Přijímač Amiko SHD-8000

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
pert1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Přijímač Amiko SHD-8000

Příspěvek od pert1 »

3blackrose3 píše:Nie je iné riešenie? Nemám TV s HDMI a ten prijímač nebol pripojený na HDMI, stalo sa to z ničoho nič.
Zkus to přehrát přes RS 232 avu Upgrade 2.0 mělo by to jít.
3blackrose3

Příspěvek od 3blackrose3 »

pert1 píše: Zkus to přehrát přes RS 232 avu Upgrade 2.0 mělo by to jít.
Ako to mám spraviť?
3blackrose3

Zistil som, že menu reaguje, ale ho nevidno. Mohol by mi niekto napísať presný postup v grafike Golden media ako zmením z CVBI na RGB? štýlom stlać menu, teraz doľava, ok a tak ďalej :D
bbedo2
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: AMIKO SHD-8000, Openbox X-810

Příspěvek od bbedo2 »

menu
2 x dole
vpravo
4 x dole
ok
2 x dole
vpravo
exit

to je pre klasicky MAIKO soft, ale niekde namiesto 4 x dole treba dat 5 x dole
GM ma na zaciatku urcite menu, vpravo, ok, 4 x dole ....
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

to 3blackrose3: no ked Ti to islo a uz nechodi, niekto Ti stlacil biele tlacitko na DO (P/N)-(sluzi na zmenu rozlisenia), postupne ho stlacaj, na displeji STB sa Ti bude zobrazovat aktualne zvolene rozlisenie, az na 480p, alebo 576p a mohlo by Ti to zacat fungovat, problem nastane v tedy, ak Ti TV nepodporuje CVBS, lebo od 576p hore sa video-vystup prepina na CVBS a na RGB sa prepne len pri volbe AUTO a ta sa podla mna neda cez DO navolit, ale nie som si isty.
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

to ferino12: ak sa Ti chce, skus otvorit to Amiko, nemalo by mat ochrannu nalepku, a "prihni" kontakty na citacke, pretri liehom, skontroluj aj konektor citacky na ZD, uz som sa s tym stretol, inac je to na reklamacku.
3blackrose3

Ďakujem, už som to spravil :) Priniesol som prijímač ku kamarátovi, pripojil na HDMI a zmenil na RGB :) Ďakujem za rady :)
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

Komu chybal novy Lemon sp, tak ho tu mate: :wink:

NEW ALTER. FW AMIKO 8800
grafika (GUI) PROTON - (LEMONTREE ) ver. 1.3.81
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=323805#p323805

NEW ALTER. FW AMIKO 7900/8000 (aj pre AB cryptobox 300/350)
grafika (GUI) PROTON - (LEMONTREE ) ver. 1.3.81
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=323806#p323806
mqwick
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AB CB350HD,Strong SRT7504

Příspěvek od mqwick »

Tento fw má problém z prehrávaním zvuku pri .mkv,z troch videí mi išiel zvuk len pri jednom. Titulky prevedené do unicode zobrazuje správne,ale stále len v jednom riadku. Takže sú nekompletné. Zaujímavé je že keď som použil titulky ktoré nie sú v unicode,alebo v utf8. Tak ich vôbec nenačítalo,pokiaľ som mal v prijímači nastavené české menu. Keď som zmenil menu na anglické tak už ich načítalo. A zobrazovalo aj dva riadky,len diakritika bola nesprávna. Toto fw má peknú grafiku,páči sa mi viac ako Golden Media. Len škoda že tu nie je nastavenie stand by režimu na fake/normal,ako je to v Golden Media a v originál Amiko fw. To mi dosť chýba.
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

diiik mqwick, zas mas moju pochvalu za recenziu :poklona:
este keby sa nam takto do toho pustilo viac kolegovcov, ja len ako tak stiham upravit ten FW a skontrolovat jeho korektnost, aby som vam na displeje nepustil ASH, bo to by ste ma hnali :D
este tak stihnem pozriet na stendbaja, ale ten nam asi u Lemona a Amstara nehrozi. :)
mqwick
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mqwick »

Nie je za čo,ja som rád že si dávaš tú prácu a neustále nás tu zásobuješ novými fw. Skúšam skoro všetky,a keď si niečo zaujímavé všimnem tak to sem napíšem. Testujem to len ako bežný užívateľ,ktorému ide len o dobrý obraz,zvuk a prehrávanie súborov. Ideálny fw by pre mňa bol taký,čo by mal vyriešený stand by režim,vedel by prehrávať .mkv aj zobrazovať správne titulky,fungoval tam net klient,a mal origoš Amiko,alebo Lemon tree grafiku.
Tak budem skúšať pokiaľ sa takého fw nedočkám :)
pert1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pert1 »

Nahrál jsem 1.3.81 na 8800 a stále mi to vyhazovalo hlášku něco o kanálech nešla smazat jedině odsouhlasit a to mi smazalo některé programy a nebo znova začalo ladit.Ale má hezké uvítání.
mqwick
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mqwick »

pert1 píše:Nahrál jsem 1.3.81 na 8800 a stále mi to vyhazovalo hlášku něco o kanálech nešla smazat jedině odsouhlasit a to mi smazalo některé programy a nebo znova začalo ladit.Ale má hezké uvítání.
Aký fw tam bol predtým? A keď si dal upgrade fw nedal si len upgrade fw bez channel listu? Lebo niečo podobné sa prvý krát po nainštalovaní Lemon tree 1.3.81 stalo aj mne. Pri inštalovaní som dal All software+bootloader,potom som dal default nastavenia. Natiahol som si channel list z originál Amiko fw. A po nabehnutí mi tam vyhodilo hlášku:Channel list has changed,Press Ok for search new channels. A jediné čo sa dalo spraviť bolo stlačiť Ok. A vtedy sa začali vyhľadávať programy. Toto sa opakovalo aj po prepnutí na iný program. preskenovalo vždy frekvenciu kde bol program. A nájdené programy premiestnilo a uložilo na koniec zoznamu. Pri zmene fw teda treba dávať pozor aby sa prenášali nastavenia len vo verziách z rovnakou grafikou. A dávať pozor aby sa nedostali napríklad nastavenia z originál Amiko do Lemon tree. Inak to môže to viesť k nestabilite.
pert1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pert1 »

mqwick píše:
pert1 píše:Nahrál jsem 1.3.81 na 8800 a stále mi to vyhazovalo hlášku něco o kanálech nešla smazat jedině odsouhlasit a to mi smazalo některé programy a nebo znova začalo ladit.Ale má hezké uvítání.
Aký fw tam bol predtým? A keď si dal upgrade fw nedal si len upgrade fw bez channel listu? Lebo niečo podobné sa prvý krát po nainštalovaní Lemon tree 1.3.81 stalo aj mne. Pri inštalovaní som dal All software+bootloader,potom som dal default nastavenia. Natiahol som si channel list z originál Amiko fw. A po nabehnutí mi tam vyhodilo hlášku:Channel list has changed,Press Ok for search new channels. A jediné čo sa dalo spraviť bolo stlačiť Ok. A vtedy sa začali vyhľadávať programy. Toto sa opakovalo aj po prepnutí na iný program. preskenovalo vždy frekvenciu kde bol program. A nájdené programy premiestnilo a uložilo na koniec zoznamu. Pri zmene fw teda treba dávať pozor aby sa prenášali nastavenia len vo verziách z rovnakou grafikou. A dávať pozor aby sa nedostali napríklad nastavenia z originál Amiko do Lemon tree. Inak to môže to viesť k nestabilite.
Bylo to přesně tak jak popisuješ!Vrátil jsem se zpět k amstaru a je to OK.
Lasto641

Příspěvek od Lasto641 »

robo píše:to Lasto641: 3,5" nedoporucujem, (potrebujes ext.napajanie, HDD bude stale v prevadzke), ani box s nejakym riadenim spotreby nie je vhodny, nemusi si "rozumiet" s FW a bud nevypne alebo nezapne. Zameraj sa na HDD s co najnizsou spotrebou, napr: Western Digital SCORPIO
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=15521227
a o boxe plati to iste, najnizsi odber, napriklad:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13168958
nemal by si presiahnut odber 500mA z toho USB, potom hrozi nestabilita FW (mozne restarty atd....) :poklona:
dakujem za rady. Nakupujem v ASBISE. HDD co si mi doporucil tam maju ale ramcek nie. Vedel by si daco vytypovat z ich ponuky
http://online.asbis.sk/hdd-externe-boxy ... ml&stisl=1. Dik
Robo111

Příspěvek od Robo111 »

to pert1: najdi v menu polozku auto channel detection a daj na off, potom by ti to uz nemalo robit.
pert1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pert1 »

Robo111 píše:to pert1: najdi v menu polozku auto channel detection a daj na off, potom by ti to uz nemalo robit.
Díky ROBO to pomohlo! :)
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

Tak nam vysli dalsie GUI, tak som co to doplnil: :wink:

FW AMIKO 8800:
grafika (GUI) TRUMAN - ( XWINDOW ) ver. 1.3.81
grafika (GUI) DAVINCI - ( SYNAPS - to iste menu ako origo Amiko, len boot logo je pre DAVINCI) ver. 1.3.81
grafika (GUI) TRUMAN - ( AMSTAR ) ver. 1.3.81, pre SD (prepoj cez SCART)

FW AMIKO 7900/8000 (aj pre AB cryptobox 300/350)
grafika (GUI) PICASO - ( SYNAPS - to iste menu ako origo Amiko, len boot logo je pre PICASO) ver. 1.3.81

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=323805#p323805
mqwick
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mqwick »

(GUI) PICASO - (SYNAPS - to iste menu ako origo Amiko) ver. 1.3.81

V tejto verzii fw je prehrávanie zvuku u .MKV v poriadku.
Titulky robia to isté ako pri LemonTree.
Unicode titulky idú len v jednom riadku,ANSI titulky sa nezobrazujú správne. Ale sú v dvoch riadkoch,a zobrazujú sa len pri anglickom menu :)
Tento fw žiaľ tiež nemá stand by režim z nastavením na fake/normal.
V info prúžku o programe sa už zobrazuje aj kvalitu a silu signálu.
Medzi jazykmi na výber nie je slovenčina,je tam čeština ale dosť zle preložená.
Dá sa tam dostať aj slovenčina,len nie som si istý či to nebude mať vplyv na stabilitu. V prípade záujmu popíšem neskôr.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“