Tuner sa nechyti - Q 10%

Odpovědět
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Re: Tuner sa nechyti - Q 10%

Příspěvek od sporty »

zzaner píše:Konektory nebo kabel(někdy stačí odříznout konce(5-10CM).
to jsem taky udelal
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
fuzak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM800 HD

Příspěvek od fuzak »

Pre zizi :
Dalo by sa zistiť čo je originál výbava a čo nie, ale to by musel výrobca napísať zoznam súčiastok, ich označenie atď...
...a potom dať vedľa seba 20 ks Octagonov, vyrobených v rôznych časových obdobiach vypitvať ich a porovnať súčiastky so zoznamom výrobcu... [-o<
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

Stejně by to ničemu nepomohlo, i kdyby jsi věděl co tam dle výrobce má být.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

takze ted je Octagon uplne v r...i, uz vubec nenabootuje, pri pusteni sitovym vypinacem blika predni cervene tlacitko a nic.

Dneska jsem telefonoval s prodejcem a ten se me ptal, co tam mam za FW. Jesli tam neni original, tak zaruka neplati.

Je nejaka moznost, Oct nejak ozivit abych tam mohl nahrat original?
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Vesele bych mu tvrdil, ze tam mas ofic, pokud je uz pristroj ve stavu, ze vubec nereaguje stejne nemaji moc moznosti jak to pred reklamaci zjistit, respektive se s tim nebudou drbat. Mam zkusenost s reklamaci jinych pristroju kde mi prodejce tvrdil to same, mel jsem tam ruzne neoficialni FW a nikdy nebyl problem (servis NOKIA a Philips), reklamovano z jinych duvodu nez uplna nefunkcnost a proslo to.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
navyi
satelitni prijimac: octagon SF918HD

Příspěvek od navyi »

sporty píše:takze ted je Octagon uplne v r...i, uz vubec nenabootuje, pri pusteni sitovym vypinacem blika predni cervene tlacitko a nic.

Dneska jsem telefonoval s prodejcem a ten se me ptal, co tam mam za FW. Jesli tam neni original, tak zaruka neplati.

Vadná poistka v zdroji.Po oprave zistia o aký firmware sa jedná.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Skôr sa domnievam, že v tomto prípade je na chybe porucha v zdroji a nie chybného FW,
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

navyi píše:
sporty píše:takze ted je Octagon uplne v r...i, uz vubec nenabootuje, pri pusteni sitovym vypinacem blika predni cervene tlacitko a nic.

Vadná poistka v zdroji.Po oprave zistia o aký firmware sa jedná.
Da se ta pojistka vymenit?
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Samozrejme že sa dá,ak to vieš,máš odsávačku,pájkovačku,cín a zistíš na aký prúd je stavaná.Ak je len trubičková,tak treba najprv zistiť príčinu, prečo odišla.Ale je elektronická,ktorá sa po odstránení príčiny opraví sama.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

naradi sice vsechno mam, ale zjistit pricinu, to asi nezvladnu...
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Obyčajne sa to podarí zistiť aj voľným okom,nafúknuté kondíky,upečený odpor,prerazený kondenzátor,prerazená dióda a pod.Nájdi si maníka čo tomu rozumie,aby si nenarobil viac škody,ako osohu.
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Chlapi,ja mám Octagon,na ktorom Q nepadá (kupený 07/2008 - Nemecko).
Ak ma moja pamäť neklame,keď som ho zapojil,tiež som mal problémy,že na niektorých TP som mal Q=10.Aj som to skúšal riešiť cez s jedným maníkom tu z fóra a to čo jemu šlapalo mne stále Q=10.
Tak som kúpil nové LNB (predtým starý STRONG 0,6dB),a odvtedy som sa s Q=10 nestretol - mám na mysli programy,ktoré u nás bežia v pohode (nie exotiky, na ktoré treba veľký tanier).Octagon mám pripojený na 110cm parabole + STAB HH 120.
Nehovorím,že je to 100% riešenie,ale u mňa to chodí.
Neukameňujte ma ak Vám to nepomôže,chcel som iba pomôcť.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Môže byť. Ale najskôr bude prapôvodom všetkého prúdovo slabý zdroj. Podľa jedného z mojich zdrojov dochádza k veľkej prúdovej záťaži a na to aby potom zostalo dostatok na oživenie obvodov dosky alebo tunera je to už málo a preto pri určitých frekvenciách padá Q. Údajne dakedy mali podobne problémy aj Dream-y. Toto je podľa mňa najpravdepodobnejšie no a tým pádom aj lnb s vysokou záťažou pre hardware tomu tiež napomáhajú. Takže celé je to vinou hardware samotného stb. A mimochodom zdroj informácií je dôveryhodný.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Keď už tu nad tým takto špiritizuujeme - ak má ulmus dobrý zdroj informácií, bolo by dobré keby si diskutujúci s padajúcim Q zmerali prúdový odber pri chode motora (pri oboch polarizáciách). Možno na tom slabom zdroji čosi bude,ja mám totiž motor STAB,ktorý je úžasne pomalý - teda predpokladám,že má ľahký prevod a nemusí mať veľký prúdový odber.
No nikdy som to nemeral.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

No a to je druhá časť info a to že stab hh 100 a 120 až sa nemýlim v tipologii sú v pohode ale 90 nie je origo je to dáky klon na zákazku abcom teda čínsky shit ktorý zvykne robiť problém. Údajne viac prúdovo zaťažuje stb no aj napriek tomu je tento stb podľa zdroja prúdovo "obmedzený". Teda základ vady treba hľadať v stb a následne v ostatných komponentoch tak ako u teba spencer v pripade lnb.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

ulmus nie som si 100% istý tým mojím LNB. Keď som išiel meniť LNB,tak som ufikol aj všetky F-ká na LNB a motore a nasadil nové konektory.
Tak chlapi skúšajte,aj keď v takejto kose radšej varené vínko.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Takže inak,zdroj na LNB aj motor a kábel má prúd do 500 mA.Ak ho preťažíte,nevhodným LNB,alebo motorom tak nestíha,zvyšuje sa prúdový odber,ale klesá napätia a pri väčšej dĺžke kábla je to potom cítiť,môže odísť zdroj.Takže pri kúpe komponentov zvažujte aj prúdovú spotrebu,lebo môžete byť nepríjemne prekvapený zlihávaním STB.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Poslední příspěvky, zvláště autorů ulmus a vlado.ucho mě připadají logické a blízké řešení problému "Q=10". Proudové zatížení zdroje od motoru se zvýší mj. také přílišným utažením šroubků, kterými se koriguje vůle převodů. Pravděpodobně i při namáhání motoru točením velké paraboly v silnějším větru .
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Vlado to je sice pekné no ak nie je zdroj dostatočne "tvrdý" tak je to len na hanbu konštruktéra a konštrukcie ako takej. Prístroj s tak skvelými vlastnosťami zahuci na tak podstatnej veci akou je zdroj. Ak si uvedomíte ,že už mierna oxidacia na stredovom vodiči koax kábla dokáže spôsobiť tak závažnú chybu tak je to na uváženie.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To ulmus-neviem ako ty, ale ja si vždy v návode prečítam o každom sat,prijímači,na aké napätie,na akú spotrebu v režime v Standby,v prevádzke, je stavané, aké môže byť na výstupe prúdové zaťaženie a pod.Zober si, že motor v prevádzke má odber 350 mA,LNB má 150 mA a si na hranici možností zdroja.Teraz si zober, že niekto používa Disecq prepínače niekoľko,niekoľko konvertorov a iných blbostí,ale že ten zdroj nie na to stavaný to nikoho netrápi a potom tu hovoria o padaní signálu a tuner sa im nechytí-Q 10 % a pod.Ja takéto problémy nemám,lebo používam len motor a konvertor a kábel do 25 m.Ale kto chce kam,pomôžme mu tam.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“