Pripojenie disku cez USB

Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Re: Pripojenie disku cez USB

Příspěvek od Aldo »

mzahalka píše:To Aldo:
Díky za snahu, zběžně jsem to hledal, v manuálu akorát píšou, že disk po 10 min automaticky přejde do režimu spánku. O vypnutí tohoto systému tam nepíšou a snad bych to ani nechtěl, aby se disk permanentně točil, ale ještě se pokusím na netu něco najít.
Nemusíš se bát, že by se disk pořád točil, o vypnutí se stará přijímač, pokud si to na něm nastavíš. Proto také u disku nejsou žádoucí žádné aktivity tohoto druhu. Vím o čem píši, sám jsem měl disk (Seagate), který měl vlastní režim usínání, ten nešel vypnout a disk byl na nahrávání nepoužitelný, musel jsem jej vrátit. Jako externí disk se hodí ten nejjednodušší HDD, bez vlastních utilit (pokud vůbec takový USB HDD lze koupit). Takže pohledej, zda jsi k disku nedostal nějaký CD s utilitami na nastavení.
Doplňuji: Pokud jsi nic nedostal, tak si stáhni na adrese, kterou jsi uvedl ve svém příspěvku. Vypadá to, že něco pro správu disku tam je.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Aldo:
Díky, ale bohužel není, jsou tam utility pro formátování, secret zone, backup, ale víc nic. Vracet disk ale nebudu, je dobrý pro zálohování dat k PC, má velkou kapacitu a podotýkám, že stíhá nahrávání i v HD, ale STB jej prostě neumí probudit. Navíc není vadný a nikdo mi jej zpět nevezme. Ještě vyzkouším disk připojit přes konvertor eSATA-USB + externí napájení, ale myslím, že problém bude stejný. Pokud budu ale toužit o časovém nahrávání, tak koupím ESATA disk, dle doporučení Fuzaka. Bohužel jsem naletěl na to, že od FW 105 bude možné nahrávat na USB. Tedy moje rada pro ty, kteří shání disk pro PVR - kupte ESATA.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

E sata -sata používám asi od konce řijna minulého roku,bez jediného problému,tak že jsem skončil s USB expperimentováním,protože u mne je zbytečné.pro mne je to něco jako "škrábat se levou rukou ,za pravím uchem."Tyto věci jsem si dávno vyřešil a nemám s tím žádné problémy!Mohu říct,že současný stav mě vyhovuje.Na disku mám filmy pro použití,co chci archivovat,přeráhnu do compu-zpracuji!Naspět do Octagonu nic necpu,protože je to blbost!Není důvod(žádný),to tam cpát.A teď mě můžete rozcupovat,kde a proč dělám chyby,rád se poučím!! :smoke: :thankyou:
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

zzaner píše:E sata -sata používám asi od konce řijna minulého roku,bez jediného problému,tak že jsem skončil s USB expperimentováním,protože u mne je zbytečné.pro mne je to něco jako "škrábat se levou rukou ,za pravím uchem."Tyto věci jsem si dávno vyřešil a nemám s tím žádné problémy!Mohu říct,že současný stav mě vyhovuje.Na disku mám filmy pro použití,co chci archivovat,přeráhnu do compu-zpracuji!Naspět do Octagonu nic necpu,protože je to blbost!Není důvod(žádný),to tam cpát.A teď mě můžete rozcupovat,kde a proč dělám chyby,rád se poučím!! :smoke: :thankyou:
Já cupovat nic nebudu,dělám to také přesně jako ty a od začátku žádné velké problémy nejsou.Navíc díky Foolproof,který se snaží dotáhnout k dokonalosti i dokonce zpětné nahrávání na disk pro Octagon a věřím,že se to postupně s jeho znalostmi povede a nebo se objeví nový soft a v tom již bude všechno zabudované.
Navíc si ale zase myslím,že nebýt těchto nadšenců a jejich různých pokusů
tak by jsme tady neměli o čem diskutovat a neposunuli bychom se nikam
a vlastně se někteří mohou vyvarovat chyb /pokud čtou/ hned od počátku.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

No, přidám něco do mlýna:

Mám disk eSata 3,5" 640GB. Byla by věčná škoda nevyužít jej i pro archivaci dobrých filmů. Takže to dělám tak, že film ostřihám ve VideoReDo, uložím jako *.Ts, posléze příponu smažu a Total Commandrem film přesunu na disk OCTAGONu. Tam přepíšu původní tímto upraveným a všechno funguje dál. Není potřebné vymýšlet složité postupy.
Vypalování na DVD nosič vychází dost neekonomicky, jelikož tyto filmy se na DVD většinou nevejdou dva a zůstává tam kupa volného místa.
Toto funguje s filmy v SD bohužel neumím zatím pracovat s HD, ale Foolproof práci s HD řeší a určitě vyřeší.
Optimální pro tento způsob práce by bylo používat USB 2,5" disk kvůli snazší přenosnosti, ale jak čtu, s nimi jsou zatím pořád problémy.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Alda-vnuk na DVD nacpe 5 filmů a nějak se tam vtěsnají.?. :good:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Alda:
Myslím, že problém je ve FW přístroje. Přenosová rychlost výše uvedeného USB disku je 480 MB/s, tedy dostatečná pro PVR, tento disk jede v PC jak fretka. Ale chtěl bych od vás pánové typ na eSATA disk a box, s kterým vám to opravdu jede. Chci už mít konečně o jeden problém méně, pak už se chystám jen na cccamd a jestli vyřeším i to, tak si potom budu muset najít jinou hračku.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

mzahalka-VP-5010LSF-B :good:
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Makej na cccamd,Třeba mě to pak také chytne.Toto je důležitější!! [-o< :poklona:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

zzaner píše:mzahalka-VP-5010LSF-B :good:
Díky zzaner, ale mám 3 dotazy
1. Dá se připojit přes eSATA k STB?
2. Má externí zdroj?
3. Jaký v něm máš disk?
V recenzi píšou, že né všechny WD disky s ním pracují
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Napájení+ propojovací kabel je nutno dokoupit.Je to šuplíkový,zabudovaný v compu,který vysunu a připojím k Octagonu. :poklona:
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

zzaner píše:Alda-vnuk na DVD nacpe 5 filmů a nějak se tam vtěsnají.?. :good:
Tomu samozřejmě věřím. Kompresí. Problém je ovšem v razantní ztrátě kvality. A to jí u některých kanálů stejně není přespříliš.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

mzahalka píše:To Alda:
Myslím, že problém je ve FW přístroje. Přenosová rychlost výše uvedeného USB disku je 480 MB/s, tedy dostatečná pro PVR, tento disk jede v PC jak fretka. Ale chtěl bych od vás pánové typ na eSATA disk a box, s kterým vám to opravdu jede. Chci už mít konečně o jeden problém méně, pak už se chystám jen na cccamd a jestli vyřeším i to, tak si potom budu muset najít jinou hračku.
Moje vybavení, i když od jiných obchodníků:

BOX: http://www.okcomputers.cz/coolermaster- ... a/d-80989/

Disk: http://www.alza.cz/western-digital-cavi ... d89454.htm

Spolehlivě fungují cca 4 měsíce.
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

mzahalka píše:. Ale chtěl bych od vás pánové typ na eSATA disk a box, s kterým vám to opravdu jede. Chci už mít konečně o jeden problém méně, pak už se chystám jen na cccamd a jestli vyřeším i to, tak si potom budu muset najít jinou hračku.
Mám od března:

Externí box LC POWER EH-35BE2 3,5 SATA2/1 HDD, USB 2.0
HDD Samsung T66S - 400GB 16MB SATA-300 (HD403LJ)

Funguji mi spolehlivě a bez problémů.
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To zdent, Aldo, zzaner:
Díky pánové, ještě jsem čekal, co udělá s PVR nový FW pro Optibox 8750 10609, ale bohužel USB disk stále selhává. Ještě tedy počkám na nový FW. Co jsem se dočetl na foru, tak se chystá nový FW s úpravou PVR. Pokud už ani to nepůjde, tak se chystám koupit toto:
Box: http://www.alza.cz/externi-box-akasa-in ... d97201.htm
Disk: http://www.alza.cz/samsung-spinpoint-f2 ... 122664.htm
Mám pod Optiboxem PC, takže eSATA zapnu do STB a USB do PC bez jakéhokoliv přepínání.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

mzahalka píše:To zdent, Aldo, zzaner:
Díky pánové, ještě jsem čekal, co udělá s PVR nový FW pro Optibox 8750 10609, ale bohužel USB disk stále selhává. Ještě tedy počkám na nový FW. Co jsem se dočetl na foru, tak se chystá nový FW s úpravou PVR. Pokud už ani to nepůjde, tak se chystám koupit toto:
Box: http://www.alza.cz/externi-box-akasa-in ... d97201.htm
Disk: http://www.alza.cz/samsung-spinpoint-f2 ... 122664.htm
Mám pod Optiboxem PC, takže eSATA zapnu do STB a USB do PC bez jakéhokoliv přepínání.
Ten akasa by měl být bez problémů, disk též. Nelekni se ovšem, když Ti to při současném připojení, jak jej popisuješ, nenačte disk. Myslím si, že buď budeš mít USB a počítač, nebo eSata a OCTAGON. Pokud Ti půjde při současném připojení obou, tak dej vědět.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Aldo:
Díky, ale to předpoklám, že současně nebudu přistupovat na disk v jednu dobu s oběma přístroji, vždyť zobrazit mi na TV také nepůjdou najednou.
Ale jestli to nenačte disk, tak dám vědět.
Ještě jsem uvažoval o takové variantě, jestli by nešlo použít SATA disk v PC přes nějaký přepínač se zdrojem, ale to asi riskovat nebudu.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“