Diseqc+monoblok u 918

Odpovědět
George2

Diseqc+monoblok u 918

Příspěvek od George2 »

Prosím o radu - mám diseqc se 4 vstupy, do čtvrtého vstupu jsem dnes připojil monoblok Inverto na příjem 13E a 9E. Jak nastavit v menu, aby se přes diseqc přepínal i monoblok?
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Re: Diseqc+monoblok u 918

Příspěvek od Aldo »

George2 píše:Prosím o radu - mám diseqc se 4 vstupy, do čtvrtého vstupu jsem dnes připojil monoblok Inverto na příjem 13E a 9E. Jak nastavit v menu, aby se přes diseqc přepínal i monoblok?
S tímto obsazením nemám zkušenost, ale zkusil bych každému LNB přidělit u volby DiSEqC1.0 jiné písmeno (např A - B). Volbu DiSEqC1.1 nastavit na "Žádný".
Pokud to chodit nebude, ta zkusit nastavit DiSEqC1.0 na"Žádný" a v DiSEqC1.1 přidělit postupně čísla jednotlivým LNB.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
George2

Příspěvek od George2 »

Díky za radu, ale bohužel to nefunguje. Mám zapojeny 3 singl LNB + singl monoblok do čtyřvstupového Diseqc. Z monobloku jede pouze jeden LNB. Je to vůbec možné takto nakonfigurovat ?
emo53
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od emo53 »

George2 píše:Díky za radu, ale bohužel to nefunguje. Mám zapojeny 3 singl LNB + singl monoblok do čtyřvstupového Diseqc. Z monobloku jede pouze jeden LNB. Je to vůbec možné takto nakonfigurovat ?
Nie je to možné. Pri zapájaní monobloku sa používa prepínač s voľbou option.
George2

Příspěvek od George2 »

Zatím stále nefunguje. Zkoušel jsem i různé kombinace s přepínečem 22kHz. Nezáleží náhodou na tom, do kterého vstupu Diseqc ten monoblok připojím? Nyní ho mám ve vstupu č.4.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

George2 píše:Zatím stále nefunguje. Zkoušel jsem i různé kombinace s přepínečem 22kHz. Nezáleží náhodou na tom, do kterého vstupu Diseqc ten monoblok připojím? Nyní ho mám ve vstupu č.4.

Téměř bych se byl vsadil, že za použití DiSEqC1.1 to půjde, když každému LNB přidělíš jiné číslo, ale zřejmě bude mít pravdu emo53.
Kam to máš zapojené je jedno. Všechny vstupy jsou stejné.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Ak to máš od EMP Centauri,skús poslať email na ich technické oddelenie,podľa mojich skúseností Ti poradia.
PS. Ak chceš aby Ti niekto poradil,je dobré napísať typ prepínača, lebo väčšina ľudí tu z fóra nevlastní "krištáľovú guľu".
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
George2

Příspěvek od George2 »

Díky všem za rady. Mám Diseqc s typovým označením DSC 304D, monoblok je EMOS BS41. Po vypnutí Diseqc 1.0 a přiřazení 1.1 jde pořád jenom jeden konvertor. Děkuji za každý nápad, co ještě vyzkoušet.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Já jsem nedávno také laboroval s monoblokem nebyl sice připojen do dalšího přepínače a připojení bylo přímo k jinému přijímači ne Octagonu.
Bylo provedeno hodně pokusů s nastavením v přijímači /A-B,1-4, různě diseq atd./ a stále pouze signál z jednoho konvertoru.Monoblok byl pro Astru 19 a 23 a bral jsem stále hlavní jako Astru 19 a až teprve když jsem přehodil pořadí a hlavní použil jako vedlejší tak začal přepínač v monobloku fungovat správně a naskočili obě družice možná,že jsem třeba pomohl.
U tebe jde ale o to zda vůbec monoblok může tedy fungovat s dalším přepínačem.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

To MarekO:

Přivedl jsi mne k možné chybě, která se občas dělá a možná jí dělá i kolega George2. Když totiž do držáku upneš monoblok, tak, že jeden LNB máš (samozřejmě) uprostřed a na něm naladěnou Astru 23,5 a druhý ( při pohledu od paraboly k LNB) vpravo, tak pokud na druhém očekáváš Astru 19,2 jsi vedle. Druhé LNB (pro Astru 19,2) musí být v tomto případě (t.j., když uprostřed je Astra 23,5) vlevo.
Doufám, že jsem to nepopsal moc nesrozumitelně a víte o co jde. Obadva způsoby umístění monobloku se totiž používají, záleží na tom, čemu kdo dává přednost. Velký praktický dopad na kvalitu příjmu nemá ani jeden způsob zapojení, pouze se v některých případech (při zapojení i dalších LNB) může docílit rovnoměrnější kvalita signálu.
George2

Příspěvek od George2 »

Díky Aldo za námět na možnou fatální chybu. Já mám však středový LNB na 13W a ten levý (z pohledu za parabolou)šilhající na 9W Eurobird. Stále se mi nepodařilo rozchodit.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

Zdá se, že to nějak půjde zapojit, aby to celé chodilo, ale přes další přepínač. Podívej se na :
http://www.tvdigitalne.cz/index.php?det ... -IW-Option
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Aldo píše:To MarekO:

Přivedl jsi mne k možné chybě, která se občas dělá a možná jí dělá i kolega George2. Když totiž do držáku upneš monoblok, tak, že jeden LNB máš (samozřejmě) uprostřed a na něm naladěnou Astru 23,5 a druhý ( při pohledu od paraboly k LNB) vpravo, tak pokud na druhém očekáváš Astru 19,2 jsi vedle. Druhé LNB (pro Astru 19,2) musí být v tomto případě (t.j., když uprostřed je Astra 23,5) vlevo.
Doufám, že jsem to nepopsal moc nesrozumitelně a víte o co jde. Obadva způsoby umístění monobloku se totiž používají, záleží na tom, čemu kdo dává přednost. Velký praktický dopad na kvalitu příjmu nemá ani jeden způsob zapojení, pouze se v některých případech (při zapojení i dalších LNB) může docílit rovnoměrnější kvalita signálu.

Toto jsem si při nastavování také myslel ale bohužel i při tom laborování a přesunem monobloku jsem opravdu dospěl k signálu z obou až teprve prohozením pořadí v disequ.Původně jsem si ještě myslel zda to vůbec monoblok na 19 a 23 je,protože jsem někde na stránkách internetu narazil,že jsou Hotbird a Astra a tam to bylo prý nastaveno na hranici aby to vůbec chodilo.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“