Citlivost tuneru Octagonu HD SF - 918

knawi
Pokročilý
Pokročilý

Citlivost tuneru Octagonu HD SF - 918

Příspěvek od knawi »

Dobrý den! Prosím o sdělení zkušeností s citlivostí resp. kvalitou vstupu Octagonu. Jedná se o příjem signálů na hraně možností. Děkuju!
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Re: Citlivost tuneru Octagonu HD SF - 918

Příspěvek od Aldo »

knawi píše:Dobrý den! Prosím o sdělení zkušeností s citlivostí resp. kvalitou vstupu Octagonu. Jedná se o příjem signálů na hraně možností. Děkuju!
U mne je limitní Q=22. Je-li méně obraz kostičkuje.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Pokud se ti to bude zdat jako relevantni informace tak Octagon podle svych
ukazatelu (ktere urcite vubec nekoresponduji s jinymi pristroji) zacina ztracet signal az nekde kolem Q=22%.
Edit: Tak vidim, ze me Aldo predbehl, ale aspon je videt, ze nam to vypadava pri stejne urovni signalu..
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

U mne je limit 20%(21% ještě OK-Testováno na Arabech MBC při mrholení) :poklona:
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Opožděně, nebyl jsem totiž na netu, děkuju za odpovědi.
Zjevně jsem otázku položil špatně. Jde mě o zkušenosti při srovnávání přijímačů, které jste provozovali dříve nebo měli možnost vyzkoušet, s Octagonem z hlediska citlivosti. Bar levely a % jsou, domnívám se, hodně subjektivní. Ale možná, že to dost dobře není možné porovnat bez přístrojů vlastnosti tohoto druhu a taky to není rozhodující kriterium.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

knawi píše:Opožděně, nebyl jsem totiž na netu, děkuju za odpovědi.
Zjevně jsem otázku položil špatně. Jde mě o zkušenosti při srovnávání přijímačů, které jste provozovali dříve nebo měli možnost vyzkoušet, s Octagonem z hlediska citlivosti. Bar levely a % jsou, domnívám se, hodně subjektivní. Ale možná, že to dost dobře není možné porovnat bez přístrojů vlastnosti tohoto druhu a taky to není rozhodující kriterium.
Octagon je o hodně citlivější,kde si jiný přijmač ani neťukne,tam to běží(testuji 7W+26E slunečno-mrholení dešť),citlivější jsem neměl v ruce(určitě jsou,ale neměl jsem štěstí.) :poklona:
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

@zanerr: díky, to je dobrá zpráva! Někdo citlivost resívrů podceňuje, jiní potvrzují rozdíly mezi přístroji v úspěšnosti zpracování slabých signálů - na fórech prý v tomhle chválí Clarke-Tech. Nevím, jestli se jedná v pravém slova smyslu o "citlivost" tunerů, proto mě jde o podobnou informaci, jakou jsi mě dal. Prostě Octagon HD SF - 918 funguje při zpracovávání slabých signálů dobře. Děkuju!
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Promiň zzaner! jako bych ten nick četl poprvé!
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Jak napsal zzaner, Octagon 918 je skutečně citlivý. Poznatelné je to pochopitelně hlavně na kmitočtech s hraniční možností příjmu. Z nejpopulárnějších i pro mně, jsou to Astra 2D na 28.2°E a Nilesat resp. Atlantic Bird na 7°W. Při prvním zapojení Octagonu namísto původního resívru, bylo patrné značné zlepšení příjmu právě na zmíněných satelitech - BBC a ITV (28.2E), Fox Movies, MBC Persia a Dubai Sport 2 (7W). Bylo to navíc v čase nečasu v polovině října, kdy silně pršelo a někde padal sníh. Pro upřesnění - předtím jsem si hrál s nikoli necitlivým EM 200 CI, parabola Gib. 120 offset na SG2100A, místo Praha.
Jinou zkušenost než Aldo a zzaner mám s minimálním Q. Ani při Q = 27% není u mně jistota, že obraz nekostičkuje, úplně stabilní není někdy ani když je Q nad 30%. Jinde je dostatečná úroveň Q = 25 - 26%. Úprava signálu dotočením paraboly přes žluté tlačítko je účinnější, než nastavení hodnot AGC, šířky pásma a reference, která vypadají velmi slibně ale kvalitnější obraz nepřinesou. Při všech těchto "přesných" nastavováních nerozumím skokovému poklesu % síly i kvality na nulové hodnoty, po několika vteřinách se obě samy opět objeví (v případě Q, obvykle je to 10). Příčinou může být nastavení anténní soustavy a s tím související výsledné hodnoty BER a MER, pro mně, amatéra, trochu bájné.
Díky těm, kteří si o mých zkušenostech přečtou a zvláště těm, kteří připojí svůj komentář. Ať se vám všem daří!
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Čo to tu riešite,všetko je len informatívne,nič nehovoriace indikovanie kvality a sily signálu.Ale na tom sa nedá stavať kvalita prijímača.Každý typ sat.prijímača má iný typ tuneru,iný HW a SW,čo môže podstatne ovplivniť príjem.Že má Octagon 918- graficky najcitlivejší tuner je pravda a má jednu podstatnú vec, že sa dá donastaviť optimálny príjem.Ale to nerieši to, o čom diskutujete.Prešlo mi rukami veľa prijímačov a každý jeden pri testovaní vykazoval iný údaj o úrovni kvality a sily signálu.Dôležitý a podstatný, je stupeň úrovne kvality signálu pri ktorej začne obraz zamŕzať,alebo kostičkovať,prípadne vypadne úplne.A tam ste vedle ako jedle.Lebo u Linuxových prijímačov Dreámbox je hranica 70%,u openboxu 50 % atď.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Naprosto nerozumím důvodu tvojí podrážděné reakce. Zmínil jsem se o svojí zkušenosti s pro mně novým Octagonem, protože jsem se na jeho citlivost před časem ptal. Doufám, že jsem s ní dal najevo spokojenost. Nechápu proč do toho taháš ty, kteří mně v červenci odpověděli. Přestože to tolik pobouřilo tvůj profesionální cit, jako amatér se na něj nemusím ohlížet a být spokojenej s nepopiratelnou skutečností, že Octagon je citlivější, než čtyři přijímače, se kterými mám zkušenost. Navíc jsem nikomu necpal procenta z mého resívru jako světobornou hodnotu představující etalon i pro tebe, nervózo.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Naprosto nechápu o co se hádáte,pokud je něco dobré a to v tomto případě je,je vše v pořádku.Já jsem s přijmačem spokojen,slouží mně jak potřebuji a to je pro mne hlavní!!Tak že :good: :smoke: :smoke: :poklona:
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

zzaner píše:Naprosto nechápu o co se hádáte,pokud je něco dobré a to v tomto případě je,je vše v pořádku.Já jsem s přijmačem spokojen,slouží mně jak potřebuji a to je pro mne hlavní!!Tak že :good: :smoke: :smoke: :poklona:
Súhlas zo ZZanerom u mna max . spokojnosť Octagon 918 HD.
Porovnávať ide :
1. NELINUX
a) SD príjem
b) HD príjem

2.LINUX

a)SD príjem
b)HD príjem

Odpadne mnoho nepodstatných dotazov a odpovedí.
Fóra môžu slúžiť okrem rád aj na OSVETU-a ak nechceme byť ako naši politici- tak pomôžme čo máme skúsenosti zo satelitnou technikou ľuďom
/LAIKOM/, ktorí naletia na reklamu a kúpia si sat komplet v supermarketoch
/no name/ a tesia sa ako dobre kúpili.Jedná sa o prijímač /parab.+konv. no problém/ sú to veľakrát totál výbehové typy .
Sat komplet vlastním 20r. -pominuli časy keď karta stála 5000sk -nerobím nikomu propagáciu ani nie som za to platený,no NAJ -je SKY LINK a SVOJ komplet. UPC mi končí terz /som rád/ kvalita a nekompl. balík-už nie.
EMU beriem ako príjemný doplnok /a keď pôjde -beriem a keď nie tak sa nepo....em.
A ak zdieľanie tak deliť :
a) HOME
b) OSTATOK
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Vidím, že jde o nedorozumění. Nechtěl jsem srovnávat signály v různých přijímačích, tak hloupej už nejsem, nechtěl jsem ani cokoli řešit a hlavně jsem se nechtěl hádat a to jsem, přestože máte jiný dojem, také neudělal.
Prachobyčejně jsem se chtěl svěřit se zkušenostmi k tématu, které jsem v červenci založil. Zřejmě to nenívhodnej přístup.
Děkuju za reakce nickům vlado.ucho, zzaner a kaon.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To Knawi,vôbec nie som podráždený,ani sa nechcem do nikoho navážať a znevažovať jeho poznatky.Len mi pripadalo nepodstatné zaoberať sa tak vážne, s takou nepodstatnou vecou, ako je škála úrovne kvality a sily signálu na jednotlivých prijímačoch.To,že má Octagon SF-918-HD veľmi citlivý a tým aj kvalitný tuner je pravda a túto úroveň zatiaľ nedosahuje žiadny, mnou testovaných prístrojov.Zatiaľ som nezistil, že by úroveň podania obrazového výstupu dosahoval iný prijímač, ako má Octagon,brilatný a kvalitný,tak na LCD,CRT ako i na Plazme Panasonic-Viera.107 CM.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Děkuju, vlado.ucho a měj se fajn!
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

No ak je to s tou kvalitou ozaj tak skvelé tak čo si najprv prečítať na parabola.cz článok k tejto téme. V ňom sa pojednáva o kvalite príjmu pod 2000 bitrate a tesne pod 40000 bitrate. A viem že veľa stb s takto kvalitným príjmom nie je. Takže akákoľvek debata k tejto téme pokiaľ si tom nik neoveri je zbytočná. A z vlastnej skúsenosti viem ,že podobný bitrate octagon nevie. Takže to je to čo tuner robí kvalitným. I keď ,áno súhlasím z nelinux je to zatiaľ stále prijateľné.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To Ulmus,prepáč ale v žiadnom prípade nemôžem s tebou súhlasiť,ale ber to ako môj subjektívny postreh.Neviem čo všetci tu operujete s nejakým bytráte a pod.Pre mňa je podstatné a pri testovaní rozhodujúce obrazové podanie daného prijímača a nie v akom bytráte je daný program vysielaný.Výsledok je dôležitý,pri nastavovaní obrazu na TV, ale aj v prijímači a potom celkový obraz.Žiadny doposiaľ mnou testovaných prístrojov, nedosiahol úrovne obrazového podania tak kvalitne v SD ako má Octagon,hovorím žiadny.Linux som mal predtým DM-7020 si a mám i teraz DM-500 S,ale v SD podaní je dobrý,alebo výborný,ale nie je super,to dokáže len Octagon.A môžete mi veriť,alebo neveriť,ale už som ich testoval niekoľko,tak na LCD,CRT a aj Plazme.Záleží na nastavení všetkých parametrov obrazu a tam sa to prejaví,ale je to môj pozorovací subjektívny dojem.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Pekný obraz je subjektívne meradlo. To čo sa páči mne alebo tebe sa este nemusí páčiť všetkým. To čo je pre kvalitu tuneru podstatné je jeho citlivosť.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Zajímavá debata,ale pro mne,koncového spotřebitele je důležitý jen výsledek.(mbc!!Chování za deště,sněžení,respektive nasáknuté mračna)a protože mám motor,toto je pro mne hodně důležité.Pro mne je důležité,že také umí vše co potřebuji.Pokud toto bude umět i řada tisíc-Linux,tak kdo si jej koupí,jistě neprohloupí.Nemluvím o nějaké formě bonusu,v dekodování,což je jistě třešnčka na dortě,ale nic víc!!Mohu s klidným svědomím prohlásit,že 918 se jim celkem povedla a lituji,že nemůžu zkoušet další řadu,jistě to bude také zajímavé.(Co by důchodce si nemohu dovolit každý nový výrobek.) :poklona:
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“