Octagon SF-918 HD : HDD

Odpovědět
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Re: Octagon SF-918 HD : HDD

Příspěvek od Aldo »

zzaner píše:To byla jen metafora,každá kritika je dobrá,pokud je správně cílená.Máš pravdu,že na Octagonu je více věcí ke kritice.Ale chtít od škodovky,aby uměla co Mercedes(ale ten tu zatím žádný nevidím-proto!?)Pořád se máme co učit. :poklona:
Promiň, ale to bylo hloupé. Na fóru bylo často konstatováno, že hardwarově to je Mercedes (když chceš přirovnání přes auta). Ovšem vývojáři FW OCTAGONu jsou, slušně řečeno, vrtáci, kteří z tohoto špičkového HW neumí dostat výkon, kterého by byl schopen. A to je k naštvání.
Jinak mne překvapují stesky na poslední FW. Mne žádné problémy (zatím) nedělá, a to jej mám od počátku a využívám poměrně dost většiny funkcí. Instaloval jsem jej postupem: 1- tovární nastavení, 2- restart, 3- nový FW 4- restart
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Také to tak dělám(ale jen obcas)Přijmač je to ve své třídě dobrý,ale pod pojmem Meďour,si představuji něco,co ještě vůbec v digitálu neexistuje.Něco takeho,co bylo kdysi v analogu. :poklona:
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

zzaner píše:Také to tak dělám(ale jen obcas)Přijmač je to ve své třídě dobrý,ale pod pojmem Meďour,si představuji něco,co ještě vůbec v digitálu neexistuje.Něco takeho,co bylo kdysi v analogu. :poklona:
Jistě, trochu jsem to přehnal, ale svými možnostmi, t.j. HW vybavením nemá v současné době moc konkurentů. S Linuxovými stroji OCTAGON samozřejmě nejde porovnávat a pokud jde o ty tzv. klony, jsou patrně založeny na jiném procesoru a jiné čipové sadě, takže, pokud tomu tak je, z nich ani nejlepší programátor nedostane to, co by mohl z OCTAGONu, kdyby to uměl.
U OCTAGONu je problém jen a pouze v tom, že u něj nefunguje to, co výrobce deklaruje. Kdyby fungovalo, tak se tady diskutuje pouze o něčem jiném, než že tomu nejde to onomu něco jiného a všem další funkce.

Vzhledem k tomu co už bylo k OCTAGONu napsáno na tomto i ostatních fórech, a co si výrobce jistě také čte, jsem nabyl přesvědčení, že není schopen zajistit řádný vývoj FW. Tudíž nikdy více OCTAGON. I když - po zkušenstech s prvním modelem mobilu SonyEricsson jsem řekl nikdy více a pak se tak zlepšili, že je jimi vybavena celá rodina a já mám třetí.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

Dneska uz neplati slavna Hrabalova fraze "nudite se, kupte si medvidka Myvala", dnes by to mohlo znit "nudite se, kupte si Octagon SF918" a budete mit stale co delat.

Dneska dalsi novinka, pri prevodu nahravek do PC ta utilita PVR nevidi vsechny nahravky, jenom cast. Pouzivam FW10293.

Aldo, co k Octagonu bylo napsano na forech, nevim jestli to vyrobce cte, mozna na nemeckych, ale na tomhle urcite ne, protoze asi neumi cesky nebo slovensky.

Kdo stoji za "Octagon 88" nevim, ale asi je s vyrobcem propojeny, proc by jinak delal FW, jenom pro zabavu?

Mozna by bylo dobry vsechny nase postrehy a pripominky mailovat primo na vyrobce "info@octagon-germany.de".
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

sporty píše:Dneska uz neplati slavna Hrabalova fraze "nudite se, kupte si medvidka Myvala", dnes by to mohlo znit "nudite se, kupte si Octagon SF918" a budete mit stale co delat.

Dneska dalsi novinka, pri prevodu nahravek do PC ta utilita PVR nevidi vsechny nahravky, jenom cast. Pouzivam FW10293.

Aldo, co k Octagonu bylo napsano na forech, nevim jestli to vyrobce cte, mozna na nemeckych, ale na tomhle urcite ne, protoze asi neumi cesky nebo slovensky.

Kdo stoji za "Octagon 88" nevim, ale asi je s vyrobcem propojeny, proc by jinak delal FW, jenom pro zabavu?

Mozna by bylo dobry vsechny nase postrehy a pripominky mailovat primo na vyrobce "info@octagon-germany.de".

Určitě jsem nemyslel, že výrobce si čte AB-Forum. Co píšeme tady, to se ovšem píše i na německých forech. Výrobce sedí někde v Koreji a dlabe na nás i na svého německého distributore. A Octagon88 je dle některých distributor FW a tester, nikoli pracovník vývoje. S firmou má jistě něco společného, ale asi dění v ní moc neovlivní. Alespoň výsledky tomu zatím neodpovídají. Přeci jeden rok, co se OCTAGON prodává v Evropě, je u zboží tohoto druhu doba kdy se všechno posouvá téměř o třídu výš, a oni zatím pořád ještě nedodělali původní.

S převodem do PC jsem zatím problémy neměl, ale pro jistotu ještě otestuji. Používám SW z prosince 2008
bubabuba
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bubabuba »

Mareko ano vrátil jsem se zpět k Octagonu z důvodů, že má pěknější menu a zda je nějaký FW lepší na tuto otázku jsem odpověděl sportymu, že mě připadají stejné,jen u NEXTU FW se mě zdálo, že je rychlejší při přepínání kanalů ale nikdy jsem FW netestoval úplně do detailů z časových důvodů a je jen na vás zda budete experimentovat, já nikoho nenutím aby si tam dával FW z jiného klonu.
Octagona jak už jsem psal používám na chalupě a nějaká PVR funkce mě netrápí a pochybuji o tom, že někdy bude naprosto bezproblémová, to by nejdříve museli změnit formát HDD.
Jen této otázce nerozumím-oboustranně funkční soft pro převod do a z PC.
bubabuba
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bubabuba »

Aldo píše:
zzaner píše:Také to tak dělám(ale jen obcas)Přijmač je to ve své třídě dobrý,ale pod pojmem Meďour,si představuji něco,co ještě vůbec v digitálu neexistuje.Něco takeho,co bylo kdysi v analogu. :poklona:
Jistě, trochu jsem to přehnal, ale svými možnostmi, t.j. HW vybavením nemá v současné době moc konkurentů. S Linuxovými stroji OCTAGON samozřejmě nejde porovnávat a pokud jde o ty tzv. klony, jsou patrně založeny na jiném procesoru a jiné čipové sadě, takže, pokud tomu tak je, z nich ani nejlepší programátor nedostane to, co by mohl z OCTAGONu, kdyby to uměl.
U OCTAGONu je problém jen a pouze v tom, že u něj nefunguje to, co výrobce deklaruje. Kdyby fungovalo, tak se tady diskutuje pouze o něčem jiném, než že tomu nejde to onomu něco jiného a všem další funkce.

Vzhledem k tomu co už bylo k OCTAGONu napsáno na tomto i ostatních fórech, a co si výrobce jistě také čte, jsem nabyl přesvědčení, že není schopen zajistit řádný vývoj FW. Tudíž nikdy více OCTAGON. I když - po zkušenstech s prvním modelem mobilu SonyEricsson jsem řekl nikdy více a pak se tak zlepšili, že je jimi vybavena celá rodina a já mám třetí.

Aldo nechtěl jsem reagovat ale přece.
Veškeré klony-Evolution Infinity,Golden Interstar GI-S890,NEXT YE-2000HD,SAB Ultimate HD,Koscom 7400,OLIEN LN 6060 HD,Optibox 7750, jsou po HW stánce stejné, kde bereš tu jistotu? Tak mi řekni kde Octagon nabral 400Mb paměti, když paměťové moduly se vyrábí o velikostech 16,32,64,128,256Mb jak mohl dospět k těm 400Mb správný údaj je, že běží na 400Mhz.
Jak je možné, že Optibox už kdy dávno měl tyto funkce-časová osa,vstup na HDD stisknutím pravého spodního tlačítka a přehávání nahrávky 1/2 rychlostí, které vám Octagon ještě do FW nedal, NEXT YE-2000HD home share na které jsem vás tehdá upozorňoval a co udělal Octagon okopíroval, Golden Interstar GI-S890 přišel s novým FW kde přidal položku nastavení audio stopy a jazyk titulků a hádej co udělal Octagon.
Doufám, že se neurazíš.
bubabuba
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bubabuba »

sporty ty jsi napsal-Mozna by bylo dobry vsechny nase postrehy a pripominky mailovat primo na vyrobce "info@octagon-germany.de".

Ale za předpokladu, že uživatel používá oficiální Firmware.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

bubabuba píše:Mareko ano vrátil jsem se zpět k Octagonu z důvodů, že má pěknější menu a zda je nějaký FW lepší na tuto otázku jsem odpověděl sportymu, že mě připadají stejné,jen u NEXTU FW se mě zdálo, že je rychlejší při přepínání kanalů ale nikdy jsem FW netestoval úplně do detailů z časových důvodů a je jen na vás zda budete experimentovat, já nikoho nenutím aby si tam dával FW z jiného klonu.
Octagona jak už jsem psal používám na chalupě a nějaká PVR funkce mě netrápí a pochybuji o tom, že někdy bude naprosto bezproblémová, to by nejdříve museli změnit formát HDD.
Jen této otázce nerozumím-oboustranně funkční soft pro převod do a z PC.
Hodně se tady diskutovalo o softu pro převod nahrávek z přístroje do PC, jejich následným zpracováním a možnosti zpětného převodu do sat.přístroje.Tak jak jsem zkoušel a popisoval byly problémy hlavně se zpracováním HD nahrávky.O zpětném převodu na HDD a nefunkčnosti disku zde byly také odpovědi.
Proto byl dotaz zda soft se stejným názvem GI980 jako přístroj je tedy plně funkční u Goldenu,když byl pravděpodobně v té době napsán pro Golden /neznám Golden možná,že vůbec PVR neměl pak je dotaz zbytečný/.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

bubabuba píše:sporty ty jsi napsal-Mozna by bylo dobry vsechny nase postrehy a pripominky mailovat primo na vyrobce "info@octagon-germany.de".

Ale za předpokladu, že uživatel používá oficiální Firmware.
V používání - nepoužívání oficiálního FW nevidím žádný problém, pokud jde o připomínkování. Možná jste si zatím nevšimli, ale oficiální FW vychází po otestování EMU FW, nikoli obráceně. A je shodný s posledním neoficiálním - pravda až na EMU. Také nikdo neremcá na to, že nechodí jiné než oficiálně deklarované funkce.

Ještě k Tvé reakci na moji předešlou poznámku. Nemám jistotu že OCTAGON je HW vyšší typ než jeho klony. Vycházel jsem pouze z toho co se píše na webech. Tam se ovšem toho nakecá...

Měl jsem ovšem také GI890 HD (vrátil jsem jej v září 2008 právě proto, že u něj rovněž nešly deklarované funkce, zejména PVR). Přepínání kanálů bylo na něm podstatně pomalejší než u OCTAGONu. To by tomu jinému procesoru odpovídalo. Ale mohl to být i FW, čert se v tom vyznej, když oficiální informace jsou značně ochuzené.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

vi nekdo v kterym FW pracuje korektne nastaveni casu, jde mi o pulnoc, vcera jsem to nahodou sledoval nahravani po pulnoci, je to uplne mimo, samizrejme se nic nenahralo.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

ted jsem chtel zadat nahravani CT2, 00.40 "Pointer Sisters", ukaze mi to hlasku, ze se to uz vysila. Kterej kreten dela ten FW.
cityglam1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: CI MODUL :-)

Příspěvek od cityglam1 »

ta nejaký opitý turek :Yahoo!:
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

jo taky to tak vidim, lituju okamziku, kdy jsem Octagon koupil.

Lidem ctouci toto forum proto vyrobky firmy Octagon nedoporucuji, nefunguji jak maji.

Ja jsem Octagon koupil v Nemecku u firmy, ktera ho uz prestala prodavat, vedela asi proc.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Mohl by někdo s čistým svědomím napsat o některém zařízení /nejedná se mě pouze o satelitní zařízení/ zda byl někde nově vydávaný FW dotažen do úplného konce k obrazu svých zákazníků a "vyždímáno" z přístroje vše co šlo až do vydání nové verze dalšího přístroje.
Nějaké přístroje mě již rukama prošli ale já jsem na takový přístroj ještě nenarazil.Pouze příklad vlastním mezi jiným multimed.zař.Popcorn kde taktéž vychází pravidelně FW a je tam snad na 40 změn možná i více
o stížnostech se nebudu ani rozepisovat.
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Stalo sa módou dnešnej digitálnej doby, predávať nedokončené veci. Ak pominieme Linuxovú platformu, ktorá sa tým vôbec netají, veľa výrobkov spotrebnej elektroniky sú dodávané v stave čiastočne podobnom PC. Lenže u PC si kúpim SW a frčím. Ale mám sat prijímač a polovica funkcií tam nie je ,alebo zle fungujú. Tak sme odkázaní na šírenie softu cez net, samozrejme neoff. Je to absurdná situácia. Dovozcovia sa tvária ako pštrosy. Nemyslím len našich, ale všetkých. A je úplne jedno, či hovoríme o Octagone, alebo inom prijímači. Deklarujú PVR - USB, ani na jednom to nechodí spoľahlivo, HDD- neustále problémy atď...
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Také mě to štve,ale co s tím?Pokud můžeme,musíme si sdělovat,jen tak se hneme dopředu.Proto jsem chtěl,aby více lidí dalo hlavy dohromady,každý má nějaké zkušenosti.Je zbytečné,aby jsme opakovali chyby.Zatím nejsme proti jiným tak špatně a může být ještě lépe.Tak do toho!! :book: :good: :poklona:
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Také si myslím,že o tom můžeme hlavně diskutovat a spoléhat na to,že si to koupí i někdo kdo tomu rozumí více než třeba já sám, pomůže, poradí
a to tady na foru funguje perfektně.
Navíc si myslím,že v tom hraje i otázka licencí a výroba dalších zařízení /bohužel to co jsem si koupil nemá být na zbytek života/ a nemožnosti zprovoznit některé funkce to ale neomlouvá to co již povoleno bylo aby to fungovalo špatně.
To lubo32
Můj názor je ten,že pokud nebudu mít kvalitní FW i u PC bude mě soft na nic a bude to pouze mrtvé železo.K čemu mě bude třeba Nero 9 když si FW neporadí se všemi medii atd.
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Pre MarekO: Ja som to myslel obrazne. Aby to bolo zrozumiteľné aj pre laikov. My sa nemusíme zaoberať komunikáciou zberníc, taktovaním procesora atď. Problém je v tom, že keď si kúpim Receiver pre audio ( to iba ako príklad), tak ho vybalím z krabice, zapojím a používam 20 rokov. Nič, absolútne nič tam nemusím spraviť. Soft je tam tiež, ale dotiahnutý do dokonalosti. To isté TV. Ale výrobca sat. receiveru zabalí do krabice hardware s minimálnym softom. A umožní nám ( tvári sa, že o tom nevie), vŕtať sa cez RS 232, alebo USB, samozrejme bez záruky. Toto je absurdné. Na Octagone vyšiel snáď 50 ty soft a stále tam polovica vecí nejde, napr. hodiny o OOh, JPEG, atď.
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Já to také nemyslím nijak špatně a sice jsme se dostali úplně mimo HDD a Octagon ale můj názor je ten,že i když jsme v EU tak jsme pravděpodobně
pro ně jakoby mimo a bohužel asi ani u toho receiveru a TV to tak není a tedy poslední příklad.Vlastním devítkovou řadu LCD Samsung a je zde možnost nastavení času auto a nebo manuál.Bohužel auto je pouze funkční
přes DVB-T a nebo kabelovku pokud tato možnost není a po úplném odpojení od elektriky jsou hodiny pryč a od toho jsou samozřejmě odvozeny další funkce.Je to banalita ale tady je vidět jak je myšleno na všechny zákazníky a proto je pro mě Octagon ještě na slušné úrovni.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“