Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od TwinCZ »

A co to je za plugin? Já se do tohoto nastevení (první obrázek) u současné konfigurace Octagon+plugin_MCAS_2_1_2012 nedostanu. Na přehled pluginů ano, ale jakmile se chci dostat do nastavení Mcas (první obrázek), tak se mi objeví jen prázdnej rámeček, u předchozích sestav jsem se do toho dostal...
A u jestli se to seká u nahrávání se snažím pokusy vysledovat. Timeshift vypínám ihned po instalaci, některý sestavy se kously i bez HDD, některý až po připojení HDD, ale zásek vždy přišel mimo nahrávání (ale někdy už jich pár pokusně proběhlo), ale snažím se vysledovat situace a zjistit tak, jestli to může být kartou, nebo HDD USB, nebo čím.... Je to boj.... Ale současná sestava se mi nelíbí už jen tím že nejede třeba zmíněné MTV Dance, který jindy jede...
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

budu píše:TwinCZ .... pocuj....vymaz vsetky pluginy co mas.....potom podrz dlhsie exit.....nabehne ti okno pluginov.....stlac modre tlacidlo.....vyber server pre upgrade fw /sipka dole/ .....postav sa na MCAS a potvrd OK .....zafajkne sa to....stlac cervene na DO..zacne stahovanie...

restart

vloz kartu do internej citacky a testuj....

..modul do CI slotu nepouzivaj, vyvojary sa snazia urobit funkcnu internu UNI citacku, nevenuju sa modulom, uz len preto ze je na trhu vela modulov a kazdy odladit je dost prace....a je to aj otazka fw aka je verzia v module....

ak ti nepojde korektne ten stiahnuty plugin mcas.....tak nahraj tento v prilohe
A proc by neměl pouzivat modul ? Mam daní modul v Koale EUROCAM a nezistil jsem ze by se my prijimač sek nebo jak tu popisuje te . A navic nepotrebuješ zadny plug.pro čtení karty pouze ze by jsi vyuzil Xcamd ........
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
stano75
satelitni prijimac: OPTICUM HD S20

Příspěvek od stano75 »

Zdravim. Mam problem s koalou. Nahodil som najnovsi soft 1.09.90 skusal som v nom asi cca 10 verzii OSCAMU momentalne 1.20 unstable stapi static webif 6197 a stale mi koala zamrzne/respektive akokeby mi skor zamrzol OSCAM/. Vypise zakodovany program. Neviem sa uz cez web dostat na oscam. Pomoze uz iba restart koaly a OSCAM funguje dalej. Pouzivam CSLink kartu v uni citacke a client na 0D03. Mam rozdelene services podla srvid a v reader povolene podla CAID a services, ktore programy ma oscam z ktorej citacky brat. Vymenu OSCAMOU riesim iba prekopirovanim bin a zmena atributov na 755. Restart koaly a novy OSCAM bezi. Ked som pouzival MCAS a XCAM tiez mi to blblo.Je to chyba FW alebo co?
VU SOLO2, OpenATV 6.4, HDG 17, HDD 1TB
VU ZERO, OpenATV 6.4, HDG 17
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže nečekaně Octagon+plugin_MCAS_2_1_2012 bez HDD před chvílí opět zásek a jedině hard reset přes Stand-by... Mnooooo tak co máme dál???
budu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Formuler S Turbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od budu »

tak to uz fakt neviem...mne zatial bezi ok, fw octagon 1.9.94 a oscam co som sem daval....nemam problem z mrznutim

Formuler S Turbo 4K - Android
Formuler F4 Turbo - OpenATV 6.1
Iqon Force1 - Open ATV6.1
Homebox Magic Pro-E2, Optibox Koala-E2

Ananconda HD,Ariva 200E,100E,ABCryptoboxy,
staručká 120AL parabola,motor Optibox DM3800,
karty skylink 0D96,0624,0D97
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

No tak mě jak jsem psal nejen že nejely některé programy (MTV Dance např.), ale zásek a to bez sítě a bez HDD, jen karta v modulu (v interní čtečce nejela)...

A teď zkouším jak jsi tu popisoval stáhnutí pluginů, tak jsem nahodil čistej firm v1.09.90, všechny pluginy vymazaný už před updatem, delší podržení EXIT stále jen přeblikávalo hlavní menu, ale nic se nestalo, tak jsem vjel do pluginů, dal modrým "stažení", nabídlo mi server pro pluginy bez adresy, a pro update firmu přednastavený ota.optibox.cc/koala nebo jak to tam je, ale tam to logicky nic nenašlo, takže jsem nahodil plugin_MCAS_2_1_2012 co jsi dával přes USB... No a v interní čtečce mi to mojí Skylink IRDETO kartu nebere, takže zase jen přes modul...
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

Tak nevim, kopem jak divy, lebo nstastie s tym fw z hdboxu idem dva dni stabilne. koala frci do rana do noci. nahrava. vsetko vyzera dost dobre. jedine sa mi zda ze pri slovencine, aj tam je este stale domrvene spracovavanie epg. inak ako som pisal klopem na drevo.
vy co mate problemy, naozaj netusim cim to je. skusit reklamaciu? lebo uz naozaj neviem. predpkladam, ze mate koalu mar tyzdnov, ja hu mam skoro rok. zeby novsie mali nejaku chybu?
naozaj len skusit reklamovat asi, ak sa bude dat. resp. myslim akoze vymenit kus za kus. ak je to nejaky predajca s ktorym sa da dohodnut, tak mu hu nechat, nech otestuje sam a ked uvidi ze zamrza, tak snad bude nakloneny aspon k tej vymene.
pripadne ak budes (twin) skusat oscam (abo xcam a pod), tak ti mozem dat pristup (C alebo N), teda aby si mohol skusat bez modulu a karty. napis ss, ak chces skusit takto.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

pro stahování pluginu musíš zadat
octagon-forum.com/develop
zatrhni pouze co chceš stáhnout - to se ti i automaticky nainstaluje
a tuším i restartne mašinu

Jedu fw HdBox bez problému, natáhni pouze jen Mcas
nebo aktivuj jen Mcas ostatní vypni

Mašinu mám rok a půl

kolik místa máš kolem mašiny, já jsem ji ještě podložil pod nožkama
15mm kolečkama
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Azbox 720 - Globo HD S1 - Optibox Koala - HD Box 105+ - Formuler S Turbo
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Díky, pak zkusím ještě to stáhnutí...

Já mám mašinu od srpna 2011, takže půl roku. Dostal jsem ji s v1.09.20 a nevím jakou verzí pluginů, samozřejmě šlo o nový kousek, ale pracovník sat.firmy co mi to tu montoval mi to už předinstaloval, údajně měl Koalu taky, takže tehdy nejlepší zkušenost měl s tou sestavou co mi nahodil. A až na problém s vymazáváním záznamů to bylo celkem stabilní. Ale po připojení na síť na konci listopadu to začalo čím dal častěji padat, až to bylo neúnosné a začal jsem řešit update a tuhle veškerou laboraci...

Místo viz fotka. Sedí na konzoli Belkin PureAV, nad sebou a vedle sebe místo celkem má.. Už mě taky napadlo Koalu zkusit hodit místo PS3 doprava, jestli to třeba ta konzole přepěťová (ovládá kompletně přívodní šťávu) nemůže nějak mrvit, rušit, narušovat operační paměť či procesor, atd... Ale mám to takhle posazeno od začátku a to jsem problémy se záseky min. jednou denně neměl. To vlevo je kompletní 1000W AV receiver Onkyo, kterej je největší topič a žrout, takže relativně okolo sebe má elektrárnu, navíc jsem si všiml už od začátku, že hlavně u HD kanálů je Koala citlivá na zapínaní světel či spotřebičů v celém bytě, že většinou na vteřinu vypadne zvuk, ale to je při kolísavosti napětí celkem běžný si myslím...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

tak som malo klepal po dreve... teraz pred polnocou pri obycajnom stalaceni tlacidla "i" (info) zacal sekat obraz aj zvuk, ale necakal som do uplneho zamrznutia a po par sekundach som podrzanim cerveneho vypinacieho tlaidla na DO koalau restartoval.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
calvero
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od calvero »

Tak já mám zapojenou koalu - audio do AV Reciver Tecnics SA-AX6,
hdmi do plasmy.
Dvd a Reciver je v pohotovostním režimu, VHS video + Minidisc vypnutej
Vše je na jedné zásuvce.
Při zapnutí světel jak píšeš ty k výpadku zvuku u mne nedochází.

Mašina zamrzne i když jsi odpojen od sítě?
Tak pak zpětně, když ti to šlo, co jsi přikoupil a zapojil - odpojit.

Nic už mne také nic nenapadá, jedině ještě zapni koalu na jinou zásuvku.
Azbox 720 - Globo HD S1 - Optibox Koala - HD Box 105+ - Formuler S Turbo
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Tak sestava v1.09.90 + MCAS_2_1_2012 taky zámrz, a jak jsem již psal, tento plugin neodkoduje některé kanály (MTV Dance, Hustler,...). Tak jsem zkusil stáhnout přímo z Koaly Mcas, nabídlo mi to dva (listopad a říjen 2011), nahodil jsem listopad a MTV Dance a spol jedou, uvidíme ráno jestli třeba náhodou tento se neudrží.

2Calvero: nepřikoupil jsem nic až na připojení do sítě (kvůli vymazávání nahrávek, když to u v1.09.20 nešlo přímo, tak jsem to mazal z komplu přes síť). Takhle to cca. měsíc jelo dál bez problémů, ale pak se postupně začaly objevovat čím dál častěji vytuhnutí, až to bylo každý den a tedy neúnosné a začal jsem laborovat. Takže ano, všechno zkouším bez sítě a i bez HDD a zatím bez úspěchu... Já mám vše zapojované přímo do AV Receiveru a z něj jde jediný HDMI do telky, ale to s tím fakt nemá co společnýho... Až už mi prakticky nezbyde žádná kombinace co zkusit (tedy už brzo), tak zkusím Koalu hodit bokem, na jinou zásuvku, případně zkusím ještě přikoupit chladící podložku pod notebooku na USB. :-D Koala se zahřívá, ale neřekl bych že nějak extrémně, to receiver je fakt přímotop. :-D
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

a este doplnim, ze ked som ju chcel vypnut, ze idem spat, tak stlacenim cerveneho (na kratko) doslo k samovolnemu restartu. toto sa mi snad este nestalo. kurna, uz zacnem aj ja nadavat...?!

s tym chladenim je to dobry napad, moze to byt aj v tom.
a teraz ma napada este jedna vec, ale v mcas sa to asi neda. pri pouzivani oscamu som totiz mal problem, ked bola pre citacku nastavena vysoka "taktovacia frekvencia". Myslim ze tam bolo okolo 500MHz, pricom standardne ma byt nieco pod 400MHz. Upravou tohto parametra sa mi zlepsila stabilita.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže i stažený Mcas z 11-2011 se neudržel do rána, takže jsem teď zkusil Koalu hodit bokem, jinou zásuvku atd... Ale ani na ten stažený Mcas mi interní čtečka kartu nebere, díval jsem se i do nastavení Mcas a poslední položku "betacrypt use:" jsem změnil z "nagravision protocol" na "irdeto protocol", a ani to nepomohlo, ani po restartu. Stále hláška "invalid card"... V modulu samozřejmě jede...Takže nevím, jak rozchodit kartu přímo v interní čtečce...
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

TwinCZ píše:Díky, pak zkusím ještě to stáhnutí...

Já mám mašinu od srpna 2011, takže půl roku. Dostal jsem ji s v1.09.20 a nevím jakou verzí pluginů, samozřejmě šlo o nový kousek, ale pracovník sat.firmy co mi to tu montoval mi to už předinstaloval, údajně měl Koalu taky, takže tehdy nejlepší zkušenost měl s tou sestavou co mi nahodil. A až na problém s vymazáváním záznamů to bylo celkem stabilní. Ale po připojení na síť na konci listopadu to začalo čím dal častěji padat, až to bylo neúnosné a začal jsem řešit update a tuhle veškerou laboraci...

Místo viz fotka. Sedí na konzoli Belkin PureAV, nad sebou a vedle sebe místo celkem má.. Už mě taky napadlo Koalu zkusit hodit místo PS3 doprava, jestli to třeba ta konzole přepěťová (ovládá kompletně přívodní šťávu) nemůže nějak mrvit, rušit, narušovat operační paměť či procesor, atd... Ale mám to takhle posazeno od začátku a to jsem problémy se záseky min. jednou denně neměl. To vlevo je kompletní 1000W AV receiver Onkyo, kterej je největší topič a žrout, takže relativně okolo sebe má elektrárnu, navíc jsem si všiml už od začátku, že hlavně u HD kanálů je Koala citlivá na zapínaní světel či spotřebičů v celém bytě, že většinou na vteřinu vypadne zvuk, ale to je při kolísavosti napětí celkem běžný si myslím...
Docela slušna vybava jake bedny použivaš .
Čtu tvoje prispěvky ohledne Koaly a nechapu ze stim mas takove problemy ja jsem koupil asi 5ks a nezaznamenal jsem podobne problemy , už tu nekdo spoměl ze ty starší kusy muzou byt lepší ? Asi jo .
Ps: bud reklamaci jak pise MartinNR nebo popelnice a koupit si DreamboxHD 800clon kteru dnes koupis na netu do 4000kc A BUDES MIT CISTU HLAVU .
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Bedničky jsou taky trošku takový špíčky, ale nejsem audiofil, nicméně hrají hodně slušně a hlavně mi sem krásně padnou.
http://www.audiocafe.co.kr/prod_image/s-genie_black.jpg A špatný určitě nebudou, mají i svoje speciální dodávaný CD testovačí pro naladění wooferu atd...
Já jsem po stránce výbavy s Koalou spokojenej, známýmu jsem pořizoval Technisat HD8SX, kterej má údajně výbornej hlavně výstup obrazovej, ale mě tam vadí EPG bez mřížky. Dreambox doufám řešit nebudu muset, když Koala většině funguje, tak je prostě vadnej kus a pak tedy reklamace...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

budu píše:..modul do CI slotu nepouzivaj, vyvojary sa snazia urobit funkcnu internu UNI citacku, nevenuju sa modulom, uz len preto ze je na trhu vela modulov a kazdy odladit je dost prace....a je to aj otazka fw aka je verzia v module....
Zatím jsem nenarazil na jediný Mcas, který by mou kartu v interní čtečce rozchodil. Vždy "Invalid card"... I ten co jsi k tomuto svému příspěvku přikládal...
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

jen takovy hloupy dotaz, davas tam kartu spravne otocenou a mas zaplou ctecku?
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Dobrý, ale chápu dotaz. Už bych se taky nedivil. No čtečku zaplou asi mám (nevím kde se zapíná či vypíná... EDIT: už vidím kde se asi zapíná, v menu CAS), ale když tak kartu vrazím, tak to hodí hlášku, že karta vložena, ale karta špatná. Tuším přesně "Smart card inserted" a druhej řádek "Invalid card" (nebo tak nějak ten první řádek). EDIT: když jsem v menu CAS, a vložím kartu špatně, hodí to tam hlášku "Špatná karta", když ji tam vložím správně, hodí to "Zkontrolujte kartu".
Takže bych celkem s jistotou řekl, že v tomhle problém nebude... Ale aspoň jsi mě rozesmál :lol:, což při tom všem si zaslouží kladný bod. 8)

Teď jsem to i zkoušel na druhém staženém Mcas přes Koalu z 24.10.2011, a stejná situace... Takže ať na obou nabízených Mcas na stažení přímo přes Koalu, tak i na různých pluginech tady uvedených jsem kartu v interní čtečce nerozchodil...

Ale mám jeden dotaz k pluginu Mcas: už jsem tu zahlédl i na screenech, že máte nastavené emm loading: off a emulate: off... Co to znamená, k čemu to je? Já mám vždycky po instalaci u obojího "on", a mám za to, že jsem to někdy ze začátku pokusů zkoušel nastavit na "off" obojí, a některý kanály mi pak nejeli (tuším že opět právě zmiňovaný MTV Dance, Hustler,...), takže to od té doby nechávám jak se to nastaví při instalaci...
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

emm loading: off znamena ze neprochazi zapisy na kartu, takze je zaply blocker
a emulate: off znamena ze neni zapla emulace programu ktere jdou rozkodovat jako naprMTV Dance
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“