AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
gab79

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od gab79 »

no proto je asi dobre nejdrice zkusit to nejjednodussi - otocit kartu - nez menit cokoliv v nastaveni

Odesláno z mého Nexus S pomocí Tapatalk 2
weltmajster
satelitni prijimac: AB IPBOX 400s

Příspěvek od weltmajster »

no - človek sa učí...ten šikovnejší na cudzích chybách, menej šikovný na vlastných - debil ani na tých:):):)...ja sa učím aspoň na vlastných...ale teda - nakoniec to ide...ja som tam predtým v tom menu "pripojiť" aktivoval oscam a to som asi nemal - teraz mi to už ide...ale mám problém numero 2 - ako nastaviť natáčanie motora...poradí niekto?...prišiel mi síce k mašine návod, ale očividne tam točia alebo o nie úplne tomto modeli alebo je tam nejaké iné menu...proste podľa tých pokynov tam to nejde...našiel som možnosti "diseq" ale "USALS" tam neviem objaviť
Tomic
satelitni prijimac: LE40C670, Ariva 250HD

Příspěvek od Tomic »

Menu - Instalovat - Instalacia satelitu - vybrat satelit a stlacit zelene - stlacit zlte - druhy riadok vybrat diseqc 1.2 alebo usals. Pri usals 4. a 5. riadok nastavit polohu
Tomic

Příspěvek od Tomic »

V menu motora je este zelene tlacidlo - Set USALS to all SAT
Tomic

@ weltmajster

Příspěvek od Tomic »

ja v menu pripojit mam iba calculate (obycajna kalkulacka) nic ine. daval si tam nejaky iny soft? ja tam mam 1.2.45
weltmajster

dík za postup - idem na to...k tomu softu - nedával som nič, prišlo mi to s 1.2.51 a mám tam oscam, mgcamd, mcas, e2upgrade a calculate - bohužiaľ, neviem čo k čomu slúži...zatiaľ beriem ako pozitívum, že idú programy:) na skúmanie ďalších funkcií je zajtra štátny sviatok:):):)
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Tak motorem se taky trápim :( Už jsem ho zapnul, ale nějak nevim jak nastavim na Disec 1,2 ale nevim jak mu dám vědět, že tato pozice patří k dané družici. Prostě se mi to natočilo a už jsem nechytl nic. Tak jsem to vrazil do starýho stroje a natočil zase kam potřeboval.

Takže nad motorem to bude asi věda.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Tomic

Příspěvek od Tomic »

no hodil som tam 1.2.51 ale karta stale nic a taktiez ziadne oscam. akurat v meniu Instalovat pribudla polozka FastScan
weltmajster

no ja som tam ten motor tak nejak nastavil hneď...ale najskôr to blblo tak ako aj ty spomínaš...neviem - ak si dobre spomínam čo presne som spravil, tak - keď mi to nenatočilo na prvýkrát správne na pozíciu družice, vrátil som sa späť do nastavenia a tam som potom len potvrdil tie jednotlivé "OK" (tuším to tam je trikrát - "pohyb", "goto referencie" a "uložiť" - na každé som sa nastavil a potvrdil (možno som nevedomky čosi spravil aj predtým - to netuším) - ale každopádne, po tom ako som spravil toto, motor začal točiť správne...
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

...a jak máš nastavenou tu položku, kde je LNB, napájení atd. a pak když nastavuješ jednotlivý satelity tak je u nich nějaká značka (které jsou nastaveny na motoru?) U toho predešlýho stroje bylo u daný družice čísílko, podle toho v jakym pořadí jsem nastavil pozici na motoru. Prostě bylo hned vidět, které nastaveny jsou a které ne...

Bohužel teď nemůžu experimentovat, protože dávaj farmu :shock:

gab79

Příspěvek od gab79 »

Marek_marek píše: Bohužel teď nemůžu experimentovat, protože dávaj farmu :shock:
:grin::lol::grin::lol:

Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Tak už jsem na to přišel a motor fičí. Tak a jdu na věc. To bude bezesná noc než to tam naláduju :)

weltmajster

zdravím všetkých - prosím vás, vie mi niekto poradiť ako tam nahrám enigmu? ide to na tom spark-u a celkom dobre - len hm..mám pocit akoby mi sem-tam vypadával signál (myslel som že to môže byť spôsobené aj tým, že v nastavení USALS zadávam zem. šírku a dĺžku len na 1 des. miesto)...ďalšia vec - už to tu bolo spomínané - nejde zvuk pokiaľ je dts stopa pri prehrávaní filmov z disku -vie niekto ako to "spraviť"?...noo a ešte jedna vec - ale to neviem, či to vôbec mašina zvláda (na druhej strane - neviem prečo by nemala) - nejakým spôsobom som tam pripojil sieťový disk ale filmy z neho neprehrám, proste to nejde...noo a úplne posledná vec - vie mi niekto povedať či je možné si tam dať odkaz na archív čs televíznych staníc? (prima, markíza, joj) - teda, či je to vôbec možné...
inak - také stručné zhodnotenie - mám tú mašinku od včera a zatiaľ mi to stihlo dvakrát zamrznúť (neviem prečo)...pomohol len tvrdý reštart (tým vypínačom vzadu na mašine)...vcelku - no, povedal by som, je to nové, tak je to také pekné a netradičné (pre mňa) - ale asi mi tam ozaj chýba tá enigma - zvyk je zvyk...
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

filmy ti to přehraje všechny, napoj disk na USB vepředu a počkej až se načte-viz znak disku a jeho čtení vlevo nahoře na TV po zasunutí ... ještě ale zkontroluj, musíš mít ten nový softvare 1.2.51 - update přes SPARK v menu přijmače. Pak by se mohly eliminoat ty tve restarty tím novým softem . Enigma neodskoušená by měla být tady

ProtoLux v4 NF-EOS-Dev-Team
PŘEVZATÉ Z JINÉHO FORA !!!

ProtoLux V4

http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=13 ... 9&start=20

- neues EOS-Panel
- update WebIf ver. 1.7.1
- Videowizard auf v.format
- WLAN Unterstützung (Treiber getestet: rt3070, rt5370, rtl8187, 8712u;
ungetestet aber integriert: rt73, zd1201, zd1211)
- RC-Auswahl: Pingu RC1, Pingu RC2, Pingu RC1+2, GM Triplex, Amiko Alien (ungetestet),

GM triplex viz popis by měly být vlastně AMIKO ALIEN2 triplex střeva krom předního krytu a tel. modem připojení ... je to dualboot , tak by to mělo jít podobně jako tady tímto postupem nahrát

http://www.fridgefta.info/forums/showth ... ?tid=27438

nebo

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NeksQiBSUQ
Naposledy upravil(a) dr.x dne 05.červenec 2012 - 16:36, celkem upraveno 1 x.
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
gab79

Příspěvek od gab79 »

no s tou enigmou...jak je napsano asi stranku zpet, tak tento release pro aliena 2 NENI...

dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

Neni tam napsano ALIEN2, ale je ta GM/GoldenMedia Triplex,což je AMIKO Alien2 Triplex - takže vlastně je tam psáno , že to na ALIENU netestovali a ne , že to na něj není ....
sq9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AX51 UHD ,Formuler F1 ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sq9 »

@dr.x
zmätok a nič viac :!: :shock:

bude E2 , bude odkaz a popis :idea:

nepíš žiadne ďalšie nezmysly :!:
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

MOŽNÁ ZMATKY PRO TEBE ... tento nový firm. pro nahrání E2 do příjmače
http://amikostb.com/?q=product&id=153 vychutnej si sekce downloads na dane strance

a nevím proč je pro tebe odlišný soft na AMIKO ALIEN2 triplex vs GOLDEN MEDIA triplex , když jsou totožné velikosti i nazvy suborů a jsou tam opraveny tytéž chyby..jen Alien 2 je o něco pozadu s implementovanými funkcemi , které se zrovna tímto softem srovnaly ....

přidávám odkaz na GM Triplex Spark
http://www.goldenmedia.es/descargas/?did=16
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

V sobotu to otestuji a dám Vám vědět, tedˇ nemůžu vypnout saťák rodině v obyváku a testovat , nebo mne ukamenují .
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

Než to tam budete cpát , je nutný upgrade SPARK softu na Spark 1.2.51 E2 BOOT UPGRADE, pak až tu alfu , nebo ten ProtoLux V4
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“