Octagon SF-918 HD : HDD

Odpovědět
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Re: Octagon SF-918 HD : HDD

Příspěvek od lubo32 »

Je to zaujímavá debata, ale základ bol HDD, mal by nás fuzak preložiť do diskusie.
Pre MarekO: no to si ma nepotešil s tým TV. Ja mám tiež Samsung, starší, a ten má menu ešte staré poctivé - dokonalé. Ale má to výhodu: mali by predávať TV ako skladačku, každý si ho doma poskladá, naprogramuje a hotovo. :D
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
Piller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Koala

Příspěvek od Piller »

To bubabub a: mám dotaz.Jak je to s interními disky v Octagonu.Jsou s tím taky takové problémy jako jsem měl se svým ext.Seagate 500 GB.
Je nutné interní HDD taky velmi pečlivě vybírat?
A jak je to s formatováním int.HDD?Přes Octagon?Není to další pitomost nechat si dovnitř dát int.HDD 2,5"?
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Interni nebo externi, to je naprosto jedno, je to pripojene porad na jednu sbernici, takze jediny rozdil je, ze ho mas uvnitr, to mas jako u pocitacu...
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
bubabuba
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bubabuba »

Piller píše:To bubabub a: mám dotaz.Jak je to s interními disky v Octagonu.Jsou s tím taky takové problémy jako jsem měl se svým ext.Seagate 500 GB.
Je nutné interní HDD taky velmi pečlivě vybírat?
A jak je to s formatováním int.HDD?Přes Octagon?Není to další pitomost nechat si dovnitř dát int.HDD 2,5"?
Pokud dáš HDD do Octagonu, bude to další zdroj tepla a nahrávky nedostaneš do PC bez demontáže HDD z Octagonu.
Hodně záleží na řadiči a FW v externím boxu, který nemusí s Octagonem spolupracovat. Co mohu doporučit, tak HDD SAMSUNG F1P 500GB SATAII/300 16MB 5400rpm ECO Green-cena 1188Kč, Externí box HDR SHARKOON Rapid-Case ext. box 3,5" / SATA-USB2.0+eSATA-cena 688Kč.
fuzak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM800 HD

Příspěvek od fuzak »

INFO :

Podľa posledných správ sa už dokončuje SW pre pripojenie HDD cez USB port... :wink:
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

fuzak píše:INFO :

Podľa posledných správ sa už dokončuje SW pre pripojenie HDD cez USB port... :wink:
Tak jedině to může omlouvat tu dobu, co už čekáme na opravu KD. Pokud se jim to povede, tak pak teprve zamrzí, že Octagon má jen jedno přední USB a ne ještě další vzadu, tak jak to má třeba Vantage 8000.
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
Piller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Piller »

bubabuba: uvidíme,co to udělá.Ale současný stav je prostě pro mne neudržitelný.Díky za tipy na ty HDD.Já bych se toho tepla nebál.
A ještě něco.Zaujal mně příspěvek na cssf.cz jednoho z kolegů,který psal,že poté,co odstranil z hDD vnější zdroj a přimontoval ho přímo dovnitř přístroje,okamžitě ustaly dříve neřešitelné problémy.
Doufám,že časem někdo vymyslí FW pro převod nahrávek z int.HDD do PC a následně na DVD.

Mimochodem: taky vám písmenka při zápisu příspěvku skáčí s určitým ,dost znatelným zpožděním?
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

no to je vyborny, tak se mozna dockame nahravani prez USB, hlavne ze jsme si vsichnin koupili externi eSATA disc, ktery je mnohem drazsi nez USB. Proc ne hned od zacatku? Asi aby eSATA slo na odbyt.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

fuzak píše:INFO :

Pokud ale nevyřeší známé problémy PVR (nefunkční šipky na DO při přehrávání, přepnutí na jiný kanál v rámci téhož TP atd.), tak je to na nic. A nahrávání přes eSATA je podle dostupných informací spolehlivější než přes USB. :shock:
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

S PVR si asi nevedi rady, ohledne USB, kamos ma Topfielda, nahrava prez USB jako pila, zadny problemy.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

sporty píše:S PVR si asi nevedi rady, ohledne USB, kamos ma Topfielda, nahrava prez USB jako pila, zadny problemy.
Pokud by to vyřešilo všechny problémy,tak by to bylo dobré(pokud by comp viděl nahrávku),jinak by to bylo diskutabilní??
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

zdent píše: ... A nahrávání přes eSATA je podle dostupných informací spolehlivější než přes USB. :shock:
Myslím, že spolehlivost je stejná, rozdílná je rychlost (ve prospěch e-sata).
Při nahrávání na flashku se musí použít nějaká s dost slušnou rychlostí zápisu, nejlépe Corsair Voyager GT.
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

Omlouvám se, že tuto otázku pokládám na dvou místech tohoto fóra, ale moc stojím o odpověď. Funguje někomu HDD u FW 10524 u obou způsobů připojení, t.j. eSata i USB?
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

Aldo píše:Omlouvám se, že tuto otázku pokládám na dvou místech tohoto fóra, ale moc stojím o odpověď. Funguje někomu HDD u FW 10524 u obou způsobů připojení, t.j. eSata i USB?
Funguje. HDD jsem připojil k PC (přes USB, nemám na PC SATA), zrušil na něm všechny oddíly (měly by tam být dva), založil nový oddíl (primární) a naformátoval FAT32. Vše ve Správa disků (v Správa počítače). Pak při vypnutém Octagonu k němu HDD připojil a zapnul. Nakonec jsem zapnul Octagon a HDD je vidět na eSATA. Na Octagonu jsem ještě znovu pro jistotu naformátoval a vše chodí jak má.
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

Aldo píše:Omlouvám se, že tuto otázku pokládám na dvou místech tohoto fóra, ale moc stojím o odpověď. Funguje někomu HDD u FW 10524 u obou způsobů připojení, t.j. eSata i USB?
Ještě doplním můj předchozí příspěvek. Aldo na jiném místě psal, že HDD vidí jen přes USB. Přes USB jsem zkoušel s úspěchem jen flash disk, HDD ne.
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

Velice se všem omlouvám za předchozí dezinformaci o formátování HDD ve Správa disků. Aldo mne správně upozornil, že Windows neumí velké HDD na FAT32 zformátovat. Takže je třeba použít třeba SwissKnife.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

stale jsem se tomu nahravani prez USB branil, byl jse rad za to, ze eSATA jakztakz funguje.

Dneska jse to testoval a musim uznat, ze to funguje bezproblemove a jednoduseji. Mam 2.5 externi HDD, nepotrebuje zadny externi napajeni, neni slyset, muze se pripojit kdykoliv a je pokazde rozpoznan. Prevod nahravek do PC taky v pohode, teda jak by mel normalne fungovat a ne nejakym PVR980 jako "za krale klacka".

Proc to nebylo takhle uz od zacatku, nemusel jsem zadny eSATA disc kupovat, ted je mi vlastne na nic. Nahravky HD programu take v poradku, tak proc ta eSATA?

Postupne zacina Octagon fungovat tak, co od nej clovek pri koupi ocekaval.
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

sporty píše: Proc to nebylo takhle uz od zacatku, nemusel jsem zadny eSATA disc kupovat, ted je mi vlastne na nic. Nahravky HD programu take v poradku, tak proc ta eSATA?

Postupne zacina Octagon fungovat tak, co od nej clovek pri koupi ocekaval.
1. Pokud se týká SD nahrávek, je USB dostačující, pro HD s vyššími datovými toky nebude každé USB spolehlivě fungovat, stačí fragmentovaný disk....
2. Pokud tam byl jiný file system než FAT32, zřejmě kvůli poplatkům apod., nemohlo mít USB stejný formát, nešlo by přes to dost dobře upgradovat fware. Je třeba si uvědomit, že úprava je neoficiální, tedy vlastně se požívá licencovaný system načerno.
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

Má někdo informace, zda hodlají dodělat PVR funkce? Myslím tím násobné rychloposuvy dopředu a zpět. Dá se sice žít i bez toho, ale tak nějak to k práci s videosoubory patří, zvýšilo by to komfort při prohlížení.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
Piller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Piller »

Já myslím,že nedodělají nikdy pořádně.
Mám tento poznatek: po nekonečných peripetiích jak s HDD(který jsem pak vyměnil za jiný(videodisk) a po opravě napájení tuneru které se potentovalo samo od sebe,měl jsem radost , že to zase šlape.Šlapalo,ale jen do doby,než jsem si minulý týden v úterý nahrál FW 554.Zase nekonečné problémy,reciver prostě HDD nevidí.Kdybych se na hlavu postavil.Tak jsem zkusil poslední možnost-opět jsem nahrál zpět starý FW 432.A vida.Opět to šlape bez problémů-Takže:pokud vám to chodí a funguje,nemá cenu si do toho dávat stále nový FW,protože je to jednoznačně k horšímu.(viz FW ř.502,503 to byla uplná tragedie.)To je muj poznatek,ale nemusí se jíím nikdo řídit.Hezkou neděli přátelé.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“