HD DVD

Odpovědět
Jirka 68

HD DVD

Příspěvek od Jirka 68 »

dobry den vím že to jsem nepatří ale potřeboval bych porádit jakym programem vypálím nějaky film na DVD v plném rozlišením převedl jsem z Octagonu nahrávku v HD do mpeg 2hd a potřboval bych ho vypalit vtomto rozlišeni aby mě šel na Blu ray přehrávači za použití dvd disku moc děkuji
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Re: HD DVD

Příspěvek od Foolproof »

Postupoval jsi zbytečně komplikovaně, převod do MPEG2 to komplikuje, protože potom BluRay přehraje jenom BluRay - rozuměj autorizaci jako BluRay video, kde je MPEG2 povoleno, jestli to bude hrát i z DVD nosiče netuším.

Nejjednodušším řešením je vyrobit bez jakékoliv rekomprese (pouze zvuk musíš předšlat do AC3, což je chvilka) AVC HD disk, tento vypálit na obyčejné či dvouvrstvé DVD a většina BluRay playerů to umí.

Je to pár kliků myší, disk lze autorizovat např. v TSMuxeru

http://www.smlabs.net/tsmuxer_en.html

DVD by mělo mít formát UDF 2.5, aby to mohlo BluRay player číst, ale nejsem si jistý, jestli je to nutné, protože DVDVideo zvládne v nižším.
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
Jirka 68

Příspěvek od Jirka 68 »

a jakym programem to vypalit přes nero se mě to vubec nedaří diky za radu
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Čímkoliv.

Já používám IMGBurn, ve kterém se vytvoří ISO, program sám podle adresářové struktury pozná, o co jde a změní filesystem, jak je potřeba.

V Neru je volba DVD UDF, má to automatiku i možnost nastavení kompatibility s XBOXem. Jestli to BluRay nepřehraje, tak potom zkusit NeroVision, ve kterém je přímo wizard DVD-AVCHD, umí zcela určitě importovat namountovaný disk.

UDF 2.5 lze bez sebemenších problémů mountovat v Elby Virtual drive, myslím, že to umí i Daemon, ale to nevím jistě.
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
Jirka 68

Příspěvek od Jirka 68 »

Foolproof : moc děkuju za radu ale nemáš nějaky popis jak to udělat nějak se mě to nedaří díky moc
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Nevím dost dobře popis čeho a co se ti vlastně nedaří.

Nahrávka ze satelitu ,HD je H.264 video a mp2 audio. AVCHD nezná takové audio, musí se předělat.
TSRemux a demuxnout nahrávku na raw streamy, video a audio. Audio převést např. v BeSweet na AC3.
TsRemux zadat původní video a nové audio (AC3) a tentokrát jako výstup zvolit AVCHD.
IMGBurn a z adresáře vytvořit ISO.
Vypálit na DVD, čímkoliv je to už hotový image.

Pozn. Nahrávka z Octagonu nemá extender, ten se tam musí dát ručně a sice TS. Pokud bude nečitelní v TSRemux, je nutno ji přehnat přes TSMuxer s velikostí paketu 188.

Všechny nástroje jsou free.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“