Problem s USB

Odpovědět
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Problem s USB

Příspěvek od janob »

Neviem, ci sa take cosi stalo aj niekomu dalsiemu, ale od urciteho casu (zacalo sa to este s FW v.534, ci kolko to presnejsie bolo a nezmenilo sa to ani po upgrade na v.604) - prijimac normalne ide a po zasunuti USB kluca prestane fungovat dialkove ovladanie aj ovladaci kriz priamo na prijimaci. Chcelo by sa povedat, ze prijimac "zatuhne", ale obraz aj zvuk normalne bezi dalej, len nejde prepnut ani vypnut dialkovym ani zelenym tlacitkom - len natvrdo zozadu.

Pokial USB kluc zastrcim pri vypnutom stroji a potom nabootujem, tak mozem prijimac normalne upgradnut (FW, kluce), ale ak kluc zastrcim do beziaceho stroja, tak "zaspi" vyssie popisanym sposobom.

Najprv som si myslel, ze to je pripojenym eSATA externym diskom, pretoze zrazu mi ho prestalo vidiet (nikdy som s nim problemy nemal), ale rovnako sa to sprava aj po jeho odpojeni.

Co je horsie, tak externa skrinka mi zhruba v rovnakom case "odkracala" (disk je dobry, len elektronika skrinky blba).

Neviem, ci to ma spolu nejaky suvis, ale mam obavy, ze ano - otazka iba je, co sposobilo co ...:-(

Stretli ste sa niekto s niecim takym?
================================================
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Re: Problem s USB

Příspěvek od sporty »

me se to samy stalo vcera, kdy jsem chtel instalovat novy FW, neumim si to vysvetlit, do tedka jsem tenhle problem nemel. Mam taky pripojeny eSATA.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

Zkuste to ještě s jinou fleškou. Teď jsem to testoval při zapnutém eSata disku a žádný problém.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
Vlastimilek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: UNO4KSE,GIGABLUE,OCTAGON

Příspěvek od Vlastimilek »

Doporučuji mít flashku jen pro Octagona a necpát tam nic jiného.Potom nejsou problémy..
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

Už jsem to tu někde psal.Naformátuj si flaschu v PC a používej jí na nahrávání dat.Stává se totiž,že na nesformátované flaschce ti zůstane nějaký soubor bez označení(špatně smazaný)a ten dělá problémi.Používám na tyhle akce starou flaschu,tam přeci nezáleží na rychlosti,stačí i malá kapacita.Tuto flaschu používám na přenášení dat i mezi PC a notabokem.Neměl jsem problém.Druhou,kvalitnější používám na občasné nahrávání TV programů.Tu jsem nejdřív zformátoval na PC a pak Sabem.Po nutném restartu nahrává v rámci možností (psal jsem o tom v jiném vlákně).Restart nutný-po 5.min samo ukončilo nahrávání. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od janob »

Aldo píše:Zkuste to ještě s jinou fleškou. Teď jsem to testoval při zapnutém eSata disku a žádný problém.
Robim s pocitacmi uz vyse 20 rokov, takze metodu "pokus - omyl" mam zmaknutu ...:-)

Samozrejme som to vyskusal s roznymi druhmi USB kluca (aj ked som to tam nenapisal - taky postup povazujem totiz za samozrejmy) a spravalo sa to rovnako s kazdym (vsetky tie kluce mi doteraz chodili).

Vcera som to skusal zas a po odpojeni HDD, uplnom vypnuti Octagonu a jeho zapnuti uz USB kluc pozna a nacita bez zatuhnutia ... Takze urcite to mal na svedomi ten externy disk. Idem hladat fakturu, ci to mam este z zaruke ..::-(
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

To janob:

Ani trochu se nebudu divit, když s reklamací na HDD neuspěješ. Podle mého názoru za popsané problémy nemůže. Kvůli Tobě (abys´měl potíže vyřešeny) bych se rád i mýlil.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od janob »

Aldo píše:To janob:

Ani trochu se nebudu divit, když s reklamací na HDD neuspěješ. Podle mého názoru za popsané problémy nemůže. Kvůli Tobě (abys´měl potíže vyřešeny) bych se rád i mýlil.
Zle si ma rozumel - HDD je v poriadku (odskusane) - vadna je externa skrinka (tiez odskusane - povodny disk inde ide v pohode, iny dobry disk v tejto skrinke nejde).

Takze reklamovat chcem externy box, nie HDD ...:-)
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“