SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
manduss

Re: SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od manduss »

Nevíte někdo jestli alien umí HDMI link(CEC) nebo jak se to jmenuje?
adisk

Příspěvek od adisk »

mzahalka píše:
adisk píše:Tak uz som kupil PINGULUX PLUS, ale jedna vec ma na tom SPARKu uplne zarazila: Ked je vypnuty do standby tak nezapne nahravanie, ktore je naprogramovane v casovaci.
-Neviete mi niekto povedat ci je to chyba alebo to tak ma byt?
Ja si myslim ze to musi zacat nahravat aj zo standby! Kde je ale problem?

-Okrem toho by som sa chcel opytat kde by som nasiel ENIGMU 2 na Pingulux PLUS? (Enigma z klasickeho Pingula sa pouzit neda lebo zevraj nefunguje dialkove.)
V položce různé nastavení dát v položce standby mode - "FALSE"
Zeby to bolo v tom? zajtra to vyskusam, snad to pojde :)
Vu+Solo 4K VTI, Vu+Solo2, VTI
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

kovavi píše:Ahojte,
kupil som Amiko Alien a mohol by mi niekto poradit ako postupovat aby mi prijimac cital kartu a aby som mohol zdielat nejaky iny server?
Diky.
keby si si presiel cele toto vlakno tak by si mnohe pochopil :wink: ale neznamena ze by ti clovek nechcel pomoct len treba troska pouzit najskor aj tu sedu koru co nosis v hlave a ked potom niecomu neporozumies tak potom radi poradime. ale treba sa aj sam trosku snazit. tiez sme si museli najskor pomoct sami a az potom pytat rady :D :D nieje to nic zlozite a ak si neni uplna lama tak na to hravo prides :wink:
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
adisk

Příspěvek od adisk »

V položce různé nastavení dát v položce standby mode - "FALSE"[/quote]
Zeby to bolo v tom? zajtra to vyskusam, snad to pojde :)[/quote]

Tak som to vyskusal, funguje to, ale teraz ked je to v standby tak spotreba je zrejme taka ista ako keby bol prijimac normalne v prevadzke. Alebo sa mylim?
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

adisk píše: Tak som to vyskusal, funguje to, ale teraz ked je to v standby tak spotreba je zrejme taka ista ako keby bol prijimac normalne v prevadzke. Alebo sa mylim?
spotrebu neries je to par watov :wink: vo false to ma spotrebu cca do 20w co je nic. to ta isto nezrujnuje :lol: :lol:
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

adisk píše:Zeby to bolo v tom? zajtra to vyskusam, snad to pojde
Tak som to vyskusal, funguje to, ale teraz ked je to v standby tak spotreba je zrejme taka ista ako keby bol prijimac normalne v prevadzke. Alebo sa mylim?
Takže místo abys mi poděkoval, tak jsi mi v podstatě vynadal. S tebou už tady nechci nic mít.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
inimilan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od inimilan »

Dobry den, nema niekto skusenost s tym ci mi bude fungovat Globo card splitter WTR1 na GM9080 a GM 990 Spark? Doma mam GM9080 a chcel by som dokupit Spark Dakujem
adisk

Příspěvek od adisk »

mzahalka píše:
adisk píše:Zeby to bolo v tom? zajtra to vyskusam, snad to pojde
Takže místo abys mi poděkoval, tak jsi mi v podstatě vynadal. S tebou už tady nechci nic mít.
Ok, je fakt ze som ti zabudol napisat "dik". aK si ale myslis ze som ti vynadal, tak sorry, to tak vazne nebolo myslene.
1pelokar1

Příspěvek od 1pelokar1 »

dobry den, vopred sa ospravedlnujem ak to sem nepatri ale potreboval by som pomoc so zdielanim skylink karty na 2 alienov cez ftp kabel ale bez pouzitia routra, tj. priamo ich prepojit. poviem vam pravdu ze tym linuxovym prijimacom vobec nerozumiem. nemohol by mi niekto pomoc nejako to nakonfigurovat. dakujem za porozumenie a pripadnu pomoc.
ps. asi to nedava logiku prepajat tento prijimac bez routra ze?
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

1pelokar1 píše:dobry den, vopred sa ospravedlnujem ak to sem nepatri ale potreboval by som pomoc so zdielanim skylink karty na 2 alienov cez ftp kabel ale bez pouzitia routra, tj. priamo ich prepojit. poviem vam pravdu ze tym linuxovym prijimacom vobec nerozumiem. nemohol by mi niekto pomoc nejako to nakonfigurovat. dakujem za porozumenie a pripadnu pomoc.
ps. asi to nedava logiku prepajat tento prijimac bez routra ze?
Nedovedu si představit jak, to spojit. Myslím tím tedy 3 STB. Kup si levný router a máš vystaráno. Navíc si můžeš z PC mnoho věcí na alienech nakonfigurovat přes ftp.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
kovavi

Příspěvek od kovavi »

Ahojte, trochu som teda prestudoval tie stranky ohladne rozchodenia karty a sharovania, ale potreboval by som pomoct s prípadom, ze v OSCAME by som chcel spojazdnit kartu, ale aj sharovat iny server. Mozte mi prosim napisat ako by to malo byt v oscame.server. MCAS by mal byt vypnuty? Vsetko by to malo byt pod SPARK-om. [-o< Dakujem
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

kovavi píše:Ahojte, trochu som teda prestudoval tie stranky ohladne rozchodenia karty a sharovania, ale potreboval by som pomoct s prípadom, ze v OSCAME by som chcel spojazdnit kartu, ale aj sharovat iny server. Mozte mi prosim napisat ako by to malo byt v oscame.server. MCAS by mal byt vypnuty? Vsetko by to malo byt pod SPARK-om. [-o< Dakujem
MCAS vypnuty a v oscam.server si zadaj:

[reader]
label = skylink_karta
protocol = internal
device = /dev/sci0
detect = CD
mhz = 500
cardmhz = 357
emmcache = 1,3,2
group = 1
caid = 0D96

reader]
label = net_cccam
enable = 1
protocol = cccam
device = server,port
key = 0102030405060708091011121314
account = user,pass
inactivitytimeout = 1
disableserverfilter = 1
caid = 0D96
group = 2
ecmcache = 1,1,2
lb_weight = 90
cccversion = 2.2.1

a do oscam.user si daj:

[account]
user = alien
pwd = alien
group = 1,2
uniq = 1
caid = 0D96

toto co som ti napisal mas len na kartu skylink ICE - caid 0d96 ak chces ine caid treba si ich doplnit kam treba :wink: :wink:
Oscam 6241
kovavi

Příspěvek od kovavi »

Dakujem za pomoc, ale teraz som nejako vypol obraz a vobec mi nejde tym padom zobrazit menu a nemozem v menu zapnut obraz , pomozte prosim ak viete ako na to. Asi to budem musiet restartovat, ale ako ? Dik.
mman

Příspěvek od mman »

kovavi píše:Dakujem za pomoc, ale teraz som nejako vypol obraz a vobec mi nejde tym padom zobrazit menu a nemozem v menu zapnut obraz , pomozte prosim ak viete ako na to. Asi to budem musiet restartovat, ale ako ? Dik.
Pravdepodobne si nevypol obraz ale zmenil rozlíšenie výstupu. Stlač ho teda na diaľkovom znova a asi 5 sekúnd počkaj. Opakuj kým obraz zasa nenaskočí.
kovavi

Příspěvek od kovavi »

Dik, obraz naskočil, teraz sa neviem pripojiť cez FTP na pristroj neviem vyplnit relaciu a nazov hostitela a user a heslo má byť root a heslo:root? Dakujem za pomoc.
pele1
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od pele1 »

Relacia: alien, nazov hostitela: tvoja ip adresa.
inimilan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od inimilan »

Dobry den,
aky je rozdiel medzi Golden Media SPARK Reloaded Linux a Golden Media 990 CR HD PVR SPARK
Dakujem
zdenek011

Příspěvek od zdenek011 »

prosím o radu, nevím pro který přijímač se mám rozhodnout jestli Golden Media 990 CR HD PVR SPARK nebo Edision ARGUS PINGULUX PLUS ...nebo je to tak,že jsou vlastně stejné. Přečetl sem tady snad všechno, ale prostě nevím který.(tak bych potřeboval názor uživatelů) Snad nemám až tak blbý dotaz...
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Těžko říct, který je lepší... každý ti asi doporučí to, co sám vlastní a má s tím zkušenosti. Já mám cca. měsíc Golden media Spark Reloaded a používám na něm k plné spokojenosti Enigmu 2. Jasně, sem tam se sekne, ale to se dá přežít. Jsem s ním opravdu velmi spokojen. Hlavně se mi u systému Enigma 2 líbí propracované EPG. Také ho používám s 1TB HDD WD My book (formát ext3) a šlape naprosto bez problémů jak nahrávání, tak přehrávání filmů, fotek atp.

Na Systému Spark se mi stává u HD kanálů od Canal Digatal, že se obraz začne po určité době tak divně třepat, tak i to je důvod navíc, proč vlastně používám Enigmu 2. Jinak u HD od UPC nebo Skylink, jsem ten problém nezaznamenal.
Golden Media reloaded Spark + Enigma 2
zdenek011

Příspěvek od zdenek011 »

Endy CZ píše:Těžko říct, který je lepší... každý ti asi doporučí to, co sám vlastní a má s tím zkušenosti. Já mám cca. měsíc Golden media Spark Reloaded a používám na něm k plné spokojenosti Enigmu 2. Jasně, sem tam se sekne, ale to se dá přežít. Jsem s ním opravdu velmi spokojen. Hlavně se mi u systému Enigma 2 líbí propracované EPG. Také ho používám s 1TB HDD WD My book (formát ext3) a šlape naprosto bez problémů jak nahrávání, tak přehrávání filmů, fotek atp.

Na Systému Spark se mi stává u HD kanálů od Canal Digatal, že se obraz začne po určité době tak divně třepat, tak i to je důvod navíc, proč vlastně používám Enigmu 2. Jinak u HD od UPC nebo Skylink, jsem ten problém nezaznamenal.
dík za odpověd, tak asi vyberu tento a bude :)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“