Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Zapa
Odborník
Odborník

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od Zapa »

liquere píše:Skus to reklamovat,ja problem s obrazom nemam a ten zvuk obcas malo kedy vynecha tak na 2-4 sekundy.Prepinanie je tak preimer su aj pomalsie hlavne ak bezi vela veci na masine co netreba.....
S reklamací by byl problém vhledem ktomu že originál SW podloruje čtečky
CONAX,to by mu muselo dělat problém s certif. modulem pro CW.Pak může reklamovat.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ak sa ti bude chciet pozri to.Ak sa dobre pamatam tak stv ide txt,problem je markiza a tusim joj.Dik za ochotu.....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Joj txt jede. Markíza txt nejde . Chyba m-text .Chyba musí být v softu u Alligatora protože u PremiumX 7200PGU mě jede Markíza txt normálně .
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Zapa píše:Joj txt jede. Markíza txt nejde . Chyba m-text .Chyba musí být v softu u Alligatora protože u PremiumX 7200PGU mě jede Markíza txt normálně .

Dííík Zapa prerabal som to včera do 2.30hod na 20.04 a všetko klape až neuveritelne čisto aj zdielanie v NewCamd =D> :smoke: :good:

p.s: už maš ruter...
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

Tak zkousim novy soft a mam problem s gital kartou 0D0F. Bezi a po treba po pul hodine vypadne karta. Zkousel jsem tyto FW 20_11, 19_76 a problem stejny. Jdu zkusit starsi verze jeste. Dela me to uz u druheho kusu. Mozna se jedna o novou varku. Dalsi neduh je ze nekdy obraz zacuka (jedna se i o volne kanaly) jakoby se snazil o synchro zvuku s obrazem. Kupoval jsem 1 pantheru asi pred 4 mesici ale ta byla v pohode a ted uz 2 kusy spatny.....

Da se nekde nastavit uprednostnovani karty v prijimaci pred pouzitim serveru ze site? Docela to zbytecne vytezuje server. Takze docela dost chyb...

Dekuji za odpoved.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Zapa píše:Joj txt jede. Markíza txt nejde . Chyba m-text .Chyba musí být v softu u Alligatora protože u PremiumX 7200PGU mě jede Markíza txt normálně .
Tak som si to pamatal okrem joj-ky.Mas pravdu blbne len markiza.Dik....
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

Jste spokojeni s obrazem u HD s pantherou? U me proste cuka, jakoby poskakuje v neurcitych intervalech. Zkousel jsem vsechny FW a stejne. Muzete prosim dat vedet? U HD je to nejvic pozorovatelne. Napr Vu+ duo uplne bez problemu, obraz stoji jak pribity.

Dekuji za odpoved.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Obraz na Alligatorovi je výborný jak v HD tak v SD. Propojeno to mám přez HDMI kabel.( pouze Bulsat v EMU u HD někdy zakostičkuje ) Naopak o proti některým jiným sat. má Alligator hlavně v SD lepší obraz.To samé by mělo platit i u Pantery.To cukání ti dělá na na kterých kanálech?Dělá ti to i na volných,nebo jenom jenom na kodovaných?
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

Obraz nekostickuje, pouze jakoby poskoci, kdyz je plynuly zaber ktery prejizdi, tak obraz poskoci, v ruznych FW bud i na sd, ale hlavne na HD je to videt.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

To cukání ti dělá na na kterých kanálech?Dělá ti to i na volných,nebo jenom jenom na kodovaných?Napiš jaké máš propojení s TV a nějaký konkrétní TP nebo stanici a (např.Intelsat 1° W 11843 V HBO HD)
Může ti to dělat nastavení TV nebo sat. U mě žádný SW s obrazem určitě problém neměl.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

S obrazem nemám na aligátoru žádný problém,u všech sw,není mi jasný postup u dvb-t -20.11-nemohu zařadit číslo kanálu,nakonec používám 19.93-ta je bez problémů,až na malé vypadky zvuku i v dvb-t.
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

Zapa píše:To cukání ti dělá na na kterých kanálech?Dělá ti to i na volných,nebo jenom jenom na kodovaných?Napiš jaké máš propojení s TV a nějaký konkrétní TP nebo stanici a (např.Intelsat 1° W 11843 V HBO HD)
Může ti to dělat nastavení TV nebo sat. U mě žádný SW s obrazem určitě problém neměl.
Skylink, dela to hlavne na vsech HD programech (od Skylinku) (tam je to nejvice viditelne). Mam to propojene scartem na TV sony. Znamy ma LCD led Samsung a pres HDMI mu to delalo taky. Ted jsem vypnul v nastaveni zobrazeni scartu YUV a nastavil cvbs a zda se, ze na me sonce je to OK. Uvidim co na to rekne Samsung. Jestli muzes, zkus si zapnout YUV a dej treba NovaSport HD, nebo HBO HD.

Dekuji.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

A co tak RGB?
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:A co tak RGB?
V RGB je brum v obraze, je to už zastaraný video prenos.
YUV vypnute.
CVBS zapnute.
Deinterlaced HD formát mam zapnutý a obraz je stabilný, týmto formátom som sa už stretol u videokamery.

Pokiaľ Vás to zaujíma je o tom fórum...
http://www.macblog.sk/forum/discussion/ ... ane-video/
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Myslel som,ze na crt telku cez scart byvalo RGB nastavovane,ked to skusim u mna ziadny problem.HDMI je ina vec.Ale nehadam sa,zalezi asi aj od telky. :wink:
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Ma niekto skúsenosti s kartou ICE ide mi len cez Ca modul........
Po zápise na kartu od skylinku beží aj v čítačke, tým pádom usudzujem program ešte nie je stavaní na intento a ani na master zdielanie v newcam.
Naposledy upravil(a) dydaj1 dne 01.září 2010 - 11:12, celkem upraveno 1 x.
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

Skylink, dela to hlavne na vsech HD programech (od Skylinku) (tam je to nejvice viditelne). Mam to propojene scartem na TV sony. Znamy ma LCD led Samsung a pres HDMI mu to delalo taky. Ted jsem vypnul v nastaveni zobrazeni scartu YUV a nastavil cvbs a zda se, ze na me sonce je to OK. Uvidim co na to rekne Samsung. Jestli muzes, zkus si zapnout YUV a dej treba NovaSport HD, nebo HBO HD.

Dekuji.
Tak co zkousel jste to nekdo? U me to delaji 3 kusy, asi je tedy budu muset reklamovat. Nepomaha nic. Ani vypnuti YUV. Myslel jsem ze ano, ale je to stejne.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Hypnos píše:Ted jsem vypnul v nastaveni zobrazeni scartu YUV a nastavil cvbs a zda se, ze na me sonce je to OK.
Mám to zapojeno přez HDMI na plazmě Samsung.Obaz jak NovaSport HD i HBO HD je výborný.Ještě můžeš zkusit, když to máš propojeno scartem snížit rozlišení. Když píšeš že je to OK,tak jsem to přez scart nezkoušel.Zkusím to tedy taky zapojit scartem a dám vědět.
r72r

Příspěvek od r72r »

Mal som tú možnosť otestovať tento príjmač. Dal som doň najnovší SW, dokonca prečítal aj kartu skylink ICE. Moje najväčšie sklamanie bolo pomalé prepínanie programov. Keď som ho
zapojil cez HDMI čas sa dosť predĺžil a pri pozeraní HD kanálov, okrem toho že obraz seká, reakcia na diaľkové cca 5sec. Nastavil som som aj server CCcam, (Server bol dreambox). Prepínanie kanálov opäť
viac ako 5sec. FW 20.11. Ktorý FW je momentálne najlepší?
kovala

Příspěvek od kovala »

Prosím vás, mal niekto taký problém s Alligátorom, že hociaký soft do neho dám (orig, alebo X - od 19.xy do 20.11) tak mi zmrzne pri LOADING... ? Ešte mám taký poznatok, že ak je studený, tak nabehne, dá sa niečo urobiť, ale po chvíli (asi keď sa zahreje), tak zamrzne.
Poraďte, čo s tým??
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“