Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
zburo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od zburo »

Majstri ako sa dá zobraziť EPG na celý den a týžden? Som zvyknutý z Ferguson Arivy že mi zobrazí cca týžden dopredu. Na Aligátore mi zobrazí len súčasný program a následujúci. Ďakujem za info. Možno to tu je niekde napísané ale listujem to tu už od včera a nič som nenašiel.
VU+ UNO4K - VTI 13, VU+ Zero - VTI image 11.0-2x, AB Cryptobox 652HD, AB IPbox Prismcube Ruby-official FW 2.0.6, Golden Media Multibox, Pinnacle PCTV Sat Pro PCI, Digi CAM modul, Skylink ICE
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

A na obrazovke nevidis zelene tlacitko,gombik alebo nazvy to ako chces. :roll:
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

milas6 píše:Zdravím Vás všechny, prosím o možné informace a rady, jak jde zprovoznit Alligátor, když mi při nahrávání loaderu vypli proud v sítí a těď mi svítí jen červená kontrolka power a optibox nějak jinak nereaguje a nejde zapnout. Zkoušel jsem již nahrát na flešku prvotní loader 15.03(i jiné verze) a dostat to tam, jak někteří popisovali držením spodní šipky na boxu a zapnutím přístroje do sítě, ale bez reakce, rs 232c taky nejde připojit k pc a použít stb editor 3.0, lan je taky nefunkční. Jediné co přístroj dělá, že se rozsvítí červeně power tlačítko.
Dá se s tím něco udělat, nebo je přístroj po smrti.
Díky za info.
A kedy ti to vyplo keď si vkladal loadar alebo allinone?
Vôbec výpise ti niečo na displeji?
Vyskúšaj vložiť flešku zo zadu podrž dolnú šípku a po prepísaní ešte aj tl. EXIT
milas6

Příspěvek od milas6 »

Výpadek napětí v sítí jsem měl zrovna, když jsem natahoval loader 4.34 , zrovna jsem potvrdil aktualizovat ok a po 2-3 sec.mi vypli ke vší smůle elektrárny proud. Nejde dělat nic, zkoušel jsem již vše, s fleškou všechny verze loaderu a FW k němu a i obráceně, držením tl. exit a zapnutím boxu. Nic se nechytá, vždy se rozsvítí jen červené power tl.
Asi 3x se mi rozsvítil celý display na boxu, nevím co to znamenalo, ale nic mi s flešky nenatáhlo do boxu ani v tomto stavu, který se mi podaří vyvolat jen vyjímečně. Měl jsem ho již asi 100x zaply a vyplý a stále zkouším nějaké pokusy se dostat do něj přes rs232c nebo síť. Nevím ani, zda by se oplatilo, dát optibox do servisu nebo koupit nový a kde vůbec má optibox servisní místa pro ČR.
milas6

Příspěvek od milas6 »

Na display se nic nezobrazí, holá tma.
sambucus

Příspěvek od sambucus »

Tak som sa nechal zlákať na soft 20.72,ale veľmi rýchlo som sa vrátil na 20.04,pri 20.72 síce mierne ale viditeľné trhanie obrazu(občas),nielen pri skylinku,ale aj na Astre 19 pri voľných nemeckých kanáloch.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

sambucus píše:Tak som sa nechal zlákať na soft 20.72,ale veľmi rýchlo som sa vrátil na 20.04,pri 20.72 síce mierne ale viditeľné trhanie obrazu(občas),nielen pri skylinku,ale aj na Astre 19 pri voľných nemeckých kanáloch.
Zdravím , mám podobnou zkušenost. Trhání obrazu tam je, ještě tomu nechám kapku času, ale spokojenej nejsem ani trošku. 20.04 tohle nikdy nedělal.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
kanagon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kanagon »

Ahojte zajtra si idem pre Optibox Panthera ale podla toho čo čítam na tomto fóre ohľadne sekania zvuku neviem čo mám robiť, či sa nemám rozhodnúť radšej pre SatElite 2000 HD. Ktorý príjmač je podľa vás lepší jedná sa mi hlavne na zdieľanie ako klient. Dakujem
kanagon
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

V prvom rade by som necakala od boxov do 200€ aby boli funkce na urovni 3x drahsich.Ak toto pochopite potom budu aj realnejsie vase poziadavky.Ale ked chcete mozete kludne ist aj hlavou proti muru.Rozhodne tieto masiny nie su delo na zdielanie aj ked netvrdim ze to nevedia.Ale kazdy kto chce v prvom rade to kupuje nieco ine.Tieto stroje su pre ine prednosti vhodne pre inych ludi.Maju dobry obraz a kvalitne nahravky mnozvo moznosti na pripojenie atd.Su stroje co vedia super zdielat ale okrem HDMI nemaju skoro nic.Proste kto co povazuje pre seba za potrebnejsie. 8)
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

kanagon píše:Ahojte zajtra si idem pre Optibox Panthera ale podla toho čo čítam na tomto fóre ohľadne sekania zvuku neviem čo mám robiť, či sa nemám rozhodnúť radšej pre SatElite 2000 HD. Ktorý príjmač je podľa vás lepší jedná sa mi hlavne na zdieľanie ako klient. Dakujem
kanagon
Při sdílení v NewCamd5.25 pokud je dobrý server tak k žádným výpadkům nebo sekání zvuku od FW 20.04 nedochází.(ani při sdílení po netu) Mohu posoudit jen Alligator,ale Pantera by měla být na tom stejně. Při sdílení NewCamd5.25 jsem neměl za poslední půl rok výpadek zvuku žádný. V nahrávání souběžně tří HD ze stejného TP na E-Sata při sdílení nemá Alligator konkurenci ani u výrazně dražších sat boxů, (testováno na FW 20.04)jak na kvalitu tak na chyby.
Každý sat box má plus i mínus.(záleží na tom kdo co upřednostňuje,kolik je ochoten zaplatit a podle toho se musí rozhodnou )
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

PC1 píše:
sambucus píše:Tak som sa nechal zlákať na soft 20.72,ale veľmi rýchlo som sa vrátil na 20.04,pri 20.72 síce mierne ale viditeľné trhanie obrazu(občas),nielen pri skylinku,ale aj na Astre 19 pri voľných nemeckých kanáloch.
Zdravím , mám podobnou zkušenost. Trhání obrazu tam je, ještě tomu nechám kapku času, ale spokojenej nejsem ani trošku. 20.04 tohle nikdy nedělal.
Pokud se vrátíte na 20.04 je potřeba v EMU key vymazat ve Viaccess všechny klíče TntSat jinak box na TNT zamrzne.
Napiš jeden nebo dva konkrétní volné německé kanály na na Astre 19 kde se to zasekávání projevuje,chtěl bych něco vyzkoušet.
PC1
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PC1 »

Zapa píše:
PC1 píše:
Pokud se vrátíte na 20.04 je potřeba v EMU key vymazat ve Viaccess všechny klíče TntSat jinak box na TNT zamrzne.
Napiš jeden nebo dva konkrétní volné německé kanály na na Astre 19 kde se to zasekávání projevuje,chtěl bych něco vyzkoušet.
Mě se to konkretně sekalo na NOVa HD. A to docela nepěkně. Ale včera při Ostrově pokladůna ČT HD to jelo fajn. Tak nevím tedy.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

To je ale určitě s kartou.Při sdílení se to zdá být OK.Proto bych potřeboval ty volné .
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Už mi par HD prijímačov prešlo rukami v každom sú nie aké problémy, zatiaľ čo tak pozorujem na kvalitu obrazu a bežne vymoženosti optiboxov sú celkom priatelia a nie len pre laika. Spracovanie obrazu od prvých softov sa výrazné zlepšilo a aj zdielanie. Potenciál majú už len tým že sú dostupne viaceré klony a tým že sú v ovládaní jednoduchšie oproti Dreamboxom, IP atd. Majú síce ešte malé nedostatky npr: správajú sa v NewCamd a CCCAM len ako klienti, občasne seky ale inak je to v pohode....
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Podarilo sa vam niekomu zmenit pozadie ,konkretne v opti softe?V menu je volba obrazok1 alebo 2,ale su rovnake cize je to nefunkcne.Zatial som prisiel na to ,ze ak by sa dalo zmenit subor isapp.bin.tgz v /home na prepisovatelny tam sa to da zmenit.Len to system nedovoli zmenit cize ma tam nepusti upravit tie 2 subory obrazkov.Ak to upravim na pc a chcem to vratit do boxu nedovoli ti prepisat ani zmenit parametre na prepisanie.Inak ak sa pohrabete tusim v /app/images/still je tam kopec obrazkov z klonov aj ine.Skusali ste to niekto?
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Už som to skúšal zmeniť, odstrániť a vrátiť do pôvodného stavu ale dajú sa vložiť súbory ale nie prepisať ide to aj keď prijímač je standby...telmetom alebo to vyskušať po CRAMFS.bin
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Pri nabehu systemu si tie subory aj tak prepise,treba to zmenit v tom tgz inak to nevidim.Next to ma funkcne tam je pozadie modre alebo tmave.
sambucus

Příspěvek od sambucus »

Zapa píše:To je ale určitě s kartou.Při sdílení se to zdá být OK.Proto bych potřeboval ty volné .
Tak to si už nepamätám,ale keď tak uvažujem mohlo to byť aj na ORF,lebo určite to bolo v nemčine a poslednú dobu okrem voľných nemeckých sledujem kvôli športu aj ORF.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Hlava mi to nebere,mi to sice malinko zakostkuje,ale jen na slov.prog.,občas vypadne zvuk tamtéž,ale minule 4h manželka sledovala markízu a jojku a nic, na druhý den během půl hodiny 2x,dohrával jsem seting na astě19,2+HB,na německých ani na pols. volných jsem si ničeho takového nevšim,na KD v emu zatím taky nic.!!!
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
PC1
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PC1 »

kontakt.spy píše:Hlava mi to nebere,mi to sice malinko zakostkuje,ale jen na slov.prog.,občas vypadne zvuk tamtéž,ale minule 4h manželka sledovala markízu a jojku a nic, na druhý den během půl hodiny 2x,dohrával jsem seting na astě19,2+HB,na německých ani na pols. volných jsem si ničeho takového nevšim,na KD v emu zatím taky nic.!!!

Včera jsem sledoval zprávy na TV NOVA HD a obraz se dvakrát rozpadl (kostičky). Na ČT HD jsem si toho nevšiml. Na jiném programu jsem zatím nic nepostřehli. Tak tedy nevím čím to muže býti. 20.04 ta to nikdy neudělala. Ale zatím se na ni nechci vracet.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“