SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko SHD-8900 Alien, Vu+ Duo

Re: SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od kispicer »

mzahalka píše:Tady už nemáš co ztratit, zkus experimentovat, např. nahrát soubor mlmage od GM a image od Aliena nebo naopak.
O tom pvr jsem psal v sekci na enigmě, musíš jej naformátovat na ext3 a to bohužel v enigmě nejde, tak nějakým formátovacím nástrojem v PC, když spark nemáš.
rescue image pro Golden Media 990 CR HD PVR SPARK Linux jsem dal do downloadu.Stáhni si to a na flešku dej jen samotnou složku spark a vše co v ní je.Pak instalaci rescue image proveď se stejným způsobem jako u E2 akorat namísto Enigma si šipkama nahoru si zvolíš spark. po nahratí rescue image na flešku daš nový firmware s názvem složky spark se všemi soubory a v menu přijímače když si otevřeš flešku tak instalaci spustíš s potvrzením řádku version.xml Takže system/upgrade/upgrade from usb/vybereš si cestu z usb/storage/c/version.xml a zobrazí se ti nový image který se chystáš nainstalovat.To je vše a musí to fungovat....již několik krát ověřěný postup !!!

image od amika tam nedavej ,ma jiné stb id a nevezme to
amiko stb id:09000A00
golden media stb id:09000700
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

kadaboy píše:Jo, ještě jsem si vzpomněl, že při zesilování to prská. To jsem někde taky četl, že to někdo měl, ale nevím, zda se to nějak řeší. SW mám poslední.
sw 1.2.41 se nepovedl, dochází k poruchámn zvuku, vrať se na 1.2.32.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Pokud nainstaluju ten soubor co jsi dal do download, tak mi to pise chybu: IDENT Error -- STBMODEL! Takže se nedostanu do Sparku....

Mam golden media, ale verzi RELODADED... tak to asi nechce sežrat :)

Mám ještě jeden rescue image, ale tam je zase problém, že mi nefunguje DO. Ukáže se mi volba jazyka a nereaguje to na žádné tlačítko na DO, pouze na panelu stb se jde pohybovat ve všech směrech - jinak nic.
Golden Media reloaded Spark + Enigma 2
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko SHD-8900 Alien, Vu+ Duo

Příspěvek od kispicer »

Endy CZ píše:Pokud nainstaluju ten soubor co jsi dal do download, tak mi to pise chybu: IDENT Error -- STBMODEL! Takže se nedostanu do Sparku....

Mam golden media, ale verzi RELODADED... tak to asi nechce sežrat :)

Mám ještě jeden rescue image, ale tam je zase problém, že mi nefunguje DO. Ukáže se mi volba jazyka a nereaguje to na žádné tlačítko na DO, pouze na panelu stb se jde pohybovat ve všech směrech - jinak nic.
Tak to je průser...musíš to první sehnat rescue image na golden media reloaded,ale stím jsem se ani ja ještě nepotkal
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Nezbývá než čekat a nebo servis :-) Ale asi počkám... Jede mi alespoň Enigma 2
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Nedalo by se něco stáhnout a nainstalovat tady:
http://www.swtools.biz/update/
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Vše potřebné jsem našel na GS MOBIL.Je třeba instalovat spark.Nevím,jak který přijmač na spark reaguje,ale u pinguluse to tak je.Po nainst.posledního SW,ale při sledování ve sparku,to občas problikne(mžikové zjasnění).Dělá vám to také?? :thankyou:
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Hledal jsem program na instalaci přes RS232 ale nic jsem nenašel... v návodu je něco o ubootm ale kde to mám vzít to netuším. Nebo se k tomu používá jiný program?
kadaboy
satelitni prijimac: GM 990

Příspěvek od kadaboy »

mzahalka píše:Kdo nepožadujete web tv, tak v 1.2.41 neinstalujte. Při přepínání kanálů dochází k nepříjemné pomlce ve zvuku. Osobně přecházím zpět na 1.2.32
Zkoušel jsem si trochu hrát s posledním SW a jak je tu napsáno, praská zvuk při zvedání hlasitosti a co bylo horší bylo to, že se sekaly HD programy. Dal jsem tam na doporučení zpět 1.2.32 a vše funguje jak má...

Dokonce i zvuk jde zároveň do HDMI a receiveru.
TV - Panasonic 42 PX80E STB - Golden Media 990 Spark HTPC - DVB-S Pinnacle 7010x
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

:clapping: :clapping: :clapping: povedlo se mi konečně sehnat a nainstalovat Golden Media Spark RELOADED RESCUE :Yahoo!: :Yahoo!: :Yahoo!:

:arrow: Přidáno do sekce download.

:thankyou: Všem děkuji za trpělivost :poklona:
Naposledy upravil(a) Endy CZ dne 18.únor 2012 - 17:11, celkem upraveno 1 x.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

dej spíše odkaz na stránku, kde jsi to stáhnul, tak velké soubory se do fora nedají nahrát, leda že bys je zkomprimoval na více malých souborů.
jmx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko A4 Combo

Příspěvek od jmx »

Potrebujem pomoct ako mam zadať v Sparku nonstop nahravanie da sa to ?
V menu mam len maximalne 12:00 hod, da sa to nejal predlžit .

Mam 500GB USB disk chcem proste nahravat vkuse čo ide a potom si to pozriet ked bude čas.
AMIKO A4 COMBO
kadaboy

Příspěvek od kadaboy »

Zkoušel někdo měřit spotřebu ve Standy=False? V true by to mělo být pod 1W, kolik to cca může být ve False?
TV - Panasonic 42 PX80E STB - Golden Media 990 Spark HTPC - DVB-S Pinnacle 7010x
kadaboy

Příspěvek od kadaboy »

bigj66 píše:zdá se že ten 1.2.41 má rychlejší reakce na ovladač :D
Toto jsem nepostřehl. Kvůli problémům se zvukem na obrazem jsem tam dal SW starší. Ale chci se zeptat ohledně rychlosti reakce na dálkový ovladač. Přepínání programů OK, ale pokud jsem třeba v EPG nebo si zobrazím list programů, tak občas stb nereaguje na DO. Celkově odezva na DO je pomalá. Má někdo podobné zkušenosti?
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Mám nainstalovanou verzi sw: 1.2.32 a sekají se mi kanály UPC, konkrétně: Discovery showcase HD, ESPN America HD a History HD.

Ostatní HD a SD kanály jedou v pohodě, bez sekání...

Máte někdo podobnou zkušenost?
kubik1977

Příspěvek od kubik1977 »

Endy CZ píše:Mám nainstalovanou verzi sw: 1.2.32 a sekají se mi kanály UPC, konkrétně: Discovery showcase HD, ESPN America HD a History HD.

ja mam taku skusenost ze pri pozerani HD programov mi padne signal
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

kubik1977 píše:
Endy CZ píše:Mám nainstalovanou verzi sw: 1.2.32 a sekají se mi kanály UPC, konkrétně: Discovery showcase HD, ESPN America HD a History HD.

ja mam taku skusenost ze pri pozerani HD programov mi padne signal
tento problém mám aj ja ale v enigme mi to blbne na upc , skylink mi ide bez problémov ,ale v sparku mi to ide aj s upc v pohode ale je ako klient v sieti na vu+ ako server v cccame neskúšal som ho s kartou upc priamo ide cez oscam ako klient . tiež som skúšal rôzne disec aj káble aj konvektor stále mi to padalo na tých programoch ako píšete ale len v enigme v sparku zatial v pohode preto ho mám prepnutý na spark na ten istý konvektor aj disec aj kábel a ide ale v enigme ani bohovi . cez výkend som sa hral s dreamboxom v oscame ako server na upc a tiež mi to blblo ale nie signál ale ,, kodované " aj priamo v dreamboxe aj na klientoch v sieti mi na upc pyskoval . samozrejme sme skúšali aj iný oscam a vkuse to sekalo len na upc karte , skylink v pohode pohode , obe karty mám cryptowork . tak som si spravil s vu+ uno server v cccame a de mi to zatial v pohode ale cez oscam server mi tá upc karta v kuse seká tiež si s tým neviem rady .
Všetko 4K
Bart90210
satelitni prijimac: DM 800HD

Příspěvek od Bart90210 »

ja jsem vcera preinstaloval aliena na verzi 1.2.32, par lidi tu psalo ze tento soft je OK. Mel jsem starou verzi z 08/2011, abcas se mi stavalo ze se sekal zvuk, jakoby zacal program koktat. Dela to u vsech programu .Pomohl jen restart. Zkousel jsem zmenit to co tu nekteri popisuji v nastaveni A/V vystupu -ale to mi pred preinstalaci nepomohlo, zvuk v SPDIF (ted tam mam PCM) a HDMI mam ZVUK. Doufam ze to ted bude lepsi. Zatim cekam jestli se to projevi. Pouzivam jej jako klienta sharingu v protokolu newcamd. Akorat jsem neoveril jestli to dela i FTA kanal - to ted overim kdyz to zacne delat.

Jinak jsem si vsiml ze Skylink od zmeny parametru k 1.2 ma docela problemy s nekteryma HD kanalama. Obcas vypadava zvuk i obraz,nejvic to pozoruju na TP 12207 V a u Primy Family HD (a to jak kdyz vlozím CW kartu CSLINK, nebo ted kdyz je Prima i u Skyl. tak ICE kartu- a to jak na Dreamboxu 800HD, nebo GM 9060)
Dreambox 800HD klon , Dreambox 500S klon , GM 9060 CRCI HD PVR CLASS fw sp_1.3.69 + GM 9060 2CR2CI HD PVR fw sp_1.3.69 , HD-BOX FS 9105 fw v1.9.35 , AMIKO MICRO HD fw sp_1.1.76 ,AMIKO SHD-8140 fw sp_1.1.50
Asus RT-N16
parabola E85 multifocus 0.8°W,13.0°E,19.2°E,23.5°E,28.2°E
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Na Enigma 2 mi jedou všechny kanály v HD i SD od jakéhokoliv poskytovatele bez problémů, ale na Sparku se mi některé sekají...

Mám sharing z venku přes oscam na sparku a mgcamd na Enigma 2.
martan61
satelitni prijimac: optibox hdcx,opticum7300 2cicx

Příspěvek od martan61 »

fikocx píše:
mzahalka píše:
Noro C píše:To nastavenie DLNA som myslel v sparku nie v E2. Do pc sa nainstaluje program wind media center na ktorom sa spusti Dlna server a satelit si sam najde pc a cez dlna protokol prehrava polozky z pc filmy,fotky atd. V e2 sa trohu vyznam ale moja polovicka tiez chce pozerat tv a e2 stlaci tlaciko ktore nema a je to v p...
Pro běžné uživatele E2 není, to je jasné, Ve sparku lze dílet soubory výše uvedeným způsobem přes CIFS protokol. Sám to tak mám udělané, takže když chci přehrát nějaký soubor, tak si můžu vybrat, jestli je uložen na disku, který je připojen k STB nebo na disku jiného PC v domácí síti. Lze dokonce nasdílet celý disk v PC
Enigma 2 pro běžné uživatelé sice néní,taky ji zkouším teprve nějaký týden a myslím že s pomocí tohoto a jiných for je ten běžný uživatel schopen se s tím poprat.
V enigmě 2 jde taky nazdílet celý disk v síti,a kdyby byla vyřešena Diakritika
při přehrávaní titulku pevně věřím žebych u tohoto systému zůstal.
Zatím zkouším oba a jeto 50:50 \:D/
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“