Co je Power manager

havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Co je Power manager

Příspěvek od havana »

Prosím k čemu slouží položka Power manager- zap/vyp.(nabídka Kanál/PVR :arrow: HDD manager) Zkoušel jsem obě polohy a nepostřehl jsem rozdíl. :thankyou: :poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
vanek

Re: Co je Power manager

Příspěvek od vanek »

Řekl bych , že je to manažer napájení hdd (např. za jak dlouhou dobu nepoužívání se má hdd vypnout ) - něco jako správce napájení ve win , nebo správa napájení v BIOSu PC.
Vu+ Solo2/1TB Hdd , BH 3.0.3. L , Skylink ICE , OSCAM: 1.20-unstable_svn Build: r9842 , Sg2100 , Fuba 85Al , Inverto Unicable Quad
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

havana píše:Prosím k čemu slouží položka Power manager- zap/vyp.(nabídka Kanál/PVR :arrow: HDD manager) Zkoušel jsem obě polohy a nepostřehl jsem rozdíl. :thankyou: :poklona:
Po připojení HDD -funkce manager aktivuje HDD resp.načte disk kapacitu atd.

Při odpojeném disku funkce manager nefunkční.

:book:
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

zizi píše:

Samozřejmě připojen HDD mám(jinak bych se do toho menu nedostal), ale HDD se chová stejně jak při zap ta při vyp. power manageru.
Možná, že je funkční je při HDD 2,5" který nemá vlastní napájení, ale je to jen má domněnka :poklona:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Je aktívny aj pri zasunutom USB Flash,inak nie a popis vyššie sedí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

havana píše:
zizi píše:

Samozřejmě připojen HDD mám(jinak bych se do toho menu nedostal), ale HDD se chová stejně jak při zap ta při vyp. power manageru.
Možná, že je funkční je při HDD 2,5" který nemá vlastní napájení, ale je to jen má domněnka :poklona:

Tak na toto Ti neodpovím,protože nerozumím Tvé otázce,nerad bych se ztrapnil jako při otázce spotyho.
Pro jistotou,máš HDD naformátovaný? FAT 32? Jak se mám disk chovat,tomu nerozumím.

sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

havana píše:Prosím k čemu slouží položka Power manager- zap/vyp.(nabídka Kanál/PVR :arrow: HDD manager) Zkoušel jsem obě polohy a nepostřehl jsem rozdíl. :thankyou: :poklona:
Power manager neumi uspat vsechny disky (muj pripad). U me funguje, kdyz receiver vypnu DO. Tim se externi disc uspi a pri naslednem zapnuti DO zustane disk v klidu a zaktivuje se nahravanim nebo prohlizenim obsahu disku.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

Některé disky mají vlastní režim úspory zabudovaný ve FW, u těch nemusí zapnutý Manager u OCTAGONu korektně fungovat. Jinak funguje tak, že když je zapnutý tak disk po nějaké době nečinnosti usne. Když zapnutý není, tak disk neusíná. Ověřeno u disku WD.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

Tak to bude vono co píše aldo a sporty. Můj HDD se uspává sám a na Power manager vůbec nehledí.
:( Sviňa HDD mi včera nenahrál Pojištovnu, píše nahrávaní selhalo :(
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

zizi píše: Pro jistotou,máš HDD naformátovaný? FAT 32? Jak se mám disk chovat,tomu nerozumím.

V pořádku naformátováno ve FAT 32. HDD se chová standartně ať je Power manager zapnut či vypnut. Aldo a sporty to obstojně vysvětlili. :thankyou: :poklona:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Havana: Ještě jeden postřeh, který jsem tu zaregistroval. Při připojení nového disku je potřeba jej naformátovat v PC na fat 32 (to jsi udělal). Při připojení k STB je třeba postupovat takto: vypnout STB zadním vypínačem - připojit disk - zapnout jeho napájení - zapnout STB zadním tlačítkem. Poté bych ještě jednou přeformátoval disk v STB. STB si totiž dá tomu disku své jméno a tady může být problém s jeho zviditelněním v STB. Nejsem si jistý, jestli jsi takhle postupoval. Pokud jsi to takhle neudělal a není Ti líto těch nahrávek, které jsi dosud pořídil, tak bych jej přeformátoval v STB. Disk je také třeba vždy připojovat a odpojovat při vypnutém STB, jak jsem výše popsal.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:) Všechno jsem udělal jak mzahalka píše. Pouze jedna věc může haprovat, a to že zapínám ( i vypínám) STB i HDD současně jedním dálkově ovládaným vypínačem, a ne postupně První HDD a pak zezadu STB.

Nahrávek mi líto není, zatím zkouším, a formátoval jsem už několikrát(v STB). :smoke: :poklona:
zdent
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zdent »

havana píše::) Všechno jsem udělal jak mzahalka píše. Pouze jedna věc může haprovat, a to že zapínám ( i vypínám) STB i HDD současně jedním dálkově ovládaným vypínačem, a ne postupně První HDD a pak zezadu STB.

Nahrávek mi líto není, zatím zkouším, a formátoval jsem už několikrát(v STB). :smoke: :poklona:
Také já i aldo zapínáme STB a HDD jedním dálkově ovládaným vypínačem zásuvky el.proudu a s HDD nejsou problémy. Takže z toho obavy nemusíš mít.
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Tak to současné zapnutí může být problém, ale na to Ti odpoví Aldo. Podle mého ale při současném zapojení by to dělat problém nemělo. Totiž myslím, že než se STB nabootuje a bude hledat disk, tak ten už bude plně pod napětím a připravenej. Jinak je dobře, že disk sám usíná, ale taky se musí vzbudit. Několik chlapců o tom psalo již dříve. Power manager v STB tedy vůbec neřeš. Ten je určen pro disky, které usínání neuměly. Tedy v Power manageru bych dal něco jako vždy zapnuto napájení.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

havana píše:Tak to bude vono co píše aldo a sporty. Můj HDD se uspává sám a na Power manager vůbec nehledí.
Ještě mohl nastat prozaický důvod selhání nahrávky. Uvedu příklad ze života: V 19 hodin se rozhodnu, že si dojdu na pivo a naprogramuju si Pojišťovnu na 20. hodinu. Mezi tím se manželka nebo děti dívají na program na jiném TP. Ve 20 hodin se jim objeví hláška, kterou oni ignorují. Já se vrátím z hospody celý natěšený, že se podívám na Pojišťovnu a ono bohužel nic.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

havana píše::) Všechno jsem udělal jak mzahalka píše. Pouze jedna věc může haprovat, a to že zapínám ( i vypínám) STB i HDD současně jedním dálkově ovládaným vypínačem, a ne postupně První HDD a pak zezadu STB.

Dělal jsem to stejně a problémy nebyly. Teď ovšem vypnu nejdříve OCTAGON do Standby a poté vypnu 220V (zásuvku) dálkový vypínačem. To jenom pro jistotu aby se náhodou něco nepodělalo. Dříve jsem to vypínal bez přechodu do StandBy a všechno bylo též O.K.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:) To bohužel ne. Ani jsem to neprogramovál, při odchodu do hospody jsem jen zmáčkl nahrávání a vypl TV.Nahrávka zpočátku jako by ani nebyla(prázdná obrazovka, pak kus běžel v poho a nakonec sa to seklo. Nevím stalo se to jen jednou. Možná jsem po příchodu popletl ovladač a udělal prudký Halt vypnutím STB i HDD za plného chodu - to by to možná vysvětlovalo.
A ještě nekteré dlouhé nahrávky se mi začli sekat - je slyšet vždy cvaknutí hlavičky z HDD :poklona:

To aldo :)
To vypnutí do Standby je samozřejmost a potom taky vypínám tu zásuvku DO.Akorát se mi někdy stává (a to i bez HDD), že po zapnutí se mi nerozběhne skylink, musím zpět do standby a znovu zapnout. :(
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

havana píše:Tak to bude vono co píše aldo a sporty. Můj HDD se uspává sám a na Power manager vůbec nehledí.
To by disk v žádném případě dělat neměl. I když jeho FW obsahuje nějaké instrukce k "uspávání" disku, tak to uspání smí fungovat pouze při nějaké době nečinnosti disku. Podobné problémy jsem měl s disky Seagate a byly důvodem proč mi uznali reklamaci a vrátili peníze. Pokud odzkoušíš všechny rady kterých se Ti dostane a disk nebude korektně fungovat, tak jej vyměň, nebo vrať a kup jiný.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

Tak nevím jestli to dobře nazývám tím uspáním. Kontrolka HDD svítí akorat nevydává žádné zvuky. Až když zmáčknu rec, či vejdu do knihovny záznamů tak tichounce zasviští, ale po vypnutí přehrávání či nahrávání za pár sekund úplně stichne- tak nevím jestli je to to čemu říkáte uspaní HDD. Při zapnutí nahrávání je prodleva asi 2-3 sekundy než naběhne. Já bych řekl, že pracuje korektně :)
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

Prodleva by se ti měla stupňovat z množstvým nahrávek.Mám něco přes 100Gb a prodleva je asi 20 sec.Současné zapojení do sitě se mě vůbec neosvětčilo.HDD ti nesmí vypisovat hlášku-Nahrávání selhalo,to máš něco určitě špatně.Pokud jednou rozjedu příjmač z HDD,pak už mě to nesmí dělat chyby.Nahrávání nových SW,restarty-HDD už prostě neřeším. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“