ÜSB PVR

zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: ÜSB PVR

Příspěvek od zdent »

Aldo píše:Konečně mohu napsat vlastní zkušenost s rychlou fleškou. Dnes mi byla darována 8 GB fleška PATRIOT XT, s teoretickou rychlostí 22500 kb/sec., a praktickou (změřenou) při zápise v počítači 12000 - 12500 kb/sec. Měla by tudíž stačit pro záznam pořadu v HD. Nestačí.
Zajímalo by mne proč. V počítači jsem kopíroval rovněž *.ts soubor zaznamenaný OCTAGONem, takže stejný typ souboru, jaký zapisuje při nahrávání OCTAGON.
Prosím, pokud to tady na fóru již někdo objasnil, tak mne nekamenujte, ale naveďte na ten příspěvek. Díky.
Podle mého mínění to fleška i USB teoreticky mají stíhat, ale asi je nějaký bug v nahrávání HD přes USB. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Po několikáté píši, je to v jiných threadech.

Přenos USB 2.0 probíhá na asi 12 Mb/s.
Např. EurosportHD má average bitrate řekněme 15 Mb/s
Je to komprimované VBR (variable), proměnně - ve špičce to má klidně i 25 Mb/s.

NovaHD má average asi 11 Mb/s, takže s odřenýma ušima.
----------
SD nahrávky bez problémů tam je datový tok několikanásobně nižší, Není tam bug, data - transport stream je stejný pro SD i pro HD, přijímač je pouze kopíruje na disk.
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

Foolproof píše:Po několikáté píši, je to v jiných threadech.

Přenos USB 2.0 probíhá na asi 12 Mb/s.
Např. EurosportHD má average bitrate řekněme 15 Mb/s
Je to komprimované VBR (variable), proměnně - ve špičce to má klidně i 25 Mb/s.

NovaHD má average asi 11 Mb/s, takže s odřenýma ušima.
----------
SD nahrávky bez problémů tam je datový tok několikanásobně nižší, Není tam bug, data - transport stream je stejný pro SD i pro HD, přijímač je pouze kopíruje na disk.
Pro USB 2.0 se uvádí max.teoretická rychlost 480Mbit/s, to jen trochu teorie. Takže fleška by musela umět pro špičky rychlost 25Mb/s. Byly tady ale příspěvky, kde si autoři stěžovali, že jim kostičkují pořady v HD nahrané na disk přípojený přes USB. Pevný disk by to ale měl v pohodě stíhat. A jsem s vysvětlením v háji. :D
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

No, můžete dál přemýšlet kde je problém s nahráváním přes USB. Teď jsem ještě pro pořádek otestoval USB port pro nahrávání na HDD. Nahrávání nefunguje správně ani u HD ani u SD programů. U HD testována ASTRA HD, u SD ČT4. Výsledek obdobný u obou - kostičkování, zasekávání. Zdá se, že problém nahrávání na flešku přes USB, není pouze v nezvládnutém datovém toku.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
jirka 181
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jirka 181 »

ne je to chyba v softu nic víc
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Jak to tady čtu, tak všichni, kteří nahrávají na eSATA jsou bez problému a ti (i já), kteří nahrávají přes USB mají problémy. Ať je to superrychlá fleška nebo daleko rychlejší USB disk. Z toho mi plynou asi 2 možnosti:
1. chyba v SW
2. úzké HW hrdlo, které to převádí na USB
Co to je, to nevím, ale programátoři, kteří umožnili od FW 105 nahrávat na USB - a je jedno jestli disk nebo fleška - nás trochu testují. Už to tady bylo v několika vláknech. Na USB nenahrávejte, je to stavěnné na eSATA. Sám s eSATA nemám zkušenosti, ale ještě jsem nezaznamenal, že by někomu eSATA dělalo problém. A v tom VBR to asi také nebude, USB disk zvládne rychlost zápisu daleko většího množství dat, než je teoretický maximální objem dat v možnotech satelitního VBR příjmu. Začínám se přiklánět k druhé možnosti. Octagon na to prostě nemá.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Naposledy.

Je to HW omezení, rychlost komunikace HW (480) nemá nic společného se skutečným přenosem. Nechce se mi hledat vědecká pojednání, ale:

Mám i stolní player Ziova, z USB HDD mi nepřehraje ripy z BlueRay s vyšším BR.
Podívejte se na forum k PopCournu - každému vyšší datové toky trhají.

Vše záleží na používaném protokolu. Na netu použij protokol FTP a taky budeš skuhrat.

Nakonec jsem se přece jenom rozhodl pro fundované citace:

Wiki

Kód: Vybrat vše

Ačkoli nominální rychlost FireWire 400 (400 Mbit/s) se zdá být nižší než u USB 2.0 (480 Mbit/s), v reálu FireWire dosahuje vyšších rychlostí přenosu dat než USB 2.0, zejména díky „režii“ přenosového protokolu. Dnes se FireWire používá tam kde rychlost USB 2.0 nedostačuje - zejména na připojení digitálních videokamer, externích disků, v ojedinělých případech i na síťové spojení počítačů peer-to-peer (několikrát vyšší rychlost než 100Mbit Ethernet).
Taky záleží na tom, jaký je kabel, may rychlost je délka pouze 0,81 m a musí být kroucený !!!!!!!!!

HW.cz

Zařízení podle standardu USB 1.1 nemusejí podporovat Full Speed, což umožňuje produkovat levnější rozhraní v aplikacích, kde není kritická rychlost. Totéž platí pro USB 2.0, jehož zařízení nemusejí podporovat High Speed. 
Což je nutné, to je těch 480.

ego.cz

Proč je teoretická rychlost tak odlišná od praxe?
Není v tom nic komplikovaného. V USB funguje přenos po „paketech“, kterým se říká micro-frame. Takový jeden micro-frame se plní různými typy přenosů (bulk, izochr., interupt, control). Některé mají svůj vyhrazený prostor, jiné zas nemají zajištěnu prakticky žádnou minimální rychlost, ale umí vyplnit zbytky nevyužitého prostoru. Reálně lze dosáhnout teoretické rychlosti 480Mb/s pouze při vyplnění micro-frame vhodným složením přenosů.

VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Foolproof:
Na jednu stranu píšeš, že programátoři dobře vědí, proč tam dali eSATA pro PVR, na druhou stranu ale nechápu, proč umožnili od FW 105 nahrávat na USB. Mystifikovali mně i mnoho ostatních. Ale jinak dík za vysvětlení.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

To Foolproof:

Ještě že tyto Tebou uváděné teorie neznají programátoři pro VANTAGE, FERGUSON a kupu jiných přijímačů, které spolehlivě nahrávají SD i HD programy přes USB, to by nebyli schopni odpovídající FW napsat. :)
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

mzahalka píše:To Foolproof:
Na jednu stranu píšeš, že programátoři dobře vědí, proč tam dali eSATA pro PVR, na druhou stranu ale nechápu, proč umožnili od FW 105 nahrávat na USB. Mystifikovali mně i mnoho ostatních. Ale jinak dík za vysvětlení.
Vzhledem k tomu, že 99% programů je SD, tak taky 99% nahrávek bude OK. :D

Tlak uživatelů je jasný, koupím si flašku za 50 Kč a budu na ní sledovat HD programy. :D
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Aldo píše:To Foolproof:

Ještě že tyto Tebou uváděné teorie neznají programátoři pro VANTAGE, FERGUSON a kupu jiných přijímačů, které spolehlivě nahrávají SD i HD programy přes USB, to by nebyli schopni odpovídající FW napsat. :)
To si teda nejsem jistý.

Vantage a Globo je z jednoho hrnce a třeba na

http://gisclub.borda.ru/?1-5-0-00000006 ... 1248247403

není žádné nedšení z nhrávání na USB.

Fergusona nesleduji, nevím.

V jedné věci máš ale pravdu, u USB vše ovládá master, tedy tak jak je to naprogramované, tak to funguje.
Osobně mám jakýsi USB HDD a kromě EurosportuHD, mně to stíhá, avšak není co nahrávat............... :D
Flašky ani jedna, ani omylem.
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

Vzhledem k tomu, že 99% programů je SD, tak taky 99% nahrávek bude OK.
Jsi na velkém omylu.Na flaschu nenahraješ ani trochu solidní SD program.Třeba,odzkoušej nahrát Večerníček na Skylinku.Nemáš šanci.Na DIGI už to jde.Někdo tady tvrdil,že Corsair je dost kvalitní flascha,na ní jsem to zkoušel.Možná máte jiné zkušenosti. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“