Tlačítko OPT+ a podobné

havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Tlačítko OPT+ a podobné

Příspěvek od havana »

Marně zkouším a hledám k čemu slouží na DO tl. OPT+. Tlačítko SAVE tu a tam po stisknutí něco ukládá, ale netuším co. Tlač. TV/SAT - po stisknutí se objeví ikonka TV nebo SAT, ale nic se neděje. Prozradí mi někdo k čemu tyto tl. slouží :?: :x
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
janik1971
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk

Re: Tlačítko OPT+ a podobné

Příspěvek od janik1971 »

Tak to bude zaujimat aj mna
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

TV/SAT slouzi na prepnuti mezi ovladanim satelitu a televize
Premiere Portal (Multifeed) - Button --> OPT+ or also AV+ - tohle je v readme u kazdeho FW
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
misut
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon,918HD

Příspěvek od misut »

Přesně jak napsal EmbreOnyx.Když chytáš Paket Premiery,nemusíš mít poskládány jejich sportovní,nebo filmové,erotické ale jednoduše zmáčkneš AV+ a pak horní řádek k vyvolání této funkce Multifeed/dobré!!!/ kterou nemá hodně i linuxových přístrojů/ nebo přímo OPT+.Programy si ti pomocí této funkce srovnají samy automaticky.Například - Sport - ovládá program Sport Portal- nyní Sky sport info,kde řada programu jede jen když je např.Bundesliga,Formule 1- kde díváš se na trať z kopitu,z různých úhlů apod a místo hledání,co jede a kdy, tak ti tato funkce sama vše vyhledá :good:
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od janob »

havana píše:Marně zkouším a hledám k čemu slouží na DO tl. OPT+. Tlačítko SAVE tu a tam po stisknutí něco ukládá, ale netuším co. Tlač. TV/SAT - po stisknutí se objeví ikonka TV nebo SAT, ale nic se neděje. Prozradí mi někdo k čemu tyto tl. slouží :?: :x
TV/SAT - uz to tu kdesi bolo popisane - sluzi na prepnutie dialkoveho ovladaca na ovladanie TV. Staci zadat prislusny ciselny kod pre dany model TV a stlacenim tohto tlacitka sa ovladanie prepne (vyskusane na plazme Panasonic 37PX80, ci co to doma mam .-)). Odkial som splasil to konkretne cislo pre dany model TV si uz nepamatam, skus pohladat v manuali ku TV, manuali ku Octagonu alebo na webe. Mam taky pocit, ze pre dany Panasonic to bolo 279 ale to len hadam ...
================================================
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od janob »

janob píše:
havana píše:Marně zkouším a hledám k čemu slouží na DO tl. OPT+. Tlačítko SAVE tu a tam po stisknutí něco ukládá, ale netuším co. Tlač. TV/SAT - po stisknutí se objeví ikonka TV nebo SAT, ale nic se neděje. Prozradí mi někdo k čemu tyto tl. slouží :?: :x
TV/SAT - uz to tu kdesi bolo popisane - sluzi na prepnutie dialkoveho ovladaca na ovladanie TV. Staci zadat prislusny ciselny kod pre dany model TV a stlacenim tohto tlacitka sa ovladanie prepne (vyskusane na plazme Panasonic 37PX80, ci co to doma mam .-)). Odkial som splasil to konkretne cislo pre dany model TV si uz nepamatam, skus pohladat v manuali ku TV, manuali ku Octagonu alebo na webe. Mam taky pocit, ze pre dany Panasonic to bolo 279 ale to len hadam ...
Kurnik, teraz si tak spominam, ze sa to malo robit asi tak, ze dlhsie podrzis stlacene to tlacidlo TV/SAT (kym sa nerozblikalo), potom zadas ten kod (nie som si isty, ci nebol nahodou az stvormiestny) a po jeho zadani to tlacitko bliklo. Nasledne sa ovladanie naspat vratilo jednoduchym kratkym stlacenim TV/SAT. Nie som teraz doma, tak to nemam ako odskusat, ale pripadne skus pohladat niekde na webe. Prislusny kod by mal byt uvedeny v dokumentacii k danemu TV (niekde na konci - str. 73 - 94). Rozne univerzalne ovladace vedia aj samy zistit dany kod - neviem, ci to ide aj u DO ovladaca Octagonu. Naposledy som to pouzil uz davno, tak si to presne nepamatam, ale viem, ze islo prepinat kanaly aj ovladat hlasitost na TV ovladacom od Octagonu.
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Nad programovanim DO neni treba nijak badat staci si stahnout navod ...
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=97&t=15142
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

No tak tlačítko OPT+ je vysvětleno - protožer premiere přes multifeed nepoužívám/zatím/ je to pouze informace. Tl. TV/SAT alespon u mne neslouží k přepínání DO - na to jsou přece dvě samostatná tl. STB a TV a návod zde uvedený znám a používám patří právě těmto tlačidlům. Po zmáčknutí TV/SAT to kromě zobrazení ikonek TV nebo SAT nemíní dělat nic. DO v obou případech ovládá STB. Takže stále nevysvětleno :x zkuste ještě jednou prosím :thankyou:
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

havana píše:No tak tlačítko OPT+ je vysvětleno - protožer premiere přes multifeed nepoužívám/zatím/ je to pouze informace. Tl. TV/SAT alespon u mne neslouží k přepínání DO - na to jsou přece dvě samostatná tl. STB a TV a návod zde uvedený znám a používám patří právě těmto tlačidlům. Po zmáčknutí TV/SAT to kromě zobrazení ikonek TV nebo SAT nemíní dělat nic. DO v obou případech ovládá STB. Takže stále nevysvětleno :x zkuste ještě jednou prosím :thankyou:
Neuvěřitelné.Odstraň krytí červené ledky a zpátečka je vpravo-dolů.

:book:
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

Neuvěřitelné.Odstraň krytí červené ledky a zpátečka je vpravo-dolů.

:book:[/quote]

:x Nedělej si ze mne legraci :!: :twisted:
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od janob »

havana píše:No tak tlačítko OPT+ je vysvětleno - protožer premiere přes multifeed nepoužívám/zatím/ je to pouze informace. Tl. TV/SAT alespon u mne neslouží k přepínání DO - na to jsou přece dvě samostatná tl. STB a TV a návod zde uvedený znám a používám patří právě těmto tlačidlům. Po zmáčknutí TV/SAT to kromě zobrazení ikonek TV nebo SAT nemíní dělat nic. DO v obou případech ovládá STB. Takže stále nevysvětleno :x zkuste ještě jednou prosím :thankyou:
Sorry - isiel so po pamati a splietol som si tlacitka :-)
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Uz jsem z hokny doma a koukam, ze mam taky pamet na pendrek, zkousel jsem to tlacitko TV/SAT, ale nic me nenapada..
janik1971
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janik1971 »

No Až ma pamäť neklame tak pokiaľ použijete modulátor teda štandartný výstup cez analóg koax. a na tv naladíte zvolenú frekvenciu alebo kanál ak chcete a plus privediete do modulátoru signál z klasickej terestrialnej anteny. Tak tento "čudlík" slúži na prepínanie signálu a teda výstupu z RF modulátoru buď na tv alebo sat. :smoke:

A hovorte mi božský Evan. :Yahoo!:

t.z. buď tam budete vidiet ten signál z terestrialu alebo priamo z stb.
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2
zb1

Příspěvek od zb1 »

Tlačítko TV/SAT spína ovládacie napätie na SCART TV (horný scart konektor na Octagone). Ak má ešte niekto prepojený Octagon s TV cez SCART týmto tlačítkom sa prepína signál TV/SAT.
janik1971
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janik1971 »

Síce to prepína aj pri scarte no asi treba mat pripojenú terestrialnu antenu, alebo treba použiť iný výstup scart. Jediny možný spôsob ako to zistiť je odskúšať to a to som aj spravil.
Bez signálu na pripojenom RF modulátore signál "zrnenie" režim TV pri prepnutí na režim SAT obraz z stb na RF OUT.
Pri prpínaní cez scart pri TV/SAT obraz na výstupe len SAT.

howk
Obrázek
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

nezůčasťnoval jsem se této debaty,protože jsem si myslel,že tyto kraviny máte dávno přezkoušené,no,asi jsem se mýlil. :Yahoo!:
janik1971
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janik1971 »

Mňa zaujímalo OPT+ no tak ako kolega spomenul vyššie je mi táto funkcia k ničomu aj napriek tomu ,že sa pri každom novom FW o nej píše v popise.

A TV/SAT je ozaj funkcia pokiaľ má user pripojené STB k zobrazovaču cez HDMI k ničomu.
Kto si dnes kúpi plazmu a hd stb k tomu aby ju pripájal pomocou koaxu cez rf out? Asi málokto ,preto to aj málokto má odskúšané tak ako aj nahrávanie cez scart veď prečo nevyužiť SATA, však? :smoke:

Takže diskusia nie je až tak k ničomu. A fórum ja na poradenie a nie na polemizovanie, PREČO?
Obrázek
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Janíku,máš pravdu,promiň,jen mě to připadalo trochu naivní.Já jsem taká palice,že vše přezkoumávám a pokud je to funkční,tak už mě to nějak nezajímá.Více mě zajímají problémy.Co zdílení,už Vám to vše maká?? :poklona:
janik1971
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janik1971 »

No vidíš a to je problém ktorý neriešim. Som len user a nikdy sa mi share nepodarilo nastaviť tak aby mi to nevypisalo "not found" dúfam ,že som to napísal dobre. A som ten typ ,že pokiaľ to nevihnutne nepotrebujem tak to dalej "nešteklím". A prosiť sa dakomu o funkčné share je pod moju úroveň a blbec ten kto by mi ho poskytol takže v tomto neposlúžim. To skôr v takých trivialnych veciach ako v tomto thread-e. :poklona:
Obrázek
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

zb1 píše:Tlačítko TV/SAT spína ovládacie napätie na SCART TV (horný scart konektor na Octagone). Ak má ešte niekto prepojený Octagon s TV cez SCART týmto tlačítkom sa prepína signál TV/SAT.
Díky tato odpověď je dostačující a zdá se správná 8) :thankyou:
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“