e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Červen 2018 - 20:49

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 329 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 617 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 05.Únor 2012 - 23:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
kanalovy editor
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=390815#p390815

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2012 - 19:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Leden 2011 - 10:47
Příspěvky: 102
Mam taky problem kupil som si usb wifi adapter a chcem stb prepojit s notebookom. Skusal som to tak ze som vytvorio wifi siet na notebooku v ktorom mam len klasicku wifi kartu atheros a skusal som tam pripojit stb. Stb mi moju vytvorenu siet nasiel ale nepripojil. Ps. Nemam router.kde moze byt problem?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2012 - 21:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
jacky035 napsal:
Mam taky problem kupil som si usb wifi adapter a chcem stb prepojit s notebookom. Skusal som to tak ze som vytvorio wifi siet na notebooku v ktorom mam len klasicku wifi kartu atheros a skusal som tam pripojit stb. Stb mi moju vytvorenu siet nasiel ale nepripojil. Ps. Nemam router.kde moze byt problem?

nevytvoril si bridge (prepojenie Lan sietovej karty a wifi adaptera)

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2012 - 21:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Leden 2011 - 10:47
Příspěvky: 102
Vytvoril som aj bridge ale ked ho vytvorim aj tak mi pod nimpise ze sietovi kabel je odpojeny ale to je normalne ne?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2012 - 21:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
jacky035 napsal:
Vytvoril som aj bridge ale ked ho vytvorim aj tak mi pod nimpise ze sietovi kabel je odpojeny ale to je normalne ne?

ked ti vypise ze sietovy kabel je odpojeny znamena to ze nemas co zdielat do wifi adapteru ... internet ti ide prave cez ten sietovy kabel, je tam konflikt zariadeni alebo IP adries

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2012 - 21:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Leden 2011 - 10:47
Příspěvky: 102
A ako sa cez to daju zdielat subory? Akoze chapem ta ja mam net cez ethernet kabel tem pripojim do notebooku a cez bridge to dam zdielat a ako dalej?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2012 - 21:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
jacky035 napsal:
A ako sa cez to daju zdielat subory? Akoze chapem ta ja mam net cez ethernet kabel tem pripojim do notebooku a cez bridge to dam zdielat a ako dalej?

jednoduchsie riesenie je wifi router, v tomto pripade musis ma vzdy zapnuty notebook ... bridge je premostenie dvoch rozhrani nesuvisi so zdielanim.
chces zdielat subory v PC ? tak aby si ich nacital optibox ?

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 8:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Leden 2011 - 10:47
Příspěvky: 102
Naopak chcem zdielat subory v stb


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 9:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
ok tak to je jednoduchsie, staci mat optibox pripojeny na Lan siet je jedno ci kabolom alebo cez wifi adapter a v casti sietove nastavenia zistit IP adresu, tu zadat do FTP klienta uzivatel: root, heslo: gekko a hotovo prikladam ukazku nastavenia v total commanderi (IP 192.168.1.100) v menu siet - pripojit sa na FTP server a Nove spojenie (CTRL+F)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 9:33 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 401
helix26 napsal:
jacky035 napsal:
A ako sa cez to daju zdielat subory? Akoze chapem ta ja mam net cez ethernet kabel tem pripojim do notebooku a cez bridge to dam zdielat a ako dalej?

jednoduchsie riesenie je wifi router, v tomto pripade musis ma vzdy zapnuty notebook ... bridge je premostenie dvoch rozhrani nesuvisi so zdielanim.
chces zdielat subory v PC ? tak aby si ich nacital optibox ?



Mna by tiez zaujimalo ako nastavit zdielanie v pc aby ich onacital optibox ??? Vopred diky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 11:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
Milos999 napsal:
helix26 napsal:
jacky035 napsal:
A ako sa cez to daju zdielat subory? Akoze chapem ta ja mam net cez ethernet kabel tem pripojim do notebooku a cez bridge to dam zdielat a ako dalej?

jednoduchsie riesenie je wifi router, v tomto pripade musis ma vzdy zapnuty notebook ... bridge je premostenie dvoch rozhrani nesuvisi so zdielanim.
chces zdielat subory v PC ? tak aby si ich nacital optibox ?



Mna by tiez zaujimalo ako nastavit zdielanie v pc aby ich onacital optibox ??? Vopred diky


od verzie FW 2.xx.xx je mozne spustat priamo z grafickeho skrateneho menu sluzbu media klient ... pozor na to optibox nie je dreambox :) tych 256 Ram sa rychlo zahlti pokial sa zdiela adresar vo filesystem NTFS, radsej pripojit USB kluc alebo externy USB disk na ktory to nakopirujes

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 12:16 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 401
od verzie FW 2.xx.xx je mozne spustat priamo z grafickeho skrateneho menu sluzbu media klient ... pozor na to optibox nie je dreambox :) tych 256 Ram sa rychlo zahlti pokial sa zdiela adresar vo filesystem NTFS, radsej pripojit USB kluc alebo externy USB disk na ktory to nakopirujes[/quote]

Lenze tam je nastavene DLNA a hlasi mi server nie je dostupny server...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 13:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
Milos999 napsal:
od verzie FW 2.xx.xx je mozne spustat priamo z grafickeho skrateneho menu sluzbu media klient ... pozor na to optibox nie je dreambox :) tych 256 Ram sa rychlo zahlti pokial sa zdiela adresar vo filesystem NTFS, radsej pripojit USB kluc alebo externy USB disk na ktory to nakopirujes


Lenze tam je nastavene DLNA a hlasi mi server nie je dostupny server...[/quote]

ano treba nastavit vo windows podla verzie jednoduche zdielane a nastavit pristupove prava ... napriklad mam na vnutornej sieti kde mam optibox dva PC, desktop na ktorom je windows 7 32bit a notebook na ktorom je windows 7 64bit s tym ze nastavenia som presiel rucne a nastavil rovnako obidva, optibox dokazal citat iba obsah win7 32bit, win7 64bit pisal chybu
vytiahnem konfiguraciu PC na ktorom to islo a dam to sem, napis mi aky mas OS verziu presne, firewall, antivirus pripadne antispyware

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 13:48 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 401
[quote="ano treba nastavit vo windows podla verzie jednoduche zdielane a nastavit pristupove prava ... napriklad mam na vnutornej sieti kde mam optibox dva PC, desktop na ktorom je windows 7 32bit a notebook na ktorom je windows 7 64bit s tym ze nastavenia som presiel rucne a nastavil rovnako obidva, optibox dokazal citat iba obsah win7 32bit, win7 64bit pisal chybu
vytiahnem konfiguraciu PC na ktorom to islo a dam to sem, napis mi aky mas OS verziu presne, firewall, antivirus pripadne antispyware[/quote]

Mam v PC :
windows vista home premium 64-bit
eses smart security 4


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 15:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
Milos999 napsal:
[quote="ano treba nastavit vo windows podla verzie jednoduche zdielane a nastavit pristupove prava ... napriklad mam na vnutornej sieti kde mam optibox dva PC, desktop na ktorom je windows 7 32bit a notebook na ktorom je windows 7 64bit s tym ze nastavenia som presiel rucne a nastavil rovnako obidva, optibox dokazal citat iba obsah win7 32bit, win7 64bit pisal chybu
vytiahnem konfiguraciu PC na ktorom to islo a dam to sem, napis mi aky mas OS verziu presne, firewall, antivirus pripadne antispyware


Mam v PC :
windows vista home premium 64-bit
eses smart security 4[/quote]

eset smart security so zapnutym inteligentnym firewallom ?

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 18:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Leden 2011 - 10:47
Příspěvky: 102
Okej uz tomu chapem a este by som sa chcel spytat taku banalitu ze ako sa tu zadavaju biss kluce? Lebo zoberiem si taky idman tv ktory ma kluc1234560065432100 zadam to do coconutu a potom idem na pravu stranu kde su take tri kolonky. Tam zadavam hodnoty ktore su na idman tv -info no aj napriek tomu mi to nejde.kde bude problem? Prosim napiste mi niekto ten postuo ns biss klucd ak to viete


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 08.Únor 2012 - 23:33 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 401
helix26 napsal:
Milos999 napsal:
[quote="ano treba nastavit vo windows podla verzie jednoduche zdielane a nastavit pristupove prava ... napriklad mam na vnutornej sieti kde mam optibox dva PC, desktop na ktorom je windows 7 32bit a notebook na ktorom je windows 7 64bit s tym ze nastavenia som presiel rucne a nastavil rovnako obidva, optibox dokazal citat iba obsah win7 32bit, win7 64bit pisal chybu
vytiahnem konfiguraciu PC na ktorom to islo a dam to sem, napis mi aky mas OS verziu presne, firewall, antivirus pripadne antispyware


Mam v PC :
windows vista home premium 64-bit
eses smart security 4


eset smart security so zapnutym inteligentnym firewallom ?[/quote]

Ano pri instalacii ESS 4 som dal zdielanie...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2012 - 15:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červenec 2008 - 22:24
Příspěvky: 12
Som čerstvým majiteľom Gekka,po pripojení pomocou TC FTP vidím len zložku Modules a Bin .Ako dopniť Var/Key pre aktualizáciu bez použitia dialkového ovl.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 10.Únor 2012 - 12:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červenec 2008 - 22:24
Příspěvky: 12
Konečne som na to prišiel.Je tam všetko,čo tam patrí a hlavne funkčné !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Gekko HD
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2012 - 19:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 9:29
Příspěvky: 768
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Poděkováno: 4 krát
sorry ale vobec nestiham neviem kedy sa dostanem k tomu zdielaniu :(

_________________
LG 3D LED TV 42LB650V Full HD, AB IPBox PRISMCUBE RUBY + 1TB HDD, WeTek, Gibertini 100 Al multifeed 23,5°E 19,2°E 13,0°E
Obrázek
Programovanie v jazyku C, C++, C#, pocitacova grafika


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 329 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 617 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk