OSCAM Dve karty a zapisy

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
jajo4546
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: DM7080HD

Re: OSCAM Dve karty a zapisy

Příspěvek od jajo4546 »

ako mas nastaveny oscam.conf na boxoch ?
ja tam mam iba toto:

Kód: Vybrat vše

[global]
logfile                       = /tmp/oscam.log
nice                          = -1

[dvbapi]
enabled                       = 1
au                            = 1
user                          = dreambox
read_sdt                      = 2
write_sdt_prov                = 1
boxtype                       = dreambox
Naposledy upravil(a) jajo4546 dne 03.duben 2017 - 20:43, celkem upraveno 1 x.
bzuk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Solo2

Příspěvek od bzuk »

Uz som pisal vyssie ze je tam mgcamd
USB Programmer Phoenix na predaj https://ab-forum.info/viewtopic.php?t=81057
LCD LG 37LD450
VU+ Solo2
Maximum E-85 multifocus(1°;13°;16;19,2°;23,5°;28,2°)
LNB AB LNB01 MTwin
OPENBOX SF-30, SF-55
simansky
satelitni prijimac: VU+ Solo SE

Příspěvek od simansky »

Páni ďakujem za všetky rady, ale problém stále pretrváva ...
AJ mne pri vypnuti prvej karty zacnu ist zapisy na druhu, ale po restarte znova iba na jednu ...
skusal som aj groups aj users ... ano server je jeden a potom mam VUPlus 2x plus Dream 1x ... skusam vsetko mozne ... ale neviem co zmenit ...
VU+ Solo 8.2.3 / VU+ Solo SE 9.0.3 / DreamBox 500HD /
simansky

Příspěvek od simansky »

holmatro píše:
simansky píše:Pani mam taký problém. OSCAM dve karty jedna SK druha CZ ... vsetko funguje ok, ale mam problem, ze zapisy Global sice chodia na obe karty, ale SHARED a UNIQUE len na jednu. Ked stopnem prvu idu na druhu. Ked stupnem druhu tak idu na prvu. Neviem kde robim problem ...ako keby vzdy zapisovali S a U zapisy len na jednu kartu.
Pomozte prosim ...
Dal si neúplne info. Pokiaľ by si na tie karty zapisoval lokálne cez dvbapi, tak by nebol problém. Pravdepodobne ale zapisuješ na tie karty cez klienta, ktorý sa pripája cez nejaký share protokol. Najlepší na tento účel je newcamd, ale je potrebné ako píše Konycz vytvoriť viac userov (každému priradiť au=konkrétna_karta), každý ako by sa pripájal na tú ktorú kartu a cez newcamd dostáva aj vzdialený reader potrebné info o karte, a posiela už odfiltrované emm. Toto celkom dobré zvláda aj cccam (aj bez prípadného vytvárania viac userov), ale sú tam nejaké bugy (napr. pre sa_emm).

@jajo4546
vráť sa k newcamd_u, tak ako je tu popísané, cs378x je "bláznivý" protokol a čo sa týka emm tak bombarduje kartu hlava-nehlava, z toho môžu byť aj tie timeouty.
Tak prave som skusil vsetko odznova dva users cez newcamd z dreamboxu a zatial aj SHARE EMM prechádzaju ... budem testovať
dreteam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dreteam »

oscam aj na klientovi, pouzit protokol cs357x, zapisy G,S,U idu na obidve karty, treba poprepinat medzi programami pre jednotlive karty
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...
brancocool
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: SOLO2, VTi, FHD Glass, Skylink

Příspěvek od brancocool »

aktualny problem a tak preco by som mal byt vynimkou. V usb citacke mam 0624 s CZ zakladom a v internej 0D96 SK. Donedavna som pouzival len ICE SK a na oscame 11107 to fungovalo k mojej spokojnosti. Po prechode na dve karty mi na IRDETO cca po tyzdni prestanu chodit zapisy, cize vypadne Prima atd. Oscam bezi dalej a aj ICE SK. Skusal som to so services a aj bez. Vysledok rovnaky... Vsetko mam v grupe 1. Precital som celu diskusiu no nevytoto som za z toho. Dik za radu
VU + SOLO2, VTi, FHD Glass
VU+ SOLO SE v2, open ATV
jajo4546
Odborník
Odborník

Příspěvek od jajo4546 »

skus este raz si pomaly precitat vysvetlenie od dlhe_pole - tak inak... a polopate na inom priklade
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

vsade sa pise o probleme pri 2 rovnakych kartach, ja mam jednu 0D96 a druhu 0624. Kladiem si otazku nepomohlo by tomu spojazdnenie druheho tunera a nastavit na nom PIP, ci to nema s tym nic spolocne?
VU+ SOLO SE v2, open ATV
jajo4546
Odborník
Odborník

Příspěvek od jajo4546 »

brancocool píše:vsade sa pise o probleme pri 2 rovnakych kartach, ja mam jednu 0D96 a druhu 0624. Kladiem si otazku nepomohlo by tomu spojazdnenie druheho tunera a nastavit na nom PIP, ci to nema s tym nic spolocne?
dlhe_pole píše:.. horsie ked bude len irdeto a v domacej sieti len jeden linux box a mrte abshitov
brancocool tvrdis, ze mas abc a len jeden linux
vyskusaj si na irdeto nastavit linux a na 0D96 abceko
holmatro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od holmatro »

Žiaden problém so zápismy neexistuje.
Stačí mi jeden klient s dvbapi (napr. dreambox, alebo dvb-s2 karta na pc_linux...) prepnutý na transpondér s komplet emm streamom (napr. 12363_23,5,teda napr. TA3_HD) a môžem cez newcamd (cs357x,alebo aj iný protokol) updatovať akýkoľvek počet vzdialených kariet (0d96,0624,0668...). Tie karty môžu byť v akejkoľvek konfiguráci ( na jednom serveri; jedna v Tramtárii<->druhá v Považskej...).
A pritom nemusím chodiť do mesta ani s jedným autom! Že F*go.
brancocool
Pokročilý
Pokročilý

holmatro píše:Žiaden problém so zápismy neexistuje.
Stačí mi jeden klient s dvbapi (napr. dreambox, alebo dvb-s2 karta na pc_linux...) prepnutý na transpondér s komplet emm streamom (napr. 12363_23,5,teda napr. TA3_HD) a môžem cez newcamd (cs357x,alebo aj iný protokol) updatovať akýkoľvek počet vzdialených kariet (0d96,0624,0668...). Tie karty môžu byť v akejkoľvek konfiguráci ( na jednom serveri; jedna v Tramtárii<->druhá v Považskej...).
moje dvbapi som mal prepnute na STV1HD nachdza sa na rovnakom trasp. a zapisy po case prestali tiect na 0624. Taze asi to nebude tak jednoducha ako pises.
VU+ SOLO SE v2, open ATV
jajo4546
Odborník
Odborník

Příspěvek od jajo4546 »

Jasne ze blbosť, mal som to tak a nefungovalo
Naposledy upravil(a) jajo4546 dne 04.duben 2017 - 13:02, celkem upraveno 1 x.
holmatro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od holmatro »

dlhe_pole píše:
holmatro píše:Žiaden problém so zápismy neexistuje.
jasne.. holmatro holmatro plavali hovna tro ... :D vy v tej kysuci ste vzdy o krok dalej..
to by som ta chcel vidiet ako tym tvojim gigablue bez papiera kupenym updatnes 2 icecky na jednom servery len cez dvb-api.. hlavne emm-u a emm-s by som chcel vidiet jak paradne ti chodia bez toho aby si zapinal a vypinal raz jednu a raz druhu kartu
Prídi, ukážem, naučím. Nie je problém, veď toto sú základy oscamu.
holmatro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od holmatro »

dlhe_pole píše:
holmatro píše: Prídi, ukážem, naučím. Nie je problém, veď toto sú základy oscamu.
jasne... keby si aspon len tusil o com je rec.. uz len z principu ked sa nalogujem cez dvb-api alebo ho akeho ineho klinta s povolenym au vzdy si default vyberie prvu kartu z najrychlejsou odpovedou, cize nacita si jej SA a UA a mozes sa aj posrat ale za ziadnu cenu nedosiahnes aby si v beznej prevadzke nacitalo aj druhe UA...
ale kludne si tu mozes basnit svoje.. potrebujes sa co to došpitat
Ja mám "našpitané" tak akurát. Mne to fachčí a čudujem sa, že tebe nie.
Neviem o akej "najrýchlejšej odpovedi" píšeš, pretože tam o žiadnu rýchlosť nejde.
Ak sa budeme baviť o jednom prístupe s povoleným AU:
-cez newcamd dostanem UA len jednej karty, v tom máš recht, no určite sa to neodvíja od "nejakej rýchlosti". Práve preto tu bolo radené vytvoriť dvoch userov so smerovaním na jednotlivé karty.
-cez cccam dostanem všetky UA a môžem veselo updatovať všetky karty cez jedného usera. Keby tam ale neboli bugy - napr. ICE SA_EMM.
-vieš ako je to u cs357x?

PS: ak by sa mi chcelo, možno by to šlo aj cez newcamd - update dvoch kariet cez jedného usera - za použiatia cws_multiple. Ale nech sa bavia tí, ktorí to potrebujú.
jajo4546
Odborník
Odborník

Příspěvek od jajo4546 »

jajo4546 píše:Jasne ze blbosť, mal som to tak a nefungovalo
beriem spat, holmatro neklamal s cs357x, zapisy prechadzaju na obidve karty s jednym userom
som zvedavy ci to aj vydrzi bez errroru
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

A potřebuju ty emm-u k něčemu ?
simansky

Příspěvek od simansky »

Takze pani , nastavene podla dlhe_pole .. 2 auta 2 uzivatelia :)
CHodia zapisy na obe karty 0D96 bez problemov. t.z. EMM G/S/U idu bez problemov. Jediný problem je, že Entitlements mi ukazuje napr. aj 5 dni stare. ked kliknem Refresh Entitlements, tak sa objavia aktualne zapisy v Entitlements... Viete toto vysvetlit ? Diiik
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

To je normalni chovani oscamu.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
miked

Příspěvek od miked »

Inac toto co spomenul dlhe_pole, si mozte precitaj aj tu (EN jazyk): http://www.streamboard.tv/wiki/OSCam/en ... am.user#au
Sometimes only global emm's update same caid cards:
- check if you blocked unique/shared in READER Blockemm
- don't use au = 1, use au = [label of reader]
- if still troublesome use in house different user to update each card by [label of reader]

Example: cd__nl and tv__vl have a common provider: m7 group sa and share updates on shared channels.

user 1: AU = cd__nl,sky_uk
user 2: AU = tv__vl
Strucny preklad:
V niektorych pripadoch globalne EMM zaktualizuju vzdy len jednu a tu samu kartu (vzdy iba jednu).
Ak problemy pretrvavaju, pouzite vo vasej domacnosti rozdielnych userov (accounty) pre aktualizovanie kazdej karty osobitne, podla nazvu citacky.

Spomina sa tu teda pouzitie viacerych userov (accountov) s pridelenim AU = nazov_citacky, ak by odoslane EMM urcene pre vsetky citacky (pre vsetky karty) boli zapisovane vzdy len do jednej a tej istej karty.

EMM = Entitlement Management Message
- nastavovanie opravnenia sluzieb na vasej karte, pod co spada napriklad aj datum expiracie vasich predplatenych alebo zaregistrovanych sluzieb

Tych 5 dni casu do vyprsania platnosti co tu niekto spomina je asi normalny cas podla mna a nieje to chyba OSCam-u. Na tak kratku dobu su obycajne nastavene platene kodovane programy napr. erotickeho zanru (eroticky balicek platenych programov) :) alebo nejaky ten balik HBO programov napriklad, co je spoplatnovane tiez o dost vacsiou ciastkou. Pokial uz skoncila oficialna platnost vaseho predplateneho HBO balicku kanalov, tieto EMM s 5 dnovou expiraciou uz nebudu viac odosielane na vasu kartu v boxe. Napriklad ak skoncila platnost ku 1. dnu v mesiaci a EMM zapis pre HBO balik bol poslany naposledy pred 2 dnami, tak napriek tomu, ze uz 1. dna skoncila oficialne platnost, vy mate na karte v Entitlements este dalsie 3 dni zostavajuceho casu do expiracie sluzby, cize HBO balik budete moct sledovat este dalsie 3 dni od oficialneho (papieroveho) ukoncenia platnosti HBO baliku.

Nejako tak funguju aj zapisy EMM s dobou expiracie na 1 mesiac podla mna, lenze pod to spadaju uz len vseobecne satelitne programy a tiez aktivita (registracia) vasej karty u providera - tak provider vie, ze ci kartu pouzivate alebo nepouzivate a o nic ineho sa nemusi starat. Ak ste si nezaplatili registracny poplatok na dalsi rok a vasa karta "skapala" tj. prestala byt aktivna lebo nedostala zapisy na dalsi mesiac dopredu, tak posielani zapisov nebude fungovat kym nezaplatite zasa registracny poplatok na dalsi rok. Zapisy chodia s dobou expiracie na 1 mesiac - v pripade, ze by ste svoj satelitny box nezapli po dobu 1 mesiaca, musite si potom nechat poslat tieto zapisy znovu a to "manualne", nakolko doba expiracie vyprsala a vy uz na svojej karte nemate akoze nic predplatene (vyprsala platnost). Ak si vsak nechate znova poslat zapisy na kartu (cez webstranku providera), tak zase sa zacnu odosielat pravidelne EMM do vasej karty od providera, cize karta sa stane znova akoby aktivnou/registrovanou.

Alebo dalsi priklad moze byt, ked provider (napr. Skylink) zacne vysielat nejaky testovaci satelitny kanal HD, ktory chce zatial nechat vysielat na nejaky cas povedzme aj na 3 mesiace zadarmo... a odosiela pre tento kanal v EMM riadiacich instrukciach nastavenie platnosti (dobu expiracie) vzdy len na 10 dni napriklad. Cize budete mat pravo ho sledovat vzdy po dobu 10 dni od ulozenia zapisov na kartu a neustale sa budu tieto zapisy posielat znova a znova a "obcerstvovat sa". V pripade, ze provider ukonci vysielanie testovacieho free HD kanalu, tak jednoducho prestane vysielat pre vsetkych tieto EMM zapisy s pravom sledovania tohoto osobitneho HD kanalu a po 14 dnoch je koniec. Musite si ho zaplatit / registrovat (kazda karta ma svoje seriove cislo).

Ktore EMM resp. ktore datumy expiracie k comu sluzia, tak to vie asi len samotny provider a moze ich hocijako menit ci prehadzovat a my o tom nemusime mat ani tusenia :P.

Dufam, ze som to napisal spravne :D. Pokial nie, tak sorry :D ale niesom expert na sat. techniku :D. A aj tak si myslim, ze dobra uvaha, nie ? :) :D :P
Naposledy upravil(a) miked dne 07.duben 2017 - 12:15, celkem upraveno 1 x.
jajo4546
Odborník
Odborník

Příspěvek od jajo4546 »

dlhe_pole píše:cs357x ti bombarduje vsetko na okoli, ale urcite nie emm-u na obe karty, pri SA je to skor o nahode ako o pravidle
a je to tu, mas recht
cs357x po troch dnoch timeout a ideme spat
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“