Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
dragov
satelitni prijimac: Vu+ Solo2

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od dragov »

dohanyos píše:Ahoj!

1. samba server je potrebne nainštalovat na PC, aby som mohol vidiet cez koalu subory v PC?
2. plugin samba server mam nainst. - moja otazka ako použivat?, alebo najprv v PC treba nainstalovat samba server?

ked dadkdo vie aspon teoriu prosim pomozte! diki!!
Nie netreba staci si do prikazoveho riadku zadat ip koaly \\xxx.xxx.xxx\ a po potvrdeni by sa mali objavit subory ktore mas nastavene v sambe, samba musi bezat len v stb.
VU+uno DVB-S2 WDC 2TB BH.2.0.X - oscam1.20-unstable r9137 , HD Glass 7.XX
OPTIBOX koala - panthera
valso33
satelitni prijimac: Optibox Koala HD, HD BOX 9100

Příspěvek od valso33 »

Ahoj,
ak chceš prehrávať súbory z PC, alebo nahrávať na HDD v PC, stačí nastaviť zdielanie zvoleného adresára v PC a v Koale Menu - Správca Dát úložiska nastaviť sieťový disk:
ip PC xxx.xxx.xxx.xxx/zdielaný_adresár, meno užívateľa v PC a jeho heslo.

Do Koaly z PC sa dá dostať priamo cez FTP (TC, DCC).

Odskúšané sučasné nahrávanie 2 programov priamo do PC a sledovanie tretieho.
Pytkin

Příspěvek od Pytkin »

Priatelia .. Chcem si ist zajtra kupit Koalu .. Precital som si tuto diskusiu tu .. Myslim ze to bude v pohode .. len som nepochopil .. Disk nemoze mat format EXT2/EXT3/EXT4 ? dufam ze hej .. trapit sa s FATom sa mi teda nechce ..

A nahravky su v akom formate ?

NFS funguje ?

Prehra Koala *.TS nahravky z Dreamboxu ?
dohanyos

Příspěvek od dohanyos »

čau!
Vyskúšal som čo ste mi poradili :
Správca Dátového úložiska -aktualne zariadenie -zvolim sietový disk-nastavenie siete.
Nedostupné
priečinok://XXX.XXX.X.100/D/Moje Dokumenty
uživatel xxxxxxx -(už. meno pri zapnutí win.?)
heslo : xxxx (tiež pri zapnuti sa pyta? toto?)
pripojiť : OK -stlačim a nič???

nepripojí sa vobec nie je to s tým že je disk v PC pref. na NTFS,alebo nedobre už. meno a heslo som zadal.s Pc do koaly vidim cez TT alebo prikazovy riadok.Tak isto ked pripojim ext HDD nerozpozna ale je pref. na FAT32-dakde som čítal že treba preformatovať na koaloe a vtedy rozpozná.
nahrava TS format NTFS ked dobre viem nerozpozná!
valso33

Příspěvek od valso33 »

priečinok://XXX.XXX.X.100/D/Moje Dokumenty - nedáva sa celá cesta k adresáru v PC, ale iba jeho názov:
//xxx.xxx.x.100/Moje Dokumenty

Skús vytvoriť samostatný adresár napr. FILMY a ten dať zdielať.

užívatel a heslo je to pri spúšťaní windows = konto užívateľa (pod WinXP užívateľ nemusel mať vytvorené heslo v PC, ale pod Win7 som musel vytvoriť užívateľa/konto S HESLOM)

Skontrolovať ešte nastavenie siete v MENU a zdielanie v PC.

Ide to aj na NTFS , len v názvoch súborov na PC nepoužívať diakritiku. Je tam rozdiel v kódovaní znakov a prehrávanie nefunguje korektne. (Pri prehrávaní z USB to nevadí, používa iný prístup).
dohanyos

Příspěvek od dohanyos »

Už som vyskúšal všetko ale nepripája sa.V nastavenie siete mám DHCP pripojenie,skúsil som lomítko aj opačne \ ale nič!

Nedostupne
Priečinok: //xxx.xxx.x.100/Filmy-toto je ip adr.PC,ip adr.koaly je:..xxx.101/
Užívateľ xxxxxx -čo vidím pri zap,PC
Heslo:xxxx -tiež čo zadávam pri spustení
Pripojiť :Ok

V PC som prekontroloval všetko možné čo by zakázalo pripojenie,stlačím OK a nič vobec nereaguje???mam Windows XP.Ty máš win7 možne že tu j bude problém.
Keď ešte máš nápad kde je problém prosím poraď mi!
Diki!!
- :thankyou:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
valso33

Příspěvek od valso33 »

mám DHCP Vyp.
Daxo

Příspěvek od Daxo »

Nemám síce Koalu (mám HDBox) ale mám to zadané takto: xxx.xxx.x.100/Filmy
teda bez lomítok na začiatku. Neviem, či je to rozhodujúce. Meno a heslo nezadávam (mám tiež XP). Všetko funguje
valso33

Příspěvek od valso33 »

Áno, tie lomítka na začiatku sa nepíšu. Meno a heslo som musel dať pri win7.
dohanyos

Příspěvek od dohanyos »

A to nie može byť problem,že mám veľmy dlhý LAN kabel cca.20m??
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

mne sa po nejakom case konecne podarilo pripojenie sietoveho disku. najskor som podla tohto navodu (http://eraser.wz.cz/pages/articles/wind ... olicy.html) skusil urobit, co tam je napisane, ale pri pokuse sa dostat sa do tej poslednej urovne mi to islo do chyby a konto "Guest" tam vobec nebolo, teda som nemal co vymazat. Na zaklade toho popisu, som skusil ist pozriet do uzivatelskych uctov v WinXP a vidim, ze konto Guest je vypnute. Tak ho povolim, v Koale som ho nastavil ako prihlasovacie meno bez hesla a huraaaa, zrazu sa dostanem do zdielaneho adresara. Este s jednou vecou bol problem a to ked dany zdielany adresar mal vela podadresarov a suborov. sietovy disk pripojilo ale pri pokuse otvorit tento priecinok nic neukazal. mozno keby som dost dlho cakal, kym nacita vsetko, tak to nabehne, ale to sa mi nechcelo. tak som dal zdielat iny priecinok, len s filmami napr. a uz to nacitalo hned.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
dohanyos

Příspěvek od dohanyos »

diki pekne 100 krát.!!!
podla toho som vymazal guest čo tam pyše link a hned nabehlo vidim teraz konečne z koaly do PC!!

:thankyou:
teves

Příspěvek od teves »

zdravím
jen rychlí dotaz....fungují v koale v uni čtečce nové karty skylink irdeto HD ??
jestli ano tak jaký soft mam nahrát??
nebo se musí použít modul do CI slotu ??

díky
valso33

Příspěvek od valso33 »

teves píše:zdravím
jen rychlí dotaz....fungují v koale v uni čtečce nové karty skylink I....o HD ??
jestli ano tak jaký soft mam nahrát??
nebo se musí použít modul do CI slotu ??

díky
Na čítanie karty stačí plugin MCAS, je to popísané v tomto vlákne. Mám fw. 1.08.75 + MCAS 18.1.2011.
Všetko je v downloade Optibox Koala.
jersey.one

Příspěvek od jersey.one »

zdarec, řešil někdy někdo situaci s mrtvým boxem po instalaci FW. zdálo se, že instalačka proběhla v poho, ale box nenaběhne... dá se flashnout jinak než přes USB? dík za radu
valso33

Příspěvek od valso33 »

jersey.one píše:zdarec, řešil někdy někdo situaci s mrtvým boxem po instalaci FW. zdálo se, že instalačka proběhla v poho, ale box nenaběhne... dá se flashnout jinak než přes USB? dík za radu
Ide to cez RS232 pomocou programu PORTER.
Mne sa stalo to isté na HDBoxe, pred upgrade som nevymazal adresár /VAR a zostalo málo volnej pamäte.
Najprv som čistil pamäť cez putty a nahral nový fw. cez Porter.

Teraz sa dá na čistenie pamäte použiť program HDBClean a potom Porter. Všetko ide cez rs232. Mám to odskúšané na HDBoxe9100 ale to je Koala len v inom balení.
dragov

Příspěvek od dragov »

Ja mam teraz tiez podobny problem len rozdiel je vtom, ze som uspesne preflashoval koalu na E2 ale po druhom spusteni mi zacala enigma hlasit chybu pocas bootu - ze je poskodeny disk a je treba spustit opravu , davalo moznost opravit aj priamo ale bez uspechu, dalsia moznost bola telnet. Len po manualnej uprave cez fsck uz mi box nechce nabootovat. Neviem ci sa uz stym niekto stretol.

Momentalne je box uplne mrtvy cize ani cez rs232 nevidim ziadnu aktivitu cez putty. Predtym som mal aspon moznost nabootovat cez USB.

Nevie nekto ako sa da vymazat flash v tomto stb cez dialkovy ovladac?
OPTIBOX koala - panthera
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

RADA:
Spojazdňoval som veľa prijímačov typu Octagon918HD, Optibox Panthera, Optibox Koala, Optibox Anaconda - a vyžšie popisovaný stav "mrtvý" sat - nepoznám- až na jeden prípad spred vyše 2 rokov.
Nahrávajte do sat nový FW po RIADNOM vyresetovaní /tovarko .../
Zložku Var -vymazať
Pluginy nahrávajte len tie , ktoré využijete / nie všetky čo vás napadnú/
lebo nemusí stačiť pamäť - a nastanú potom stavy popisované v predch. príspevkoch - alebo nutný servis.
Napr. u Koaly atd - sa továrkom nevymažú pluginy!
Pred inštaláciou nového sat aj niečo :book: :book:
Verím ,že ubudne tých, ktorým sat "skapal" pri inštalácii , lebo iformácii je tu dosť .

Ak idem inštalovať sat ktrorý nepoznám tak si tiež :book:
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

K tej E2 na Koale - ak by si čítal , tak ju tam dávať nebudeš - infa otom je na fórach dosť a to by som riešil , ak by som ju chcel , iným prijímačom.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
dragov

Příspěvek od dragov »

Ja som fora cital a aj na tomto fore je napisane ze enigma2 funguje aj na koale, dokonca na nete som nasiel dost image E2 pre koalu, len umna bol ten problem ze mam asi vadnu flash ale neviem to potvrdit. Teraz sa snazim skusit preformatovat flash natvrdo ale zatial som nikde nato nenasiel navod. A posielat primac na servis by bolo asi zbytocne kedze uz tam nieje original soft ani loader.
OPTIBOX koala - panthera
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“