Octagon SF-918 HD : HDD

Odpovědět
Spencer
Odborník
Odborník

Re: Octagon SF-918 HD : HDD

Příspěvek od Spencer »

Formátovanie nepomohlo. Vrátil som sa k softu 10111 a Octagon opäť HDD vidí,akurát v tejto SW verzii nechodí uspávanie,jednotlačidlový vstup do zoznamu nahrávok,nespoľahlivý posun po časovej osi (posunom do cca 3/4 filmu,mi hrá začiatok filmu :( ) . Dúfam,že budúcnosť bude svetlejšia. 8)
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
bubabuba
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bubabuba »

Spencer a použil jsi to bootovací CD, je potřeba odstranit diskové oddíly a vše je OK.

Jen pro zajímavost Octagon mlčí Koscom promlouvá.

Oprava poškozeného disku WD MyBook(vadné sektory).
Vzhledem k poškození disku nešetrným zacházením ze strany uživatelů při chodu disku (nahnutí,otřes,spadnutí..)vzniknou na disku vadné sektory, které vedou při mazání, nahrávání nebo přehrávání z přijímače k destrukci disku a přijímač přestane disk vidět. Opětovné naformátování v tomto případě nepomáhá, PC disk „vidí“, přijímač ho ale „nevidí“.
Tady je postup opravy ověřený na více takto poškozených discích.
1.) Stáhnout WinDLG.zip
2.) Rozbalit, připojit přes USB WD MyBook
3.) Spustit program windlg.exe
4.) Odsouhlasit licenční ujednání "Accept"
5.) V okně programu jsou viditelné rozpoznané disky(model, seriové č., kapacitu) vyber ten správný..
6.) Program má 4 nabídky:QUICK TEST - rychlý test
EXTENDED TEST - provede oskenování celého disku a
detekuje vadné sektory(na 500GB-trvá tento test 6h)
WRITE ZEROS -zapíše nuly na disk tím ho vymaže
FULL ERASE-úplně vymazat
QUICK ERASE-rychle vymazat.(udělejte úplnou
variantu, trvá ale 5h/500Gb - 10h/1Tb)
7.) Disk naformátujte v PC úplným formátováním na NTFS a pak jej přeformátujte na FAT32 úplným formátováním pomocí programu "FAT32formatter" (který je tady ke stažení).Po formátu na PC na tento disk nezkoušej přistupovat přes průzkumníka.
8.) Odpojte disk od PC
9.) Nahrajte do HD7400 sw 7400 starý software 11-11-08_Ocean_102.01_PVR.zip
10.)Vypněte HD7400 zadním kolébkovým vypínačem.
11.)Připoj disk e-SATA kabelem k HD7400, zapněte napájení disku a disk tak, aby byl aktivní a počkejte 15s
12.)Zapněte kolébkovým vypinačem HD7400, v tuto chvíli by měl být již disk v přijímači detekován.
13.)Proveďte v HDD Manager naformátování disku – trvá pár vteřin .Pokud je vše v pořádku, zůstanou vypsané všechny data o disku (Model:, Použito:, Volné:,Celkem:)
14.)Nahrajte poslední sw, provéďte znovu v HDD Manager Formátování.
15.)Nyní by měl být disk naprosto funkční. Dbejte nyní na šetrné zacházení s diskem.

Postup se mě zdá být šilený, když to lze udělat jednodušeji.
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

bubabuba,neskúšal som to s bootovacím CD. Nebolo veľa času,skúsim tento týždeň.
Vďaka za radu.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
xrobson

Náhrávání

Příspěvek od xrobson »

Zkoušeli jste někdo nahrávat a koukat se na jiný program na stejném transpordéru? Octagon se sice tváří, že nahrává, ale to je tak vše. Když chci nahrávku spustit, zasekne se obraz a nahrávka nelze přehrát. Mám poslední verzi FW 10391. Díky za odpěvědi popř. za rady.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

ja mam V10386 a funguje to
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Re: Náhrávání

Příspěvek od MarekO »

xrobson píše:Zkoušeli jste někdo nahrávat a koukat se na jiný program na stejném transpordéru? Octagon se sice tváří, že nahrává, ale to je tak vše. Když chci nahrávku spustit, zasekne se obraz a nahrávka nelze přehrát. Mám poslední verzi FW 10391. Díky za odpěvědi popř. za rady.

Nahrávání odskoušeno na FW 10391 sice pouze z Di.. ze dvou různých kanálů a pouze asi dvě minuty a zároveň přepnutí na jiný kanál a nahrávky
jsou v pořádku.Funguje to tedy i na tomto firmwaru a disku Seagate.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Re: Náhrávání

Příspěvek od Aldo »

MarekO píše:
xrobson píše:Zkoušeli jste někdo nahrávat a koukat se na jiný program na stejném transpordéru? Octagon se sice tváří, že nahrává, ale to je tak vše. Když chci nahrávku spustit, zasekne se obraz a nahrávka nelze přehrát. Mám poslední verzi FW 10391. Díky za odpěvědi popř. za rady.

Nahrávání odskoušeno na FW 10391 sice pouze z Di.. ze dvou různých kanálů a pouze asi dvě minuty a zároveň přepnutí na jiný kanál a nahrávky
jsou v pořádku.Funguje to tedy i na tomto firmwaru a disku Seagate.

Podívej se ještě jednou zda to je v pořádku. Když je to krátké přeskočení na jiný kanál, tak si asi nevšimneš, že po dobu přeskoku OCTAGON nenahrává. Zkus delší přeskok. Je to tak jak je psáno výše (xrobson). OCTAGON s FW 391, po dobu co máš přepnuto na jiný kanál, nenahrává.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Odskouším tedy ještě jednou trochu delší nahrávky ale jak jsem psal obě asi minutové náhrávky a přitom jsem přepnul na jiný kanál jsem přehrál bez problémů.Dám ještě vědět.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Tady je tedy postup a u mě to je funkční.Měl jsem otočeno na satelit Badr
a odskoušeno tedy ještě na něm.
1/Satelit Badr Luxe HD
2/Record-objeví se probuzení HDD
3/Objeví se okno s udájem o nahrávání
4/Po asi třech minutách přepnutí na kanál Music India
5/Zobrazí se opět okno s pokračujícím nahráváním
6/Sledování Music India asi tři minuty
7/Stop a dotaz na ukončení nahrávání
8/Po potvrzení se objeví okno s nápisem Live
9/Menu nahrávka uložena asi šest minut velikost kolem 200MB v HD
10/Spuštění a kontrola nahraného a vše v pořádku
11/Konečná hláška-přehrávání ukončeno
Ještě jsem si nyní vzpoměl,že jsem nezkusil v průběhu nahrávání přepínat
na další kanály zda to bude mít nějaký vliv.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

FW 10391, test, zadal jsem nahravani prez EPG, zacatek "mimo miso", konec useknutej, s pribyvajicima FW je to cim dal horsi...
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

jo vcera jsem zadal nahravani jenoho filmu prez EPG (FW 10386) a nahravalo to celou noc, rano jsem to musel manualne vypnout...
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

To jsem zatím nezkoušel.
xrobson

Příspěvek od xrobson »

MarekO píše:Tady je tedy postup a u mě to je funkční.Měl jsem otočeno na satelit Badr
1/Satelit Badr Luxe HD
Octagon funguje úplně stejně jak píšeš, akorát s tím rozdílem, že když něco nahrávám např. ze stanice NOVA a přepnu na stejném tranpordéru na NOVA CINEMA tak Octagon se tváří, že vše nahrál, velikost souboru atd. Ale soubor lze přehrát jen do doby než přepnu na jiný kanál. Jinak se mi včera stalo, že mi Octagon totalně zatuhnul a musel jsem ho vypnout vzadu tlačítkem. To se mi stává od FW 10383. Vyzkouším, ještě zpět nahrát FW V10386.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

xrobson píše:
MarekO píše:Tady je tedy postup a u mě to je funkční.Měl jsem otočeno na satelit Badr
1/Satelit Badr Luxe HD
Octagon funguje úplně stejně jak píšeš, akorát s tím rozdílem, že když něco nahrávám např. ze stanice NOVA a přepnu na stejném tranpordéru na NOVA CINEMA tak Octagon se tváří, že vše nahrál, velikost souboru atd. Ale soubor lze přehrát jen do doby než přepnu na jiný kanál. Jinak se mi včera stalo, že mi Octagon totalně zatuhnul a musel jsem ho vypnout vzadu tlačítkem. To se mi stává od FW 10383. Vyzkouším, ještě zpět nahrát FW V10386.

Vždyť jsme na foru Octagon,takže vše co jsem uvedl patří k Octagonu
odpověď jsem asi nepochopil a nahrávka šla přehrát celá jak jsem uvedl
včetně pokračujícího nahrávání po přepnutí na jiný kanál./Jak jsem popisoval odskoušeno na Di.. a Badru a nic se nekouslo/.
Nevím jak bych ti to mohl lépe vysvětlit.
Může být,že není kus jako kus a firmware mu může vadit ale pak je potřeba pročíst popis firmwaru a pokud tam není pro mě nic zajímavého a starý firmware chodí a jsem s ním spokojen tak nový nedávám může to být i diskem.
xrobson

Příspěvek od xrobson »

MarekO píše:
xrobson píše:
1/Satelit Badr Luxe HD

Vždyť jsme na foru Octagon,takže vše co jsem uvedl patří k Octagonu
odpověď jsem asi nepochopil a nahrávka šla přehrát celá jak jsem uvedl
včetně pokračujícího nahrávání po přepnutí na jiný kanál./Jak jsem popisoval odskoušeno na Di.. a Badru a nic se nekouslo/.
Nevím jak bych ti to mohl lépe vysvětlit.
Může být,že není kus jako kus a firmware mu může vadit ale pak je potřeba pročíst popis firmwaru a pokud tam není pro mě nic zajímavého a starý firmware chodí a jsem s ním spokojen tak nový nedávám může to být i diskem.
Pochopil jsem přesně co jsi psal. Disk mám Samsung Spinpoint 500 GB napojený přes e-sata v externím boxu ICE BOX zformátovaný v Octagonu. Díky za odpověď.
xrobson

Příspěvek od xrobson »

1/Satelit Badr Luxe HD
Napadla mě ještě jedna věc. Většinou nahrávám programy které jedou pod Cryptoworks (jak jsem psal NOVA a NOVA CINEMA), je možné že nahrávání u volných kanálů funguje, ale s kódovanými kanály, byť na stejném transpordéru má octagon problém. Recenzent na parabole psal, že nahrávání zkoušel na FW 10358 (nepsal však jestli nahrával kódované kanály nebo volné (při přepínání na stejném transpordéru)). Vyzkouším a dám vědět.
xrobson

Příspěvek od xrobson »

Takže je to tak jak jsem psal výše. U volných programů, které nejsou kódovány cryptoworks nahrávání a sledování jiného programu na stejném tranpordéru funguje. Když však vyzkouším to samé na programech zakódovaných cryptoworks (skylink), nahrávání funguje, ale musíme sledovat pouze ten program, který se nahrává, jakmile se přepne na jiný (na stejném transpordéru), Octagon se sice tváří, že nahrává, ale nahrátý program nelze přehrát. Jinak nefunguje nahrávání, pokud se nastaví DENNĚ, Octagon se pouze zapne, ale nenahrává...
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

xrobson píše:Takže je to tak jak jsem psal výše. U volných programů, které nejsou kódovány cryptoworks nahrávání a sledování jiného programu na stejném tranpordéru funguje. Když však vyzkouším to samé na programech zakódovaných cryptoworks (skylink), nahrávání funguje, ale musíme sledovat pouze ten program, který se nahrává, jakmile se přepne na jiný (na stejném transpordéru), Octagon se sice tváří, že nahrává, ale nahrátý program nelze přehrát. Jinak nefunguje nahrávání, pokud se nastaví DENNĚ, Octagon se pouze zapne, ale nenahrává...

Možné to je,já jsem neměl možnost odskoušet,protože nemám kartu
ale pak by to dělalo pouze s kartou.Zkusil jsem to přepnutí při nahrávání i na další kanály šlo to u mě celkem 4x,při pátém přepnutí se to pokaždé zeptalo zda chci ukončit nahrávání.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

xrobson píše:Takže je to tak jak jsem psal výše. U volných programů, které nejsou kódovány cryptoworks nahrávání a sledování jiného programu na stejném tranpordéru funguje. Když však vyzkouším to samé na programech zakódovaných cryptoworks (skylink), nahrávání funguje, ale musíme sledovat pouze ten program, který se nahrává, jakmile se přepne na jiný (na stejném transpordéru), Octagon se sice tváří, že nahrává, ale nahrátý program nelze přehrát. Jinak nefunguje nahrávání, pokud se nastaví DENNĚ, Octagon se pouze zapne, ale nenahrává...
Díky za to, že jsi problém rozluštil. Tím je to jasné, neumí souběžně dekódovat. Mne to nenapadlo. Sám taky nahrávám především kódované programy Cryptoworks. Fakticky (přes své jiné kvality) je OCTAGON při srovnání řady funkcí, běžných u jiných (cenově odpovídajících) přijímačích, značně primitivní. Nedodělek, který se nedaří rok od uvedení na trh dodělat.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
cityglam1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: CI MODUL :-)

Příspěvek od cityglam1 »

Uvidíme ako to bude s 1018 dúfam že tam budú tieto veci ok.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“