Monitor k Octagonu?

vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Monitor k Octagonu?

Příspěvek od vlado.ucho »

To knawi,neber si to tak,ja som sa podobne, dlhé roky trápil s nastaveniemi satelitov s motorom,bez motora,len s klasickým malým prenosným čiernobielym TV,ale to nebolo ono,ale bolo lepšie, než pípajúci satfinder.Takto to mám nastavené za pár minút.Dlhšie mi trvá len rozbalenie a zbalenie tohoto zariadenia,TV,adaptér,kábel do STB,predlžovačka na 220 V a pod.Ale potom už len kávička,pokec so spokojným zákazníkom a finíto.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
misut
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon,918HD

Příspěvek od misut »

Já to tak nemyslel,víš ,že tě znám,a vím i jak jsme na tom věkově,proto jsem ti navrhl řešení - mladými,nebo firmou .Navíc jsou lokality,kde jsem to nemohl zaměřit,a f......... přijel za 15minut,měřák měl za 90tis/obsahovalo to monitor,ladění,ovládal vše v tom přístroji!!! a cena 300,-.Tak jsem si říkal,že za to naše lezení,jak jsi popsal ty,za to nestojí :good:
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Pánové, pánovia! Jste prima.
@vlado: já se netrápím, já vzhledem k věku blbnu a mám dojem, že udělám díru do světa perfektním nastavením antenní sestavy a vůbec. Nedělám to, co popisuješ, na to bych si netroufal. Prostě mě to baví a vy moje troufalosti, doufám jen lehce, odsíráte! Děkuju.
@misut: kdyby to bylo jednodušší, s tebou bych opravdu rád probral mnohé a děkuju ti, že jsi ke mně přes moje neznalosti shovívavý a vstřícný. Naštěstí ještě lezu dobře a baví mě chytat nesnadno dostupný frekvence víc, než je sledovat. Ale, moje chyba. Prostě, dobře nedovedu vysvětlit, proč mě tato problematika chytla a pomáhá mě coby pensionistovi.
Příjemně mě překvapuje, jak jsou tady lidi při mých dotazech (určitě nasíracích) fajn at all. Když si drze troufnu přeflešovat Octagona na Saba, jak mě všichni pomohli. Mimochodem Sab už je na tom s podporou stejně jako Oct.918, jenom je možná trošku dál.
Promiňte, jsem nejen neznelej ale ještě ukecanej.
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To knawi,to vieš že sme,ale len k tomu,kto sa chová,píše inteligentne ako napr.Ty.Že to už máš ako koníčka,to viem pochopiť,lebo ja to mám tiež a ako dôchodca,okrem starosti o vnúčatká,by som zomrel od nudy.Takto je to fajn,niečo sa o sat.technike podučíme,niečo poradíme a je nám fajn.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Kaslite na satelit ja mam HiFi a satelit ma uz nezaujima iba ak len tak okrajovo. HiFi je sport pre starych panov nie lezenie po strechach ako nadrzany kocuri a ako dobre sa trenuje sluch takto mozte akurat len oslepnut tak ako uz slepnem aj ja :D :poklona:

Ale vazne ja mam na nastavovanie stary farebny mini televizor a verte ci nie staci mi len pohlad na strechy susedov a tam kde je odo mna moj dom tak pohlad na moju parabolu a skutocne za nie viac ako 30 sekund maaaaximalne 1 minutu mam full range a to bez nadsadzky. Naposledy sa s tym trapil moj sused jedno co som potreboval zistit bolo ci ma stb uz prednastaveny to som spravil u mna doma (takto to robim vo vacsine pripadov, satelit ku mne na pripadny flash a setting) a potom uz len hura na strechu. Naposledy mi sice trvalo asi 15 minut kym som to dal dokopy pretoze susedovy bublinka vo vodovahe nic nehovori, potom som to este podotahoval a samozrejme ako standartne si daktori myslia ze koax sa sklada len zo stredoveho vodica a tienenie je tam len z pleziru. Takze po kontrole naladenie a sup dole este umiestnit stb k tv a potom uz len slopaaat a poviem Vam naposledy to stalo za to. :good:

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Ty jsi dobrý, ulmus. Nejdřív mě zapálíš pro satelitní příjem a pak mě řekneš ať se věnuju hi-fi :good: .
Co posloucháš nejraději? Mě tedy sluch dost zrazuje, vysoké tóny už nic moc. Ále, ani voči nejsou nic extra.
K ladění: dnes jsem vylez´na střechu s pípákem a nejoblíbenějším konvertorem ze svý sbírky (opravdu jsem asi blbec). Za 18 minut jsem byl dole a kochal se při úspěšném skenování všech (v různý kvalitě, pochopitelně) frekvencí Astry 2D. Fungoval i ch. Fox Movie na 7°W, tedy kostičkoval. Jen jsem nic neslopal (je to nepopíjel?). Až večer si dám s kamarádem přiletěvším z Toronta. Docela mě to nastavení překvapilo. Nekontroloval jsem ovšem vertikalitu sloupku, ta je myslím v pořádku. Abych nastavoval jen běžný satelity, to by mě nestálo za to vylezení. Taky se sháním po tom zobrazovači abych měl na místě ánung o Q těch slabých frekvencí.
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Tak to je rôzne od metalu cez rock ,pop az po klasiku moze byt aj džezík no hlavne to musi byt co najviac pure (čisté a verné). Momentalne som sa dopracoval k dobrym nahravkam od dire straits,eagles a jimi hendrix-a vsetko z shmcd,xrcd a hdcd medii samozrejme ze ripy origos uz maju len ozajstny "gurmani".
No tak predsa si pobehal ako stresny zajac po streche? :D
ano neslopal je nepopijel. :P
Ono to hifi ma vyhodu si v teple a na tej streche ti okrem riti mozu prechladnut aj vajka. :lol:
A inak vela stastia v dalsom nastavovani. Inak ked som mal tv kartu tak som po streche behal s noutbukom.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“