Xtrend zkušenosti

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Xtrend zkušenosti

Příspěvek od efendy55 »

ako som písal v image nebol problém ale tom mojom LNB golden aj opticum mu proste u tohoto tp nesedel ,ale SMART už s tým problém nemá. skúšal som to aj na surové image : OPENATV, OPENPLI, HDFREAKS a dokonca ani na org.E2 pre tento box čo mi našiel enosat na ich oficiálnej stránke bez setingu a ručne zadať ,ale nič s toho proste o tento TP ani neškrtol , jedine cez satfinder som ho ako tak naladil ,ale ostatné ako som už písal . takže aspon podla mojich skúseností ak vám niektoré tp nenaladí tak aspon u mna pomohla výmena LNB za značku SMART . ináč neviem či som to tu už písal ,ale v image OPENATV plugin sherlock neinštalovať ,potom sa s toho pogrcia na zeleno :cry: :good:
Všetko 4K
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

takže xtrend pôjde asi na reklamáciu . :cry: práve som sa vrátil od enosata a prišli sme na to že ako náhle sa mu do cesty zapojí disec alebo multiprepínač tak niektoré frekvencie DVBS2 stratia signál . o nové frekvencie konkrétne od t-comu cez multipr. a disec ani neškrtne ,ale na priamo už áno a je malá pravdepodobnosť že by som mal vadné oba tuneri dvbs2 . ked sme dali preskenovať satelit thor cez disec tak našiel cez 700 programov a ked na priamo / aj cez motor / tak ich našlo cez 900 programov takže v mojom boxe nesmie byť nič zapojené medzi lnb a boxom okrem motora lebo už má naozaj problém s DVBS2 ,ale len niektoré TP . škoda :o kedže v mojom prípade musím frčať cez multiprepínač tak tento môj box je pre mna osobne neprijateľný / asi som kápnul na nejaký šialený kus / uvidím čo na mi na to povie v utorok predajca .
Všetko 4K
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

vdaka ,ale v kábloch v multiprepínači a už ani lnb problém určite nebude ,lebo ako som písal tak všetky satelity čo mám vo svojej flotile / solo2, uno , dreambox , alien triplex ,aj opticum-403 čo som si požičal od suseda nemajú na tie isté káble problém , jedine môj xtrend a to oba tuneri / a bol som s xtrendom a u iných to vyskúšať. proste iné káble iná parabola . dnes ako som písal u enosata sme to skúšali a tiež bol s toho paff a stále tam bol problém dokonca ho napojil na profi merač cez lop a ukazovalo to na niektorých týchto tp dvbs2 na thore samé chyby . no ja musím frčať ako som písal cez multipr. a všetko ostatné čo doma napojím samozrejme funguje ,ale xtrend proste blbne . ked prepnem na tp 12034/ 30000 tak pekne v infobare vidím ako pomaly stúpa AGC a SNR až na úroven od 4 do nejakých 11-db kdeš to u dvbs to nabehne okamžite všetko ako má byť ,ale u dvbs2 ,ale len na thore / 23,5 ide bez problémov aj dvbs2 / to je už naozaj problém ,ale musím povedať že ostatne dvbs2 aj ked blbne infobar nabehne okamžite ,ale táto a dokonca aj frekvencia 12053/30000 V DVBS2 má problém . enosat prišiel na to že prakticky všetky tp DVBS2 od t-comu v mojom satelite naozaj blbnú a má stým ked mu dáš niečo do cesty / multiprep. , disec / tak je s toho v prdeli a iste chápeš že na takomto stroji to proste nesmie robiť . jedine že by som ho používal len na jednu družicu ,alebo ešte išiel na motor . v ellane mi tvrdia že všetko v týchto strojoch funguje ved tomu zodpovedá aj cena ,ale v mojom xtrende to teda nefunguje tak ako by to malo . takže je dosť možné že mám niečo s boxom . ved čo je to za satelit ked má takýto závažný problém . to je ako u fanfulu a s jeho sejacím strojom ktorý jazdil bezvadne ,ale nesialo to čo je v podstate dosť závažný problém u sejacího stroja . no nie ?? tu sú zábery čo to robí . :ROFL: vdaka enosat . :thankyou: :poklona:

http://youtu.be/ChC5nHDMFbs - kvalita
http://youtu.be/FZiHSbsE1y8 - signal cez motor
http://youtu.be/bUqz2vXYAEQ - signal cez prepinac
Všetko 4K
dreteam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dreteam »

podla tohto zdroja

_http://www.xtrend-alliance.com/index.php/topic ... t-low-snr/

ma problem Xtrend ET10000 (8000) s locknutim niektorych frekvencii pokial SNR je pod 8 dB, podla vsetkeho je problem s ovladacom a nie s hardware ako takym, nakolko boli vymenene rozne tunery a vsetky sa spravali rovnako, takze asi je to len dan za to ze box je prilis kratko na trhu a este nebol na 100% vyladeny, vyrobca bol podla vsetkeho upovedomeny a na odstraneni sa pracuje, i ked - ked vezmeme do uvahy ako dlho bola odstranovana chyba niektorych frekvencii na druhom tunery na ET9200 - moze to byt este zaujimave.. :-)

reklamacia by v tomto pripade nemusela pomoct - ak je to chyba driveru ...

druha vec je ze pokial je na ceste od anteny prilis vela utlmovych clankov tak uroven signalu moze spadnut pod kriticku hranicu, takze asi najrychlejsie riesenie je redukovat utlm, resp. jemne zosilnit signal ...
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

vdaka , pekne vysvetlené . :good: takže výrobca o tom vie . to ako že ja som prišiel na tento problém ako prvý alebo ako mám tomu rozumieť ? ked v ellane mi povedali že to skúšali a im to funguje , alebo asi medzi lnb a boxom nemajú nič ? kedže u mna je priorita UPC pred skylinkom a multiprepínač a podla toho na čo sme včera s enosatom prišli / tieto problémy sú na tomto boxe u všetkých nových tp od T-comu a vyzerá to tak že UPC a T-com budú zdielať niektoré TP spoločne takže by som bol s týmto boxom kým by to výrobca neodstránil asi v prdeli . :cry: no nič ešte raz vdaka . asi požiadam predajcu tento / inak skvelý box až na tento nedostatok / xtrend-10000 vymeniť za ten XPEED-LX3 . viete mi prosím vás niekto na 100 % odskúšať ako to funguje na tomto boxe xpeed lx-3 konkrétne na thore TP 12034 /30000 3/4 V 8PSK a používate disec alebo multiprepínač ako vám to prepína medzi družicami napr. skylink a hned prepnúť na upc na tento tp ktorý píšem ?? lebo čo sme skúšali tak na mojom boxe bol vždy problém ak som prepol na inú družicu a späť . :thankyou: ešte raz vdaka .
Všetko 4K
Steanly

Příspěvek od Steanly »

Chci si koupit Xtrend kvůli pověstné kvalitě obrazu, rozhoduji se mezi 8000 a 9500 jde mi čistě o kvalitu obrazu... Jaký tedy vzít?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

asi by som bral ten novší model . :good:
Všetko 4K
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Steanly píše:Chci si koupit Xtrend kvůli pověstné kvalitě obrazu, rozhoduji se mezi 8000 a 9500 jde mi čistě o kvalitu obrazu... Jaký tedy vzít?
Zkus si je porovnat.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
pele1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od pele1 »

Xtrend 8500 :shock:
et8500.png
et8500_1.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Páni, to je almara. Proč do toho cpou takový displej? Můj předchozí mobil měl 3,7". To má fungovat jako měřák pro nastavování paraboly nebo se na něj mám koukat místo na TV? Nějak těm výrobcům nerozumím.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

To je asi na to ,že keď skape televízor, aby žena mohla dopozerat zázračné seriály. Len či to má aj reproduktor, lebo to by bola potom pohroma.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

No este par rokov a veci sa budu podobat na tie stare radia, co je vlakno dole. Nevyhadzovat ! Budeme zase cool a in, treba vyckat tan vyvoj ide dalej, ale ci dopredu ??? :ROFL:
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET8000, Medialink 1200s

Příspěvek od Bigmen »

Zdravím všechny! Jelikož se můj dinosaurus IPBox 400 odporoučel do věčných lovišť a Dream 500s tam směruje taky, rozhoduji se, co dál. Do oka mi padl Xtrend et4000, který jsem následně vyloučil kvůli nemožnosti interního HDD. Další adept byl et 6500, který jsem vyloučil kvůli chybějícímu CI. Nyní jsem nakloněn k et 9500. Snad to má vše, co vyžaduji. Není mi ale jasná věc kolem transcodingu. IPBox i DB jsem v pohodě pouštěl do PC přes linuxový script, protože přes web. rozhraní a VLC to spíše nechodilo. Na androidu to pochopitelně nešlo vůbec. Lze streamovat video z et 9500 na android a jak je na tom stream na PC s Win7 a s linuxem?
Omlouvám se, že otravuji s takovouto otázkou, ale chtěl bych mít před koupí jasno. Tři dny nedělám nic jiného, než pročítám fóra (tvfreak, satdigitálně, ....... a samozřejmě i tady, ale jednoznačnou odpověď jsem nikde nenašel.
A další věc: Všude se psalo o výborné podpoře. Jaká je podpora nyní (přece jen to není žádná novinka).
Za odpovědi a názory děkuji!
Xtrend et8000, OpenPLI 8.1, OSCam: 1.20_svn Build: r11695 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu, HDD Seagate ATA ST1000VM002-1CT1, parabola 75 Al Girbertiny, 2 x quad Ivacom 0,2dB, Astra 3A, Thor 1
Xtrend ET7500, OpenPLi 4.0, Oscam 1.20, Build r11578,
Pastoman
Moderátor
Moderátor
satelitni prijimac: uClan

Příspěvek od Pastoman »

Podľa všetkého si myslel streaming a nie transcoding (to je trochu niečo iné). Xtrend ET 9500 ma naďalej veľmi dobrú podporu OpenPLI,OpenATV,Xtrend alliance,Open Xta a dalšie.
Je aj o niečo lacnejšia varianta a to Xtrend ET 9200. Stream pochopitelne funguje OK aj do PC aj do Androidu, ale môžeš mať problem pri streame HD programov. To práve rieši transcoding.
Ten podporuje aj Golden Interstar LX3 ktorý je už o triedu vyššie ako ET9500. Ak máš finančnu rezervu ja by som ti odporučal už niečo novšie GI Xpeed LX3 alebo Xtrend ET8000.
Ak nemáš dosť peňazí tak ET 9500 alebo ET9200 je dobrá voľba.
uClan Ustym 4K PRO / OpenATV6.4+OS Define
uClan Ustym S2 4K OTT / OS DENYS
Nokia Streaming Box 8000 / OS Android TV 10
imayoi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: X-Trend ET 10000, 2x DVB-S2

Příspěvek od imayoi »

@Bigman
Potvrdzujem, podpisujem a podciarkujem :-) slova Pastomana. Sam som riesil vymenu IPBoxu 9900 za iny linux a aj vdaka odporucaniu kolegov z fora som kupil ET9200 (vid podpis). Vyborna podpora, mraky plug-inov, pomerne kvalitny hardware, slusna stabilita a skvely obraz.
ET9500 je este o fuz hw lepsi (a drahsi :) ).
Ak mas dostatocny budget, zvol novsie ET8000/10000 alebo GI LX3.
Ak hladas dobry pomer cena/kvalita, tak by som isiel do ET9200/9500.
:poklona:
Xtrend ET-10000 + 2x DVB-S2 + intern. 2.5" SSD 512 GB PATRIOT P220 * Image: E2 OpenATV 7.5.1 * 60 cm parabola => Astra 23.5 & Skylink
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

Nebo nový Xtrend ET 7500,dvoutuner s novým dvoujádrovým mips procesorem, kteý přijde na trhu v říjnu za cenu pod 200 EUR.
Bigmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET8000, Medialink 1200s

Příspěvek od Bigmen »

Díky za reakce. Zkusím najít nějaké bližší info k et7500, popř. půjdu do et9500
Xtrend et8000, OpenPLI 8.1, OSCam: 1.20_svn Build: r11695 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu, HDD Seagate ATA ST1000VM002-1CT1, parabola 75 Al Girbertiny, 2 x quad Ivacom 0,2dB, Astra 3A, Thor 1
Xtrend ET7500, OpenPLi 4.0, Oscam 1.20, Build r11578,
Brandy20
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300

Příspěvek od Brandy20 »

Já mám doma ET 9200 a pokial nepotrebuješ vymeniteľný tuner, tak môžeš kľudne zakúpiť aj 9200 a ušetríš pár EUR. Inač sú totožné( možno kvalita súčiastok, ale len možno) Je tam vynikajúca softvérová podpora, všetko na ňom šlape bez problémovo, okrem PIP v HD, ktoré ide sekano a to kvôli tomu, že to procesor nepodporuje a nie že nestíha. Tie nové Xtrendy si myslím, že treba trošku ešte počkať, ešte majú muchy ktoré treba vyladiť a možno sa budú aj hardvérovo meniť, ale to ukáže čas. ET 9200, ET 9500 sú na trhu už dlho a už chceli prestať aj vyrábať, ale pre dopyt to neurobili a všetky muchy sú už vyladené a idu stabilne, spoľahlivo a hlavne obraz je excelentný a + je ešte pomer cena, výkon.
Aktualne Octagon sf8008 supreme , ostatne uz len minulost -GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)
datcom17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od datcom17 »

Skúšal niekto na naších tuneroch spojazdniť cam Wicard? Na prijímačoch VU+ to funguje.
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

Brandy20 píše:Já mám doma ET 9200 a pokial nepotrebuješ vymeniteľný tuner, tak môžeš kľudne zakúpiť aj 9200 a ušetríš pár EUR. Inač sú totožné( možno kvalita súčiastok, ale len možno) Je tam vynikajúca softvérová podpora, všetko na ňom šlape bez problémovo, okrem PIP v HD, ktoré ide sekano a to kvôli tomu, že to procesor nepodporuje a nie že nestíha. Tie nové Xtrendy si myslím, že treba trošku ešte počkať, ešte majú muchy ktoré treba vyladiť a možno sa budú aj hardvérovo meniť, ale to ukáže čas. ET 9200, ET 9500 sú na trhu už dlho a už chceli prestať aj vyrábať, ale pre dopyt to neurobili a všetky muchy sú už vyladené a idu stabilne, spoľahlivo a hlavne obraz je excelentný a + je ešte pomer cena, výkon.
Já mám doma ET-8000 s OpenATV 4.2 a žádné mouchy nepozoruju, jde všechno bezproblémově včetně PIP HD. ET-9200 a 9500 jsou výborné stroje ale dnes už hardwarově zastaralé. Nové Xtrendy jsou daleko rychlejší.
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“