé Media servery atd. ale to na situaci Octagonu nemění nic. :x

NDAS (Network Direct Attached Storage) má proti Sambě jednu dost velkou nevýhodu, je patentovaný a tedy není zadarmo. Samba je free.
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Dle mého názoru Octagon, v mém případě Optibox 8750, není přístroj pro přehrávání jiných formátů. Na to si mohu pořídit DVD přehrávač s USB vstupem v ceně 1000 Kč. Na Optiboxu by mi stačilo, kdyby šly jednoduše zpracovávat HD nahrávky. Jsem rád, že i Foolproof, jehož názorů si vážím, kritizuje vyeliminování PIDů a tím dokazuje obtížné až znechucující zpracování HD nahrávek. Myslím, že to jsou za tu cenu dobré přístroje, s kterými umějí zacházet i naše manželky a děti. Pokud jsme chtěli tunit, měli jsme jít do linuxových mašin. Pokud toto vlákno sleduje Fuzák, tak je to další téma pro tvůrce FW, s kterými spolupracuje.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

Foolproof píše::D

Samba je free implementace SMB (NETBios), původně vyvinuté pro Unix. ale jede to i pod Windows, osobně používám.
Dal jsem to jako příklad share protokolu, dnes je modernější vestavovat do stolních zařízení podpory pro různé Media servery atd. ale to na situaci Octagonu nemění nic. :x

NDAS (Network Direct Attached Storage) má proti Sambě jednu dost velkou nevýhodu, je patentovaný a tedy není zadarmo. Samba je free.
Diky za vysvetleni. Ja ten NDAS (i s klici) vlastnim, neslo by to do Octagonu nejak nacpat? Samozrejne by to musel podporovat FW.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“