AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od hranicecz »

Diky za odpovedi.
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

inuita - Prosimte, bohuzel jsem jeste nesehnal nikoho na rozbaleni toho linku na ten Hyperion 4 co jsi my tu dal. Ale dostal jsem na flesce od kamose taky Hyperion 4 co pohledal, se stejnym nazvem ( flesh ukazuje 7162-v4-pkt ) a povedlo jse mi to tam dostat. Kdyz ji zapnu tak nabehne Hyperion 4 a na displey jse objevi hlaska Triplex. V info v enigme jsem nasel ( PKT SVN-2860 based on GIT-5580 ), ale ty mas SVN-2874. Tak jestli je tam rozdil. Ale hlavne jsem nerekl ze mam twin. Tak jestli je ten link dobre, kdyz ty mas triple, pokud je tam rozdil. Nezlob jse, vim ze otravuju, ale nevim na koho jse jinak obratit. Zkus to semnou vydrzet. Zatim moc dik. Cau.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Mela by to byt ta sama,akorát ze já ji mám updatovanou pres PKT server.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

Tak to jo, dik. A to ze mam Twina, teda vlliv nema. Jako zeby mi to treba nabizelo ladit Dvb-t, kdyz tam neni. Cau.
lubosbrod
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Golden M.Unibox 9080
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubosbrod »

:good: :good: Ty pluginy do Sparku nemaj chybu. Měl jsem tam něco staršího s pluginem na enigmu 2 instalaci ,ale tohle je bomba. 8) Doporučuji instalovat všem je tam toho mnohem více. :Yahoo!: :thankyou:
Golden Media Unibox 9080 softwer 1.5.12. Lemontre originál- nebo 1.4.34 sp .Parabola 110cm .Motor Digipower.Konvertor Golden Interstár.Golden Media Unibox Triplex. Enigma Open Pli ARP.
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od digitalsat »

Zdravím všetkých nadšencov tohto prijímača. Ja som mal doposiaľ Vantage HD 8000S ale kvôli dvb-t a multimediálnym funkciám som si zaobstaral nové Amiko Alien 2 triple plus. Zatiaľ skúšam rôzne funkcie v Sparku a Enigmy.
Enigma má síce viac možností nastavení, ale Spark je stabilnejší, takže radšej by som používal Spark.

Prosím o tieto info: (Mám Spark_1.2.72)
1. nahráva amiko celý transport stream programu (aj s teletextom?-pretože mi nejde vyvolať cez DO TXT pri sledovaní nahrávky)-vantage toto umožňoval...
2. v Sparku mi nejde prehrať zvuk v nahrávkach z Vantage (existuje ešte nejaký iný media player plugin?)
3. dá sa nejak nastaviť aby nahrávku v Sparku uložilo aj s dátumom (časom) a názvom programu (plugin?) ako to krásne ide v enigme? Lebo mne to ukladá nahrávku iba pod názvom relácie a aj to s chybnou diakritikou :shock:

dik.
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

digitalsat píše:Zdravím všetkých nadšencov tohto prijímača. Ja som mal doposiaľ Vantage HD 8000S ale kvôli dvb-t a multimediálnym funkciám som si zaobstaral nové Amiko Alien 2 triple plus. Zatiaľ skúšam rôzne funkcie v Sparku a Enigmy.
Enigma má síce viac možností nastavení, ale Spark je stabilnejší, takže radšej by som používal Spark.

1. nahráva amiko celý transport stream programu (aj s teletextom?-pretože mi nejde vyvolať cez DO TXT pri sledovaní nahrávky)-vantage toto umožňoval...
2. v Sparku mi nejde prehrať zvuk v nahrávkach z Vantage (existuje ešte nejaký iný media player plugin?)
3. dá sa nejak nastaviť aby nahrávku v Sparku uložilo aj s dátumom (časom) a názvom programu (plugin?) ako to krásne ide v enigme? Lebo mne to ukladá nahrávku iba pod názvom relácie a aj to s chybnou diakritikou :shock:

dik.
dalsi obrovsky prinosny member pre toto forum .. co tak pohladat si na google ? tazke ? jasne - ovela jednoduhsie je vykydat sa do stupidneho threadu a cakat kym niekto odpovie
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bore67 »

Zdravím
Po delší době jsem nastartoval svého ALIENA 2 se SPARKU na ENIGMU2, nainstaloval jsem HYPERION 4, stáhl nový OSCam r10093, nyní bych si rád přes ftp připojení totalcomandera upravil configy OSCAM. Připomene mi prosím Vás někdo defaultní login a heslo k tomuto připojení. Děkuji všem za rychlou odpověď.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

hm , oprobuj: root a pkteam . ](*,)
Všetko 4K
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bore67 »

jeto ono, díky moc
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dlhe_pole píše:
digitalsat píše:Zdravím všetkých nadšencov tohto prijímača. Ja som mal doposiaľ Vantage HD 8000S ale kvôli dvb-t a multimediálnym funkciám som si zaobstaral nové Amiko Alien 2 triple plus. Zatiaľ skúšam rôzne funkcie v Sparku a Enigmy.

dik.
dalsi obrovsky prinosny member pre toto forum .. co tak pohladat si na google ? tazke ? jasne - ovela jednoduhsie je vykydat sa do stupidneho threadu a cakat kym niekto odpovie
kamarát, keď nevieš odpovedať na moje otázky, nemusíš reagovať. Predstav si, že najskôr som hľadal cez google, nainštaloval si komplet enigmu aj s oscamom atď., ale na tieto 3 konkrétne otázky som nenašiel dobrú odpoveď...našiel som napríklad, že v recenzii http://www.digizone.cz/clanky/amiko-ali ... y-a-hbbtv/ píšu "Zkoušel jsem v Amiku přehrát i záznamy pořízené v satelitním HD přijímači VanTage 7100 TS, který je zaznamenává také s příponou .trp, a nebyl s tím absolutně žádný problém." napriek tomu to u mňa nejde.
Každý najskôr nejako začína a keď máš viac skúsenosti ohľadom tohoto prijímača, neznamená to že poznáš všetky. Ja som sa venoval prijímačom Vantage na vantagefunclub fóre, takže tu by som ti vedel poradiť zase ja.
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

digitalsat píše:
kamarát, keď nevieš odpovedať na moje otázky, nemusíš reagovať. Predstav si, že najskôr som hľadal cez google, nainštaloval si komplet enigmu aj s oscamom atď., ale na tieto 3 konkrétne otázky som nenašiel dobrú odpoveď...našiel som napríklad, že v recenzii http://www.digizone.cz/clanky/amiko-ali ... y-a-hbbtv/ píšu "Zkoušel jsem v Amiku přehrát i záznamy pořízené v satelitním HD přijímači VanTage 7100 TS, který je zaznamenává také s příponou .trp, a nebyl s tím absolutně žádný problém." napriek tomu to u mňa nejde.
Každý najskôr nejako začína a keď máš viac skúsenosti ohľadom tohoto prijímača, neznamená to že poznáš všetky. Ja som sa venoval prijímačom Vantage na vantagefunclub fóre, takže tu by som ti vedel poradiť zase ja.
no tak kamarat keby si bol googloval ako trvdis isto by si nasiel aj to ze tam treba dat enigmu a az potom sa z toho stava plnohodnotny prijimac. ja pevne verim ze po nainstalovani enigmy vyriesis aj odpoved na ostatne tvoje otazky, pretoze prijimac bude nahravat a vytvarat subory z priponou *.ts coz znaci transporder stream
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

inuita - Prosimte neporadil bys jeste par veci. Trochu jsem ten Hyperion 4 prohlizel, a ta nastaveni jsou fakt velky (supr). Ale muj problem. Nepovedlo jse mi zatim pripojit na net pres Wifi, takze nemuzu stahovat. Mam adapter (NANO RT5370). Interface (ano) - DHCP (ano) - WLAN. Ale kdyz spustim test, sitova karta (OK), Bezdratova sit (X), DHCP (OK), IP Adresa (nepotvrzeno), DNS Server (nepotvrzeno). A to druhy, vubec nevim jak zprovoznit ten Skylink a Rakusaky. Mam kartu Skylink (irdeto). Tady v Enigme vubec zatim nevim, co, jak, a kde stahnout, aby to fungovalo. A do tretice, jak zprovoznit nahravani. Kvuli tomu vlastne tu Enigmu chci zkusit. Potrebuju jse to jednou naucit, a uz snad nebudu otravovat. Nezlob jse, kdybys moh porad. Popriklade nekdo jiny. Moc dekuji.
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dlhe_pole píše: no tak kamarat keby si bol googloval ako trvdis isto by si nasiel aj to ze tam treba dat enigmu a az potom sa z toho stava plnohodnotny prijimac. ja pevne verim ze po nainstalovani enigmy vyriesis aj odpoved na ostatne tvoje otazky, pretoze prijimac bude nahravat a vytvarat subory z priponou *.ts coz znaci transporder stream
ja som písal že v enigme mi toto ide, ale moje otázky sa týkali Sparku, nakoľko je stabilnejší a vytvorený priamo pre tento prijímač naproti enigme, ktorá je určená prioritne pre iné boxy a tým pádom neni úplne odladená (to som si zase ja vygooglil :) a aj otestoval)

V sparku mi ide lepšie Youtube, organizácia programov, ladenie s bargrafom na každú frekvenciu zvlášť, blindscan, svižnejšie menu...a hlavne dvb-t tuner. V enigme mi napr. nejde vypnúť napájanie antény 5V, aj keď položku v nastaveniach tunera zmením na VYP. Ešte že som na to myslel pred inštaláciou Enigmy a odpojil vlastnú napájaciu výhybku 12V pre zosilňovač, že keby náhodou...keby som ju tam bol nechal asi si enigmou poškodím tuner, ak tam neni nato nejaká ochrana. Takže tak...
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

digitalsat píše: ja som písal že v enigme mi toto ide, ale moje otázky sa týkali Sparku, nakoľko je stabilnejší a vytvorený priamo pre tento prijímač naproti enigme, ktorá je určená prioritne pre iné boxy a tým pádom neni úplne odladená (to som si zase ja vygooglil :) a aj otestoval)
no spark je sice basic soft pre tento prijimac ale neda sa povedat ze stabilnejsi. treba vychadzat z toho ze je to satelitny prijimac a nie multimedialne centrum .. v tejto cenovej relacii nemozes od toho ocakavat zazraky.. za necelych 80 € musis byt rad ze to ako tak ide
V sparku mi ide lepšie Youtube, organizácia programov, ladenie s bargrafom na každú frekvenciu zvlášť, blindscan, svižnejšie menu...a hlavne dvb-t tuner. V enigme mi napr. nejde vypnúť napájanie antény 5V, aj keď položku v nastaveniach tunera zmením na VYP. Ešte že som na to myslel pred inštaláciou Enigmy a odpojil vlastnú napájaciu výhybku 12V pre zosilňovač, že keby náhodou...keby som ju tam bol nechal asi si enigmou poškodím tuner, ak tam neni nato nejaká ochrana. Takže tak...

este raz ... mas to lacak SATelitny prijimac s dorazom na to satelitny.. na youtube mas multimedilalne centum pripadne kazdy blby tv so smarthub ma youtube, facebook a podobne vychytavky bez ktorych zda sa ze nemozes existovat.
co sa tyka dvb-t tunera pisal si niekde bug report, pripadne podporil projekt enigmy pre tento prijimac ? nie, len si sa proste vyplakal, ale uznaj aj developery musia z niecoho zit a ked im madar neda zarobit nuz necakaj ze budu promtne vsetko fixovat tak ako je tomu u dreamboxu kde mimo ine vypinanie napajania v dvb-t tunery chodi na vybornu
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

ja mám alien2 cez výhybku na dvbt už rok a všetko funguje alien2 aj anténa bez problémov . je tam openatv funguje len ako satelit bez kade akých píč...... bez jediného zelenáča a zamrznutia . jebete tam kade ake koko.... a potom sa čudujete že vám to nefunguje potom už ani ako satelit . v openatv som tam strčil usb -flesh všetko správne nastavil timeshift aj rec. a nemal som s tým absolútne žiadny problém . dokonca ked som zadal všetko nahrávanie na interný hdd v dreamboxe aj to šlapalo na jednotku . bolo mu to šum a fuk kde som to nastavil či na exter.flash alebo na dreambox . uvedomte si vážený že takmer všetky pluginu sú pre mips procesor a nie pre sh4 aj ked netvrdím že to nefunguje ,ale treba správne image správny postup ,ale aj tak neni nikde zaručené že vám to na tomto bazmeku bude fungovať . ani mips procesor na xtrende-10000 nezožerie všetky plugini a to kope už inú ligu . kludne to štopkajte kade čím ,ale ked vám to zachrčí tak hladajte problém na gauči a uvedomte si že ked aj frčíte v E2 tak aj tá ma svoje obmedzenia . je to v prvom rade ako satelit .... :poklona:
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Hergot asi skusim aj ja ten vajcak..... :ROFL:
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

jo , poviem ti čo na tom vajčiaku vidím a začneš ho chlastať taky..................... :ROFL:
tati .... bila te taky nekdy tvoje maminka ............ ne , jenom tvoje ...................... :cry:
Všetko 4K
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

:D :D :D
dlhe_pole píše: no spark je sice basic soft pre tento prijimac ale neda sa povedat ze stabilnejsi. treba vychadzat z toho ze je to satelitny prijimac a nie multimedialne centrum .. v tejto cenovej relacii nemozes od toho ocakavat zazraky.. za necelych 80 € musis byt rad ze to ako tak ide
práve preto že od tohto stb neočakávam zázraky stačí mi stabilnejší Spark, len mi vadí, že mi tam nejde prehrať zvuk z množstva nahrávok z pôvodného Vantage (asi nenajde audio stopu v súbore) a nahrávky nemajú info z akého programu sú a čas vytvorenia. Inak som spokojný. Inak stál ma cca 130€ a nie 80€ ako píšeš...
dlhe_pole píše: este raz ... mas to lacak SATelitny prijimac s dorazom na to satelitny.. na youtube mas multimedilalne centum pripadne kazdy blby tv so smarthub ma youtube, facebook a podobne vychytavky bez ktorych zda sa ze nemozes existovat.
co sa tyka dvb-t tunera pisal si niekde bug report, pripadne podporil projekt enigmy pre tento prijimac ? nie, len si sa proste vyplakal, ale uznaj aj developery musia z niecoho zit a ked im madar neda zarobit nuz necakaj ze budu promtne vsetko fixovat tak ako je tomu u dreamboxu kde mimo ine vypinanie napajania v dvb-t tunery chodi na vybornu
z "vychytávok" mi stačí youtube, kde si občas pustím nejakú skladbu, nič ostatné (facebook) mi nechýba...bug report sa chystám napísať...inak najlepší E2 Image sa mi zdá OpenATV pre Amiko Alien 2 :good: , napájanie zosilňovača 12V vlastnou výhybkou v enigme som vyriešil zatiaľ zapojením oddeľovacieho kondenzátoru medzi STB vstup(5V) a výhybku (12V)
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

digitalsat píše:
práve preto že od tohto stb neočakávam zázraky stačí mi stabilnejší Spark, len mi vadí, že mi tam nejde prehrať zvuk z množstva nahrávok z pôvodného Vantage (asi nenajde audio stopu v súbore) a nahrávky nemajú info z akého programu sú a čas vytvorenia. Inak som spokojný. Inak stál ma cca 130€ a nie 80€ ako píšeš...
no tak jednoducho tie nahravky prekonvertuj na format ktory pozna spark.. co ja viem skus trebars mpeg.

z "vychytávok" mi stačí youtube, kde si občas pustím nejakú skladbu, nič ostatné (facebook) mi nechýba...bug report sa chystám napísať...
youtube v poslednom case robi kopec zmien a netusim ci vevo videa idu aj v dreame.. proste politika je taka.. nezaplatis si licenciu tak nejde v nicom. ked sa najde cesta tak youtube ju velmi rychlo zahata atd atd
inak najlepší E2 Image sa mi zdá OpenATV pre Amiko Alien 2 :good: ,
no skus nieco starsie na baze openpli.. kedysi davno som to pouzival a slo to ok .. tak isto HDMU image vselku ok.. openatv poznam len z dm7080 a nepresvedcilo ma so stabilitou .. skor mi to pripada jak zlatanina viacerych sat grup
napájanie zosilňovača 12V vlastnou výhybkou v enigme som vyriešil zatiaľ zapojením oddeľovacieho kondenzátoru medzi STB vstup(5V) a výhybku (12V)

mudro a vidis mozes pouzit aj 12 volt zosik
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“