AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Marek_marek »

tatamuk píše:
No např. když zapnu seznam programů tak by mělo být vidět to co právě běží a ne to co dávali před třema hodinama. Aktualizuje se to až když se přepnu na daný program.
Aha už ti rozumim, ale myslim si že to neni technicky možný aby se všechny programy stále aktualizovaly. Pokud jedeš na jeden tuner tak zaktualizuje danou frekvenci a polaritu. Je technicky nemožný aby sosal stále data z jiných TP.

či? :)
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

dr.x píše:
A co takhle dat na motor rovnou LNB Monoblok Twin - je to moje teorie :-):

možnosti : Twin monoblok, dva kably od tohoto lnb do 2 tuneru:
1 tuner nastavení motor USALS, či diseq 1,2- ohnisko A střed paraboly(toto je vždy zapnuto bez použití přepínání DISEQ.)
2 tuner nastaveni DISEQ 1,0 A,B
budeš schopen chytat na prvnim tuneru vždy jednu družici dle natočení motoru.

ovšem na druhém tuneru ,to už to je jiné kafe . 13E+ 19E,- 19E+ 23,5E,- 23,5E+ 28,2-28,5E atd.
mužeš to i přehodit 1 tuner diseq A,B
druhym tunerem si budeš točit USALS, DISEQ 1,2 a budeš nahravat jen jednu družici:-),pokud najedeš po natočení do menu a přepneš na DISEQ 1,0 A,B v tom připadě pojede i druhy tuner 2 družice :-) v případě USALS je to vpoho a po vraceni nastaveni opět točíš, jako předtím:-)

AKORAT TO PRESKENOVAVANI DRUZIC 2 TUNERU DLE POZICE MOTORU- FASTSCAN TOMU POMUZE :-),nebo tam dat DISEQ 1.1 A,B,C,D,E,F,G.... a pak vzdy v menu dle natoceni nastavit ty pod nazvy tech spravnych druzic A,B DISEQ:-)

UF :) Tak tohle mě nenapadlo. Mám se toho ještě hodně učit. Pravdou je, že do šilhání jsem se nikdy nepustil.

MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

Marek_marek píše:
tatamuk píše:
No např. když zapnu seznam programů tak by mělo být vidět to co právě běží a ne to co dávali před třema hodinama. Aktualizuje se to až když se přepnu na daný program.
Aha už ti rozumim, ale myslim si že to neni technicky možný aby se všechny programy stále aktualizovaly. Pokud jedeš na jeden tuner tak zaktualizuje danou frekvenci a polaritu. Je technicky nemožný aby sosal stále data z jiných TP.

či? :)

z toho som vypozoroval myslim, ze epg funguje tak, ze informacie o aktualnej a najblizsej dalsej udalosti su vysielane v signale cca. kazdu sekundu alebo dve. asi preto, aby po prepnuti na kanal, kde nie je nacitane epg sa tieto informacie zobrazili co najskor. samozrejme neberie sa ohlad na to, ze vysielanie moze byt voci programu a teda aj informaciam z epg posunute. informacie o dalsich vysielanych programoch, spravidla to je aktualny den plus 7 dalsich dni, su postupne vysielane pomedzi tie informacie a aktualnom programe. neviem, ci aj alien 2, ale napr na mojej koale, a asi aj inych optiboxoch, v epg pekne vidiet ako postupne dostava informacie. teda vidim, kedy su informacie z daneho tp pre vsetky programy, a vsetky dni uz nacitane.

a inak ohladne priebezneho aktualizovania epg - kludne by to (aspon pre linuxove prijimace) mohlo fungovat tak, ze si aspon raz denne stb (ked je v standby mode) prejde vsetky naladene TP a zaktualizuje si z nich epg. natacanie paraboly s motorom aj na ine satelity uz je otazne.
pri dvojtunery je to este jednoduchsie - pokial druhy tuner nie je vyuzivany, a je k dispozicii nejaky ten vykon z procesora, tak zase aspon raz denne vyuzijem 2. tuner na aktualizovanie epg pre vsetky naladene tp z daneho satelitu.
toto by myslim nemal byt az taky problem.
ci?
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Tak určitě, v tom máš pravdu.
Mě spíš ale víc vadí, že když si naprogramuju dle EPG nahrávání, tak mě většinou konec chybí, protože díky reklamám se běžně protahuje.

MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

Marek_marek píše:Tak určitě, v tom máš pravdu.
Mě spíš ale víc vadí, že když si naprogramuju dle EPG nahrávání, tak mě většinou konec chybí, protože díky reklamám se běžně protahuje.
a nie je tam niekde v nastaveniach (zase na koale - menu "volby naravania") monost zvolit cas o kolko sa ma zacat skor nahravat, resp. o kolko neskor skoncit nahravanie voci nastavenym hodnotam (napr. z epg)? potom uz by bolo treba len dostatocne velky disk a nastavit trebars 20-30 min navyse.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

No něco takovýho tam je. Jednak je tam v nastavení záznamu/doba záznamu. To když nastavim na hodku a pul tak když dám nahrávat bez programu tak se za hodku a pul vypne, což je blbost, protože když nahrávám ručně tak si to ručně vypnu ne?
No a pak je tam Rozšířit čas záznamu a to musim vyzkoušet, protože se tam daj nastavit minuty. Zda-li se to posune oproti EPG netušim. Musim to vyzkoušet. Zatim to dělám tak, že když nastavuju záznam, tak si čas vypnutí posunu, ale to je takový nepraktický...

EDIT: tak jsem to vyzkoušel, zadal 15minut a stejně se to vyplo dle EPG. Takže netušim k čemu tahle vychytávka slouží.

ivik666

Příspěvek od ivik666 »

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal, zda někdo úspěšně používá Alien 2 s kartou Skylink Irdeto.
Nainstaloval jsem pluginy (verze z 12.7.2012), spustil plugin mcas (ukazuje, že ve slotu 1 je karta irdeto), ale kódované programy nejedou. Nechal jsem puštěnou ČT4HD asi 2 hodiny a nic. Karta je úplně nová, takže by měly jít všechny programy...
Je tam Spark 1.2.54, Conax je vypnutý.
Poradíte někdo co by ještě mohlo být špatně? Předem díky.
ivik666

Příspěvek od ivik666 »

Tak beru zpět, po další cca hodině a chvíli přepínání kanálů to najednou naběhlo...
froyo84

Příspěvek od froyo84 »

objavil sa mi dalsi problem, nastavim casovac s nahravanim. ked je zapnuty program, na ktorom ma nahravat, zobrazi sa hlasenie a nahravanie sa spravne spusti a aj v poriadku nahra. ked je vsak zvoleny iny kanal, zobrazi sa hlasenie, ale nahravanie sa nespusti a ani nic nenahra. je problem v nastaveniach, alebo v zapojeni? da sa najst niekde navod, ako ma byt zapojena astra3 tak, aby som mohol uplne nezavisle nahravat a pozerat rozdielne kanaly? da sa nahravat aj viac naraz? (nezavisle ci kodovane, nekodovane, hd alebo nie) dakujem.
sq9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AX51 UHD ,Formuler F1 ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sq9 »

Časované nahrávanie nefunguje správne :x
To je chyba v FW :idea:

viac tu:

http://www.sparkfans.net/viewtopic.php?f=50&t=10713
perseus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od perseus »

Prosim Vas o radu prave mi prisiel tento satelit, kupil som ho z obchodu elano, ale programy mi isli asi 5 minut a potom mi napisalo ze kanal je kodovany, ma irdeto skylink kartu, viete mi prosim Vas pomoct ? v AA2 mam najnovsi firmware
Kazda rada dobra dakujem
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Nainštaluj si najnovšie pluginy a v menu spusti mcas.
perseus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od perseus »

mam a stale nic
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Mcas máš spustené a zelené a ostatné pluginy sú červené? Musí isť! Dal si reštart? Kartu máš správne zasunutú?
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Čítačku Conax máš v nastaveniach vypnutú? Skús počkať na Stv1 alebo Čt1 až prídu zápisy...
perseus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od perseus »

po 2,5 hodine to nabehlo :) dakujem
este mam otazku ako rozbehnem tv streaming do pc siete aby som si v pc vo VLC zapol program ? nejaky navod poprosim, mozte aj ako spravu (ak nahodou spamujem, ospravdlnujem sa)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

neviem o tom že by stream išiel v sparku ,ja mám síce len aliena 8900-ku . ale v enigme -2 nebula funguje vo vnútornej sieti cez lan perfektne zatial aspon u mna a to isté platí aj na hdbox 7110-ku ale tiež samozrejme v nebule . tak že ak tam nemáš enigmu -2 tak to asi nerozchodíš .
Všetko 4K
ivik666

Příspěvek od ivik666 »

Ještě dotázek ke Skylinku a kartě irdeto - kódované kanály fungují, ale po zapnutí přijímače nenaběhnou. Musím alespoň jednou přepnout z jednoho kanálu na druhý, aby se začaly dekódovat. Je to normální? Díky za případnou radu.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Určitě neni. Tohle se mě dělo se starym fw když jsem natočil na jiný satelit. Od nahrání nového fw mě toto nedělá. Jakou verzi fw máš? Popř jaká oužíváš plugin?
Asi bych bych dal tovární nastavení a začal instalaci od začátku.

Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

ivik666 píše:Ještě dotázek ke Skylinku a kartě irdeto - kódované kanály fungují, ale po zapnutí přijímače nenaběhnou. Musím alespoň jednou přepnout z jednoho kanálu na druhý, aby se začaly dekódovat. Je to normální? Díky za případnou radu.
presne takto isto sa to chova aj mne...
karta Skylink IRDETO plugin MCAS 1.0.10

skusal som starsie verzie, pri verzii 1.0.3 mi nabehli programy prakticky ihned, ale tam zase blbne praca s dvojtunerom - ked dam cokolvek nahravat druhy tuner mi nedekoduje kanaly a mam pocit ze ma aj o nieco horsi obraz ale to je zrejme len subjektivny dojem...

neviete niekto co s tym ? tak isto pri planovanych nahravkach zo standby mi to nahra len ticho a tmu...
Amiko Alien 2 Twin
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“